Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Vaņins: "Jā, rezultātu nav, bet kā komanda mēs progresējam"

Rolands Eliņš

Vaņins: "Jā, rezultātu nav, bet kā komanda mēs progresējam"
Andris Vaņins. Foto: LFF

Latvijas futbola izlasei UEFA Nāciju līga ir noslēgusies ar bezvārtu neizšķirtu pret Andoru un trešo vietu apakšgrupā. Pēc vakardienas spēles savos komentāros par neapmierinošo mača rezultātu un izlases kopējo attīstību šoruden ar LFF preses dienestu dalījās Andris Vaņins un Kaspars Dubra.

„Protams, braucam uz Andoru, lai izcīnītu uzvaru. Bijām smagi strādājuši šajā ciklā un vēlējāmies to pabeigt ar uzvaru,” sacīja Andris Vaņins, kurš pret Andoru vārtus neielaida.

Vaņinam tika vaicāts, vai ir pareizi saukt Latvijas izlasi par viena līmeņa komandu ar Andoru, kam pieredzējušais Latvijas vārtsargs nepiekrita. „Domāju, ka katra spēle jāvērtē atsevišķi. Šodien mēs pusotru puslaiku spēlējām mazākumā, otrajā puslaikā bija divi labi momenti, kad varējām gūt vārtus. Kopumā mēs neesam vienā līmenī ar viņiem, mēs esam stiprāki, un spēle to parādīja. Mēs kontrolējām spēli, veidojām momentus, bet nu tā gadās, ka bumba neiet vārtos. Daudz kas nesanāk, daudz kļūdu, un rezultātā 0:0,” sarūgtināti sacīja Vaņins.

„Noraidījums, protams, bija liels mīnuss, un Šabala ir viens no izlases līderiem, kurš bieži gūst vārtus,” vērtēja Latvijas izlases kapteinis. „Bija grūti spēlēt ar vienu uzbrucēju, bet puiši centās kaut ko priekšā izveidot.”

To, ko galvenais treneris teica ģērbtuvē savā noslēdzošajā runā, Vaņins neatklāja, norādot, ka tas lai arī paliek ģērbtuvē, bet par ciklu kopumā Latvijas vārtsargs norādīja, ka „tas nebija pats labākais”. „Neizcīnījām nevienu uzvaru, taču bijām tuvu tam, arī pret Kazahstānu gan mājās un izbraukumā, arī pret Andoru. Kaut kur pietrūka veiksmes. Kā izlase esam progresējuši, esam spēruši lielu soli uz priekšu, tagad spēlējam daudz labāk, mēs kontrolēja spēli un cenšamies kaut ko izveidot uzbrukumā, nevis tikai atsisties. Sākam veidot kombinācijas jau no aizsargiem. Jā, rezultātu nav, bet kā komanda mēs progresējam.”

Savukārt Latvijas izlases aizsargs Kaspars Dubra atzina, ka tieši šāda spēle Andoras izpildījumā arī gaidīta un Šabalas sarkanā kartīte bijis tam labs apliecinājums: „Rezultāts ir slikts. Īpaši slikts bija pirmais puslaiks. Ja otrajā puslaikā vēl kaut kas sanāca, tad pirmajā puslaikā mums neizdevās spēle. Kopējais ieskats Nāciju līgā nav patīkams, bet nedaudz tomēr attīstām savu spēli, cenšamies spēlēt uzbrukumā, pieturēt bumbu un veidot savus momentus. Pagaidām gūt vārtus nesanāk, un vienīgais pluss, ka izdevās pašiem neielaist.”

Dubra izteicās, ka treneris Pātelainens norādījis, ka pret šādām komandām jāspēlē asāk un agresīvāk: „Daudz vārtu gūšanas momentu mums nebija, bet pret šādām komandām jāgūst ātri vārti. Pēc tam spēlējām mazākumā un parādījām vismaz kaut kādu raksturu, paši neielaižot vārtus. Skaidrs, ka tagad cilvēki teiks, ka pret Andoru jāspēlē arī desmit vīru sastāvā.”

Dubra norādīja, ka nevēlas komentēt tiesneša rīcību, piešķirot Šabala noraidījumu: „Labi, ka parādījām raksturu, iestājāmies cits par citu, cīnījāmies divcīņās, vienīgais, kas nesanāca, bija iesist vārtus. Galvenais, ka parādījām kaut kādu raksturu, domāju, ka tā bija vienīgā pozitīvā lieta šajā spēlē.”

Latvijas izlases noskaņojumu negatīvi iespaidoja zaudējums Gruzijā, kur vienīgie vārti tika ielaisti pēc 11 metru sitiena, norādīja Dubra, izsakoties, ka tajā situācijā pendeli varēja arī nepiešķirt. „Kopumā par ciklu – divas spēles pret Andoru būtu jāuzvar, ar kazahiem mēs vairāk vai mazāk tomēr esam vienā līmenī, bet Gruzija ir pārāki par mums, to varēja redzēt gan spēles ziņā, gan komandas sastāvā. Tagad priekšā EČ atlase, un mēģināsim iedot līdzjutējiem kādas pozitīvas emocijas.”

Rīt (trešdien) Sportacentrs.com meklē apaļā galda diskusiju par un ap Latvijas izlses sniegumu Nāciju līgā, kā arī to, vai Miksu Pātalainenenam jāpaliek savā amatā. Diskusijā piedalās futbola eksperti Edmunds Novickis, Askolds Uldriķis, kā arī FS Metta līdzdibinātājs Ģirts Mihelsons.

Andra Vaņina video intervija LFF

Kaspara Dubras pēcspēles intervija

1 2 37 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-11-20 11:02, pirms 5 gadiem
Progress!? Kur viņš ir redzams? Vienīgais ko vakar varēja redzēt un dzirdēt tā bij Himna!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2018-11-20 11:10, pirms 5 gadiem
Andri! Es domāju, ka šeit pat tava mamma Tev netic!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2018-11-20 11:14, pirms 5 gadiem
Tie jau izklausās pēc Starkova murgiem - spēle bija laba, labi nospēlējām, bet rezultāts nebija tāds uz kādu cerējām...
Briesmas, cik ilgi atrunāsies ar kaut kādu veiksmes trūkumu?
Godīgi sakot, šis noraidījums bija labākais kas varēja notikt, jo tad vismaz ir uz ko nedaudz uzvelt vainu, sak 10 vs 11 spēles lielāko daļu, ko tad jūs gribiet lai mēs izdarām?

  +8 [+] [-]

, 2018-11-20 11:19, pirms 5 gadiem
Par kādu progres te vispar ir runa??? Kas tas par murgu??? 3 piespēles nevar iedot, spēles zīmējuma nekāda, disciplīnas trūkums utt. Man kauns, ka mūsu izlase tā spēlē un man ir lils kauns, ka treneri, spēlētāji to paši nespēj atzīt!!! Vidusmēra futbola valstī šie ar paškrituku neapveltītie futbola cilvēki (ja tā tos var saukt) būtu sen ar puvušiem tomātiem nomētāti (arī no žurnālistu puses) un nevarētu uz ielas un veikalā rādīties!!! KAUNS, ka paši to nespējat atzīt!!!

 +13 [+] [-]

, 2018-11-20 11:29, pirms 5 gadiem
" ... Šabala ir viens no izlases līderiem, kurš bieži gūst vārtus,”

Šis nudien iespārda!
Izlase un bieži gūti vārti pašlaik neiet kopā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2018-11-20 11:36, pirms 5 gadiem
Kā tad, kā tad!
Progress ir acīmredzams!
Pirmo 45min laikā viens sitiens pa vārtiem un tas pats rāmim garām.
Andora (iedzīvotāju skaits atbilst piem Liepājai) to pašu izdarīja 5x.

  +7 [+] [-]

, 2018-11-20 11:46, pirms 5 gadiem
Var vienu, divas, piecas spēles nospēlēt un runāt par momentiem, iespējām, bumbas kontroli un nepārdzīvot par zaudētajiem punktiem.
Bet ja komanda gadiem ilgi nespēj gūt vārtus un uzvaras, tad ir jārunā par lietu saknē.
Liekam statistiku pie malas vienreiz. Futbolā galvenais ir goli un punkti. Ja kāds to grib noliegt, paskatieties uz Fifa izlašu rangu kur mēs atrodamies. Komanda diemžēl nepakāpjas rangā dēļ laba bumbas kontroles %

  +7 [+] [-]

, 2018-11-20 11:46, pirms 5 gadiem
Es gan Vaņinu tagad nevainotu, es domāju viņš vienkārši cenšas uzturēt kautkādu komandas garu, jo šī izlase kopā spēlēs vēl vismaz 5 gadus, līdz iekšā pa īstam ienāks tagadējie u-19 puikas, un pagaidām jācenšas vismaz kautkā sevi motivēt un galīgi neapkaunot uz laukuma kamēr nomainās paaudze.

  +5 [+] [-]

, 2018-11-20 11:49, pirms 5 gadiem
Varbut nevajadzētu koncentrēties uz to, ka Šabala ir guvis daudz vārtus (salīdzinoši ar citiem), varbūt vajadzētu skatīties vairāk uz spēlētājiem, kuriem bumba neatlec kā no sienas. Kuri palīdz izveidot vārtu gūšanas iespējas, palīdz nostiprināt pozicionālu spēli, lai aizsargiem mazāk darba ir? 85+ minūtes, mums tie uzbrucēji vienkārši skraida bez bumbas. Dabūjot bumbu, uzreiz pēc 3 sekundēm tā ir pazaudēta

  +1 [+] [-]

, 2018-11-20 11:58, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: Tie jau izklausās pēc Starkova murgiem - spēle bija laba, labi nospēlējām, bet rezultāts nebija tāds uz kādu cerējām...
Briesmas, cik ilgi atrunāsies ar kaut kādu veiksmes trūkumu?
Godīgi sakot, šis noraidījums bija labākais kas varēja notikt, jo tad vismaz ir uz ko nedaudz uzvelt vainu, sak 10 vs 11 spēles lielāko daļu, ko tad jūs gribiet lai mēs izdarām?
Kad kaut ko lasi/ klausies ir jādomā arī par kontekstu. Vaņins ir izlases kapteinis. Tas ir viņa uzdevums pastāvēt par saviem komandas biedriem jebkurā situācijā, tai skaitā intervijās. Nekādus citus tekstus nemaz nevarētu gaidīt, jo ne jau nu kapteinis ies publiski kritizēt savus padotos vai trenera taktikas izvēli.

  +5 [+] [-]

, 2018-11-20 12:03, pirms 5 gadiem
žurnālists:"kas ir pats stulbākais, ko tagad vari pateikt?"
Vaņins: "Jā, rezultātu nav, bet kā komanda mēs progresējam"

  -2 [+] [-]

, 2018-11-20 12:04, pirms 5 gadiem
Mierīgi! Paņem, noliec C apsēju un aizej klusējot!!!!

  +6 [+] [-]

, 2018-11-20 12:18, pirms 5 gadiem
Varbūt arī progresē, bet ir tā, ka citas izlases prognozē daudz lielākos tempos. Un līdz ar to esam ieprogresējuši pēdējā grozā.

  +3 [+] [-]

, 2018-11-20 12:23, pirms 5 gadiem
pickenroll rakstīja: Varbūt arī progresē, bet ir tā, ka citas izlases prognozē daudz lielākos tempos. Un līdz ar to esam ieprogresējuši pēdējā grozā.
Kā Tu, pie pilna saprāta būdams, par vakardienas spēli vari pateikt, ka "komanda progresē"???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-11-20 12:37, pirms 5 gadiem
Vaņins, sķiet, neatšķir vardu progresēt, no degradēt kādi murgi, vājprāts..

  +2 [+] [-]

, 2018-11-20 12:55, pirms 5 gadiem
Totāls Nespējnieku bars... tas ir tas ko vakar spēju saskatīt 1. puslaikā. Otro puslaiku neskatījos, nemācēšu komentēt.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-20 12:59, pirms 5 gadiem
Fuj, mēs, protams, neesam vienā līmenī ar Andoru! Andora ir gandrīz 30 reizes mazāka! Tik muļķīgs jautājums, gandrīz vai apvainojums. Tas nekas, ka pēc visiem rādītājiem, savstarpējās spēles ieskaitot, esam kā Siāmas dvīņi, ja neskaita vakardienas spēli, kas bija uz vieniem vārtiem. Vaņina.

     [+] [-]

, 2018-11-20 13:23, pirms 5 gadiem
Es spēli skatījos no otrā puslaika. Nu atvainojiet, bet spēlēja vienāda kalibra komandas!

  -1 [+] [-]

, 2018-11-20 13:57, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: ...
Godīgi sakot, šis noraidījums bija labākais kas varēja notikt, jo tad vismaz ir uz ko nedaudz uzvelt vainu, sak 10 vs 11 spēles lielāko daļu, ko tad jūs gribiet lai mēs izdarām?
Precīzi teikts. Domāju, ka tieši šī iemesla dēļ noraidījums arī tika ieplānots spēles sižetā. Bet kantori tikmēr skaita peļņu.

  +4 [+] [-]

, 2018-11-20 14:00, pirms 5 gadiem
Vaņins laikam gribēja teikt ka Andorai pietrūka veiksmes. Mums ļoti laimējās ka nepakāsām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-11-20 14:01, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Kā Tu, pie pilna saprāta būdams, par vakardienas spēli vari pateikt, ka "komanda progresē"???
Progress šajā gadījumā ir absolūts rādītājs par ko var runāt un skanēs kruti, kaut gan īstenībā tas neko nepasaka.
Piemēram, ja izlase izveidos 1 uzbrukumu vai 2 bumbu pārķeršanas vairāk nekā iepriekšējā mačā, tas arī būs progress.

Es saku, ka Andris , varbūt arī nemeloja, no jo viņa pozīcijas vārtos bija saskatāmaa kaut kādas minimāla progresa pazīmes. Cita lieta, ka fani to nesaskatīja, jo gaida progresu attiecībā pret citām izlasēm.

  -2 [+] [-]

, 2018-11-20 14:11, pirms 5 gadiem
Tas, ka problemu sakne ir nesakārtota futbola sistēma, tas jau visiem ir skaidrs, bet to jau tik ātri nesakārtot. Šeit runājot par pašu izlasi vajadzētu krasas pārmaiņas. Laiku devām somu speciālistam - rezultāts nav! Auklēties šobrīd būtu muļķīgi, pat pahara laikā komanda izskatījās labāk!
Ja man būtu teikšana es jaunu līgumu ar somu neslēgtu un parakstītu uz vienu turnīru Tamaz Pertia. Daudzi domās, ka neloģisks solis, bet no otras puses varbūt tādu trako mums arī vajag! Lai ienes emocijas. bišķīt sapurina mūsējos. Plus LV futbolu viņš pārzin perfekti ņemot vērā cik gadus trenējis virslīgas klubus. Vajadzētu mēģināt mainīt trenerus un skatīties rezultātus, ja kāds savāc mūsējos, tad dot laiku darboties ilgāk, bet ja turnīra laikā rezultāta nav, tad dot vel vairāk laika ir tas pats, kas nedarīt neko izlases labā, vai pat vel vairāk gremdēt. Būsim reālisti, ja nav progresa, tad diez vai pekšņi iedodot vel gadu viņš parādīsies!

  +2 [+] [-]

, 2018-11-20 14:46, pirms 5 gadiem
pickenroll rakstīja: Es saku, ka Andris , varbūt arī nemeloja, no jo viņa pozīcijas vārtos bija saskatāmaa kaut kādas minimāla progresa pazīmes. Cita lieta, ka fani to nesaskatīja, jo gaida progresu attiecībā pret citām izlasēm.
Neko viņš tur tādu neredzēja!
Doma tāda- cilvēki lo hi, viņiem var borēt visādu hijņu!!!

  +2 [+] [-]

, 2018-11-20 14:49, pirms 5 gadiem
krishinjsh rakstīja: Tas, ka problemu sakne ir nesakārtota futbola sistēma, tas jau visiem ir skaidrs, bet to jau tik ātri nesakārtot. Šeit runājot par pašu izlasi vajadzētu krasas pārmaiņas. Laiku devām somu speciālistam - rezultāts nav! Auklēties šobrīd būtu muļķīgi, pat pahara laikā komanda izskatījās labāk!
Ja man būtu teikšana es jaunu līgumu ar somu neslēgtu un parakstītu uz vienu turnīru Tamaz Pertia. Daudzi domās, ka neloģisks solis, bet no otras puses varbūt tādu trako mums arī vajag! Lai ienes emocijas. bišķīt sapurina mūsējos. Plus LV futbolu viņš pārzin perfekti ņemot vērā cik gadus trenējis virslīgas klubus. Vajadzētu mēģināt mainīt trenerus un skatīties rezultātus, ja kāds savāc mūsējos, tad dot laiku darboties ilgāk, bet ja turnīra laikā rezultāta nav, tad dot vel vairāk laika ir tas pats, kas nedarīt neko izlases labā, vai pat vel vairāk gremdēt. Būsim reālisti, ja nav progresa, tad diez vai pekšņi iedodot vel gadu viņš parādīsies!
Nekas tur labāks ne bija ne pie Pahara, ne Starkova. Te pat Maurinju neko nespētu panākt. Ir jābeidz naivi domāt, ka te var kaut ko ar vienu cirtienu ātri izdarīt. Man jau arī visu laiku šķita - nu, bāc, nu nav taču mūsu futbolisti tik slikti - Šabala, Maksimenko, Vaņins, Dubra, Rakels... Bet, nu, ja paskatāmies kādās līgās un klubos viņi spēlē...

     [+] [-]

, 2018-11-20 15:16, pirms 5 gadiem
Varbūt izlase progresē, bet citi to dara ātrāk, Pahara izlase pret KAZ nospēlēja rezultātā sliktāk, bet laukumā izskatījās līdzīgi, tagad jau bija redzams kaz pārākums individuālā meistarībā un kolektīvā ātrumā, Starkova izlase uzmauca Andorru 4:0. Kopumā var teikt, ka degradācija turpinās... Tālāk par labo- jau no 2 izbraukuma spēlēm ir atvesti punkti, komanda nezaudē , Miksus atšķirībā no Petroviča neslēpj info, skaidro un cenšas. Ko darīt ?

     [+] [-]

, 2018-11-20 16:28, pirms 5 gadiem
vantinieks rakstīja: Par kādu progres te vispar ir runa??? Kas tas par murgu??? 3 piespēles nevar iedot, spēles zīmējuma nekāda, disciplīnas trūkums utt. Man kauns, ka mūsu izlase tā spēlē un man ir lils kauns, ka treneri, spēlētāji to paši nespēj atzīt!!! Vidusmēra futbola valstī šie ar paškrituku neapveltītie futbola cilvēki (ja tā tos var saukt) būtu sen ar puvušiem tomātiem nomētāti (arī no žurnālistu puses) un nevarētu uz ielas un veikalā rādīties!!! KAUNS, ka paši to nespējat atzīt!!!
Var kritizēt, bet nevajag pārspīlēt. 3 piespēles var iedot. Ar tomētiem nomētāt var tikai nekulturāli , necivilizēti cilvēki. Uz emocijām balstīta izlases kritika nav kritika bet primitīva tirgus tantu līmenī bļaustīšanās.
Spēles zīmējumu es redzēju. Viņš varētu būt daudziem nepieņemams un nepilnīgs. Man personīgi nepatika spēles zīmējums pret Andoru, bet apgalvot ka viņa nav norāda ka izpratne par spēli laikam nav.
Vaņins taču teica ka runas ģērbtuvē paliek ģērbtuvē, bet daudzi vēlas lai tās iznes uz āru.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-20 16:56, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Var kritizēt, bet nevajag pārspīlēt. 3 piespēles var iedot. Ar tomētiem nomētāt var tikai nekulturāli , necivilizēti cilvēki. Uz emocijām balstīta izlases kritika nav kritika bet primitīva tirgus tantu līmenī bļaustīšanās.
Spēles zīmējumu es redzēju. Viņš varētu būt daudziem nepieņemams un nepilnīgs. Man personīgi nepatika spēles zīmējums pret Andoru, bet apgalvot ka viņa nav norāda ka izpratne par spēli laikam nav.
Vaņins taču teica ka runas ģērbtuvē paliek ģērbtuvē, bet daudzi vēlas lai tās iznes uz āru.
Zīmējums ir tikai viens - pāris piespēles savā laukuma pusē un tālā piespēle uz augšu. Treneri nāk un iet, bet taktika jau gadiem nemainās. Labi, tiki-taka - tur vajag augstu individuālo meistarību. Bet britu futbolu - taisīt izrāvienus pa flangiem un celt soda laukumā - gan taču varētu mēģināt, ne?

     [+] [-]

, 2018-11-20 17:10, pirms 5 gadiem
berimors rakstīja: Zīmējums ir tikai viens - pāris piespēles savā laukuma pusē un tālā piespēle uz augšu. Treneri nāk un iet, bet taktika jau gadiem nemainās. Labi, tiki-taka - tur vajag augstu individuālo meistarību. Bet britu futbolu - taisīt izrāvienus pa flangiem un celt soda laukumā - gan taču varētu mēģināt, ne?
Es jau neteicu ka zīmējums ir labs vai slikts bet zīmējums ir redzams.

     [+] [-]

, 2018-11-20 17:12, pirms 5 gadiem
Andora ar savu spēli parādīja , ka viņa pati atklāti apzinās ka ir vājāka par mums. Savā laukumā vairākumā cenšas noturēt neizšķirtu,kurš no tabulas viedokļa Andorai neder.
1 2 37 komentāri