Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LMT Futbola akadēmija viesojas „Bayern” stadionā un sekmīgi cīnās ar „Augsburg” jauniešiem

LMT Futbola akadēmijas ietvaros šogad izveidotās Latvijas U-13 un U-14 jauniešu futbola izlases Eiropas tūres trešā pieturvieta ceturtdien, 20. novembrī, bija Vācijas pilsēta Minhene un 71 kilometru attālumā esošā Augsburga.

LMT Futbola akadēmijas delegācija viesojās Vācijas titulētākā kluba Minhenes „Bayern” mājas spēļu stadionā „Allianz Arena”, kā arī pārbaudes spēlēs tikās ar cita Vācijas Bundeslīgas kluba „FC Augsburg” jaunatnes akadēmijas futbolistiem.

Pirmajā savstarpējā spēle laukumā devās U13 vecuma jeb 2001. gadā dzimušie futbolisti. Latvijas izlase šajā spēlē cīnījās neizšķirti (2:2) ar „FC Augsburg” vienaudžiem. Vārtus Latvijas izlases rindās guva Aleksejs Krjukovičs (Šitika Futbola skola) un Deivids Drāznieks (Liepājas SSS). Latvijas U13 izlases sākumsastāvā devās Ivans Dubodelovs, Viktors Grigorjevs, Renārs Gulliaks, Eduards Zecmanis, Leonīds Truskovskis, Ēriks Dekoneks, Rihards Ozoliņš, Deivids Drāznieks, Aleksejs Krjukovičs, Roberts Magrins un Raivis Viļumsons.

Tikmēr Latvijas U14 jauniešu futbola izlase jeb 2000. gadā dzimušie futbolisti ar rezultātu 2:1 pārspēja „FC Augsburg” akadēmijas komandu. Divus vārtus šajā spēlē Latvijas izlases rindās guva Šitika futbola skola audzēknis Bogdans Samoilovs. Latvijas U14 izlases sākumsastāvā devās Vladislavs Slepčonoks, Nikita Skļarenko, Germans Jovbaks, Roberts Jaunarājs, Kirils Frolovs, Iļja Korotkovs, Bogdans Samoilovs, Kaspars Kokins, Artjoms Ļevaševs, Romāns Saļkovskis un Maksims Toņiševs.

Jau ziņots, ka Eiropas tūres ietvaros katrā vecumā LMT Futbola akadēmijas audzēkņi aizvadīja pārbaudes spēles ar Varšavas „Legia”, Prāgas „Sparta” un Vācijas kluba „FC Augsburg” akadēmiju vienaudžiem. Atgriešanās atpakaļ Latvijā (ar pieturvietu 21. novembrī Varšavā) paredzēta sestdien, 22. novembrī.



  +1 [+] [-]

, 2014-11-21 14:48, pirms 9 gadiem
Kas notiek? kapeec muusu siikie vienmeer tik labi speelee ar taadaam speeciigaam komandaam, bet jo lielaki izaug jo sliktaak saak speeleet?

  +2 [+] [-]

, 2014-11-21 15:51, pirms 9 gadiem
rronijs rakstīja: Kas notiek? kapeec muusu siikie vienmeer tik labi speelee ar taadaam speeciigaam komandaam, bet jo lielaki izaug jo sliktaak saak speeleet?
Jo Latvijā uz jaunajiem ir nenormāls spiediens un slodzes, kamēr citur tikai uz tīņu gadiem sāk tā ritīgi...
Kamēr citur sāk, mūsējiem jau ir apnicis...

  +2 [+] [-]

, 2014-11-21 16:10, pirms 9 gadiem
Vnk alkohols ienāk dzīvē

  -1 [+] [-]

, 2014-11-21 16:12, pirms 9 gadiem
Man skiet tas ir kaut kads mits,ka jauniesi pusaudzu gados Latvija ir viena limena ar Eiropas limeni.Jo agrak(varbut tagad ari ir)Nike Priemer kauss.Kur tiekas Eiropas jauniesu klubi(skiet 14gadigie)Un Baltijai bija viena celazime,Baltijas uzvaretajs speleja saja Eiropas Nike kausa.Tad luk parasti Baltijas parstavji bija turnira beigu gala(pat ne pa vidu)Skiet 20klubi speleja saja kausa.Sis Nike premier kauss bija u 14vecumam.

Te tomer speleja lv izlase pret klubu.Protams,tas nekada gadijuma nemazina nopelnus-malaci,ka ir viena limeni.Bet ko gribeju pateikt.Ja klubs speletu pret klubu-nebutu variantu.Labi varbut Latvijas labakas top3 katra vecuma grupa-puslidz turetu lidzi vidusmera arzemju klubiem,varbut pat apspeletu.
Bet runa ir par vidusmera klubiem.Ka jau teicu manuprat labs pieradijums tam,ka ari jauniesu vecuma lv atpaliek ir tiesi sis Nike premier kauss(nezinu vai tagad tadu riko)
Bet ta pat cepuri nost puisiem-cienigi spele,pat uzvareja-super!

     [+] [-]

, 2014-11-21 16:16, pirms 9 gadiem
Lai veicas jauniešiem

Skumjākais, ka Latvijai ir n-tie medaļnieki vieglatlētikā, basketbolā ar daudzām U-16, U18, ..., izlasēm ... un tad tukšums

Kāpēc nav kā Balkānu valstīm, kuras nav daudz bagātākas par mums, bet to pieaugušo izlases visus kapā un sit basketbolā, handbolā, futbolā, ...

Kāpēc ?

     [+] [-]

, 2014-11-21 19:28, pirms 9 gadiem
Tāpēc ka mums ir ļoti mazs resurss no kā atlasīt un veidot tāda līmeņa spēlētājus kādi bij pat šajos trīs klubos ar ko tikās mūsu LMT akadēmijas jaunieši.Katrā no pārstāvētajiem klubiem(Liepāja,Ventspils,ŠFS,RFS,Daugavpils)ir tik pa 3-4 konkurētspējīgiem spēlētājiem savā vecumu grupā,un tad vēl uz dažādām pozīcijām.
Ņemot vērā ka šie jaunieši sanāk kopā 3-4 reizes gadā (Staicelē) rezultāts kas parādīts ir pat ļoti pieklājīgs salīdzinot ka pretinieks spēlē un trenējas kopā ikdienā unir savas valsts čempioni savā vecumu grupā(poļi,čehi).
Visa bēda ir tā ka klubi nav gatavi iegūldīt lielas naudas jaunatnes atīstībai,piesaistīt labus speciālistus ,utt.Bet visam ir pamatā bērnu resursu trūkums,no kā atlasīt labākos no labākiem....
Puikas malači....

  -1 [+] [-]

, 2014-11-21 20:49, pirms 9 gadiem
Muļķības Bronson!Tas ir tāpēc,ka lielajā futbolā nav normāla virzība uz priekšu,tur notiek pirkšana,pārdošana,lobēšana,draugu būšana utt! Tiem jauniešiem,kuriem nav tik labi sakari vai tik liela nekaunība,jāpaliek malā ar savu talantu!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2014-11-22 00:57, pirms 9 gadiem
rronijs rakstīja: Kas notiek? kapeec muusu siikie vienmeer tik labi speelee ar taadaam speeciigaam komandaam, bet jo lielaki izaug jo sliktaak saak speeleet?
Jo bērnu vecimā spēlētāju līmenis tik krasi vēl neatšķiras (ar dažiem brīnumbērnu izņēmumiem). Bet, kad aug lielāki, tad tādās valstīs kā Vācija lielākā daļa jauno censoņu tiek atsijāti un labākajās komandās paliek tikai paši labākie, kamēr pie mums jau sākumā tas sijāšanas loks ir salīdzinoši ļoti mazs un līdz ar to paliek nevis visi labākie, bet tie, kas vienkārši vēlas palikt futbolā. Lai cik skumji arī nebūtu, liela daļa, kam futbols pie smaga darba nākotnē varētu nest miljonus, aiziet citu ceļu.

Piemēri tālu nav jāmeklē - Karašausks. Būtu pēc sev veiksmīgā 2010. gada, būdams 17-18 gadus vecs, palicis Skonto vēl gadu, varētu jau tagad ārzemēs spēlēt. Bet nē - izčakarēts 2011. un 2012. gads, spilgta atgriešanās pērn un tagad bez kluba. Cerams nākamgad atkal karjera ies augšup.