Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Eiropas tūres noslēgumā LFF FA komandas pieveic Prāgas "Sparta"

Krišs Upenieks

Eiropas tūres noslēgumā LFF FA komandas pieveic Prāgas "Sparta"
Foto: LFF

Noslēdzot Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas tradicionālo Eiropas tūri, Latvijas jaunie futbolisti ceturtdien, 16. novembrī, Čehijā tika pie divām uzvarām mačos pret vienaudžiem no Prāgas kluba Sparta.

U-14 jeb 2003. dzimšanas gada puiši svinēja pārliecinošu panākumu ar rezultātu 4:0 (2:0), kad pa vieniem vārtiem guva Alekss Andersons (FK Liepāja), Rolands Bočs (FK Lielupe), Daniels Mīļais (FK Tukums 2000) un Artjoms Puzirevskis (FS Metta). Tikmēr U-13 jeb 2004. dzimšanas gada izlase bija pārāka ar rezultātu 4:3 (2:2). Šajā mačā divreiz izcēlās Bruno Melnis (SK Super Nova), bet pa vienam precīzam sitienam Valērija Lizunova (BFC Daugavpils) un Dario Šita (FS Metta) kontā.

Sešās Eiropas tūres spēlēs Polijā, Vācijā un Čehijā U-14 izlases puiši tika pie trim uzvarām, bet U-13 futbolistiem pa vienai uzvarai, neizšķirtam un zaudējumam. Šajās spēlēs četrus vārtus guva A. Puzirevskis, bet pa divām reizēm izcēlās D. Šits un V. Lizunovs.

Kā ziņots, tūres ievadā Latvijas jaunie futbolisti iekrāja uzvaru un neizšķirtu mačos pret Polijas kluba Varšavas Legia jauniešiem, bet turpinājumā spēlēs Vācijā pret Minhenes Bayern un Augsburg sekoja pa vienam zaudējumam un uzvarai.

LFF Futbola akadēmijas U-13 izlasi pārstāvēja 18 spēlētāji no astoņiem pašmāju klubiem, bet U-14 izlasē bija pulcēti 18 futbolisti no deviņiem Latvijas klubiem. LFF Futbola akadēmijas Eiropas tūre otro gadu pēc kārtas tika organizēta sadarbībā ar Baltijas Futbola skolu. Brauciena laikā ar futbolistiem strādāja LFF Futbola akadēmijas galvenais treneris Aleksandrs Jeļisejevs un akadēmijas reģionālo izlašu treneri.

U-13 vecuma futbolisti, kuriem šis ir pirmais apmācību gads LFF Futbola akadēmijā, sezonas gaitā pulcējušies divos mācību-treniņu spēļu ciklos un divās talantu skatēs, bet U-14 spēlētājiem aiz muguras ir divas talantu skates, divi mācību-treniņu spēļu cikli un viens reģionālo izlašu turnīrs.

LFF Futbola akadēmija visa gada garumā treniņos, turnīros, mācību-treniņu spēlēs un talantu skatēs pulcējusi valsts talantīgākos jaunās paaudzes futbolistus no visiem Latvijas reģioniem. Akadēmijas šīs sezonas pasākumos piedalījās 2002., 2003. un 2004. dzimšanas gada puiši, vecākajiem no kuriem šis bija pēdējais apmācību gads akadēmijā. Tāpat pirmoreiz akadēmijas vēsturē tika organizētas atsevišķas talantu skates meitenēm.

Dalībniekus talantu skatēm un reģionālo izlašu spēlētājus sezonas laikā izraugās reģionālo izlašu treneri, lai jaunie futbolisti kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm. Šī ir sestā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Tā sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuri iegūst vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā palīgs jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.

Izmantotie resursi:
LFF Futbola akadēmijas Eiropas tūre: Brauciena...