Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Zakreševskis: "Pieci treneri trīs gados: nenormāli, jau samaksāts tik daudz algu"

Zakreševskis: "Pieci treneri trīs gados: nenormāli, jau samaksāts tik daudz algu"
Arturs Zakreševskis. Foto:

Latvijas Futbola federācijas valdes loceklis, pirmais viceprezidents un "Euro 2004" dalībnieks Arturs Zakreševskis bija vienīgais, kurš balsoja pret Slavišas Stojanoviča atlaišanu un viens no diviem, kurš atturējās Daiņa Kazakeviča apstiprināšanas balsojumā. Abos balsojumos atturējās Anastasija Kučinska, bet visi seši pārējie valdes locekļi - Vadims Direktorenko, Guntis Blumbergs, Aleksandrs Isakovs, Jānis Engelis, Egons Brants un Sergejs Kovaļovs - balsoja par Stojanoviča atlaišanu un par Kazakeviča apstiprināšanu.

Portāli Sportacentrs.com un Delfi.lv pēc valdes sēdes vaicāja Zakreševskim, kādēļ viņš balsoja pret slovēņu speciālista atlaišanu: "Jau esmu teicis, ka tas nav normāli, ka izlasei četru [pat trīs] gadu laikā ir pieci galvenie treneri. Man, kā bijušajam spēlētājam, tā liekas absurda situācija. It sevišķi izlasē, kur spēlētāji satiekas daudz retāk un trenerim iespēja viņus ietekmēt ir daudz mazāka nekā klubu trenerim. Tikko runājām, ka vienam [Stojanovičam] dodam trīs gadu līgumu, bet pat gads nav pagājis, kad trīs gadu līgumu dodam nākamajam. Arī valdes sēdē sacīju, lai atzīmē protokolā, ka esmu pret, jo var rasties situācija, ka beigās tā dēļ zaudējam finanses [izmaksājot kompensāciju un aizpildot vakantos amatus]. Tīri teorētiski, ja nevienu pirms termiņa nebūtu atlaiduši un viss būtu bijis tā, kā plānojām, tikko – laikam decembrī - būtu beidzis strādāt [Aleksandrs] Starkovs [2017. gada aprīlī viņš parakstīja līgumu līdz "Euro 2020" atlases beigām – A.S.]. Un tagad viņa vietā būtu kāds cits treneris.

Vai tas būtu Dainis vai kāds cits, grūti pateikt, bet nebūtu lieku izdevumu. Būtu izmaksājuši Starkovam algu [nevis kompensāciju] un nebūtu jāmaksā tas, ko samaksājām Miksu [Patelainenam] un tagad Stojanovičam. Kopā saskaitot, summa, domāju, ir diezgan iespaidīga (iesmejas). Tas ir viens, un arī tīri sportiskajā ziņā līkne bija augšupejoša. Ģenerālsekretāra uzaicinājuma dēļ man bija tā iespēja pabūt Slovēnijā, un pēc redzētā neteikšu, ka Stojanovičs nebūtu atbilstošs un būtu slikti strādājis. Pēc maniem ieskatiem normāls, kvalificēts treneris, kurš var strādāt ar Latvijas izlasi. Runāju ar viņu, un viņš sacīja, ka beidzot arī ir sapratis, kas ir kas izlasē, un ka kurss ir uz jauno spēlētāju iesaistīšanu – kad citi spēlētāji, uz kuriem viņš bija licis cerības, aplauzās, viņš ir sapratis, uz kuriem [jāliek likme]."

Mediju uzrunātie valdes locekļi izvairījās no jautājuma, kurš tieši ierosinājis balsot par Stojanoviča atlaišanu, tā vietā ar formālu argumentu atbildību noveļot Zakreševskim, kuram balsojums bija jāierosina kā valdes sēdes vadītājam. Arī pašam Zakreševskim nav atbildes, kurš īsti būtu balsojuma patiesais iniciators, toties viņš atklāja, ka balsojums būtu varējis notikt jau decembrī – kaut arī līdz pat iepriekšējai nedēļai federācija publiski noliedza, ka Stojanoviča nākotne būtu zem jautājuma zīmes. "Novembra valdes sēdē nebiju atvaļinājuma dēļ un atgriezos pirms decembra valdes sēdes, kas tika rīkota pirms ārkārtas kongresa. Man solīja laicīgi atsūtīt [novembra sēdes] protokolu, taču to saņēmu tikai sešos rītā pirms nākamās valdes sēdes. Loģiski, ka ar to iepazinos diezgan steidzīgi. Decembra valdes sēdē sarunās izkristalizējās tas, ka – vismaz es tā sapratu – diskusija jau ir bijusi, un kāds pat minēja to, ka jābalso.

Teicu: "Pagaidiet, kolēģi, tas nav ierakstīts darba kārtībā." Tā ka teorētiski treneri varēja noņemt jau decembra sēdē, bet tas nenotika tikai tāpēc, ka es uzstāju, lai ievērotu statūtus, un pateicu, ka šodien neesmu tam gatavs. Teorētiski, ja es būtu pateicis, ka esmu gatavs noņemt Stojanoviču, dienas kārtību būtu varējuši mainīt, jo uz vietas bija visi valdes locekļi – ja visi piekristu, to varētu darīt. Nevaru pateikt, kurš bija pirmais, kurš teica, davai, ņemam nost. Es sapratu, ka tas, visticamāk, tika izdarīts jau novembra sēdē, kurā Slaviša bija sniedzis atskaiti un ir bijusi saruna, ka vajadzētu virzīties uz vietējo treneri. Tīri tehniski es pateicu [ka ir jābalso]. Ja atkal būtu stiepis gumiju, tad visdrīzāk tas būtu noticis nākamajā valdes sēdē vai pēc dažām dienām būtu ārkārtas sēde. Vairākums viņu [Kazakeviču] akceptēja, un demokrātiskā sabiedrībā tā notiek."

Zakreševskim gan pašam ir šaubas, vai lielās izlases trenera krēsls būtu īstais, kas Kazakevičam jāieņem: "Negribu neko sliktu teikt par Daini, tā kā viņš tagad ir treneris, un vēlos novēlēt viņam veiksmi, taču man nav pārliecības, ka viņam izdosies tik labi, kā šķiet viņam pašam un varbūt lielākajai daļai valdes. Un, otrkārt, pats personīgi viņam pateicu, ka daudz labāk viņu redzu sporta direktora amatā. Neredzu, kurš viņu spēs tikpat labi aizstāt un būt tikpat stingrs. Tagad mūsu futbolā ir diezgan nepateicīgs brīdis, un jebkuram trenerim būs grūti. Arī U21 izlases rezultāti pēdējā laikā nav tik spīdoši – ja nemaldos, tad pēdējā uzvara kvalifikācijā bija Beļģijā 2016. gada rudenī, kad beļģiem, gluži kā Stojanovičam [pret Austriju], neko vairs nevajadzēja un arī statistikā tāpat bija liels pārsvars. Bija arī labas spēles – pret to pašu Skotiju, ko izbraukumā varējām vinnēt. Taču vēl no spēlētāja dienām atceros, ka bija ļoti svarīgi, vai tev tikai likās, ka kaut ko varēji, vai patiešām arī uzvarēji. Vai izlases spēlētāji, no kuriem daļa pie viņa bija U21 izlasē, noticēs, ka var kaut ko vinnēt? Dainis ir pārliecināts, ka izdosies. Novēlu, lai viņam izdotos, bet godīgi teikšu, ka neesmu tik pārliecināts, ka tas notiks. Ceru, ka Dainis pārliecinās, ka es kļūdos. Kurš gan nekļūdās – savulaik esmu sitis gan pretinieku, gan savos vārtos."

Valdes locekļi kā galveno argumentu tik drīzai Kazakeviča apstiprināšanai bez padziļinātas analīzes un konkursa minēja Treneru asociācijas rekomendācijas vēstuli, kas savukārt tika uzrakstīta, jo federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks vērsies asociācijā, lai tā nosauc piemērotāko vietējo kandidātu. "Treneru asociācija savā sēdē izvirzīja Daini, pats biju klāt. No vienpadsmit locekļiem, šķiet, bija astoņi: pats Dainis, Starkovs, [Jurijs] Andrejevs, [Mihails] Zemļinskis, [Marians] Pahars, [Georgs] Gusarenko, bet nebija [Jurija] Popkova, [Artūra] Šketova un mirušā [Jāņa] Skredeļa. [Zakreševskis nenosauca Igoru Stepanovu - A.S.]. Mēs nebalsojām, katrs varēja izteikties. Es domas paturēju pie sevis, jo teicu, ka man būs iespēja balsot valdē. Visi izteica atbalstu [Kazakevičam]. Sākumā bija tā, ka it kā varētu izskatīt vēl kādu treneri, par kuru bija runa, taču tad saprata, ka pietrūks laika. Kāds ieminējās, ka arī Pahars, kurš bija uz vietas, varētu mēģināt vēlreiz. Liekas, ka tika minēts arī [Mihails] Koņevs, bija [Tamaza] Pertijas vārds minēts, arī Dobrecova, varbūt vēl kāds, taču ne pārāk nopietni," sacīja Zakreševskis. "Diskusija vairāk bija par to, ka Pertija nav pelnījis, ka viņš nedrīkst tā izteikties presē kā izteicās par Daini, kas pārkāpj treneru savstarpējo solidaritāti. Faktiski aprobežojās ar to, ka, rekur, sēž Dainis. Nedomāju, ka [asociācijas vēstule] ir vārds un likums, taču asociācijā ir vadošie vai ietekmīgākie Latvijas treneri, kuriem ir vai kādreiz bijusi teikšana un autoritāte. Viņi trenerus tomēr zina nosacīti daudz labāk nekā ierindas valdes loceklis."

Atšķirībā no otrā viceprezidenta Sergeja Kovaļova, Zakreševskis vairījās Kazakeviču dēvēt par izlasei labāko vietējo speciālistu: "Sarežģīts jautājums, tādēļ arī atturējos, jo man šķita, ka šis jautājums jau ir izlemts arī neatkarīgi no tā, ko domāju es. Tāpēc arī nemēģināju pats meklēt vietējos trenerus. Pēc rezultātiem varētu izskatīt Koņevu, jo viņš ar "Riga" ir uzvarējis Virslīgā un labi nospēlējis Eirokausos. Vēl varētu būt runa gan par to pašu Dobrecovu, gan [Jurģi] Pučinsku, kurš ir divreiz izcīnījis titulu [ar "Ventspili"], taču tagad maz strādājis pieaugušo futbolā. Varbūt Vitālijs Astafjevs, [Andris] Riherts. Kompetentākā [organizācija] ir Treneru asociācija, un tā izvirzīja tikai un vienīgi Daini. Tāpēc man nav nekādu ieroču, lai pateiktu, ka Dainis nav atbilstošs. Domāju, ka tas ir ļoti sarežģīti. Es par viņu nebalsoju, jo, kā jau teicu, daudz labuma viņš var dot tieši kā sporta direktors ar akadēmiju sistēmu utml. Redzu, ka šo jauniešu līmenis ir labāks un ka no bedres kaut kad vajadzētu izrāpties. Vai tas tuvāko trīs gadu laikā izdosies Dainim – novēlu, lai viņš tos trīs gadus arī nostrādātu un nostrādātu ar panākumiem, nevis netiktu atlaists tikai tādēļ, ka ir izdevīgs budžeta ziņā, bet ne panākumu ziņā. Vai viņš ir izdevīgs? Aprēķins tika dots, taču, godīgi sakot, tajā neredzēju nekādu ietaupījumu."


, 2020-01-21 13:08, pirms 4 gadiem
Netīro veļu mazgā presē. Fantastiska federācijas vadība.
, 2020-01-21 13:31, pirms 4 gadiem
Daži krievu onkas savācās, izdomāja ka jānomet slovēnis. Ok nometam. Ko liekam vietā? Nū...ir šis, ir tas....ai, nafig viņus, lai iet tirst. Gruzīns? Lai tas lohs atslābst un pievet muti, uztopīja daiņelam. Nu tad lai trenē daiņels? Ok, lai trenē daiņels. Paspriežam vēl par kaut ko? Nē, tinam pa mājām, ko te daudz spriest.
Tā tika izlemts par jauno Latvijas futbola valstvienības galveno treneri.
Bezsmadzenu mudaku bars, tas arī ir viss Latvijas futbols.
, 2020-01-21 14:06, pirms 4 gadiem
Latvija - Andora 5 treneri:1 treneris!!!
Latvija - Gibraltārs 5 treneri :2 treneri!!!

Latvija - Uzvara!
, 2020-01-21 14:10, pirms 4 gadiem
Uz cik gadiem vēl bija Stojanoviča līgums, diviem? Ja viņa alga bija 14k mēnesī, tad gadā faktiski sanāk tie paši 150k, ko tagad samaksāja kompensācijā par neko. Attiecīgi, salīdzinot ar esošo situāciju, uz nākamiem 2 gadiem Stojanovičs būtu izmaksājis 150k (300kopalga-150kompensācija). Cik 2 gados izmaksās Dainis? No 150k atņemam Daiņa algu, sanāks starpība starp Daini un Stojanoviču 2 gadu griezumā. Kaut kā loģika saka priekšā, ka tā starpība nav tik liela, kā abu minēto starpība trenera kvalitātēs. Par šo lai kāds precīzākus ciparus saliek kopā, lai varam izrēķināt precīzi. Ka tik beigās nesanāk labs abloms ar to, ko tikko izdarīja LFF.

Un vispār, nacionālās izlases trenera līgumā jābūt punktam, ka kompensācija par atlaišanu nepienākas, ja netiek sasniegti konkrēti mērķi. Teiksim, ja atlasē mazāk par 6 punktiem, drīz atlaist bez kompensācijas. Jeb, atrunā pazeminātu punktu robežu, ja tiek iespēlēti vairāk jaunie. Nu, kaut kā tā.
, 2020-01-21 14:15, pirms 4 gadiem
Korumpetie tirlini,ceru ka mafija reiz sapusssss!
, 2020-01-21 14:17, pirms 4 gadiem
Man nav skaidrs, pēc kādiem kritērijiem Kazakēvičs ir spēcīgāks par Koņevu. Man nav skaidra tā loģika, kas te ir aprakstīta. Vēlreiz Starkovs, Andrejevs, vai Pahars? Jūs to nopietni? Riherts, Dobrecovs? Par kādiem nopelniem? Pertija neder, jo pateica, ko domāja? Jā, nu tiešums un godīgums mūsdienās vispār nav populārs, kur nu vēl LFF. Ja kādam tur tiešām interesētu perspektīvas un iespējamā izaugsme, tad Kazakēvičs būtu sporta direktors, kurš viņš tiešām ir labs un noderīgs, bet par galveno treneri ieceltu Koņevu, kurš savas karjeras laikā ir pierādījis un oppaliecinājis sevi visos līmeņos.
, 2020-01-21 14:25, pirms 4 gadiem
Pandora rakstīja: Man nav skaidrs, pēc kādiem kritērijiem Kazakēvičs ir spēcīgāks par Koņevu. Man nav skaidra tā loģika, kas te ir aprakstīta. Vēlreiz Starkovs, Andrejevs, vai Pahars? Jūs to nopietni? Riherts, Dobrecovs? Par kādiem nopelniem? Pertija neder, jo pateica, ko domāja? Jā, nu tiešums un godīgums mūsdienās vispār nav populārs, kur nu vēl LFF. Ja kādam tur tiešām interesētu perspektīvas un iespējamā izaugsme, tad Kazakēvičs būtu sporta direktors, kurš viņš tiešām ir labs un noderīgs, bet par galveno treneri ieceltu Koņevu, kurš savas karjeras laikā ir pierādījis un oppaliecinājis sevi visos līmeņos.
Vēlreiz Pahars nebūtu slikti, manuprāt... Autoritāte, vecāks palicis, gudrāks... Nepieļautu vienu otru kļūdu atkal. Es par.
, 2020-01-21 14:29, pirms 4 gadiem
Būba rakstīja: Uz cik gadiem vēl bija Stojanoviča līgums, diviem? Ja viņa alga bija 14k mēnesī, tad gadā faktiski sanāk tie paši 150k, ko tagad samaksāja kompensācijā par neko. Attiecīgi, salīdzinot ar esošo situāciju, uz nākamiem 2 gadiem Stojanovičs būtu izmaksājis 150k (300kopalga-150kompensācija). Cik 2 gados izmaksās Dainis? No 150k atņemam Daiņa algu, sanāks starpība starp Daini un Stojanoviču 2 gadu griezumā. Kaut kā loģika saka priekšā, ka tā starpība nav tik liela, kā abu minēto starpība trenera kvalitātēs. Par šo lai kāds precīzākus ciparus saliek kopā, lai varam izrēķināt precīzi. Ka tik beigās nesanāk labs abloms ar to, ko tikko izdarīja LFF.

Un vispār, nacionālās izlases trenera līgumā jābūt punktam, ka kompensācija par atlaišanu nepienākas, ja netiek sasniegti konkrēti mērķi. Teiksim, ja atlasē mazāk par 6 punktiem, drīz atlaist bez kompensācijas. Jeb, atrunā pazeminātu punktu robežu, ja tiek iespēlēti vairāk jaunie. Nu, kaut kā tā.
Sanāca, ka dainim ap 6-6.5k. Jo teica,ka ietaupījums 700-1000 eiro mēnesī. Uz pusi lētāks Dainis.
, 2020-01-21 14:59, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Sanāca, ka dainim ap 6-6.5k. Jo teica,ka ietaupījums 700-1000 eiro mēnesī. Uz pusi lētāks Dainis.
Nopietni?
Tad sanāk, ka Dainis 2 gados (70-75k gadā x2 = 150k) + kompensācija 150k Stojanovičam ir tie paši 300k, kas divos gados aizietu Stojanovičam. Iedodiet vienu argumentu, kādēļ Dainis > Stojanovičs, ja izmaksas vienādas? Vai tad galvenais arguments nebija finanses?
, 2020-01-21 15:17, pirms 4 gadiem
Būba rakstīja: Nopietni?
Tad sanāk, ka Dainis 2 gados (70-75k gadā x2 = 150k) + kompensācija 150k Stojanovičam ir tie paši 300k, kas divos gados aizietu Stojanovičam. Iedodiet vienu argumentu, kādēļ Dainis > Stojanovičs, ja izmaksas vienādas? Vai tad galvenais arguments nebija finanses?
Nu MAX kopējais ietaupījums uz diviem gadiem bija itkā 24k ko ziņoja. Tas taču nekas nav, tikai līmeni vai divus zemāks treneris vietā.
, 2020-01-21 15:34, pirms 4 gadiem
Cien.Zakreševska kungs! Nevajag tēlot gudrinieku un uzskatīt visus par muļķiem. Sāksim no tā ka pilnīgi nevajadzīgais līgums ar Starkovu ir tava nopelna. Tālāk nebija labāks bet tas ir tikai sekas. Otrā lieta - vai tev visus šos gadus ir bijis savs viedoklis ko tu esi publiski aizstāvējis? Pilnīgi noteikti nē! Tādu varoņu kas uzpeld(!) juku laikos mums ir ļoti daudz. Kāpēc neesi aizgājis no siltas vietas ja nepiekriti tam kas noties? Negribas zaudet ienākumus? Labāk klusē!
, 2020-01-21 16:43, pirms 4 gadiem
Absolūti piekrītu Artūram.Vienīgi varēja būt noteiktāks un balsot konkrēti,nevis atturoties,kaut gan tas neko šoreiz nemainītu,jo viss jau bija izlemts.Vispārībā,tagad valde pieņems svarīgos lēmumus,bet atbildīgs nebūs neviens.Sūtīs interesentus viens pie otra.Vārdu sakot"spēlēs fubolu"
Arī jautājumā par galveno treneri ,ja Dainim neveiksies,sekos atbilde;"to jau izvirzīja trenera asociācija"Visi labiņi un atbildīgs neviens.Ļoti ceru,ka kongresā izvēlēsies labu prezidenta kandidātu un arī paretinās šīs valdes rindas.Un vēl,ja vakar skatījaties sporta studiju,tad varējāt dzirdēt Pukinska atbildi,ka Dainis Kazkevičš apstiprināts amatā skatoties ilgtermiņā.Jo Latvijas izlase cīnīšoties par ceļa zīmi 2024.gada Eiropas čempionā finālam.Varbūt iesākumā vajadzēja nedaudz piezemētāk,iet soli pa solim un varbūt nākošā ciklā nepalikt grupā pēdējiem.To pašu publicējis savā lapā viens no prezidenta kandidātiem.Varbūt tāpēc Pukinskis atļāvās lidināties mākoņos?

PS.Protams mēs visi gribētu,lai beidzot kaut kas kustētos uz labo pusi,tāpēc novēlam veiksmi jaunajā darbā Dainim.Un ļoti ceru,ka aprīļa kongresā beidzot tiks pielikts punkts šim bardakam un visi sāks strādāt futbola labā.
, 2020-01-21 17:06, pirms 4 gadiem
Būba rakstīja: Nopietni?
Tad sanāk, ka Dainis 2 gados (70-75k gadā x2 = 150k) + kompensācija 150k Stojanovičam ir tie paši 300k, kas divos gados aizietu Stojanovičam. Iedodiet vienu argumentu, kādēļ Dainis > Stojanovičs, ja izmaksas vienādas? Vai tad galvenais arguments nebija finanses?
Tak galvenais arguments ir pateikt ka Gorkš - Lo....
, 2020-01-21 17:17, pirms 4 gadiem
Par Zakreševski pilnīga taisnība. Totāla lupata, un šitā .irst var tikai mums lettiņiem. Ja Jūs apsvērāt Pahara kandidatūru, tad varbūt paintresējaties sākumā par to kādi panākumi viņam bija ar Jelgavu. nu ja, tas jau jums neintresē, jo jums vajag iegrūst savējo, tāpat kā bija ar starkovu. Ja mūsu otrā LFF "lēdija' zakreševskis spriež, ka daini ievēlēja tapēc, ka nu lūk viņš jau sēž tepat blakus, ar ko viņš būs sliktāks par stojanoviču??? tikai labāks, jo izmaksās lētāk. a priekš kam meklēt vēl kādu citu, ja dainis jau ir savējais. Pertiju arī diezgan loģiski atslēdza, jo viņš saka taisnību acīs. bet jums tas traucē, TIK KLAJI KORUMPĒTU, BEZKAUNĪGU, ALKATĪGU UN NEPROFESIONĀLU ORGANIZĀCIJU KĀ LFF, VAR VĒL TIKAI ĀFRIKĀ PAMEKLĒT.
, 2020-01-21 18:03, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Daži krievu onkas savācās, izdomāja ka jānomet slovēnis. Ok nometam. Ko liekam vietā? Nū...ir šis, ir tas....ai, nafig viņus, lai iet tirst. Gruzīns? Lai tas lohs atslābst un pievet muti, uztopīja daiņelam. Nu tad lai trenē daiņels? Ok, lai trenē daiņels. Paspriežam vēl par kaut ko? Nē, tinam pa mājām, ko te daudz spriest.
Tā tika izlemts par jauno Latvijas futbola valstvienības galveno treneri.
Bezsmadzenu mudaku bars, tas arī ir viss Latvijas futbols.
Vai patiesi domā, ka ir kaut kādi citādi lēmumu pieņemšanas varianti?
Neatkarīgi no personāžiem arī citur ļoti līdzīgi pieņem lēmumus. Sanāk kāda noteiktu cilvēka grupa, un viss notiek.
, 2020-01-21 18:15, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vai patiesi domā, ka ir kaut kādi citādi lēmumu pieņemšanas varianti?
Neatkarīgi no personāžiem arī citur ļoti līdzīgi pieņem lēmumus. Sanāk kāda noteiktu cilvēka grupa, un viss notiek.
zin, es ne tikai domā, es pat zinu ka notiek. protams ne LV futbolā, tur smadzeņu par maz.
, 2020-01-21 20:15, pirms 4 gadiem
Zakreševskis ir godavīrs ar taisnu mugurkaulu un taisnu valodu. Tādu prezidentu vajadzētu Futbola federācijai.
, 2020-01-22 10:01, pirms 4 gadiem
A kāda jēga ir maksāt trenerim, ja nav ne resursu ne kā, kurus tam trenerim izmantot?
Ar tādu spēlētāju līmeni tur pats Dievs rezultātu nepanāks... Paši tērē neapdomīgi, un pēc tam sūdzas...
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.