Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Sieviešu izlases treneris Matīss: ''Uzvaras dod lielu pārliecību''

Sieviešu izlases treneris Matīss: ''Uzvaras dod lielu pārliecību''
Didzis Matīss
Foto: LFF

Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss pēc uzvaras pārbaudes spēlē pret Lietuvas spēcīgāko klubu “Gintra Universitetas” sarunā ar LFF.lv atzīmēja, ka uzvaras sniedz pārliecību gan komandai, gan treneru štābam, savukārt komandā esošā pieredzējušo un jauno spēlētāju sabalansētība ir iepriekšējo gadu garumā mērķtiecīgi veiktā darba sasniegtais rezultāts.

Ko parādīja šodienas spēle? Kādus secinājumus varam izdarīt pēc aizvadītā sagatavošanās cikla šobrīd?
Mēs esam uz pareizā ceļa. Spēles rezultāts 5:1 – LFF.lv arī visu izsaka. Kaut gan bija kļūdas arī mūsu pusē, tomēr spēle kopumā mums izdevās. Bija sekmīgas kombinācijas, bija ātra spēle, bija arī spēka spēle. Esam otro reizi uzvarējuši komandu, kas turklāt šoreiz bija pastiprinājusies ar leģionārēm. Mēs noteikti neizskatījāmies sliktāk par viņiem, un tas ir labi. Protams, uzvaras dod lielu pārliecību gan pašām spēlētājām, gan arī mums, treneriem.

Vai apmierina spēlētāju pašreizējā fiziskā kondīcija?Uz doto brīdi, ja runājam par šo sastāvu, tad jā. Fiziskā kondīcija ir apmierinoša, lai gan nav vēl viss perfekti, bet mums vēl ir laiks. Pastrādāsim vēl līdz Kiprai. Spēlētājām tiek doti arī individuālie uzdevumi. Tiek runāts arī ar treneriem klubos, šajā ziņā darbs notiek. Pastrādāsim arī pašā Kiprā. Laiks uzlabot fizisko kondīciju līdz kvalifikācijas spēlēm mums vēl ir.

Kā vērtējams jauno spēlētāju pienesums komandas sniegumā?
Pienesums ir liels. Es to novērtēju. Protams, šīm meitenēm vēl ir jāaug, jo viņas vēl ir jaunas un trūkst stabilitāte. Šīs meitenes šobrīd vēl spēlē mūsu meiteņu izlasēs. Pašreizējā valstsvienības kandidātu sarakstā ir deviņas spēlētājas no WU-19 izlases. Pieredze un jaunība šajā komandā mums ir ļoti labi sabalansēta. Tas process, kas piecus vai sešus gadus atpakaļ ir sācies, šodien jau dod vēlamo rezultātu. Tas priecē.

Vai šajās dienās pastiprināti tika strādāts arī pie momentu realizācijas kopumā un standartsituācijām atsevišķi?
Mums treneru korpusā ir vienošanās un esam jau plānojuši, ka pie standartsituācijām specializēti strādāsim Kiprā. Šajās spēlēs laukumā bija vērojamas iepriekšējo gadu jau visiem labi zināmās iestrādes. Uz doto momentu pastiprināti strādājām pie fiziskās kondīcijas uzlabošanas, darbībām aizsardzībā un kombinacionālās spēlēs.

Šodien laukumā neredzējām Ievu Bidermani, Mariju Ibragimovu un Moniku Esteri Štubi...
Ieva Bidermane bija uz divām iepriekšējām pārbaudes spēlēm. Kā zināms, viņa šobrīd atrodas Vācijā, un šoreiz viņai nebija iespēju atbraukt pie mums. Monika Estere Štube, kas iepriekšējā mačā pret Pērnavas komandu guva vārtus, pašlaik arī atrodas Anglijā. Vārtsardzei Marijai Ibragimovai šodien iedevām atpūtu.

Vai jau ir skaidrs galīgais sastāvs turnīram Kiprā un kvalifikācijas spēlēm Gruzijā?
Galvenais, lai mūsu spēlētājām šobrīd viss būtu kārtībā ar veselību. Būs arī paredzēta rezerve, bet kopumā varu teikt, ka, ieskaitot pašlaik ārzemēs spēlējošās meitenes, man jau ir zināms 18 spēlētāju saraksts.

Kā jau ziņots iepriekš, šī bija noslēdzošā pārbaudes spēle Latvijā šajā periodā. Martā komanda dosies uz pārbaudes spēļu turnīru Kiprā, kurā tiks realizēts noslēdzošais sagatavošanās posms pirms sezonas svarīgākā turnīra – 2019. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas priekšsacīkšu spēlēm aprīlī Gruzijā. Komandas galīgais sastāvs abiem gaidāmajiem turnīriem tiks paziņots papildus pirms attiecīgā turnīra sākuma.

Izmantotie resursi:
Didzis Matīss: “Uzvaras dod pārliecību visai...


Raimonds Krollis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF
191

Latvijas izlase sāk drausmīgi, Krollis panāk neizšķirtu pret Lihtenšteinu

Šovakar Kiprā otro pārbaudes spēli jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā aizvadīja Latvijas futbola valstsvienība, kam neizdevās pieveikt Lihtenšteinu – 1:1. Pirmajās sekundēs Mārcis Ošs iesita bumbu savos vārtos, bet turpinājumā izlīdzinājumu panāca Raimonds Krollis.
Latvijas U19 valstsvienība. Foto: LFF
1

Latvieši nenotur pārsvaru un Elites posma turnīru noslēdz ar vienu punktu

Šā gada Eiropas U19 meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības ar neizšķirtu (1:1) pret Elites posma septītās apakšgrupas mājinieci Ziemeļmaķedoniju noslēdza Viktora Dobrecova trenētie Latvijas futbolisti.
Foto: LFF
1

Latvijas U17 meitenes sagrauj Gruziju, tomēr neiekļūst A līgā

Latvijas WU-17 meiteņu izlase sestdien noslēdzošajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra mačā Fēru salās ar rezultātu 5:0 (3:0) uzvarēja Gruziju un savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, ziņo Latvijas Futbola federācija.