Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pertija kategoriski atsakās laist skontiešus uz Sadraudzības kausu

Agris Suveizda

Pertija kategoriski atsakās laist skontiešus uz Sadraudzības kausu
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Rīgas futbola kluba "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija sarunā ar Sportacentrs.com sacīja, ka ir kategoriski pret savu spēlētāju došanos uz Sadraudzības kausa izcīņu.

"Esmu kategoriski pret, pilnīgi noteikti negatavojos atlaist savus spēlētājus uz 22 dienām," sacīja Tamazs Pertija. "Pirmkārt, janvārī "Skonto" ir gatavošanās posms sezonai. Tad tiek ielikti fiziskie pamati visai nākamajai sezonai, un esmu pārliecināts, ka U21 izlases treniņos tas nenotiek. Tas ir ļoti svarīgs mēnesis, un varu pilnīgi droši teikt - manas komandas spēlētāji izlasē 22 dienas nepavadīs."

"Iepriekš tādu problēmu nebija," turpināja Pertija. "Uz šo turnīru kandidāti tika izsaukti uz, maksimums, 10-12 dienām, bet tagad – uz divreiz ilgāku periodu. Godīgi sakot, tas ir neoficiāls turnīrs, tas neietilpst nekādos kvalifikācijas ciklos, tāpēc arī man ir svarīgāk, lai "Skonto" spēlētāji šo laiku pavadītu treniņos kopā ar klubu."

"Oficiālā kandidātu saraksta vēl nav, bet parasti tika izsaukti Edgars Jermolajevs [1992.g.], Vladislavs Gutkovskis [1995.g.] un Ņikita Bērenfelds [1995.g.]. Jermolajevs šo vecumu jau pāraudzis [Sadraudzības kausā drīkstēs piedalīties ne agrāk par 1994. gadu dzimuši spēlētāji], tādēļ nemaz nedrīkstēs spēlēt. Savukārt Gutkovskis un Bērenfelds nespēlēs, esmu kategoriski pret," teica Pertija, kurš U21 izlases vadībai pārmeta arī sadarbības trūkumu, jo neviens neesot vērsies pie viņa, lai uzzinātu par spēlētāju gatavību šim un iepriekšējiem turnīriem.

Interesanti, ka, lai arī Pertija pārliecinoši apgalvoja, ka agrāk kandidāti izlasēs bija ne ilgāk par 10-12 dienām, tā nav gluži tiesa. Piemēram, šā gada sākumā U21 izlases treniņnometne, kurā notika arī pārbaudes spēle Marijampolē pret Lietuvu, sākās jau 13. janvārī, bet pēdējo maču Sadraudzības kausā valstsvienība aizvadīja otrajā februārī. Tādējādi arī toreiz izlases kandidāti klubu rīcībā nebija pieejami aptuveni trīs nedēļas. Ar U21 izlases galveno treneri Daini Kazakeviču portālam pagaidām nav izdevies sazināties.

Sadraudzības kausa sākums paredzēts 16. janvārī, bet tas noslēgsies 25. janvārī. Latvijas junioru izlase ielozēta B grupā kopā ar turnīra saimnieci Krieviju, kā arī Moldovas un Kirgizstānas izlasēm. Salīdzinājumā ar šā gada turnīru vairs nepiedalīsies Ukraina un Uzbekistāna, kuru vietas ieņēmušas Somija un DĀR. Jau ilgāku laiku Sadraudzības kausā nespēlē Armēnija, Azerbaidžāna un Gruzija.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-19 22:03, pirms 9 gadiem
kāpēc mums vispār tādā turnīrā jāpiedalās? Nepietiek jau?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-12-19 22:58, pirms 9 gadiem
96., 97. gadā bija diezgan interesantas cīņas, pēc tam, ja godīgi jau vairs pat neatceors, kas tajā turnīr;a ir noticis. jauniešiem uz doto brīdi ir pietiekami daudz alternatīvu turnīru, kur piedalīties. Tā ka mūsu funkcionariem tikai nedaudz ir jāpiespiežas.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-19 23:21, pirms 9 gadiem
Kam šis TOTO mačo to saka???

  -2 [+] [-]

, 2014-12-20 00:31, pirms 9 gadiem
Ja godīgi, tad vispār ir aktuāls jautājums vai mums šo turnīru vajag.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-20 06:56, pirms 9 gadiem
Ņemot vērā to, ka Gutkovskis varētu būt viens no galvenajiem kandidātiem uz pārdošanu ziemā, šāds Pertijas viedoklis ir saprotams. Kamēr būtu ar izlasi, nevarētu braukt uz pārbaudēm un burtiski viss janvāra mēnesis, kad transfēru logs ir vaļā, būtu vējā.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-20 08:10, pirms 9 gadiem
mammal rakstīja: Ja godīgi, tad vispār ir aktuāls jautājums vai mums šo turnīru vajag.
sietel!tas jautājums jau sen vairs nav aktuāls!
Nevajag šo turnīru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-20 15:26, pirms 9 gadiem
Kā jau dzīvē -- sava taisnība katrai pusei. Protams, ka Skonto nav izdevīgi tagad atlaist spēlētājus uz trim nedēļām -- vienalga, vai nu domājot par pārdošanu janvārī vai arī par nākamās sezonas Skonto (kur Gutkovskim, ja viņš vēl tomēr paliks, būtu jārāda progress, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu). U21 izlasei -- protams, ka jāveido un jāiespēlē nākamā cikla sastāvs, un tajā abiem skontiešiem nozīmīga vieta. Par Sadr. kausu -- nekas simpātisks tas nav, bet pretinieki ineresanti: viens spēcīgs, viens tāds pavājāks un viens mūsu līmenī; un tad vēl pleijofi. Bet nebūs jau arī nekāda nelaime, ja Gutkovska un Bērenfelda vietā spēlēs tuvākie rezervisti.

  +3 [+] [-]

, 2014-12-20 17:05, pirms 9 gadiem
Es gan domāju,ka Skonto sakarā visādus brīnumus vēl piedzīvosim.Villerušs stūrmanis,Pertija kapteinis,kur tas kuģītis izpeldēs?

     [+] [-]

, 2014-12-20 17:13, pirms 9 gadiem
Ja kādreiz klubs jeb Skonto varēja kopā gatavoties jaunajai sezonai, tad tagad, izlašu turnīrā protams klubiem ir neērtības.
Jautājums arī tāds, kas labāks treneris Pertija vai Kazakevičs? Pie kā spēlētāji vairāk iegūst?