Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Mežeckis: "Grīnbergu uz izlasi palaida pēc sazināšanās ar Vācijas federāciju"

Andris Liepa
Andris Liepa

Mežeckis: "Grīnbergu uz izlasi palaida pēc sazināšanās ar Vācijas federāciju"
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Jauno futbola talantu Jāni Grīnbergu bundeslīgas vienība Gelzenkirhenes "Schalke 04" palaida uz Latvijas U19 izlasi stundu pēc tam, kad Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis bija sazinājies ar savu kolēģi Vācijā, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja Mežeckis.

Latvijas U19 izlase ceturtdien Maķedonijā ar uzvaru sāka Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izšķirošo jeb elites kārtu, tomēr Grīnbergs komandai pievienojās vien nepilnu diennakti pirms svarīgā turnīra, jo viņu ilgstoši nelaida "Schalke 04" komandas vadība.

"Kad uzzinājām, ka viņu nelaiž, sākām meklēt variantus. Sazvanījām Starptautisko Futbola federāciju (FIFA), kam bija izpildkomitejas sēde Kolumbijā. Līdz ar to viņu pārstāvi pamodināju piecos no rīta un FIFA aizsūtīja vēstuli uz Gelzenkirheni, bet kļuva skaidrs, ka reglaments par spēlētāju atlaišanu attiecas vien uz nacionālo un U21 izlasi," pastāstīja Mežeckis, atzīstot, ka tas pats viņam atbildēts arī Eiropas Futbola asociāciju savienībā (UEFA).

"Turpinājumā zvanīju Vācijas Futbola federācijas ģenerālsekretāram Frīdriham Kurtiusam, kurš pēc vairākiem veiktiem zvaniem vakarā beidzot man atzvanīja. Sākotnēji viņš teica, ka mēģinās palīdzēt, bet pēc stundas atbildēja, ka Gelzenkirhene laiž Grīnbergu," notikumu gaitu atklāja Mežeckis. "Tāpat man ir pazīstams drošības virsnieks, kurš savulaik spēlējis "Schalke 04". Arī viņam būtu prasījuši palīdzību, ja vajadzētu, bet beigās viss sanāca tāpat."

Kā pauda Mežeckis, šajās dienās uz dažādām izlasēm "Schalke 04" komanda atbrīvojusi 18 spēlētājus, bet viņam nav zināms, kāpēc tieši latvieti nelaida. "Iepriekš mums nekad nebija radušās problēmas ar spēlētāju izsaukšanu uz U19 izlasi."

U19 izlase rudenī veiksmīgi pārvarēja kvalifikācijas pirmo posmu, bet ceturtdien elites kārtas ievadā ar 2:1 apspēlēja Maķedoniju. Nākamajā spēlē Latvijas U19 izlase sestdien plkst. 15:00 tiksies ar Eiropas futbola grandu Angliju, turklāt maču tiešraidē varēs vērot arī portālā Sportacentrs.com. Savukārt otrdien gaidāma spēle ar Ungāriju.

"Noteikti, ka U19 izlasei palīdzējis fakts, ka daudzi futbolisti spēlē ārzemju klubos. Mums ir divi spēlētāji Vācijā, divi Krievijā, tāpat pārstāvji klubos Itālijā un Anglijā. Arī pārējie komandas biedri grib viņiem sekot un noslēgt līgumus ar stipriem Eiropas klubiem," stāstīja Mežeckis. "Anglija, protams, ir favorīte, bet dzīvē un jo īpaši jaunatnes futbolā viss ir iespējams."

  +7 [+] [-]

, 2018-03-22 14:44, pirms 6 gadiem
Plātīšanās ar sakariem?

  +5 [+] [-]

, 2018-03-22 15:08, pirms 6 gadiem
Zelta cilvēks tas Mežeckis!
Nedaudz atgādina Lipmanu: ''Man ir kontakti, mani pzīst, mani ciena visā pasaulē.''

  +4 [+] [-]

, 2018-03-22 15:09, pirms 6 gadiem
Papuass rakstīja: Plātīšanās ar sakariem?
Protams! Beidzot viens pozitīvs darbiņš uz skumjā, pelēkā fona iekš LFF. Nevar taču to atstāt neizbļautu!
Pa lielam jau tas ir federācijas darbs, nodrošināt pēc iespējas labāku izlašu sastāvu, neko ārkārtēju nesaskatu, lai tagad plātītos.

  +6 [+] [-]

, 2018-03-22 15:14, pirms 6 gadiem
Lai nu ko, bet pazīšanos viņam pārmest nevar, jo nešaubos ka Mežeckis kurš ir bijis kā UEFA delegāts gan Čempionu Līgas finālā, gan vairākos EURO finālturnīros (šķiet arī PK finālturnīros) var lepoties ar ļoti plašiem sakariem futbola aprindās un federāciju kabinetos!

Un UEFA delegāts nav ne tuvu pēdējais cilvēks šādās spēlēs, bet ir cilvēks kurš arī pieņemt lēmumu par to ka spēle var notikt un var arī nenotikt dažādu apstākļu dēļ.

Un diez vai viņš pats izplatīja šo info, žurnālists pavaicāja un viņš atbildēja!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-22 15:19, pirms 6 gadiem
Ja jau klubs negribēja laist,tad jau tur bija kāds iemesls.Tagad klubu nolika pie vietas,bet ļoti iespējams,ka tas Grīnbergam atspēlēsies.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-22 15:36, pirms 6 gadiem
Man gan vairāk patika tas, ka viņš nezināja, ka uz U19, klubam nav obligāti atlaist špīlerus.. cik viņš gadus ir sekretārs?

     [+] [-]

, 2018-03-22 16:16, pirms 6 gadiem
Vienreiz izdarījis savu darbu, uzreiz vesels raksts uzcepts par to.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-22 16:50, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Ja jau klubs negribēja laist,tad jau tur bija kāds iemesls.Tagad klubu nolika pie vietas,bet ļoti iespējams,ka tas Grīnbergam atspēlēsies.
Var jau klubu saprast, ja palaiduši uz izlasēm 18 jauniešus. Domāju, ka nekas tur Jānim neatspēlēsies. Ja parādīs labu sniegumu Elites raundā, tad atspēlēsies tikai labā nozīmē.

Samoilovs Ķelnē noteikti jau licis par sevi runāt pēc vakardienas spēles ar diviem gūtiem vārtiem.

     [+] [-]

, 2018-03-22 17:14, pirms 6 gadiem
Ne velti iesauka "buldogs"

  -1 [+] [-]

, 2018-03-22 18:01, pirms 6 gadiem
Это способ экономии электроэнергии держали в тайне 20 лет! Всем рекомендую к прислушаться к совету известного электрика , вот ЛЕГАЛЬНАЯ ЭКОНОМИЯ ЭЛЕКТРОЭНЕРГИИ - РЕАЛЬНА! Я, конечно, проверил все сам. Cчет за месяц с этой штукой, и правда, пришел в двое меньший!

  +3 [+] [-]

, 2018-03-22 23:08, pirms 6 gadiem
Ko lielies, vecā plekste? Tas ir tavs darbs! Tad jau ārstam jāsāk lielīties, ka slimnieku izārstējis, bet šoferim, ka brauc ar auto.