Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LFF netiek pie izņēmuma statusa, U21 futbolistiem Latvijā noteikta pašizolācija

LFF netiek pie izņēmuma statusa, U21 futbolistiem Latvijā noteikta pašizolācija
Latvijas U21 spēlētāji 12. novembra treniņā Rīgā. Foto: LFF

LFF šorīt vēsta, ka pēc novembra spēlēm veiktas Covid-19 pārbaudes gan vīriešu, gan U21 izlasē, un visi rezultāti bijuši negatīvi. Taču U21 spēlētāji, kuri atgriezušies Latvijā, saņēmuši informāciju, ka viņiem vismaz līdz 23. novembrim jāatrodas pašizolācijā. Pašizolācija saistīta ar Latvijas MK noteikumiem, nevis kādu konkrētu Covid-19 saslimšanu.

"Pēc novembra spēļu noslēguma visas pēdējās Covid-19 analīzes gan Latvijas nacionālajā, gan U-21 izlasē bijušas negatīvas. Paldies dienestiem par atbalstu, sadarbību un profesionālo darbu!" vēstīts LFF paziņojumā šorīt.

Taču U21 izlases futbolisti, lai arī izvairījušies no Covid-19 infekcijas, saņēmuši informāciju no izlases vadības, ka viņiem jādodas pašizolācijā, liecina portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija. Pašizolācijā jāpaliek vismaz līdz 23. novembrim, kad tiks veikts atkārtots tests. Futbolistiem sniegta informācija par pašizolācijas noteikumiem, proti, nedošanos uz darbu, uzturēšanos dzīvesvietā, maksimāli jāsamazina kontakts ar cilvēkiem utml.

LFF Komunikāciju nodaļā acumirklī portālam Sportacentrs.com nevarēja paskaidrot, kādēļ U21 izlases spēlētājiem noteikta pašizolācija, taču tika norādīts, ka šobrīd LFF vadībai ir attālināta sapulce ar izlašu un sacensību nodaļu vadītājiem, kurā tiek skatīts arī šis jautājums.

U21 izlase aizvakar aizvadīja spēli Polijā, ar 1:3 piekāpjoties vietējai izlasei.

Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonākusi Izglītības un zinātnes ministrijas vēstule Futbola federācijai, kurā tiek minēts, ka LFF 16. novembrī, dienu pirms spēles vēstulē IZM lūgusi atbrīvot U21 izlasi un tās personālu no obligātās pašizolācijas ievērošanas, kas attiecas uz personām, kas ierodas Latvijā no valstīm, kuras iekļautas SPKC sarakstā. To vidū ir arī Polija, kurā šobrīd Covid-19 infekcija plosās lielos apmēros, novembrī teju katru dienu tiekot reģistrētiem vairāk nekā 20 tūkstošiem Covid-19 saslimšanas gadījumu.

IZM atbildes vēstulē norādīts, ka MK noteikumi par pašizolācijas ievērošanu paredz izņēmumus sportistiem starptautiskos turnīros un Latvijas pieaugušo izlašu dalībniekiem. Vēstulē pasvītrots vārds "pieaugušo" un norādīts, ka U21 izlases spēle pret Poliju šim statusam neatbilst un ka U21 izlases spēlētājiem un personālam, kuri Latvijā atgriezušies no Polijas, jāievēro tieši tādi paši noteikumi kā pārējiem cilvēkiem.

Attiecīgi pašizolācija saistīta ar Latvijas noteikumiem, nevis konkrētu Covid-19 saslimšanas gadījumu, un Latvijas U21 spēlētāji, kuri pārstāv ārzemju klubus, pašizolācijā var nedoties, un, piemēram, Vjačeslavs Kudrjavcevs vakar jau aizvadīja spēli sava kluba sastāvā Polijā.

Latvijas U21 izlasei noteiktā pašizolācija pārklājas ar trim Virslīgas spēlēm – rītdien paredzētajām "Liepāja"-RFS un "Jelgava"-"Valmiera" un 23. novembrī paredzēto "Liepāja"-"Valmiera" spēli.

Izlases sastāvā novembrī bija viens "Liepājas" futbolists (Kristers Čudars), viens RFS spēlētājs (Renārs Varslavāns), divi "Jelgavas" pārstāvji (Jānis Grīnbergs un Ivo Minkevičs), kā arī veseli pieci "Valmieras" futbolisti (Rūdolfs Soloha, Kristaps Liepa, Kristers Lūsiņš, Daniils Skopenko un Daniels Balodis).

Jāpiemin, ka oktobrī Latvijas U21 izlases spēle pret Krieviju Rīgā bija iekļauta Starptautisko sacensību sarakstā, uz kurām sportisti var ierasties no ārzemēm, izņēmuma kārtā neievērojot prasību par pašizolāciju, tāpat LSFP mājaslapā pieejamā sarakstā minēta arī Jūrmalā aizvadītā Igaunijas un Serbijas U21 izlašu spēle.


, 2020-11-19 12:04, pirms 3 gadiem
Kudrjavecevs jau Polijā paspēja uzspēlēt... Vai tieši viņam Covids tuvumā gadījies?
, 2020-11-19 13:28, pirms 3 gadiem
Kaut kā te atkal valda birokrātija,nevis vesalais saprāts.No cik gadiem Latvijā cilvēks skaitās pieaudzis?Divdesmit vienu gadu veci sportisti neskaitās pieauguši vīrieši?Tātad arī U-21 ir pieaugušo izlase,tikai līdz noteiktai vecuma pakāpei.Tiem birokrātiem gudrības pa ausīm lien ārā,bet pierītes šauriņas ,šauriņas.
Foto: LOC
8

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.