Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Ļašenko pirmajā ārvalstu vizītē ticies ar Izraēlas Futbola asociācijas prezidentu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ļašenko pirmajā ārvalstu vizītē ticies ar Izraēlas Futbola asociācijas prezidentu
Vadims Ļašenko. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko 19. augustā pirmajā oficiālajā ārvalstu vizītē pārrunājis aktualitātes ar Izraēlas Futbola asociācijas (IFA) prezidentu Orenu Hasonu.

Abu federāciju prezidentu tikšanās laikā tika pārrunāta virkne jautājumu, daloties ar pieredzi tādos futbola segmentos kā infrastruktūra, cīņa ar spēļu sarunāšanu, jauniešu futbola attīstība, profesionālo līgu darbība, federācijas darba organizēšana un klubu licencēšana.

"Sarunas gaitā apjautām, ka aktualitātes un izaicinājumi Latvijas un Izraēlas futbolā ir līdzīgi. Lai arī atšķiras apjoms un vēriens, problēmas un to risinājumi ir radniecīgi. Piemēram, arī Izraēlas futbolā diskusiju centrā ir futbola infrastruktūra. Lai arī valstī ir ap 400 laukumiem, uz lielo iedzīvotāju skaitu tas ir nepietiekošs apjoms, un šī jautājuma risināšana allaž ir IFA dienaskārtībā. Apmainījāmies ar abu valstu pieredzi cīņā ar spēļu rezultātu ietekmēšanu, izrunājām globālās pandēmijas ietekmi uz abu valstu futbola attīstības plāniem," klāsta Vadims Ļašenko. "Diskutējot par veicamajiem darbiem jaunatnes futbola segmentā, uzzināju, ka IFA savā paspārnē plāno veidot elites futbola akadēmiju jauniešiem vecumā no 13 līdz 15 gadiem. Tas pēc viņa domām ļaus paralēli futbolistu gaitām savos klubos vienoti strādāt pie valsts perspektīvāko jauno futbolistu attīstības."

"Simpātiska šķiet IFA iniciatīva federācijas iekšienē uzturēt sava veida budžeta uzraudzības nodaļu, kas pastāvīgi visu līmeņu klubiem sniedz atbalstu budžeta kontroles procesos, lai klubu darbība atbilstu visām licencēšanas, federācijas un valsts pārvaldes iestāžu prasībām," izceļ LFF prezidents. "Diskutējām arī par tendencēm profesionālo līgu darbībā un ierobežojumos, kādi ir aktuāli attiecībā uz ārvalstu futbolistu izmantošanu. Pieskārāmies arī administratīviem jautājumiem, dalījāmies savā pieredzē federācijas darba organizēšanā un federācijas biedru iesaistīšanā, pieņemot lēmumus."

Atrodoties Izraēlā un apmeklējot gaidāmo "Riga FC" spēli UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā, LFF prezidents ievēro visas UEFA sanitārā protokola prasības un, līdzīgi kā spēlētāji un kluba pārstāvji, veic regulāras veselības stāvokļa pārbaudes. Sadarbībā ar pašmāju klubiem, kas piedalās šīs sezonas eirokausu sacensībās, LFF prezidents šajā un citos paredzētajos braucienos var iepazīt klubu aktualitātes un starptautisko praksi UEFA sanitārā protokola darbības nodrošināšanā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12752/vadims-l...