Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Gabovs: "Mēs, spēlētāji, runājam par maz savā starpā"

Gabovs: "Mēs, spēlētāji, runājam par maz savā starpā"
Vladislavs Gabovs pret Eljifu Elmasu. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas futbola izlase "Euro 2020" kvalifikācijas turnīru sāka ar zaudējumu 1:3 Ziemeļmaķedonijā. Pēc neveiksmes Sportacentrs.com uz sarunu aicināja Vladislavu Gabovu.

Kāds tavs skaidrojums, kāpēc gandrīz visu spēli bijām klasi zemāki nekā Ziemeļmaķedonija?
Jā, bija brīži, kad bijām daudz vājāki nekā viņi, bet bija arī brīži, kad spējām saglabāt bumbu, cerot uz momentiem pie viņu vārtiem. Kopējais iemesls, domāju, ir tāds, ka mums vairāki spēlētāji ir no Virslīgas un čempionāts tik tikko tikai sācies. Šobrīd vēl ir tāds neieskriešanās periods. Protams, varējām nospēlēt labāk. Diemžēl pirmajā puslaikā mēs vispār neparādījām kārtīgu sniegumu un cīņassparu, tāpēc arī bija 0:2. Otrajā puslaikā, manuprāt, bija labāk - parādījām labāku attieksmi, tāpēc arī spējām kaut ko izveidot.

Minēji par Virslīgas sākumu. Izlasei tas izpaužas spēlētāju spēļu prakses ziņā, fiziski, taktiski vai kā citādi?
Viss kopā. Vēl nav normāla spēļu ritma, arī saspēlētības trūka - jaunajam trenerim arī bija tikai trīs dienas, lai viņš paskaidrotu, ko grib no komandas. Ticu, ka varam progresēt.

Šķiet, ka vissliktākais nogrieznis bija starp 0:1 un 0:2, kad pretinieki izteikti centās gūt otros vārtus, bet mēs pēc bumbas atgūšanas nespējām neko. Viņu presinga sekas?
Viņi presingu tiešām realizēja, bet mēs varējām spēlēt veiksmīgāk, lai to pārvarētu. Nesaglabājām bumbu, kļūdījāmies, viņu uzbrukumi sekoja viens pēc otra, un tāpēc sekoja satraukuma periods. Vajadzēja spēt saglabāt bumbu, tikt tuvāk viņu vārtiem - tad arī pretiniekam nebūtu tik daudz iespēju.

Tagad spēle Polijā - tu pats esi spēlējis Ekstraklasē un ļoti daudzi citi mūsu izlases futbolisti arī. Tas kaut ko ietekmē?
Polijas izlasē ir tikai daži spēlētāji no Ekstraklases [starp 28 izsauktajiem tikai četri no Polijas līgas - aut.] un viņiem ir ļoti spēcīgs sastāvs - vairums spēlē superklubos. Tāpēc mūsu pieredze Ekstraklasē neko nemaina. Domāju, atmosfēra Varšavā būs superīga, jo poļi māk fanot. Domāju, atnāks daudz līdzjutēju. Mūsu spēlētājiem tā būs laba pieredze un labs veids, kā sevi pierādīt.

Parasti saka, ka jauns treneris dod pozitīvu pirmo impulsu, reizēm spēlētāji nospēlē virs savu spēju robežas. Varam teikt, ka mūsu gadījumā tas nepiepildījās?
Nē, mēs noteikti nesasniedzām spēju robežu.

Ko varam šajās dažās dienās uzlabot?
Protams, ka sniegumu varam uzlabot - ir potenciāls labāk saglabāt bumbu, pārejot pretuzbrukumos. Ar bumbu jāspēlē ar mierīgāku galvu. Aizsardzībā precīzāk jāsaglabā kompaktums, lai pretiniekiem neveidotos tik daudz momentu.

Vēl atgriežoties pie šīs dienas neveiksmes, ievēroju, ka brīžos, kad spēlē ir pauze, piemēram, medicīniskais pārtraukums, jūs savā starpā sevišķi nekomunicējat. Nav par maz komunikācijas?
Mums ir vairāk jākomunicē, turklāt ne tikai šādās pauzēs, bet arī spēles laikā. Runājam par maz, un domāju, ka tas ir vēl viens veids, kā uzlabot komandas spēli.


, 2019-03-22 01:47, pirms 5 gadiem
Ja komanda nekomunicē - nav ķīmijas. Varētu vainot to, ka nav bijusi ilga nometne, pārbaudenes utt., bet tā kā lielākā daļa spēlētāju kopā ir spēlējuši ne vienu spēli vien vaina jāmeklē citur - visticamāk, komandā ir "grupējumi un vienpatņi" nevis vienots veselums. Darbiņš trenerim to atrisināt ja ne līdz poļu spēlei, tad vasaras mačiem vai nu saliedējot kolektīvu. Vai aizvietojot tos, kas jauc ķīmiju ar ķīmiju uzlabojošiem spēlētājiem. Reizēm labāk aizvietot "zvaigzni" ar mazāk meistarīgu bet draudzīgāku kapli - tādam komandām kā Latvija laba ķīmija ir viens no uzvaras stūrakmeņiem.
, 2019-03-22 07:38, pirms 5 gadiem
Ja puse komandas nezin Vienīgo valsts valodu, tad tā var sanākt...
, 2019-03-22 07:45, pirms 5 gadiem
Valodas barjera.
, 2019-03-22 07:50, pirms 5 gadiem
wow...kāds pārsteigums... jāiemācās visiem LV valoda, tas jau būs solis uz priekšu..
, 2019-03-22 07:57, pirms 5 gadiem
Viens no vājākajiem spēlētājiem (vēl Karašausks,Šabala un Tarasovs 1 .puslaikā) vakardienas spēlē. Nesaprotu kapēc nespēlēja Savaļnieks, laikam jaunais treneris neredzēja virslīgas pirmās 2 kārtas.
Lielākais pārbaudījuims gaida svētdien (pēdējo gadu pieredze rāda,ka mūsējie nespēj atjaunoties fiziski,jo nav raduši spēlēt caur 3 dienām) kad būs vēl vairāk jāspēlē bez bumbas un pirmajā plānā izies fizika (mūsu kontekstā, tai jābūt vienmēr) un cīnītāja raksturs.
Bet prieks par jauniem,gaidām vēl jaunas sejas un tad varēsim cerēt uz rezultātu!
, 2019-03-22 09:12, pirms 5 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Ja puse komandas nezin Vienīgo valsts valodu, tad tā var sanākt...
Tur jau ne tikai problēmas ar valsts valodas lietošanu un komunikāciju, vispirms problēmas ir domāšanā... Var redzēt, ka liela daļa spēlētāju pat "nelasa spēli", neredz pat "divus gājienus uz priekšu", un spēles kvalitāte ir pakārtota smadzeņu darbības efektivitātei un ātrumam... Ja sportisti neprot loģiski domāt, panākumu nebūs "pat aiz kalniem"...
, 2019-03-22 11:19, pirms 5 gadiem
Kas nezin valsts valodu perfekti, to izlasei pat tuvumā nevajag laist!
Nav neviens tur tāds superstārs, kam varētu piedot valodas nezināšanu!
, 2019-03-22 12:29, pirms 5 gadiem
- Ko jūs viens otram uz laukuma sakāt?
- Vai necenzētos vārdus izlaist?
- Jā, lūdzu, te lasa arī bērni.
- Tādā gadījumā mēs visas 90 minūtes klusējām.
, 2019-03-22 12:31, pirms 5 gadiem
sinajs rakstīja: Kas nezin valsts valodu perfekti, to izlasei pat tuvumā nevajag laist!
Nav neviens tur tāds superstārs, kam varētu piedot valodas nezināšanu!
Ja izlase spēlē tik vāji, tad viņu profesionālās iemaņas tiešām nevarētu būt par iemeslu priekšrocībām. Paņemsim izlasē letonikas maģistrantus! Futbols būs tāds pats, bet vismaz Endzelīnam nebūs jākaunas, laukuma malā stāvot.
, 2019-03-22 14:34, pirms 5 gadiem
, vajag aizvest izlasi uz krogu vai viesunamu, normali iedzert visu uzrunaat aiziet kkur notuseet - saliedetibai un kopejam garam, ixrunaat visu un naakotnee nolemt ka ja nu kas visu uzreiz izrunaa nevis tur ieksaa, taisa drumu purnu un kacaa sito aizsedejuso mentalitaati - galvenais radit brasu seju un padkaast visiem un visur. Atjeedzaties vai arii tiniet makskeri. Kas neviens nevar uznemties?? Bez alkohola tos kompleksainos calus nesaliedees. Vienreiz lai pierijaas, nekas nenotiks, nonaaks spriedze.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.