Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Agrāk nebija labs brīdis, bet tagad esmu gatavs vadīt Latvijas izlasi"

Agris Suveizda

Kazakevičs: "Agrāk nebija labs brīdis, bet tagad esmu gatavs vadīt Latvijas izlasi"
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas sporta direktora un U21 izlases galvenā trenera amatus nomainījis pret nacionālās izlases vadītāja krēslu, 38 gadus vecais Dainis Kazakevičs ir optimisma pilns un gatavs stāties pie valstsvienības stūres.

Sporta direktors Kazakevičs treneru izvēles procesos bijis ļoti dažādos statusos. Gan neoficiāls konsultants un domu biedrs, gan oficiāls loceklis trenera meklēšanas darba grupā, gan arī kandidāts uz vakanto amatu. Un kandidāts ne pirmo un pat ne otro reizi. Valsts galvenās futbola komandas trenēšana viņam ir piedāvāta jau agrāk, tomēr toreiz viņš atteicās, jo neuzskatīja sevi par pietiekami piemērotu.

"Toreiz saruna bija pēc Mariana [Pahara] atkāpšanās [2017. gada pavasarī, kad izlasē atgriezās Aleksandrs Starkovs, – A.S.]. Konkrētāka saruna. Tanī brīdī situācija bija pilnīgi cita un nejutu, ka varētu uzņemties izlasi tieši tobrīd," sarunā ar Sportacentrs.com sacīja Kazakevičs. Publiski starp trim kandidātiem uz izlases krēslu viņš tika minēts arī pirms nedaudz vairāk nekā gada, kad netika paturēts Miksu Pātelainens un toreizējais prezidents Kaspars Gorkšs valdes sēdē pauda, ka esot uzrunājis trīs kandidātus – Slavišu Stojanoviču, Viktoru Skripņiku un arī Kazakeviču.

Vaicāts, kādēļ mainījusies viņa atbilde, Kazakevičs atzina, ka tagad jūtas profesionālāks un vairāk atbilstošs: "Ir pagājuši vairāki gadi. Pirmkārt, izlasē salīdzinoši ar to laiku ir pamanījusies spēlētāju paaudze. Tagad ir daudz vairāk spēlētāju, ar kuriem esmu strādājis un kuru stiprās un vājās puses labi zinu. Otrkārt, pats šajā laikā esmu ieguvis papildu pieredzi, un arī situācija, fons ir stipri citāds."

Latvijas U21 izlasi Kazakevičs vadīja kopš 2013. gada vasaras, kad demisionējušā Starkova vietā uz lielo izlasi tika paaugstināts Marians Pahars, U21 trenera krēslu atstājot brīvu. Jau pēc dažiem mēnešiem Kazakevičs pieņēma savu lielāko lēmumu pie U21 izlases stūres – izbraukumā Lihtenšteinā dzeršanas dēļ izmeta piecus spēlētājus, ieskaitot vairākus līderus (Denisu Rakelu, Artūru Karašausku, Vjačeslavu Isajevu, Romānu Mickeviču un Jāni Krūmiņu). Lielajā izlasē viņiem durvis gan neesot aizvērtas: "Ne par vienu konkrētu spēlētāju neesmu šobrīd gatavs runāt. Domāju, ka nekādu dogmu nav. Skatīsimies un vērtēsim spēlētājus. Vērtēsim, kā veidojam jauno komandas modeli, un no tā jau izrietēs, kuri spēlētāji būs komandā, jo man ļoti būtiski ir izveidot ļoti spēcīgu komandu. Galvenais būs tas, cik motivēti viņi būs un ko spēs dot komandai."

Lūgts novērtēt savu darbu U21 izlasē, Kazakevičs nevēlējās nedz nosaukt atzīmi desmit ballu skalā, nedz arī komentēt ar "labi" vai "slikti". Preses konference ar jaunā galvenā trenera prezentāciju visdrīzāk notiks februāra sākumā, lai Kazakevičs pagūtu oficiāli vienoties ar visiem asistentiem un arī pagūtu izrunāt vīziju ar izlases potenciālajiem līderiem.

 +12 [+] [-]

, 2020-01-22 17:16, pirms 4 gadiem
Jo zemāk jau vairs nav kur krist, un varēsi atrunāties, ka rezultāti pēdējos gados tāpat nav bijuši, un, ka tu veic kaut kādas pārmaiņas nākotnes vārdā. Varēsi atsēdēt un neko nedarīt, kā jau tas ierasts Latvijas futbolā. 1. Nauda 2. Nauda 3. Nauda, un tad jau kaut ko pa futbolu paspriedelēsim.
Visi šitie murgojumi ir sunim zem astes!

  +3 [+] [-]

, 2020-01-22 17:27, pirms 4 gadiem
Agrāk tevi tur neviens nesauca vienkārši. Tagad protams, kurš normāls treneris gribēs trenēt to aunu baru.

  +3 [+] [-]

, 2020-01-22 17:49, pirms 4 gadiem
Tagad viņš tiešām ir atbilstošs šim amatam, lēta kucīte ar 11 kucēniem

  +8 [+] [-]

, 2020-01-22 18:13, pirms 4 gadiem
Es ļoti gribētu cerēt, ka Kazakeviča vadībā Latvijas izlase sāks rādīt augsta līmeņa futbolu un kvalificēsies nākamajam Pasaules Čempionātam. Bet ... kaut kā neticu.
Bez tam, es nesaprotu, kāda velna pēc nevarēja ļaut Stojanovičam nostrādāt atlikušo gadu, lai to naudu, ko viņš tagad saņem kompensācijās, viņš būtu arī nopelnījis. Tagad sanāk tā, ka atlaistajam trenerim samaksā aptuveni to summu, ko citādi viņš būtu nopelnījis gada laikā, bet jaunajam trenerim būs atkal jāmaksā. Sanāk gandrīz dubulti izdevumi "bagātajai" LFF.

  +3 [+] [-]

, 2020-01-22 18:13, pirms 4 gadiem
Varetu ludzu publiceet u21 rezultaatus kopsh Kazakevics bija pie stuures?

  +4 [+] [-]

, 2020-01-22 18:28, pirms 4 gadiem
rronijs rakstīja: Varetu ludzu publiceet u21 rezultaatus kopsh Kazakevics bija pie stuures?
Paskaties iepriekšējos rakstus, k-kādi 20 zāģi, 9 ničas un pāris uzvaras bija laikam.
Slēpts komentārs: krista_klentaka_112483876855387

     [+] [-]

, 2020-01-22 18:52, pirms 4 gadiem
Jelgava RDA skola iegūta !!! nistjag !!!

  +2 [+] [-]

, 2020-01-22 19:03, pirms 4 gadiem
"veidosim jauno komandas modeli" - lūdzu atkal viss no nulles un tipiskākais attaisnojums jau laicīgi publiskots ..

  +2 [+] [-]

, 2020-01-22 19:15, pirms 4 gadiem
Nu ja , junioru izlasei rezultāti labāki, iespējams ka Kazakevičam ir talants uz to padarīšanu, but ļoti šaubos, ka babāks par Stojanoviču

  +1 [+] [-]

, 2020-01-22 19:55, pirms 4 gadiem
zinot Daiņa mērķtiecību, ticu, ka viņam izdosies pacelt LV izlasi

     [+] [-]

, 2020-01-22 20:00, pirms 4 gadiem
rronijs rakstīja: Varetu ludzu publiceet u21 rezultaatus kopsh Kazakevics bija pie stuures?
Roli, joptv... https://lff.lv/izlases/jaunatnes-iz...

     [+] [-]

, 2020-01-22 20:28, pirms 4 gadiem
es nezinu, ko visi cepas komentāros, bet man Kazakēvičs asociējas kā labs speciālists ar izpratni par futbolu. Viņš, ja pareizi atceros, trenēja jauniešu izlasi un guva arī negaidītas uzvaras. tā ka - domāju, ka neslikti. Katrā gadījumā - citu jau laikam nemaz nav

     [+] [-]

, 2020-01-22 20:29, pirms 4 gadiem
totalsfans rakstīja: zinot Daiņa mērķtiecību, ticu, ka viņam izdosies pacelt LV izlasi
..tikai neaizmirsti atbildēt par saviem vārdiem, jo es par savu rīcību neatbildu! Zai je bala

     [+] [-]

, 2020-01-22 20:33, pirms 4 gadiem
Kommaer/// rakstīja: ..tikai neaizmirsti atbildēt par saviem vārdiem, jo es par savu rīcību neatbildu! Zai je bala

     [+] [-]

, 2020-01-22 20:39, pirms 4 gadiem
Latvijas izlasei gadījumā tagad pirmais nopietnais turnīrs nav Nāciju līgas Ž grupa kopā ar Andoru, Sanmarīno un citiem amatieriem?
Nu tas ir ļoti jāpacenšas pat Dainim izgāzties tādā turnīrā.
tā kā viss pareizi, īstais laiks pienācis

     [+] [-]

, 2020-01-22 21:00, pirms 4 gadiem
.............. rakstīja: es nezinu, ko visi cepas komentāros, bet man Kazakēvičs asociējas kā labs speciālists ar izpratni par futbolu. Viņš, ja pareizi atceros, trenēja jauniešu izlasi un guva arī negaidītas uzvaras. tā ka - domāju, ka neslikti. Katrā gadījumā - citu jau laikam nemaz nav
..Kā jau teica- lai liek Mettas psihopātu tandēmu! Sliktāk toč nebūs, bet jautrība, toties, garantēta!

  -2 [+] [-]

, 2020-01-22 22:48, pirms 4 gadiem
Neesi, Daini, nemāni sevi. Ne tev harizmas, ne personības, ne stipra mugurkaula. Un, ja pirmās spēles piecas septiņas varēsi norakstīt uz to, ka vēl izlase tevi nav sapratusi, tad nākamās spēles tikai apliecinās manis rakstīto.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-23 07:00, pirms 4 gadiem
Unikāls gadījums Pasaules futbola vēsturē,treneris-funkcionārs,kura līmenis atbilst Lavijas čempionāta otrajai līgai,trenēs valstsvienību.Ginesa rekordu grāmatas cienīgs gadījums.

     [+] [-]

, 2020-01-23 17:34, pirms 4 gadiem
Man nepatīk tagadējā LFF, bet tas, ka ielika Daini par treneri, nav nekas traģisks. Viņam būs iespēja. Citiem (Starkovam, Paharam) jau bija viņu iespējas. Pertiju, ar visu viņa nosacīti labo trenera slavu, par izlases treneri negribētu. Aizspriedumi laikam pret mutīgiem gruzīniem man. Lai notiek. Puslīdz skaidrs, ka pašlaik izlasē nav neviena konkurētspējīga spēlētāja. Jābūt piezemētiem :-) Priecāsimies par katru reizi, kad tiksim pāri centra līnijai. Nu un Nāciju līga jau vispār ideāls turnīrs, tādai mēroga izlasei kā Latvija, kur mēģināt ieskrieties.