Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U17 izlasēm atcelti 2021. gada Eiropas čempionātu mači

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas U17 izlasēm atcelti 2021. gada Eiropas čempionātu mači
Foto: LFF

Sekojot Covid-19 pandēmijas attīstības gaitai un izvērtējot esošo sitāciju, UEFA Izpildkomiteja pieņēma lēmumu atcelt 2021. gada Eiropas čempionātus U17 izlasēm jauniešiem un jaunietēm.

Latvijas U17 sieviešu izlasei bija paredzēts spēlēt ar Itāliju, Skotiju un Baltkrieviju, kvalifikācijas mininturnīram notiekot mūsu kaimiņvalstī. Savukārt Latvijas U17 vīriešu izlase bija ielozēta no trešā groza grupā ar Serbiju, Dāniju un Armēniju. Šīs spēles mūsu izlasēm ies secen. Sākotnēji šie mači vairākkārt tika pārlikti uz vēlāku laiku, bet tagad turnīri atcelti pavisam.

"Esošajā epidemioloģiskajā situācijā vairākās Eiropas daļās šobrīd būtu nereāli aizvadīt EČ kvalifikācijas spēles jau 2021. gada pirmajos mēnešos. It sevišķi tāpēc, ka tam būtu nepieciešama nepilngadīgu personu ceļošana ar komercreisiem. Tā kā vairākās valstīs šobrīd ir ierobežotas jauniešu treniņu iespējas, visas nacionālās asociācijas vienojās, ka šajos apstākļos ir izaicinoši uzturēt spēlētājus veselus un trenējušos, ja starptautiskās sacensības atsāktos pārāk agri," lēmums skaidrots no UEFA puses.

Tāpat pieņemts lēmums pārcelt uz vēlāku laiku U19 Eiropas čempionātu kvalifikāciju jauniešiem un jaunietēm. U19 sieviešu izlase kvalifikācijas kārtu grupā ar Čehiju, Portugāli un Rumāniju aizvadīs aprīlī, savukārt U19 vīriešu izlase kvalifikācijas mačus pret vienaudžiem no Horvātijas, Gruzijas un Kazahstānas spēlēs martā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13034/latvijas...