Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Fjodorovam pirmie vārti izlasē, Latvija atspēlējas pret Fēru salām

Fjodorovam pirmie vārti izlasē, Latvija atspēlējas pret Fēru salām
Kaspars Dubra
Foto: LFF

Marveljā (Spānija) aizvadīta pārbaudes spēle futbolā, kurā Latvijas nacionālā izlase otrajā puslaikā spēja atspēlēties un cīnījās neizšķirti 1:1 ar Fēru salām. Pirmos vārtus valstsvienības sastāvā guva ''Metta/LU'' uzbrucējs Vladislavs Fjodorovs.

Pret Fēru salu izlasi Latvija spēlēja iepriekšējā Pasaules kausa kvalifikācijā. 2016. gada oktobrī savā laukumā tika piedzīvots zaudējums ar 0:2, laukumā parādot bezzobainu futbolu un nespējot izrādīt pienācīgu pretestību. Savukārt 2017. gada oktobrī izdevās aizvest punktu no izbraukuma mača, nosargājot bezvārtu neizšķirtu.

Interesanti, ka pēc bukmeikeru domām Latvijas izlase šajā mačā bija neliela favorīte, par ko gan neliecināja spēle laukumā. Mača ievadā ilgāk ar bumbu brīžiem uzspēlēja gan viena, gan otra komanda, bet Fēru salas uzbrukumā spēlēja asāk, un 11. minūtē no Rogvi Baldvinsons izpildīja lielisku sitienu no aptuveni 25 metriem, un Latvijas izlasi glāba vien vārtu stabs.

19. minūtē pēc Ginta Freimaņa centrējuma ar galvu garām vārtiem sita Valērijs Šabala, bet kopumā pirmajā puslaikā bija lielas problēmas ar momentu veidošanu. 27. minūtē Fēru salas arī pelnīti izvirzījās vadībā, kad pēc centrējuma no kreisās malas bumba neveiksmīgi mūsējiem nonāca vārtu priekšā, un neviena nepiesegts no tuvas distances bumbu zem vārtu pārliktņa ietrieca Atli Gregersens. Puslaika otrajā daļā saasinājumu bija mazāk, un pēc 45 minūtēm Latvija bija iedzinējos ar 0:1.

Otrā puslaika ievadā Latvijai joprojām pietrūka radošu darbību uzbrukumā, kamēr Fēru salas 63. minūtē bija tuvu tam, lai dubultotu pārsvaru. Pēc Joana Edmundsona sitiena ar galvu lieliskā veidā komandu glāba Andris Vaņins. 69. minūtē Latvija izlīdzināja rezultātu - Jevgēņijs Kazačoks vienā pieskārienā iespēlēja bumbu soda laukumā, kur vārtsargu apsteidza Vladislavs Fjodorovs, ieraidot bumbu vārtu tīklā (1:1).

82. minūtē Roberts Uldriķis noorganizēja Fjodorovam vēl vienu izcilu momentu, bet Vladislavs no lieliskas pozīcijas aizsita garām vārtu tālajam stūrim. 90. minūtē Uldriķis pa vārtiem sita pats, bet bumba pēc rikošeta lidoja garām tuvajam stūrim. Oļegs Laizāns pēc tam izpildīja stūra sitienu, soda laukumā krita Vitālijs Jagodinskis, bet tiesnesis piešķīra dzelteno kartīti par simulēšanu, pēc kā izcēlās arī nelieli asumi, bet rezultāts uz tablo vairs nemainījās, lai gan 93. minūtē vēl reizi glābt nācās Vaņinam - 1:1.

Nākamo pārbaudes spēli Latvijas izlase aizvadīs svētdien, kad izbraukumā tiksies ar Gibraltāru, kuru iepriekšējā tikšanās reizē sasita ar 5:0, ar diviem precīziem sitieniem izceļoties Jānim Ikauniekam.

Pārbaudes spēle futbolā

Latvija - Fēru salas 1:1 (0:1)
Vārti: Fjodorovs 69' - Gregersens 27'
Latvija: Vaņins, Jurkovskis, Jagodinskis, Dubra, Tarasovs, Freimanis, Hmizs (Laizāns 52'), Kazačoks, Indrāns (Kļuškins), Torress (Uldriķis 57'), Šabala (Fjodorovs 66')


, 2018-03-22 20:52, pirms 6 gadiem
Latvijai paveicās
, 2018-03-22 20:53, pirms 6 gadiem
Kas tas ir? Taktiskais zīmējums – tāds vispār bija? Ir līmenis, kad ar aizsardzību vairs nav ko lepoties, tādas nav. Mazais fērietis 11 minūtē izskrien starp 2 aizsargiem, izmet bumbu, priekšā mūsu aizsargs... un šis šo noskrien? KĀAAA? Treneris bļauj, davaij pervij mjač un tas arī izskatās pēc tā taktiskā zīmējuma kas ir? Spēli raksturo vispārējas frāzes, davaj, nu Vaļaaā.. cerot laikam uz Šabalu, acīmredzot viņam pa polijas pirmo līgu šādas samuļātas spēles ir viņa mazīte – bet īsti ar neko neizceļas. Ielaistie vārti, visi savā aizsardzībā un vienu cilvēku neviens nenosedz? Jāpriecājās, ka vispār tos pašus vienīgos vārtus no nekā dabūja. P.S Spēli skatījos netā, bez komentētāja, kur viens visu laiku šņaukājās Ja godīgi, stipri šaubos, ka paņemsim Baltijas kausu. Tikai, Starkov, nu nestāsti, ka spēle bija grūta, pretinieki bija dievi – nu nebija gan. Man žēl, ka Vaņins spīd šādā izlases modelī, kad rezultāta nav, bet ne tādā, kāds bija 15 gadus atpakaļ. Spēles beigās pāris iespējas uzsist uz vārtiem, tieši to dara, uzsit uz vārtiem, bet ne vārtu rāmī, Lūdzu, paņemiet spēlētājus, kas vismaz ir individuālāk meistarīgi, jo veidot to izlasi, kā Starkovs daudzkārt teicis saliedētu, komandas spēli. Nu, nav, vismaz mums būtu paŗis individuāli spīdoši spēlētāji, kuri uz sevi paņemtu 2-3 pretiniekus, vismaz kādam vairāk telpas. Šīs ir Fēras ne kāda, Anglija, Francija vai pat ne Polija pret ko spēlējam.
Spēles beigas ļoti iezīmētas ar izsaucienu nu, bļ*ģ.. un skaļi bļaujot LAT VI JA.. it kā panākums būtu bijis...
, 2018-03-22 20:53, pirms 6 gadiem
Spēle daudz labāka nekā iepriekšējās, ko esmu redzējis, daudz vairāk bumbas kontroles un momentu veidošanas. Bet nu Fēru salas uzvarēt vajadzēja...
, 2018-03-22 20:53, pirms 6 gadiem
Starkov paskaties kā u-19 spēle! Kauna nav???
, 2018-03-22 20:55, pirms 6 gadiem
Sāku skatīties no 80. minūtes, nu neizskatījās tad nemaz tik slikti, bet uzbrukuma noslēgums ir pilnīgs murgs. Ir taču jāmēģina vismaz vārtu rāmī trāpīt.
, 2018-03-22 20:55, pirms 6 gadiem
Ura!!!!!!!! Neizšķirts pret Fērām!!!!!
, 2018-03-22 20:56, pirms 6 gadiem
Šodien Starkovs pa visu viesnīcu klausīsies We are the champions...
, 2018-03-22 20:56, pirms 6 gadiem
Mīksti!
, 2018-03-22 20:58, pirms 6 gadiem
...kur tad Uldrika solitie varti?...-nevajag reklameties pirms speles,-bet runat,kad darbs paveikts...
, 2018-03-22 20:58, pirms 6 gadiem
Viss kulē, niča kabatā, turpinām iet nekurienes virzienā
, 2018-03-22 21:00, pirms 6 gadiem
Artudito rakstīja: Kas tas ir? Taktiskais zīmējums – tāds vispār bija? Ir līmenis, kad ar aizsardzību vairs nav ko lepoties, tādas nav. Mazais fērietis 11 minūtē izskrien starp 2 aizsargiem, izmet bumbu, priekšā mūsu aizsargs... un šis šo noskrien? KĀAAA? Treneris bļauj, davaij pervij mjač un tas arī izskatās pēc tā taktiskā zīmējuma kas ir? Spēli raksturo vispārējas frāzes, davaj, nu Vaļaaā.. cerot laikam uz Šabalu, acīmredzot viņam pa polijas pirmo līgu šādas samuļātas spēles ir viņa mazīte – bet īsti ar neko neizceļas. Ielaistie vārti, visi savā aizsardzībā un vienu cilvēku neviens nenosedz? Jāpriecājās, ka vispār tos pašus vienīgos vārtus no nekā dabūja. P.S Spēli skatījos netā, bez komentētāja, kur viens visu laiku šņaukājās Ja godīgi, stipri šaubos, ka paņemsim Baltijas kausu. Tikai, Starkov, nu nestāsti, ka spēle bija grūta, pretinieki bija dievi – nu nebija gan. Man žēl, ka Vaņins spīd šādā izlases modelī, kad rezultāta nav, bet ne tādā, kāds bija 15 gadus atpakaļ. Spēles beigās pāris iespējas uzsist uz vārtiem, tieši to dara, uzsit uz vārtiem, bet ne vārtu rāmī, Lūdzu, paņemiet spēlētājus, kas vismaz ir individuālāk meistarīgi, jo veidot to izlasi, kā Starkovs daudzkārt teicis saliedētu, komandas spēli. Nu, nav, vismaz mums būtu paŗis individuāli spīdoši spēlētāji, kuri uz sevi paņemtu 2-3 pretiniekus, vismaz kādam vairāk telpas. Šīs ir Fēras ne kāda, Anglija, Francija vai pat ne Polija pret ko spēlējam.
Spēles beigas ļoti iezīmētas ar izsaucienu nu, bļ*ģ.. un skaļi bļaujot LAT VI JA.. it kā panākums būtu bijis...
Tev bija baigais prieks par 2016.g. izcīnīto Baltijas kausu, kad izšķirošajā spēlē LV izlase jau no pirmās minūtes tupēja aizsardzībā? Igauņiem un leišiem vispār šis turnīrs ir mazsvarīgs, atļaujas daudzus līderus nepaņemt, vismaz tā bija pirms 2 gadiem.
, 2018-03-22 21:01, pirms 6 gadiem
FĒRAS UZLIEK REZERVES VĀRTSARGU,BET MŪSU KRIEVS BAIDĀS,JO TAD BŪTU ZĀĢIS...starkov cik ilgi ņirgāsies par Latviju....!!!!
Pret tevi starkov krimināllietu vajag ierosināt par apzinātu naida izrādīšanu pret Latvijas valsti un cilvēkiem,kuri nodarbojas ar sportu...tu gremdē sporta un valsts attīstību....
, 2018-03-22 21:01, pirms 6 gadiem
Vismaz Vaņinam kārtējā spēle! Apsveicu Andri!
, 2018-03-22 21:02, pirms 6 gadiem
EriksVil rakstīja: Spēle daudz labāka nekā iepriekšējās, ko esmu redzējis, daudz vairāk bumbas kontroles un momentu veidošanas. Bet nu Fēru salas uzvarēt vajadzēja...
Brīžiem pat varēja saskaitīt 5-6 precīzas piespēles pēc kārtas bet tas tikai savā laukuma pusē
, 2018-03-22 21:03, pirms 6 gadiem
Piedodiet, bet varat palikt Fēru salās! (kauns) Ir tik slikti, ka var cerēt, kad būs labāk!
, 2018-03-22 21:04, pirms 6 gadiem
Fluks rakstīja: Piedodiet, bet varat palikt Fēru salās! (kauns) Ir tik slikti, ka var cerēt, kad būs labāk!
Nevienam tur viņus nevajag. Neviens ari nevedīs.
, 2018-03-22 21:07, pirms 6 gadiem
Fluks rakstīja: Piedodiet, bet varat palikt Fēru salās! (kauns) Ir tik slikti, ka var cerēt, kad būs labāk!
Varēji vismaz uzzināt, ka spēle notika Spānijā (kas ir arī pirmajā raksta teikumā).
, 2018-03-22 21:07, pirms 6 gadiem
Pavasarīgs futbols ar daudz kļūdām (piespēles ar galvu tieši pretiniekam), bet spēle bija laba un skatāma. Mums momentu vairāk, bet fēriešiem tie bija bīstamāki. Uzbrukumā mūsējie bieži apjuka un nezināja, ko darīt tālāk. Mūsējie ilgi domā pēc bumbas saņemšanas. varējām uzvarēt, varējām arī zaudēt. Nepatika mūsējo simulēšana. Patika emocionālā komentētāja.
, 2018-03-22 21:07, pirms 6 gadiem
Petrovičs: mums bija momenti, spēles beigās tiesnesis neiedeva 11m uz Fēru vārtiem, man patika zālājs, kopumā jūtu progresu, lai no Nāciju līgas tiektos uz EC, guvām vārtus, atgriežos ar paceltu galvu
, 2018-03-22 21:08, pirms 6 gadiem
rronijs rakstīja: Starkov paskaties kā u-19 spēle! Kauna nav???
Viss taču ir kārtībā - cienīgi atsitās un nezaudēja
, 2018-03-22 21:09, pirms 6 gadiem
Fluks rakstīja: Piedodiet, bet varat palikt Fēru salās! (kauns) Ir tik slikti, ka var cerēt, kad būs labāk!
spēle notika ESP Marbella
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-22 21:09, pirms 6 gadiem
cesinieks777 rakstīja: FĒRAS UZLIEK REZERVES VĀRTSARGU,BET MŪSU KRIEVS BAIDĀS,JO TAD BŪTU ZĀĢIS...starkov cik ilgi ņirgāsies par Latviju....!!!!
Pret tevi starkov krimināllietu vajag ierosināt par apzinātu naida izrādīšanu pret Latvijas valsti un cilvēkiem,kuri nodarbojas ar sportu...tu gremdē sporta un valsts attīstību....
Iespējams, arī būtu zāģis, jo pāris reizes Vaņins izvilka (zem pārliktņa un apakšējā stūrī). Vaņins gandrīz mēnesi Šveicē nav spēlējis, viņam kā izlases 1.vārtsargam vajag spēļu praksi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-22 21:11, pirms 6 gadiem
Viss ir gana likumsakarīgi, jo kādi izpldītāji, tāds arī rezultāts. Ir naivi cerēt, ka pie cita trenera šie vājie izpildītāji pēkšņi sāķs super saspēlēties un gūt n-tos vārtus.
, 2018-03-22 21:13, pirms 6 gadiem
Pusprofesionāļi Farērieši izlaiž pāsvaru pret profesionālo Latvijas futbola izlasi
, 2018-03-22 21:14, pirms 6 gadiem
1:1 pret amatieriem!

HAHAAHAHA

Pazors!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-22 21:15, pirms 6 gadiem
" Atspēlējās " .....ok
, 2018-03-22 21:19, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Pusprofesionāļi Farērieši izlaiž pāsvaru pret profesionālo Latvijas futbola izlasi
As of 26 September 2017, the Faroese national team has twelve full-time professionals playing in Norwegian, Danish and Icelandic leagues, compared to the 1990 team who won the Austria game in Landskrona, which was entirely made up of amateurs.
https://en.wikipedia.org/wiki/Faroe...
, 2018-03-22 21:20, pirms 6 gadiem
Ko jūs te raudat ? Paši esiet kaut ko sacerējušies ,salikuši pēdējo naudu stafkās , un letiņi neuzvar un tad nu jāizgāž žults sportacentrā. Ja jūs būtu reāli tad saprastu ka šāds rezultāts ir atbilstošs mūsdienām, izkāpiet no 2004. gada vienreiz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-22 21:22, pirms 6 gadiem
BayernM rakstīja: 1:1 pret amatieriem!

HAHAAHAHA

Pazors!!!
Kauns ir nezināt, ka Fēru salu izlasē visi ir profesionāli futbolisti, un rakstīt stulbu komentāru.
, 2018-03-22 21:23, pirms 6 gadiem
Man patika, cik redzēju; atskaitot golu fēriešu izpildījumā.
, 2018-03-22 21:24, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: As of 26 September 2017, the Faroese national team has twelve full-time professionals playing in Norwegian, Danish and Icelandic leagues, compared to the 1990 team who won the Austria game in Landskrona, which was entirely made up of amateurs.
https://en.wikipedia.org/wiki/Faroe_Islands_national_football_team#Current_squad
cik Farēru salā ir profesionālu futbolistu?
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.