Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

papildināts LFF valde apstiprina Kļaviņa kandidatūru

Agris Suveizda

LFF valde apstiprina Kļaviņa kandidatūru
Krišjānis Kļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas Futbola federācijas valde apstiprinājusi Krišjāņa Kļaviņa kandidatūru prezidenta vēlēšanām, sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja federācijas sabiedrisko attiecību speciālists Toms Ārmanis.

"Valde apstiprināja Krišjāņa Kļaviņa kandidatūru, taču tajā pašā laikā vēlas mudināt futbola sabiedrību nopietni izvērtēt, vai Krišjānis Kļaviņš ir cienīgs pretendēt uz šādu amatu," atklāja LFF sabiedrisko attiecību speciālists Toms Ārmanis. Lai arī pati valde Kļaviņa kandidatūras atbilstību vērtē negatīvi, sēdē pieņemts pozitīvs lēmums, lai ņemtu vērā to sabiedrības daļu, kas Kļaviņa kandidatūru izvirzījusi un aktīvi iesaistījusies dažādās diskusijās.

"Pats sēdē nepiedalījos un zinu tikai to informāciju, kas izskanējusi publiski," sarunā ar Sportacentrs.com sacīja Krišjānis Kļaviņš. "Varu komentēt, ka Latvijas Futbola federācija pieņēma vienīgo juridiski korekto lēmumu, kuru tā varēja pieņemt, un vēlos pateikties valdes locekļiem. Tagad visu izšķirs biedru balsojums kongresā, un tas šajā brīdī arī ir svarīgākais."

"Tā būs divu kandidātu cīņa, ceru, ka līdz vēlēšanām nebūs nekādu zemūdens akmeņu un mani nevarētu vēlreiz noņemt nost. Nav nekāda pamata domāt, ka šis mēnesis šajā ziņā aizritēs mierīgi, bet ceru, ka veselais saprāts ir uzvarējis un nomelnošanas kampaņa ir beigusies," Kļaviņš turpināja un piebilda, ka negrasās atsaukt iesniegto apelāciju par LFF DK pieņemto lēmumu.

Tāpat valdes sēdē tika izskatīts jaunā stadiona būvniecības jautājums. Jau iepriekšējā valdes sēdē tika nolemts, ka Vladimiram Žukam finanšu un darbības atskaite par Kr. Barona ielas stadiona rekonstrukciju jāsagatavo līdz maija valdes sēdei, un šodienas sēdē jauni būtiski lēmumi stadiona sakarā netika pieņemti. Sēdes laikā notika darba grupas plaša prezentācija, kas varētu tikt publiskota tuvākās nedēļas laikā.

LFF Infrastruktūras komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Žuks sēdē arī iepazīstināja pārējos valdes locekļus ar LFF mācību un treniņu centra (MTC) "Staicele" 2015. gada darbības atskaiti un 2016. gada plāniem. Ar LFF MTC "Staicele" attīstības raksturojumu valdi uzrunāja arī tā direktors Jānis Bakmanis, pamatojot nepieciešamību rast iespēju finansēt centra labiekārtošanu, ieviešot tajā ēdināšanas centru. LFF Valde lēma uzdot LFF Finanšu komitejai līdz nākamajai Valdes sēdei izvērtēt LFF MTC "Staicele" lūgumu sniegt LFF finanšu garantiju 350 000 EUR kredīta ņemšanai "Staiceles" bāzes ēdināšanas bloka izveidei.

Atgādinām, ka LFF valde pirms mēneša savā sēdē nolēma neapstiprināt Krišjāņa Kļaviņa kandidatūru, pamatojoties uz LFF ģenerālsekretāra Jāņa Mežecka ziņojumu un Godīgas spēles un ētikas komisijas lēmumu. Kļaviņa kandidatūras lieta tika nosūtīta Disciplinārlietu komisijas izskatīšanai, taču DK lietas izskatīšanas laikā secināja, ka nemaz nav tiesīga lemt par viņa kandidatūras pieņemšanu vai noraidīšanu. Līdz ar to, lai arī DK publicēja viedokli, ka Kļaviņš nav atbilstošs LFF prezidenta amata kandidatūrai, "bumba" atkal nonāca LFF valdes pusē.

LFF valdes viedoklis par Kļaviņa kandidatūru

Mūsu vērtējumā K. Kļaviņš neatbilst tām profesionālajām un ētiskajām prasībām, kādas uzliek tik nozīmīga amata pienākumu veikšana, un šo viedokli atbalsta atzinumi gan no LFF Godīgas spēles un ētikas komitejas, gan arī no LFF Disciplinārlietu komisijas. Tomēr vēl augstāk par šiem atzinumiem mēs vērtējam Latvijas futbola sabiedrību, kuras daļa šo cilvēku ir izvirzījusi kā savu pārstāvi. Vēlamies atgādināt, ka tieši federācijas biedri jeb Latvijas futbola sabiedrība būs tā, kas 29. aprīlī izvēlēsies savu nākotni, tāpēc šajā paziņojumā apkopoto informāciju nododam tās rokās K. Kļaviņa darbību un personības izvērtēšanai.

LFF rīcībā ir sekojoši dokumenti un izdarīti sekojoši secinājumi:
1) LFF rīcībā ir vēstule no UEFA, kurā ir norādīts, ka K. Kļaviņš ir vairākkārt pieminēts Bochum lietas izmeklēšanas materiālos. Bochum lieta ir Vācijas pilsētā Bohumā notikusī tiesvedība par plaša apmēra spēļu sarunāšanas lietu, kurā tika konstatēts, ka vairākiem spēlētājiem un tiesnešiem tika piedāvāts iesaistīties manipulācijās ar spēļu rezultātiem. Minētā lieta noslēdzās ar vairāku personu notiesāšanu un cietumsodu piespriešanu. Pagājušā gada 27. novembra UEFA vēstulē ir norādīts, ka viens no starpniekiem attiecībā uz manipulācijām ar spēļu rezultātiem minētajā Bochum lietā, Manuel Pekosek, ir veicis 30 000 EUR pārskaitījumu Krišjānim Kļaviņam. Papildus tam, minētajā UEFA vēstulē ir norādīts, ka Krišjānis Kļaviņš ir pieminēts ierakstītā sarunā starp sporta totalizatora kompānijas SAMVO darbiniekiem, kuri sadarbojās ar personu Ante Sapina, kuram 2011. gadā tika piespriests cietumsods uz pieciem ar pusi gadiem par spēļu sarunāšanu. Minētās sarunas ietvaros SAMVO darbinieki apsprieda bankas konta atvēršanu uz tādas personas vārda, kurš mēdz “uzvarēt likmes” un viņš varētu iemaksāt minētajā kontā 100 000 ASV dolārus. Izmeklēšanas ietvaros tika konstatēts, ka minētā persona ir Krišjānis Kļaviņš.

2) Martā LFF saņēma papildus informāciju no UEFA, kurā ir norādīts, ka iepriekšējā UEFA vēstulē minētais maksājums no Manuel Pekosek, pēc visa spriežot, ir saistīts ar likmēm, kas tika veiktas uz sarunātajām spēlēm.

3) LFF rīcībā ir arī LFF licencēta trenera Viktora Ņesterenko liecība, kurā norādīts, ka 2005. gadā viņam ir zvanījis Krišjānis Kļaviņš (tobrīd LFF preses sekretārs) ar piedāvājumu satikties. Tolaik Viktors Ņesterenko bija futbola kluba “Venta” treneris. Krišjānis Kļaviņš uz minēto tikšanos bija ieradies ar kādu neidentificētu personu no ārzemēm, kurš Viktoram Ņesterenko izteica piedāvājumu apzināti zaudēt Virslīgas čempionāta spēli pret “Liepājas Metalurgu” ar konkrētu vārtu starpību. Šis LFF Disciplinārlietu komisijai lika secina, ka Krišjānis Kļaviņš, izmantojot trešo personu, iespējams, ir veicis darbības, kuras ir vērstas uz spēļu rezultātu ietekmēšanu.

4) Krišjānis Kļaviņš ir publiski paudis informāciju, ka viņam ir zināmi fakti un informācija par prettiesisku spēļu iznākumu ietekmēšanu. Piemēram, šogad Sportacentrs.com organizētā diskusijā ar biedrības Latvijas Futbola Virslīga izpilddirektoru Emīlu Latkovski par sarunātajām spēlēm Latvijas futbolā, norādot, ka viņam ir “Skonto” FC spēlētāju sniegta informācija, ka 2015. gada 23. jūlija UEFA Eiropas līgas spēle “Debrecen” – “Skonto” FC bija ietekmēta. Krišjānis Kļaviņš gan atsakās sniegt informāciju gan par konkrētiem spēlētājiem, kuri šo informāciju sniedza, gan par naudas summām, kas tika saņemtas. Šeit izceļams, ka arī UEFA Disciplinārais reglaments paredz pienākumu jebkurai personai brīvprātīgi informēt UEFA par jebkādām darbībām, kas ir saistītas ar spēļu iznākumu ietekmēšanu.

5) Februārī LFF Godīgas spēles un ētikas komiteja atzina, ka ir ticama informācija, ka Krišjānis Kļaviņš varētu būt veicis darbības, kas ir pretējas sporta ētikas un godīgas spēles principiem. Komitejas ieskatā minētās personas kandidatūra LFF prezidenta amatam ir pretrunā ar LFF statūtos noteiktajām prasībām, kā arī UEFA un FIFA prasībām.

6) Martā LFF Disciplinārlietu komisija ir atzinusi, ka ir pietiekošs pierādījumu kopums, kas liek secināt, ka Krišjānis Kļaviņš varētu būt veicis darbības, kuras ir pretrunā ar godīgas spēles principiem un ir veicis darbības, kas ir pretrunā ar Latvijas futbola Ētikas kodeksu.

7) Saskaņā ar LFF Statūtiem LFF institūcijas un amatpersonas savā darbībā ievēro FIFA, UEFA un LFF statūtus, reglamentus, direktīvas, lēmumus un ētikas kodeksu. Tāpat LFF Statūti nosaka, ka ikvienai personai un organizācijai, kas saistīta ar futbolu, jāievēro normatīvie akti, reglamenti un godīgas spēles principi, kā arī lojalitātes, godīguma un sportiskās meistarības principi. LFF prezidentam ir jābūt ar nevainojamu reputāciju

8) Krišjāņa Kļaviņa izteikumi masu medijos nav savienojami ar LFF Statūtiem un Latvijas futbola Ētikas kodeksu, jo ar tiem Krišjānis Kļaviņš atklāti diskreditē un rada necieņu, pirmkārt, pret LFF biedriem, kā arī pret LFF kā organizāciju, tās juridiskajām institūcijām un Latvijas nacionālo izlasi.

Dārgie LFF biedri, Latvijas futbola un sporta sabiedrības pārstāvji, ja mēs tikpat aktīvi, cik aktīvi esam ļāvušies Krišjāņa Kļaviņa radītajam pret futbola sabiedrību vērstajam negāciju vilnim, iesaistīsimies nepilnību atrisināšanā, labo darbu novērtēšanā un savas nākotnes pilnveidošanā, tad futbola vide visiem tajā iesaistītajiem būs vienlīdz attīstīta, caurspīdīga un vienojoša. Aicinām būt aktīviem situācijas vērtētājiem, lai gan gaidāmā Kongresa, gan futbola attīstības jautājumos tiktu pieņemti lēmumi, kas sekmē futbola ilgtspēju un mūsu kopējo mērķu īstenošanu.

Izmantotie resursi:
LFF Valdes paziņojums par Krišjāņa Kļaviņa...

1 2 3 4 5 173 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2016-03-22 15:59, pirms 8 gadiem
Ooo, Suvezdjē arī pamodās

  +1 [+] [-]

, 2016-03-22 16:02, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Ooo, Suvezdjē arī pamodās
To pašu gribēju teikt - Delfos jau sen ziņa bija.

 +13 [+] [-]

, 2016-03-22 16:02, pirms 8 gadiem
Es par Kļaviņa kungu! Čekistiem un zagļiem nav vietas tik cienījamā amatā!

  +9 [+] [-]

, 2016-03-22 16:02, pirms 8 gadiem
Izcili! Esmu par Kļaviņa kungu, stagnācijai ir jābeidzas.

 +15 [+] [-]

, 2016-03-22 16:02, pirms 8 gadiem
"Indriksons:...Kaut esmu centies pierunāt citus kandidātus, visi šobrīd atsakās."

Aha, uzrunaja tris bomzus pie stacijas, viens it ka gribeja, bet tad vinam saka stipri sapet saulites rajons un atteicas.
Principa pec ir jaieliek Klavins, kaut vai tapec lai citiem drosme paraditos!
Slēpts komentārs: Manchester Is Forever Blue

  -1 [+] [-]

, 2016-03-22 16:06, pirms 8 gadiem
ibiorioXXX rakstīja: "Indriksons:...Kaut esmu centies pierunāt citus kandidātus, visi šobrīd atsakās."

Aha, uzrunaja tris bomzus pie stacijas, viens it ka gribeja, bet tad vinam saka stipri sapet saulites rajons un atteicas.
Principa pec ir jaieliek Klavins, kaut vai tapec lai citiem drosme paraditos!
Uzrunāja gan jau, ka Gorkšu.

  +2 [+] [-]

, 2016-03-22 16:08, pirms 8 gadiem
Ne pa tēmu, bet bez kad SC pamodīsies un ieliks ziņu kad Dārziņš arī nespēlēs izlasē?

Delfos ziņa ielikta jau pirms stundas:

Arī Lauris Dārziņš atsaka Latvijas izlasei - DELFI

  +7 [+] [-]

, 2016-03-22 16:11, pirms 8 gadiem
Par Kļaviņu!

  +1 [+] [-]

, 2016-03-22 16:12, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: Ne pa tēmu, bet bez kad SC pamodīsies un ieliks ziņu kad Dārziņš arī nespēlēs izlasē?

Delfos ziņa ielikta jau pirms stundas:

http://www.delfi.lv/sports/news/hokeja-chempionats/zinas/ari-lauris-darzins-atsaka-latvijas-izlasei.d?id=47219627
viņiem svarīgākas ziņas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2016-03-22 16:15, pirms 8 gadiem
A bus SMS balsojums par kandidātiem?

 +11 [+] [-]

, 2016-03-22 16:16, pirms 8 gadiem
Delfos -- tikai ziņa, SC -- arī iesaistīto pušu komentāri, kas tomēr prasa papildlaiku.
No Indriksona puses nenoliedzami gudrs lēmums, tas krietni paaugstina viņa izredzes tikt ievēlētam.
Slēpts komentārs: Manchester Is Forever Blue

  +2 [+] [-]

, 2016-03-22 16:22, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: A bus SMS balsojums par kandidātiem?
Vajag vēl triecienbalsojumu par piecīti nodod 10 balsis uzreiz. Kā eirovīzijā ne?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-03-22 16:30, pirms 8 gadiem
blukis999 rakstīja: Vajag vēl triecienbalsojumu par piecīti nodod 10 balsis uzreiz. Kā eirovīzijā ne?
A tas piecītis Gunčam jāmaksā privāti vai kā?

  +9 [+] [-]

, 2016-03-22 16:30, pirms 8 gadiem
Beidzot KK būs dota iespēja mainīt futbolu Latvijā. GI nebija pat tuvu futbolam.

  +9 [+] [-]

, 2016-03-22 16:33, pirms 8 gadiem
Kādas ir aptuvenās prognozes par balsojumu? Cik reāli ir, ka Klaviņš savāks vairākumu balsu? Neesmu pastiprināti interesējies par visu šo cirku, bet daudziem latviešiem derētu pamācīties no Ķļaviņa, kā cīnīties par savu vietu un pastāvet par saviem uzskatiem. Neviens tāpat neatdos savu iesildīto vietu un, ja grib kko sasniegt, visādas nomelnošanas ir mazākais, par ko vajadzētu uztraukties

  +1 [+] [-]

, 2016-03-22 16:34, pirms 8 gadiem
Taču padomājiet, kāpēc viens raujas tur nokļūt, bet otrs palikt pie šprices.
LFF saņem Latvijas mērogiem milzīgu finansējumu no starptautiskajām futbola organizācijām.

 +21 [+] [-]

, 2016-03-22 16:36, pirms 8 gadiem
Alexkis86 rakstīja: Pirmais solis ir spērts. Tagad vajag, lai LFF biedri noticētu KK. Dodiet cilvēkam iespēju! Sliktāk vairs nebūs, jo vienkārši nevar būt. 20 gadus tukši solījumi, mahinācijas ap stadionu, policijas darbinieku uzpirkšana un konkurentu iebiedēšana, korupcijas veicināšana un viss pārējais, par ko mēs te 100 reizes jau runājām. Vēlu Jums veiksmi vēlēšanās, Kļaviņa kungs
Paldies! Mums ir jāuzvar!
K.Kļaviņa kandidatūras apstiprināšana ir demokrātijas uzvara Latvijas futbolā. Futbola sabiedrības brīvības alkas čekistu kulaks neapslāpēs. Mums nav no kā baidīties.
Latvijas futbolam ir dota reta iespēja pilnībā mainīt pastāvošo sistēmu un domāšanas veidu, padarīt demokrātiju un atklātību par visa pamatu. Esmu gatavs vest futbolu uz priekšu! Kopā mums izdosies!

  +3 [+] [-]

, 2016-03-22 16:40, pirms 8 gadiem
par klavinu nezinu,bet cekistu un zidu uz biedru tiesu

  +4 [+] [-]

, 2016-03-22 16:41, pirms 8 gadiem
Nedaudz pārsteigums, ka apstiprināja. Par ko nav pārsteigums? Ka LFF nevarēja iztik bez piebildes par to, cik necienīgs kandidāts viņš
Slēpts komentārs: biskaps

  +4 [+] [-]

, 2016-03-22 16:48, pirms 8 gadiem
Aizdomajos cik gan zolīdi būtu, ja jauniešiem būtu augsta līmeņa futbola akadēmija, ar visu nepieciešamo nodrošinājumu, kur skolotos top līmeņa spēlētāji. Nevis kā bieži vien pieņemts furbolā - tikai tie, kam piķis nav problēma. Atceros, bērnībā ļoti vēlējos spēlēt futbolu, patiesībā vēlaizvien vēlos, bet gadi vairs nav. Būtu bijis pieejams futbols, tuvākajā apkārtnē, varbūt tagad šeit rakstītu Dortmundes spēlētājs.

  -3 [+] [-]

, 2016-03-22 16:48, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Nedaudz pārsteigums, ka apstiprināja. Par ko nav pārsteigums? Ka LFF nevarēja iztik bez piebildes par to, cik necienīgs kandidāts viņš
Labāk apstiprināt un lai viņš tāpat zaudē, citādi tēlos te mocekli līdz pat nākamajām vēlēšanām.

  +6 [+] [-]

, 2016-03-22 16:49, pirms 8 gadiem
"350 000 EUR kredīta ņemšanai "Staiceles" bāzes ēdināšanas bloka izveidei." Nav bišk taka pa daudz?

  +7 [+] [-]

, 2016-03-22 16:51, pirms 8 gadiem
Korumpēto un intrīgās pagrimušo federāciju var glābt tikai neitrāls, ne ar vienu klubu nesaistīts cilvēks. Vairāk kā 20 gadus dzīvojām Skonto imperijā, tagad sarosijās jaunās - Mettas/Jelgavas impērijas dibinātāji, kuri grib turpināt Skonto stilā, izmantot federāciju savu klubu vajadzībām. Tāpēc tikai neitrāls prezidents. Pagaidām KK, varbūt nav labākais variants, bet viņš vismaz uz kādu laiku ir to pelnijis, par to ka sašūpoja smirdošo laivu, nenobijās no čekas visvarenības. Viņam ir liels plus - nav sava kluba par kuru jāpārdzīvo. Tātad vismaz teorētiski viņs ir ieinteresēts lai viss būtu godīgi un caurspīdīgi. Nesanāks, nomainīt viņu būs daudz vieglāk.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-22 16:57, pirms 8 gadiem
biskaps rakstīja: Saki, ka kopā mums izdosies. Vai tas nozīmē, ka dalīsies ar toto laimestiem, ja jau ir tāds jēdziens kā mēs?
Man pietiktu ar eksperta lekciju šajā jomā.

  +4 [+] [-]

, 2016-03-22 16:58, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: A tas piecītis Gunčam jāmaksā privāti vai kā?
Man jau šķiet, ka Gunariks ar plikiem piečukiem nekrāmējas. Tur nulles klāt vēl vajag.

  +4 [+] [-]

, 2016-03-22 17:03, pirms 8 gadiem
Jo interesantāk. Varēsim vērot vēlēšanas!
Sanāk, ka pietika ar vienu zvanu uz UEFA KK, lai LFF nevarētu vairs melot, bet apstiprināt kandidātu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2016-03-22 17:06, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Lai veicas vēlēšanās !
Paldies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-03-22 17:07, pirms 8 gadiem
Alexkis86 rakstīja: Turpināsim sekot līdzi un turēt īkšķus par Jums. Es tiešām ceru, ka LFF biedru balstiesīgas amatpersonas izrādīs tādu pašu drosmi un cīņassparu par savām tiesībām, kādu pašlaik izrāda KK, un pirmām kārtām respektēs paši sevi. Neesiet apstākļu upuri, neļaujiet citiem par Jums lemt, balsojiet par pārmaiņām Latvijas futbolā!
Ļoti liela daļa biedru ir gatava runāt atklāti!
1 2 3 4 5 173 komentāri