Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Ziemeļmaķedonijas treneris: "Latvija neuzvar spēles, bet arī nezaudē bieži"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ziemeļmaķedonijas treneris: "Latvija neuzvar spēles, bet arī nezaudē bieži"
Igors Angelovskis. Foto: denesen.mk

Šodien Ziemeļmaķedonijas galvenā stadiona, "Philip II Arena", telpās risinājās Latvijas futbola izlases pirmās pretinieces "Euro 2020" kvalifikācijā Ziemeļmaķedonijas preses konference, kurā piedalījās galvenais treneris Igors Angelovskis un arī leģendārais uzbrucējs Gorans Pandevs.

Igors Angelovskis, Ziemeļmaķedonijas izlases galvenais treneris: "Mūsu izlases pamatsastāvs ir manā prātā, lēmums ir pieņemts, taču ar šo informāciju dalīšos tikai ar saviem spēlētājiem. Tagad pārāk agri to pārspriest ar mediju pārstāvjiem. Mums ir savs spēles plāns. Rudenī uzvarējām savā Nāciju līgas grupā [D līgas grupā, kurā vēl bija Armēnija, Lihtenšteina un Gibraltārs - aut.], esmu priecīgs, ka varu strādāt ar tik labiem futbolistiem. Uzskatu, ka šai komandai labākās spēles ir vēl tikai priekšā."

Gorans Pandevs, Ziemeļmaķedonijas izlases uzbrucējs: "Esmu priecīgs, ka mūsu izlase treniņos ir ļoti koncentrējusies. Mēs izskatāmies labi. Ceru, ka šo atlases ciklu sāksim ar uzvaru."

Ziemeļmaķedonijas mediju pārstāvju jautājumi

Ar ko bīstama varētu būt Latvijas izlase?
Angelovskis: "Standartsituācijas un gaisa divcīņas. Tam mums jāvelta īpaša koncentrēšanās."

Vai plāno rīt gūt vārtus?
Pandevs [rītvakar aizvadīs 100. spēli izlasē - aut.]: "Man svarīga ir komandas uzvara un ir vienalga, kurš gūs vārtus. Protams, būšu priecīgs, ja gūšu vārtus, bet priecāšos arī tad, ja negūšu vārtus, taču komanda uzvarēs."

Kuri ir tavi mīļākie gūtie vārti izlasē?
Pandevs [ar 33 vārtiem ir pārliecinoši labākais visu laiku vārtu guvējs Ziemeļmaķedonijas izlasē - aut.]: "Pret Nīderlandi Skopjē un pārbaudes mačā Skopjē pret Spāniju."






Latvijai pēdējā gada laikā ir tikai viena uzvara un tā pati pārbaudes mačā pret Igauniju [patiesībā Baltijas kausa izcīņā - aut.]. Vai tas mums kaut ko nozīmē?
Angelovskis: "Latvija neuzvar spēles, bet tā arī nezaudē pārāk bieži [Nāciju līgā sešās spēlēs četri neizšķirti un divi zaudējumi, bet pēdējā gada laikā 11 spēlēs četri zaudējumi - aut.]. Tas parāda, ka Latvija spēlē izteikti no aizsardzības, un mums tas ir jāpatur prātā, ja vēlamies rītvakar uzvarēt. Nav vieglu pretinieku. Es nekādos apstākļos saviem futbolistiem neteikšu, ka spēle būs viegla. Lai gan rīt būsim favorītu lomā. Ļoti vēlamies kvalificēties "Euro 2020" - vai nu caur šo kvalifikāciju vai caur Nāciju līgu [lai iegūtu ceļazīmi caur Nāciju līgu, Ziemeļmaķedonijai jāuzvar D līgas četru labāko komandu miniturnīrā, kurā vēl piedalīsies Gruzija, Baltkrievija un Kosova - aut.]."

Vai domā par karjeras beigšanu?
Pandevs: "Protams, esmu veterāns [27. jūlijā Goranam apritēs 36 gadi - aut.], tāpēc domāju par to. "Genoa" man piedāvā pagarināt līgumu uz vēl vienu gadu, taču man tas vispirms ir jāapspriež ar savu ģimeni. Mana lielākā vēlme ir piedalīties "Euro 2020" ar nacionālo izlasi."

Ja jūs vēlētos, lai izlase rītvakar atkārtotu sniegumu no iepriekšējām spēlēm, kura spēle tā būtu?
Angelovskis: "Nekad nav iespējams nokopēt sniegumu, taču Nāciju līgā man vislabāk patika mači pret Gibraltāru [4:0] un Lihtenšteinu [4:1] Skopjē."

Ko gaidāt no Latvijas izlases, ņemot vērā, ka tai ir jauns treneris?
Angelovskis: "Esmu izpētījis šo izlasi pietiekami labi. Viņi spēlē no aizsardzības. Protams, jaunajam trenerim būs svaigas idejas, taču redzu, ka spēlētāju sastāvs īpaši neatšķiras no iepriekšējiem kvalifikācijas turnīriem. Tāpēc nesagaidu krasas izmaiņas Latvijas izlases spēlē. Taču atkārtošu vēlreiz un vēlreiz - mums jābūt ar maksimālu koncentrēšanos, maksimāli motivētiem un nedrīkstam pieļaut kļūdas, bet gan jāpiespiež kļūdīties pretinieku."

Latvijas mediju (Sportacentrs.com un tvnet.lv) jautājumi

2015. gadā jūsu vadībā "Rabotnički" Eiropas līgā spēlēja pret "Jelgavu". Kādas atmiņas jums ir no tās reizes?
Angelovskis: "Protams, manas atmiņas ir pozitīvas, jo šeit Skopjē [tai pašā stadionā] uzvarējām ar 2:0 [pēc 0:1 Jelgavā - aut.]. No latviešu komandas atceros vienu spēlētāju - centra aizsargu Ošu, kurš ir arī šoreiz kopā ar Latvijas izlasi. No Latvijas izlases sagaidu līdzīga stila spēli, kādu demonstrēja "Jelgava". Parasti latviešu komandas, izlasi ieskaitot, spēlē vienu un to pašu futbolu."

Kas ir Latvijas izlases stiprās puses?
Angelovskis: "Jums ir kvalitatīvi spēlētāji. Centra aizsargs Dubra, kurš pārstāv Pavlodaras "Irtysh". Jums ir labs uzbrucējs Valērijs Šabala. Tāpat uzbrucējs, kurš spēlē Sionā [Uldriķis - aut.]. Ļoti labs un pieredzējis vārtsargs, kurš ir otrais vārtsargs Cīrihē [Vaņins - aut.]. Tāpat ir vēl citi futbolisti ar labām kvalitātēm. Tomēr es koncentrējos uz saviem spēlētājiem, uz savu futbolistu kvalitātēm un sagaidu, ka viņi rīt nospēlēs ļoti labi un uzvarēs šo maču."

Cik pilnus treniņus aizvadījāt?
Angelovskis: "Pēc šodienas treniņa būs trīs."

  +2 [+] [-]

, 2019-03-20 18:27, pirms 5 gadiem
Neloloju lielas cerības. Šeit arī neizšķirts būs pielīdzināms uzvarai.

  +4 [+] [-]

, 2019-03-20 18:39, pirms 5 gadiem
Treimaņa brigādei atkal darbiņš! Sestdien tiesās Spānija-Norvēģija! Malači!

     [+] [-]

, 2019-03-20 18:42, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Neloloju lielas cerības. Šeit arī neizšķirts būs pielīdzināms uzvarai.
Tu vēl par uzvarām sapņo? Nedomāju, ka mainot trenerus šie paši spēlētāji tagad sāks visus uzvarēt.

     [+] [-]

, 2019-03-20 18:57, pirms 5 gadiem
Neesmu izlasījis vēl takstu, bet pēc virsraksta - diez tas Ziemeļmaķedonijas treneris nav sajaucis LV izlases, nezaudē bieži?

  +1 [+] [-]

, 2019-03-20 18:58, pirms 5 gadiem
backstab rakstīja: Tu vēl par uzvarām sapņo? Nedomāju, ka mainot trenerus šie paši spēlētāji tagad sāks visus uzvarēt.
Tev niks atbilstošs, kasīkli. Rakstīju, ka, ja pat būs izcīnīts punkts, tas būs milzīgs panākums. Par uzvarēšanu neko nerakstīju!

  +5 [+] [-]

, 2019-03-20 19:00, pirms 5 gadiem
Artudito rakstīja: Neesmu izlasījis vēl takstu, bet pēc virsraksta - diez tas Ziemeļmaķedonijas treneris nav sajaucis LV izlases, nezaudē bieži?
Nav jau melots. Pēdējās 9 spēlēs tikai 3 zaudējumi

  +2 [+] [-]

, 2019-03-20 19:47, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Treimaņa brigādei atkal darbiņš! Sestdien tiesās Spānija-Norvēģija! Malači!
Neviens LV futbolists un treneris nekotējas tikpat augstu Eiropas futbolā.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-20 19:54, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Nav jau melots. Pēdējās 9 spēlēs tikai 3 zaudējumi
Tiesa nav arī spēlēts pret spēcīgām izlasēm.
Slēpts komentārs: Zombijs

  +1 [+] [-]

, 2019-03-20 23:16, pirms 5 gadiem
Zombijs rakstīja: Futbola nekas neies uz augsu kamer nesaks naturalizet speletajus, vienkarsi tas nav musu sporta veids, citi naturalize hokeja, mums naksies nemt Braziliesu bezpajumtniekus, kuri bus labaki par musu profesionaliem.
Muļķības.Jāsāk ar bērnu treneru mūsdienīgu audzināšanu, šitā, bļegotāju pēc katra otrā vārda, treneru paaudze ir jādzen ratā. Šitā bandītiskā futbola vide, kurā plaukst divvalodība un maķperemaķ ir jālikvidē.Un tad kad bērniem tiks iemācīts driblēt un piespēlēt bumbu neskatoties uz to, bet meklējot partnerus, tad arī beidzot pēc padsmit gadiem būs ko ņemt izlasē.Pašu puikas ar pareizām iemaņām.

     [+] [-]

, 2019-03-20 23:57, pirms 5 gadiem
Jūtos vīlies, ka lietotājs M neko nav iekomentējis.

     [+] [-]

, 2019-03-21 00:04, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Muļķības.Jāsāk ar bērnu treneru mūsdienīgu audzināšanu, šitā, bļegotāju pēc katra otrā vārda, treneru paaudze ir jādzen ratā. Šitā bandītiskā futbola vide, kurā plaukst divvalodība un maķperemaķ ir jālikvidē.Un tad kad bērniem tiks iemācīts driblēt un piespēlēt bumbu neskatoties uz to, bet meklējot partnerus, tad arī beidzot pēc padsmit gadiem būs ko ņemt izlasē.Pašu puikas ar pareizām iemaņām.
Pieskaiti vēl vecākus, kas trenerus sauc par pajoliem un lohiem...

     [+] [-]

, 2019-03-21 11:22, pirms 5 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Pieskaiti vēl vecākus, kas trenerus sauc par pajoliem un lohiem...
Pajautā sev vai tik tiem vecākiem nav taisnība...Katrs futbola amatieris ar treneru kursiem jau ir tiesīgs čakarēt bērnus.