Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Starkovs: "Starp pamatsastāva spēlētājiem un rezervistiem ir plaisa"

Starkovs: "Starp pamatsastāva spēlētājiem un rezervistiem ir plaisa"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc vakardienas spēles Baltijas kausā starp Latviju un Igauniju (0:0) preses konference netika rīkota, tāpēc mūsu valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs no Latvijas atbraukušajiem žurnālistiem sniedza komentārus par dažādām tēmām saistībā ar izlasi un tās nākotni.

Aleksandrs Starkovs par...

... spēli pret Igauniju

- Nav pilnīgas apmierinātības par spēli, jo neuzvarējām, nevarējām gūt vārtus. Ja aizsardzībā nospēlējām labi, tad uzbrukumā tas neizdevās. Laikam spēlētājiem pietrūkst individuālās meistarības, lai apspēlētu pretinieku, aizbēgtu no tā, būtu īstajā vietā un izdarītu precīzu piespēli.

... turnīru kopumā

- Esmu apmierināts ar visiem spēlētājiem, kurus izsaucu. Bija daudz jauniņo, kuri strādāja ar entuziasmu - neviens nekrita ārā. Ļoti svarīgi, ka bija pāris debitantu - tātad nākamreiz viņi jau būs mierīgāki, pārliecinātāki un varēs parādīt savu meistarību. Atkārtošos - esmu apmierināts, ka aizsardzībā nospēlējām uz nulles, taču tas nebija galvenais uzdevums. Galvenais bija uzvarēt abās spēlēs, taču mums pietrūka izpildītāju uzbrukumā. Vēlreiz pierādījās, ka tādi spēlētāji, kā Verpakovskis, Rubins, Cauņa, ir vajadzīgi komandai.
Pagaidām viņiem nav pilnvērtīgu aizvietotāju. Otrs turnīra mērķis bija aplūkot jaunos futbolistus. Karaušausks, Rakels, Lazdiņš, Malašenoks - viņi visi sevi ļoti labi parādīja, visi ir perspektīvi un darbojās ar lielu pašatdevi. Debitanti savu iespēju izmantoja. Un vēl atzīmētu Rafaļski, kurš bija viens no labākajiem. Viņš pamazām ienāca izlasē, taču nu jau bija pamatsastāva spēlētājs.

... Lietuvu un Igauniju

- Visas komandas, kuras te spēlēja, ir līdzvērtīgas. Protams, lietuvieši spēlē mājās, tāpēc viņiem ir nelielas priekšrocības. Ne tikai futbolā, bet arī jebkurā citā sporta veidā ir svarīgi, kur notiek mačs - pat, ja nav daudz līdzjutēju, spēlētāji jūt, kur spēlē. Lietuvai pēdējā spēlē būs nelielas priekšrocības. Igauņi ir ļoti kvalificēti, pieredzējuši, spēlē ar stabilu sastāvu - viņus salauzt ir ļoti grūti. Pirms trim nedēļām Tallinā skatījos spēli starp Igauniju un Horvātiju - augstākajā līmenī spēlējošie horvāti nespēja salauzt Igauniju, nospēlēja 0:0. Un nevar teikt, ka igauņiem paveicās.

... 39 gadus veco Vitāliju Astafjevu

- Paskatīsimies. Ja viņš izlasē būs viens no līderiem arī turpmāk, tad viņš spēlēs. Cik ilgi? Varbūt divus mēnešus, varbūt vēl gadu, varbūt visu ciklu! Pret Lietuvu viņš nospēlēja neslikti, bet pret igauņiem izlaidām Astafjevu uz maiņu, izmantojot iespēju dot viņam papildus vienu spēli cīņā ar konkurentiem [Astafjevs aizvadījis 162 spēles Latvijas izlasē - aut.]. Reizēm spēlētājs nogurst no futbola, viņam neko vairs negribas. Kādam tā ir 23 gadu vecumā, kādam - 30 gados. Kad Astafjevs pateiks, ka ir noguris, viņš aizies pats pirmais. Šodien viņš to nesaka. Vēl viens piemērs ir Koliņko, kurš jau dažus gadus sēž rezervē, taču tas viņu neuztrauc - Koliņko parādīja, ka ir spēcīgs vārtsargs un sastāda konkurenci.

... dzeltenajām kartītēm

- Speciāli nerunājām, lai spēlētāji tās nepelnītu [ja arī spēle starp Igauniju un Lietuvu beigsies ar 0:0, Baltijas kauss pienāksies komandai, kura turnīrā sapelnījusi vismazāk dzelteno kartīšu - aut.]. Dažreiz pat ir vēlams nopelnīt brīdinājumu. Grebi nepelšu par to, kā viņš nopelnīja dzelteno kartīti - viņš ar dvēseli attiecas pret futbolu. Kā rīt būs, tā būs, taču pagaidām vēl Baltijas kausu turam savās rokās.

... jaunajiem spēlētājiem un viņu nākotni

- Lai izpelnītos uzaicinājumu uz izlasi, viņiem Latvijas čempionātā jārāda tikpat laba spēle. Malašenoks savu iespēju te izmantoja, taču viņam čempionātā jāturpina spēlēt tāpat kā līdz šim. Jāstrādā! Tas attiecas arī uz Karašausku, Rakelu, Rafaļski un citiem. Redzams, ka pat uz lietuviešu un igauņu fona mums ir, pie kā strādāt meistarības ziņā, turklāt daudz. Piemēram, Lietuvai nav jūtama tik liela plaisa starp pamatsastāva spēlētājiem un rezervistiem - tur otrie numuri ir tuvāk pirmajiem nekā mums. Uzskatu, ka jaunajiem nav jāsteidzas uz ārzemēm.

Piemēram, "Skonto" komandā strādājam, lai jaunie pilnveidotu individuālo meistarību. Kas būs, kad viņi aizbrauks? Grūti teikt, vai viņi tur spēlēs, taču es esmu ieinteresēts, lai jaunie tiek pie spēļu prakses. Kādas intereses būs trenerim ārzemju klubā, es nezinu - varbūt priekšā gaidīs 20 leģionāru, un trenerim būs vienalga, kurš tiek pie spēles laika. Uzskatu, ka jaunajiem nav jāsteidzas, ja viņu klubi Latvijā strādā profesionāli. Ja ne, tad, protams, lai brauc turp, kur ir labi apstākļi. Taču uzskatu, ka vismaz Liepāja, Ventspils un "Skonto", neskatoties uz visām šodienas problēmām, ir spējīgi sagatavot pienācīgus apstākļus jauno spēlētāju izaugsmei. Tas attiecas uz jaunajiem - kurš pāraug Latvijas līmeni, tas protams, var braukt prom, taču uzskatu, ka jaunajiem par to domāt ir pāragri. Tomēr jāuzsver, ka spēlētājiem ir saimnieks, un tas ir kluba prezidents


, 2010-06-20 12:11, pirms 14 gadiem
man gan liekas, ka ta plaisa ir kaut kur citur....
, 2010-06-20 12:16, pirms 14 gadiem
nevar Starkovam nepiekrist, ka mūsu uzbrucējiem ir jāstrādā pie individuālās meistarības, jo izlases mači nav LMT virslīga, kurā var pat pa 4 vārtiem dažreiz iesist, bet nu izlasei vēl ir laiks līdz nākamā cikla sākumam, lai kārtīgi sagatavotos un labi iesāktu
, 2010-06-20 12:21, pirms 14 gadiem
pareizi saka nav jau tas rezerves daudz
, 2010-06-20 12:29, pirms 14 gadiem
Tāds nu tas futbols ir pie mums, jāsadzīvo !
, 2010-06-20 12:34, pirms 14 gadiem
Cauņam ir tik 22gadi gjau kļudos.. viņam diezvai vajag aizvietotaju
, 2010-06-20 12:46, pirms 14 gadiem
Nevar noliegt, ka šobrīd pietrūkst tāda līmeņa spēlētāja kādu bija sasniedzis Verpakovskis savos bombardiera laikos :/...
, 2010-06-20 12:50, pirms 14 gadiem
Kurš būs nākošais kausa ieguvējs noskaidros pēc principa akmens,šķēres papīrītis. Lai spēlē līdz pirmajiem vārtiem citādi 90 minūtēs 10 km. nostaigā tad kādu brīdi pavārtās zālītē un iet uz dušu bez sirdsapziņas pārmetumiem ar padarīta daba sajūtu kaut gan uz tablo 0-0.
, 2010-06-20 13:26, pirms 14 gadiem
kā var nebūt plaisa, ja tu pats velc izlasē vecos kraķus par Koļinko nemaz nerunājot
, 2010-06-20 13:47, pirms 14 gadiem
Pats jau viņš šo plaisu ir izveidojis, paļaujoties tikai uz savā skatijumā PIEREDZĒJUŠAJIEM spēlētajiem, pamatsastāvā laižot savus pensionārus!
, 2010-06-20 14:07, pirms 14 gadiem
Pēc tavām domām ja viņs izlaistu uz laukuma visus jaunos ,plaisas nebūtu vis būtu štokos?
, 2010-06-20 16:19, pirms 14 gadiem
jaunie - Kara, Rakela ar vēl pa jaunu, vēl jāpieliek meistaribaa
, 2010-06-21 10:09, pirms 14 gadiem
Par Blanku un Kosmačovu vispār aizmirsuši?
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.