Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Daugavas" stadions paraksta sadarbību ar Latvijas Futbola federāciju

"Daugavas" stadions paraksta sadarbību ar Latvijas Futbola federāciju
Foto: IZM

Šodien Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs un Valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Kultūras un sporta centrs “Daugavas stadions”” valdes loceklis Elmārs Martinsons 2018.gada 21. novembrī parakstīja nodomu protokolu par sadarbību sekmēt futbola un Daugavas stadiona infrastruktūras attīstību.

Nodomu protokols paredz kopīgi veicināt pastāvīgu un mērķtiecīgu futbola attīstību Latvijā un uzlabot Daugavas stadiona infrastruktūru.

Trīspusējās sadarbības mērķis ir futbolam stadionā paredzētās infrastruktūras pilnveidošana atbilstoši starptautiskajiem normatīviem, kā arī teritorijas labiekārtošana plānveidīgai attīstībai saskaņā ar projektā “Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē” izvirzītajiem mērķiem kā centrālā futbola laukuma rekonstrukcija starptautiskajiem standartiem. Tāpat plānota futbolam paredzētās ziemas infrastruktūras izveidošana un komercdarbības nodrošināšana, administratīvo un biroja telpu izveide.

Parakstot nodomu protokolu, puses apņemas gan kopīgi, gan atsevišķi savas kompetences ietvaros sniegt nepieciešamo abpusējo atbalstu, tajā skaitā finansiālu, gan Daugavas stadiona infrastruktūras uzturēšanā un spēļu organizēšanā, gan LFF organizēto spēļu un citu pasākumu nodrošināšanā atbilstoši kalendārajiem grafikiem, LFF, UEFA un FIFA noteiktajām infrastruktūras prasībām.

“Daugavas stadions vēsturiski ir bijis futbola mājvieta un šī sadarbība ir vērsta ,lai stadiona teritorija kļūtu par Latvijas futbola centru, kurā notiek visaptveroša futbola attīstība no futbola administrācijas, ikdienas treniņprocesiem līdz starptautiskajām spēlēm. Šāda sadarbība ne tikai veicinās futbolam paredzētās infrastruktūras kvalitatīvu uzturēšanu un pilnveidošanu, bet arī visas teritorijas efektīvu izmantošanu un ilgtermiņa mērķu sasniegšanu” atzīst Elmārs Martinsons.

Nodomu protokols stājas spēkā tā parakstīšanas brīdī.

Jau ziņots, ka no 2017. gada Daugavas stadions īsteno ES fonda projektu “Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē” (ID Nr. 5.6.1.0/17/I/001), kura ietvaros jau realizēts projekta pirmais posms - Rietumu tribīņu rekonstrukcija un jaunu tribīņu būvniecība, izveidojot infrastruktūru atbilstoši UEFA un FIFA standartiem.

Informāciju sagatavoja:
Laura Pūce


, 2018-11-21 16:33, pirms 5 gadiem
Vai tiksim pie vēl vienas futbola halles Daugavas stadiona teritorijā? Tas būtu ļoti labi un atvieglotu Skonto halles un Elektrum Olimpiskā centra noslogotību.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: LOC
8

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.