Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Rejam vārti, Latvijas U21 bez atskaitītajiem zaudē Horvātijā

Rejam vārti, Latvijas U21 bez atskaitītajiem zaudē Horvātijā
Igors Rejs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Daiņa Kazakēviča vadītā Latvijas U21 izlase Eiropas čempionāta atlases ciklā piedzīvoja zaudējumu pret grupas līderi Horvātiju - 1:3. Vienīgos vārtus Latvijas labā guva uz maiņu izgājušais Igors Rejs.

Horvātijas izlase ļoti labi sāka ciklu, izcīnot sausās uzvaras pret Lihtenšteinu (5:0, 4:0), Ukrainu (2:0) un Šveici (2:0), taču 14.novembrī savā laukumā piedzīvoja pirmo zaudējumu – Šveice revanšējās ar tādu pašu rezultātu 2:0. Savukārt Latvija piektdien viesos apspēlēja Lihtenšteinu (2:0), taču vairāki spēlētāji pēc tam esot pārkāpuši disciplīnu un režīmu, kā dēļ tika padzīti no izlases.

Bez Vjačeslava Isajeva, Romāna Mickeviča un Jāņa Krūmiņa atskaitīti tika arī uzbrukuma līderi Artūrs Karašausks un Deniss Rakels. Galvenais treneris Dainis Kazakēvičs līdz ar to pamatsastāvā veica trīs izmaiņas – Isajevu, Karašausku un Rakelu aizvietoja Edijs Joksts, Daniils Ulimbaševs un Valērijs Čistjakovs.

Latvijai spēles sākums padevās ļoti neveiksmīgs. Nepilnus 18 gadus vecais "Roma" centra aizsargs Tins Jedvajs jau ceturtajā minūtē pēc Marcelo Brozoviča stūra sitiena atklāja rezultātu, bet pēc četrām minūtēm Zagrebas "Dinamo" pussargs Brozovičs realizēja Stipes Pericas nopelnīto pendeli – 2:0. Pārkāpumu izdarīja Latvijas vārtsargs Dmitrijs Grigorjevs.

Spēles 33.minūtē Horvātija guva trešos vārtus – ar vārtu guvumu izcēlās jau pieminētais 18 gadus vecais Perica, kurš pieder Londonas "Chelsea" un ir izīrēts Nīderlandes NAC "Breda" (3:0). Vēl viena rezultatīva piespēle Brozoviča kontā. Spēles izskaņā Latvijai izdevās gūt goda vārtus - 81.minūtē tos guva Igors Rejs, kurš tikai pirms astoņām minūtēm bija devies uz maiņu. Rejam kopš debijas U21 izlasē tā bija piektā spēle (visās nācis uz maiņu) un otrie vārti. Statistikas rādītājos horvātiem bija neliels pārsvars - sitieni pa vārtiem 7:4 (rāmī 5:2), stūra sitieni 3:1.

Nākamo spēli Latvija aizvadīs 2014.gada astotajā jūnijā, kad viesosies Ukrainā.

Horvātija – Latvija 3:1 (3:0)

Vārti: Jedvajs 4', Brozovičs 8' (11m), Perica 33' – Rejs 81'.
Brīdinājumi: Mišičs – Kļuškins, Šadčins.
Horvātija: Delačs, Jedvajs, Šimunovičs, Datkovičs, Gorupecs, Radoševičs, Šitums, Brozovičs, Močiničs, Mišičs (Milošs 71'), Perica (Čulina 86').
Latvija: Grigorjevs, Plendišķis, Barinovs, Giļničs, Jagodinskis, Joksts (Gucs 83'), Kļuškins, Ulimbaševs, Savaļnieks (Rejs 73'), Šadčins (Lonščakovs 77'), Čistjakovs.
Tiesnesis: Žonatans Lardo.

V.KomandaSUNZVārtiP
1.Horvātija650116:315
2.Šveice530211:49
3.Ukraina32017:46
4.Latvija52038:106
5.Lihtenšteina50050:210

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


Slēpts komentārs: seja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-11-19 18:59, pirms 10 gadiem
seja rakstīja: Esam bagāti ar futbolistiem,varam atļauties visus pēc kārtas atlaist !
Tev čali nav ne attieksmes ne smadzeņu.
Slēpts komentārs: Aknas čupā
Slēpts komentārs: Ricky#9
, 2013-11-19 19:06, pirms 10 gadiem
Nemaz nebija tik slikti , ja vērtē pēc teksta tiešraides.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-11-19 19:08, pirms 10 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Daudzi sportisti lieto alko, and so?.. Baigi jūs te pareizie puartiāņi salasījušies.. Uciii ucii, cik es balts un nevainīgs
Lai viņi lieto savā brīvajā laikā cik tik uziet, bet pirms spēļu/pēcspēļu laikā, it sevišķi, kad atrodies izbraukumā jau nu gan nevajadzētu ar to aizrauties. Kā spilgts piemērs tam ir mūsu "Tagad vai Nekad" basketbola izlase.
, 2013-11-19 19:08, pirms 10 gadiem
iespejams treneris izlaida vismaz neizšķirtu
, 2013-11-19 19:10, pirms 10 gadiem
DidzisLV rakstīja: Lai viņi lieto savā brīvajā laikā cik tik uziet, bet pirms spēļu/pēcspēļu laikā, it sevišķi, kad atrodies izbraukumā jau nu gan nevajadzētu ar to aizrauties. Kā spilgts piemērs tam ir mūsu "Tagad vai Nekad" basketbola izlase.
nekur nav teikts ka alko pie vainas, varbūt viņi bija brīvgaidā pa Zagrebu nakts laikā ? Varbūt kautkas cits
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-11-19 19:56, pirms 10 gadiem
Ricky#9 rakstīja: nekur nav teikts ka alko pie vainas, varbūt viņi bija brīvgaidā pa Zagrebu nakts laikā ? Varbūt kautkas cits
Kurš tad ir tavs čoms no izlases? Vai arī pats esi viens no apbižotajiem?
Pareizi izdarīja, ka atskaitīja!
, 2013-11-19 20:00, pirms 10 gadiem
Tiem, kas aizstāv disciplīnas pārkāpējus - ja reiz ir noteikumi, kuros jāiekļaujas, lai atrastos komandā, tad tie ir jāievēro. Pavisam vienkārši. Spēlētāji tos zin un ja reiz pārkāpj, tad zin, ar ko riskē. Skolā par špikošanu kontroldarbā darbu neieskaita, par likuma pārkāpumiem ir sods utt.

Sportā, jo īpaši komandu sportā, disciplīnai ir ārkārtīgi liela nozīme. Pārkāpumi var izraisīt ķēdes reakciju pārējos, jaukt mikroklimatu un padarīt disciplīnu par formalitāti, kurai nav pakļauti komandas labākie. Lai nu pārkāpumiem ir sekas, varbūt tas dos iemeslu pārdomāt rīcību un nākotnē laboties.
, 2013-11-19 20:09, pirms 10 gadiem
Turklāt, neraugoties uz katastrofāli neveiksmīgo spēles sākumu, rezultāts ir itin pieklājīgs, statistika arī, tā kā pilnīgi iespējams, ar visiem režīmpārkāpējiem rezultāts būtu pat sliktāks; tas, protams, no slavenās sērijas: kā būtu, jā būtu, bet ir jau nereti pieredzēts, ka pēc līdzīgiem notikumiem un diskvalifikācijām pārējie komandā "savācas".
, 2013-11-19 20:44, pirms 10 gadiem
Galvenais treneris Dainis Kazakēvičs līdz ar to pamatsastāvā veica trīs izmaiņas – Isajevu, Karašausku un Rakelu aizvietoja Brozoviča stūra sitiena atklāja rezultātu, bet pēc četrām minūtēm Zagrebas "Dinamo" pussargs Brozovičs realizēja Stipes Pericas nopelnīto pendeli – 2:0.

Ko???
, 2013-11-19 20:48, pirms 10 gadiem
velnciemietis rakstīja: Galvenais treneris Dainis Kazakēvičs līdz ar to pamatsastāvā veica trīs izmaiņas – Isajevu, Karašausku un Rakelu aizvietoja Brozoviča stūra sitiena atklāja rezultātu, bet pēc četrām minūtēm Zagrebas "Dinamo" pussargs Brozovičs realizēja Stipes Pericas nopelnīto pendeli – 2:0.

Ko???
Hmm, acīmredzot pusrindkopa ir pazudusi. Paldies.
, 2013-11-19 20:48, pirms 10 gadiem
olga rakstīja: Turklāt, neraugoties uz katastrofāli neveiksmīgo spēles sākumu, rezultāts ir itin pieklājīgs, statistika arī, tā kā pilnīgi iespējams, ar visiem režīmpārkāpējiem rezultāts būtu pat sliktāks; tas, protams, no slavenās sērijas: kā būtu, jā būtu, bet ir jau nereti pieredzēts, ka pēc līdzīgiem notikumiem un diskvalifikācijām pārējie komandā "savācas".
Es to arī ievēroju ,katastrofālo spēles sākumu
-----------
LAT-GEO(pārb.s.) 0-4 ---- 27` jau 0-4
LAT-SUI 0-2 ---- 36` jau 0-2
LAT-UKR 1-5 -----30` jau 0-3
LAT-CRO 1-3 ----- 33` jau 0-3
--------------
Jau ceturtā spēle pēc kārtas (neskaitot LIHTENŠTEINU) mača sākumi tiek pamatīgi nolieti!
Tālāk jau mačos vairs tik jānokārto formalitātes,tā kā tas ka neesam sakauti vēl pamatīgāk ,tikais vājš mierinājums!Jo spēle jau tiek uztaisīta mača sākumā!
, 2013-11-19 23:46, pirms 10 gadiem
Ricky#9 rakstīja: nekur nav teikts ka alko pie vainas, varbūt viņi bija brīvgaidā pa Zagrebu nakts laikā ? Varbūt kautkas cits
Kāds sakars spēlei Lihtenšteinā ar Zagrebu ? Kaut ko no ģeogrāfijas vispār rubī ?
, 2013-11-20 00:54, pirms 10 gadiem
Sermulītis rakstīja: Iedomīgi pļēguri ir jāmāca !
Tieši tā! Ja kādam nepareizs šķidrums galvā sakāpis, tad vajag ar pletni to izdzīt. Ja būs derīgs, tad atnāks tāpat, ja nebūs - tad būs atskaitīts viens lieks komandas grāvējs.
, 2013-11-20 19:17, pirms 10 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Daudzi sportisti lieto alko, and so?.. Baigi jūs te pareizie puartiāņi salasījušies.. Uciii ucii, cik es balts un nevainīgs
ja vēl kāds paskaidrotu, kas ir puartiāņi... labi domāts ieteikums- nelietojiet svešvārdus, kurus neprotat uzrakstīt un kuru nozīmi bieži vien neizprotat
ja tādi mazuļi uzskata, ka drīkst dzert, tad tikai ar koku pa muguru...jo savādāk jau nesaprot
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.