Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Apmierināta Ģirģena un piecu citu kandidātu apelācija par dalību LFF vēlēšanās

Rolands Eliņš

Apmierināta Ģirģena un piecu citu kandidātu apelācija par dalību LFF vēlēšanās
Sandis Ģirģens. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelāciju komisija 20. aprīlī, izskatot sešu 2020. gada LFF vēlēšanu pieteikumu autoru iesniegtās apelācijas un izvērtējot lietas apstākļus, lēmusi atcelt visus sešus attiecīgos LFF Vēlēšanu komitejas lēmumus. Apelāciju iesniedzējiem noteikts divu dienu termiņš (22. aprīlis, ieskaitot) trūkumu novēršanai, bet Vēlēšanu komitejai pēc dokumentu saņemšanas uzdots atkārtoti izvērtēt personu atbilstību amatiem.

Iepriekš saskaņā ar LFF statūtiem visus ar vēlēšanu kandidātu atbilstību dalībai vēlēšanās saistītos jautājumus izskatīja šim mērķim izveidotā neatkarīgā institūcija – LFF Vēlēšanu komiteja, kas ieviesta līdz ar pērn apstiprināto LFF statūtu jauno redakciju un kuras sastāvs ir LFF biedru apstiprināts. No 14 saņemtajiem pieteikumiem Vēlēšanu komiteja dalībai vēlēšanās apstiprināja septiņus – prezidenta kandidātu Vadimu Ļašenko, viceprezidentu kandidātus Olafu Pulku un Sergeju Kovaļovu, kā arī valdes locekļu kandidātus Andi Rozīti, Emīlu Latkovski, Viktoriju Mihaļčuku un Nauri Mackeviču.

Seši no septiņiem Vēlēšanu komitejas atteikumus saņēmušajiem pieteikumu autoriem – Sandis Ģirģens (prezidenta amats), Vladimirs Šteinbergs (viceprezidenta amats), Anastasija Kučinska, Guntars Indriksons, Jānis Apse un Jānis Engelis (visi – valdes locekļa amats) - izmantoja savas LFF statūtos paredzētās tiesības un lēmumu pārsūdzēja, vēršoties LFF Apelāciju komisijā.

Apelāciju komisija secinājusi, ka LFF Vēlēšanu kodeksa 8. panta otrās daļas izpratnē "kandidāta pieteikums" ir dažādu un iepriekš noteiktu pamatojuma dokumentu kopums, kas apliecina nepieciešamo prasību izpildi attiecīgā kandidāta kandidatūras pieteikšanai attiecīgajam amatam. LFF Vēlēšanu kodeksa 8. panta trešā daļa paredz procedūru, kurā kandidāti var novērst trūkumus, piemēram, sniegt papildu informāciju vai dokumentus, vai labot ziņas savos dokumentos. Tā neparedz nekādus izņēmumus no šīs procedūras. Līdz ar to Apelāciju komisijas ieskatā LFF Vēlēšanu kodeksa 8. panta trešā daļa attiecas arī uz dokumentiem, kas apliecina LFF statūtu 31. panta trešajā daļā minēto prasību izpildi - nepieciešamā 10% LFF biedru atbalsta apliecinājumi.

Apelāciju komisijas ieskatā arī tiem kandidātiem, kuru iesniegtajos pieteikumos konstatēti trūkumi, piemēram, saistībā ar dokumentiem, kas apliecina 10% biedru atbalstu, bija jānodrošina iespēja noteiktā termiņā veikt pieteikumu pilnīgu aizpildīšanu.

Saskaņā ar Vēlēšanu kodeksa 3. panta pirmo daļu Vēlēšanu komiteja uzrauga vēlēšanu procesu un ir atbildīga par visiem uzdevumiem, kas saistīti ar kongresā paredzēto vēlēšanu norisi, tostarp ir atbildīga par kandidātu izvērtēšanas procedūru. Secinot, ka Vēlēšanu komiteja ir LFF institūcija, kas ir atbildīga par kandidātu pieteikumu izvērtēšanu, kā arī konstatējot Vēlēšanu kodeksa 8. panta trešās daļas neievērošanu, Apelāciju komisija lēmusi:

# Atcelt LFF Vēlēšanu komitejas lēmumus, ar kuriem nolemts atteikt Sanda Ģirģena, Vladimira Šteinberga, Anastasijas Kučinskas, Guntara Indriksona, Jāņa Apses un Jāņa Engeļa kandidatūru uz amatiem LFF valdē;

# Noteikt visām sešām personām divu dienu termiņu no lēmuma paziņošanas dienas trūkumu novēršanai un attiecīgo dokumentu iesniegšanai LFF Vēlēšanu komitejas izvērtēšanai;

# Uzdot LFF Vēlēšanu komitejai atkārtoti izvērtēt visu sešu personu kandidatūru atbilstību pieteiktajiem amatiem.

Kā ziņots, sākotnēji 24. aprīlī paredzētais LFF kongress, kurā paredzētas LFF valdes un juridisko institūciju locekļu vēlēšanas, saistībā ar valstī noteikto ārkārtējo stāvokli un ar attiecīgu LFF valdes 3. aprīļa lēmumu pārcelts uz pašlaik nenoteiktu laiku. LFF vērtē kongresa organizēšanas iespējas atkarībā no tālākās valstī noteiktās ārkārtējās situācijas attīstības gaitas.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12563/apelacij...

  -2 [+] [-]

, 2020-04-20 18:00, pirms 4 gadiem
Kā gan varētu neapmierināt Iekšlietu ministra apelāciju..? banānu republika

  +3 [+] [-]

, 2020-04-20 19:02, pirms 4 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Kā gan varētu neapmierināt Iekšlietu ministra apelāciju..? banānu republika
Un tu esi glumākais no banāniem

  +1 [+] [-]

, 2020-04-20 19:05, pirms 4 gadiem
Kā laužas pie jaunas siles!

  +1 [+] [-]

, 2020-04-20 19:10, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Kā laužas pie jaunas siles!
sile vecā, rukši jauni

  +2 [+] [-]

, 2020-04-20 19:23, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Kā laužas pie jaunas siles!
Kas laužas? Varbūt jau sēd, bet negrib prom.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-20 19:55, pirms 4 gadiem
Vienkārši saprata, ka būs par lielu skandāls. Tagad, gan jau, notiek aktīva solīšana kam ko dalīs un dos par pareizām balsīm - lai nekas nemainītos.

     [+] [-]

, 2020-04-20 20:38, pirms 4 gadiem
Ja visus šos ievèles ... futbola Latvijā nebūsna,nauda tix nolaupīta?
A ko Biedrs Puļka aizmirsis, tas tak futbola fanāts izrādās 🤖

  -1 [+] [-]

, 2020-04-20 20:44, pirms 4 gadiem
Nu jā, ja čempis šogad pat nenotiks, nauda tāpat LFF tix nosūtīta...
Tur jau visa tā alkatība no Puļķa un Žirğēnija ...
😎

  +1 [+] [-]

, 2020-04-20 20:56, pirms 4 gadiem
Vispāri jau pie siles ar visiem līdzekļiem laužas kāds cits, kas, diemžēl, ir daudz bīstamāks LV futbolam. Kura atbalstā ir apvienojušies dažādos skandālos iekļuvušie un kur no maisa lien ārā pamatīga āža kāja.
Grūti par Ģirģenu ko komentēt, jo viņš gan man, gan lielākam vairumam futbola cilvēku ir nezināms, bet katrā ziņā neredzot neko labu iespējamā vadītājā atliek izvēlēties no ''mazākā ļaunuma ''stratēģījas.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-20 21:47, pirms 4 gadiem
Jau 1.kongresa priekšvakarā komiteja pierāda savu idiotismu.Vai nu pildot pavēles, vai savs stulbums.

     [+] [-]

, 2020-04-21 07:21, pirms 4 gadiem
Sporta draugi, šis lēmums pierāda acīmredzamo, ka velēšanu komisija visiem spēkiem cenšas pie varas dabūt krievu žīdu. Tagad tikai atliek atcerēties, kurš tieši izvirzīja šos vēlēšanu komisijas locekļus un jūs sapratīsiet kurus žīds jau ir uzpircis.

     [+] [-]

, 2020-04-21 07:31, pirms 4 gadiem
Tiem LFF biedriem kuri iestājas par godīgumu un žurnālistiem tagad jāņem Pukinskis, kā tautā saka, aiz olām. Atcerēsimies kā viņš ar putām uz lūpām skaidroja, pēc tam kad atraidīja tās sešas kandidatūras, ka jābūt ļoti skrupuloziem un pedantiski jāvērtē pieteikumi, ja ir pārkāpts tad ir ja nav tad nav. Nēkādas atkāpes nedrīkst pieļaut. Tad lūk, lai viņš tikpat perfekti tagad izvērtē to kā vēlēšanu komisija pieņēma klaji pretlikumīgu lēmumu un pati pārkāpa kodeksu. Kapēc tagad ir klusums? Tapēc, ka slavenais pukinsks ir nopirkts. To jāņem vērā.