Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Analīze: Robens un van Pērsijs soda Latviju par atklāto futbolu

Agris Suveizda

Analīze: Robens un van Pērsijs soda Latviju par atklāto futbolu
Antons Kurakins pret Arjenu Robenu
Foto: AFP/Scanpix

Lai arī svētdien Amsterdamā tika piedzīvots smagākais zaudējums jaunās brīvvalsts laikā – 0:6 izbraukumā pret Nīderlandi -, pietiekami lielu spēles daļu Latvija pret grupas favorīti izskatījās ļoti cienījami. Tomēr mājinieku superzvaigznes Arjens Robens un Robins van Pērsijs likumsakarīgi sodīja Latviju par acīmredzamo starpību individuālajā meistarībā un avantūrisko ielaišanos atklātā futbolā, cenšoties gūt vismaz goda vārtus.

Rudņevs un Depajs paliek rezervē

Neskatoties uz to, ka ierindā atgriezās Artjoms Rudņevs, Oļegs Laizāns un Vitālijs Maksimenko, Latvijas galvenais treneris Marians Pahars salīdzinājumā ar spēli pret Turciju (1:1) nolēma nemainīt sastāvu. Tādējādi rezervē bija spiests palikt arī Rudņevs, kurš pēdējoreiz izlasē ārpus pamatsastāva tika atstāts pagājušā gada jūnijā pret Bosniju un Hercegovinu (0:5).

Tikmēr Nīderlandes izlasē pirms mača bija tikai divi jautājumi. Pirmkārt, kādu shēmu izvēlēsies Gūss Hidinks, un, otrkārt, kurš no diviem izrādīsies liekais – Ibrahims Afelajs vai Memfiss Depajs. Kaut arī Hidinks izvēlējās 4-2-3-1 (formāli 4-4-2, taču Robinam van Pērsijam spēlējot no laukuma dziļuma) ar diviem izteiktiem malējiem pussargiem, izvēle tomēr krita uz Afelaju, kurš iepriekš bija spēlējis kā centra pussargs. Arī šī pozīcija Afelajam gan nebūt nav sveša. Balsta pussargu pozīcijā spēli sāka Delijs Blinds un Veslijs Sneiders, kurš ievadīja komandas uzbrukumus un meklēja iespējas tālajām piespēlēm aiz aizsargu mugurām.

Kā lai apstādina Robenu?

Mača sākumā pozicionālā spēlē Latvija aizsargājās zemu, uzbrucējiem Valērijam Šabalam un Eduardam Višņakovam spēlējot zem pretinieku balsta pussargiem, un centās to darīt kompakti. Tomēr, ja vienā malā Latvijai izdevās izveidot skaitlisko pārsvaru, tad problēmas bieži vien radīja Nīderlandes krasā uzbrukuma virziena maiņa un mūsu novēlotā pārgrupēšanās. Laiku pa laikam mājiniekiem gan ar tālajām piespēlēm, gan vairākām īsām piespēlēm caur laukuma vidu izdevās pietiekami ātri nogādāt bumbu otrā flangā un sagādāt komandas līderim Arjenam Robenam viens pret vienu situācijas. Pirmajā puslaikā Robens par šīm epizodēm gan nesodīja, te viņam netrāpot vārtu rāmī, te glābjot Aleksandram Koliņko vai kādam no aizsargiem.


Kreisās malas aizsargs Džetro Vilemss izdara diagonālo piespēli uz labo flangu, un Robens meistarīgi uzreiz no gaisa pasit sev bumbu pa skrējienam un pārsteidz Antonu Kurakinu. Uzbrukums noslēdzas ar sitienu garām tuvajam vārtu stūrim.

Minhenes "Bayern" superzvaigzni grūti apturēt bija pat trijatā, un Nīderlande virkni momentu izveidoja tikai, pateicoties Robena fantastiskajai individuālajai meistarībai. Viens no šādiem individuālajiem šoviem 33. minūtē gandrīz beidzās ar otrajiem ielaistajiem vārtiem. Latvijas izlase it kā spēja laicīgi atgriezties savā laukuma pusē pēc neveiksmīga uzbrukuma mēģinājuma, tomēr Robens viens pret vienu apspēlēja Artūru Zjuzinu, toties aiz viņa muguras bija nevis palīdzība partneru izskatā, bet gan milzīgs plašums. Aizvilcis bumbu no savas laukuma puses līdz pat soda laukumam, Robens starp aizsargiem piespēlēja Klāsam Janam Huntelāram, tomēr pēc viņa centrējuma Afelaja sitiens tika bloķēts. Dažas minūtes vēlāk tieši Robens lielā mērā izšķīra spēles likteni, kājās tiekot garām Aleksandram Fertovam un trīs spēlētāju ielenkumā sodot Koliņko par pārāk tālu iziešanu no vārtiem (2:0).

Van Pērsija nāvējošie ieskrējieni starp aizsargiem

Atšķirībā no iepriekšējām spēlēm Hidinka vadībā, kurās van Pērsijs parasti pamatsastāvā sāka kā vienīgais centra uzbrucējs, šoreiz viņš spēlēja praktiski kā uzbrūkošais pussargs vai otrais uzbrucējs. Komandai veidojot uzbrukumu, van Pērsijs lielākoties spēlēja blakus Latvijas balsta pussargiem un meklēja brīvās zonas, lai saņemtu bumbu vai izspēlētu sieniņas.

Tomēr visdārgāk šajā mačā Latvijai maksāja van Pērsija nāvējošā pieslēgšanās soda laukumā no laukuma dziļuma. Vairākkārt van Pērsijs pēc centrējumiem vai tālajām piespēlēm prata atrast plaisu starp aizsargiem un pārsteigt viņus nesagatavotus. Tādā stilā vārti tika ielaisti jau sestajā minūtē, kad van Pērsijs pēc Robena centrējuma izmantoja to, ka Huntelārs izvilināja Dubru no pozīcijas un bumba pārlidoja Dubram pāri. Arī trešajos ielaistajos vārtos abi uzbrucēji Huntelārs un van Pērsijs krustojoties sajauca Kasparam Gorkšam galvu, kurš acīmredzot nebija gaidījis, ka Huntelārs no muguras iznirs viņam priekšā.

Pirmie ielaistie vārti

Sneiders piespēlē aiz muguras Gorkšam, van Pērsijs no labas pozīcijas sit virsū Koliņko

Huntelārs un van Pērsijs krustojas trešajos vārtos

Latvija metas atklātā futbolā

Neskatoties uz Nīderlandes milzīgo bumbas kontroles pārsvaru (71%) un graujošo rezultātu, spēle nebūt nenoritēja tikai uz vieniem vārtiem. Pirmajā puslaikā Latvija centās veidot ātrus pretuzbrukumus, izmantojot brīvo telpu flangos, tomēr šīs piespēles aiz vai starp aizsargiem bija pārāk neprecīzas. Vairums cerīgāko uzbrukumu Latvijai pirmajā spēles daļā izveidojās pēc uzbrucējiem adresētajām augstajām piespēlēm, pirmkārt, iegūstot otrās bumbas, un, otrkārt, izjaucot pretinieku aizsardzības līnijas kompaktumu.

Labākā iespēja pirmajā puslaikā bija 18. minūtē, kad Latvija ieguva bumbu pēc trim gaisa divcīņām – divām starp Eduardu Višņakovu un tobrīd jau savainoto Deliju Blindu (pēc brīža tika nomainīts) un vienas starp Jāni Ikaunieku un Stefanu de Vreju, kurš tās rezultātā pazaudēja pozīciju. Bumba nokļuva pie Ikaunieka, kurš ar teicamu centrējumu soda laukumā atrada Valēriju Šabalu, bet "Anorthosis" uzbrucējs, līdaciņā izdarot sarežģītu sitienu, netrāpīja vārtu rāmī.

Puslaika beigās beidzot izdevās Nīderlandes aizsargus noķert arī pretuzbrukumā flangā, Aleksejam Višņakovam vienatnē tiekot līdz soda laukumam, izkārtojot pozīciju un pašam sitot virsū Jasperam Silesenam. Otrajā puslaikā Latvija jau pavisam gāja uz pilnu banku, spēlējot izteikti agresīvi, presingojot pretiniekus, atstājot daudz brīvu zonu un pie pirmās iespējas lieliem spēkiem metoties uz priekšu. Tādējādi puslaika sākumā pat izdevās ātrā pārejā izveidot skaitlisko pārsvaru septiņi pret sešiem, bet Zjuzins sita garām vārtiem.

Diemžēl centieni skriet ātros uzbrukumos bieži beidzās ar neprecīzām un pretinieku pārtvertām piespēlēm, bet Nīderlandes priekšējās līnijas superzvaigznes sekojošajos ātrajos un pusātrajos pretuzbrukumos jutās kā zivis ūdenī – ne velti trīs no sešiem vārtiem tika ielaisti pēc zaudētas bumbas savā vai pretinieku laukuma pusē. Vēl vienus vārtus ielaidām pēc stūra sitiena, bet tikai pirmie un pēdējie vārti tika gūti pēc mūsu soda laukuma aplenkšanas.


Latvijas piektie ielaistie vārti. Nīderlande aizskrēja pretuzbrukumā četri pret pieciem, Robens soda laukumā nomānīja Fertovu, kurš piesedza Kurakina reidu uzbrukumā, un starp Fertovu un Gorkšu sita tuvajā apakšējā stūrī.

Nīderlandes problēmas nekur nav zudušas

Redzot beigu rezultātu, var, protams, spriest, ka Paharam, iespējams, vajadzēja atgriezties pie piecu aizsargu līnijas un pat pie nelabvēlīga rezultāta turpināt sēdēt ierakumos. Tādējādi, iespējams, tiktu zaudēts ar daudz pieklājīgāku rezultātu, taču arī tas nav garantēts - individuālo kļūdu gan pozīcijas izvēlē, gan ne līdz galam aizslēgtās piespēļu līnijās, gan kāju darbībā viens pret vienu bija pietiekami, un varbūt arī pozicionālā spēlē desmit pret desmit Nīderlande būtu guvusi tikpat vārtu.

Atšķirība klasē bija pārāk acīmredzama, tomēr arī Nīderlandei, neskatoties uz graujošo iznākumu, ir ārkārtīgi daudz vielas pārdomām. Spēles likteni izšķīra Oranžo uzbrukuma superzvaigžņu individuālā meistarība, tomēr joprojām milzīgas problēmas radās aizsardzībā. Ja pretī būtu bijuši spēcīgāki individuālie izpildītāji, kādi bija, piemēram, Meksikai, ir grūti noticēt, ka ar tik daudz dotām iespējām veidot uzbrukumus Nīderlande būtu noturējusi savus vārtus neieņemtus. Abām komandām labā ziņa ir tā, ka līdz nākamajai spēlei ir vairāk nekā četri mēneši laika, lai sagaidītu atpakaļ visus savainotos spēlētājus un labotu savas kļūdas.

1 2 37 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2014-11-18 17:10, pirms 9 gadiem
Noņemt labāko pussargu no laukuma pēc 1.puslaika vienas kļūdas dēļ bija ļoti gudri, bet nu ko lai sagaida no tik vāja trenera... Saņēma savus 6 golus tāpat, bet iespēju pašiem iesist noraka.

 +12 [+] [-]

, 2014-11-18 17:10, pirms 9 gadiem
Pāris pretuzbrukumi nudien nav atklātais futbols no Latvijas puses..

  +1 [+] [-]

, 2014-11-18 17:22, pirms 9 gadiem
...atklāti nemākulīgo futbolu?

  +5 [+] [-]

, 2014-11-18 17:23, pirms 9 gadiem
klavs95 rakstīja: Pāris pretuzbrukumi nudien nav atklātais futbols no Latvijas puses..
tieši manas domas, 86 minūtes 11 spēlētāji savā laukuma pusē īsti nav atklātais futbols.

  -4 [+] [-]

, 2014-11-18 17:24, pirms 9 gadiem
Kada ir Kolinko ielaisto un atvairito metienu statistika?

  +7 [+] [-]

, 2014-11-18 17:25, pirms 9 gadiem
Daugava86 rakstīja: Kada ir Kolinko ielaisto un atvairito metienu statistika?
Pēc spēles divus iemeta kopā ar komandu uz bēdām. No trešās atteicās.

  +5 [+] [-]

, 2014-11-18 17:26, pirms 9 gadiem
Pēc kara jau mēs visi esam gudri.Varbūt vajadzēja spēlēt trim centra aizsargiem,diviem malējiem un vēl četriem pussargiem,tomēr nedomāju vai tas mūs glābtu.Mača iznākumu noteica holandiešu individuālā meistarība,jo pat četri mūsu izlases aizsargājošie spēlētāji neko nespēja izdarīt Robenam,kurš darīja visu,ko gribēja.Drīzāk bija daudz pozicionālas kļūdas un spēlētāji neaizsargājās pareizi un galvenais aktīvi.Jebkuru zvaigzni var nosegt pat divatā ,ja pareizi to dara,bet tā jau Pahara problēma.Lai analizē maču,jo ar holandiešiem būs jāspēlē vēl vienu reizi un tādas šausmas vairs negribētos piedzīvot.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-18 17:30, pirms 9 gadiem
Daugava86 rakstīja: Kada ir Kolinko ielaisto un atvairito metienu statistika?
Nezināju, ka futbolā ir metieni.

  +4 [+] [-]

, 2014-11-18 17:45, pirms 9 gadiem
Spelē kādā shēmā un taktikā gribi, bet Virslīgas, Krievijas 1. līgas un Moldovas līgas izlase nevar pilnvērtīgi spēkoties ar superzvaigžņu izlasi. Kautkas mainīsies tikai tad, kad izlasē notiks pilna paaudžu maiņa un nāks iekšā labi apmācīti, labos klubos spēlējoši spēlētāji. Atliek tikai turpināt gaidīt Indriksona solītos 14 konkurētspējīgos futbolistus.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-18 17:57, pirms 9 gadiem
Njaa, Starkova 9-1-0 laikā vismaz aizsardzība bija daudzmaz līmenī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2014-11-18 18:28, pirms 9 gadiem
Tagad notiek vesels lēvenis pārbaudes spēļu, piedalās arī visi mūsu kaimiņi. Latvija, izskatās, tāpat kā iepriekš sēž maliņā. Kad lai iespēlējas vispār?

  +7 [+] [-]

, 2014-11-18 18:33, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Tagad notiek vesels lēvenis pārbaudes spēļu, piedalās arī visi mūsu kaimiņi. Latvija, izskatās, tāpat kā iepriekš sēž maliņā. Kad lai iespēlējas vispār?
Tas man arī nav saprotams!

  +6 [+] [-]

, 2014-11-18 18:39, pirms 9 gadiem
Atklāts vai aizklāts futbols, tur pret Holandi vienalga viss bija vienos vārtos. Varēja pat komandas vienoties, ka spēlē tikai uz puslaukuma - uz Latvijas vārtiem. Būtu bijis mazāk jāskrien, varbūt nedabūtu 0:6, bet tikai 0:4... Kāda jēga te baigi analizēt, ja laukumā, kā te viens ļoti pareizi teica, visu izškīra vismaz kārtu augstāka individuālā meistarība KATRAM spēlētājam. Domāju, ka individuāli katrs no Latvijas izlases var tikai ūdeni pienest katram savam pretspēlētājam. Skarbi, bet tā nu tas ir. Nevajag te pieminēt Petroviču, ar Paharu vismaz esam tikuši kaut nedaudz prom no izteikti krieviskā futbola, kam nebija, nav un nebūs nākotnes. Tiesa, čaļi jau vēl lielākoties vecie,bet kaut ko pozitīvu jau var izlases sniegumā manīt. Ne šoreiz - tur vienkārši gāja pāri pamatīgs ceļa rullis!

  +4 [+] [-]

, 2014-11-18 19:14, pirms 9 gadiem
Redzsēsim, ko tālāk Pahars izdomās.
Te bija kļūdas
Rudņev vietā Višņa
Iku norauj nost
Kapēc ne Rakeli nelikt Fertova vietā
Kļavu ignorē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-19 06:53, pirms 9 gadiem
Jāaplaiza būces, jāizdara secinājumi spēlētājiem un Paharam un jāiet tālāk. Man brīžiem ļoti patika Latvija - pretī taču pasaules piektā izlase!!! Lai veicas Paharam izveidot jaunu komandas modeli!!

     [+] [-]

, 2014-11-19 08:53, pirms 9 gadiem
Būtu Latvija savā iespējami labākajā sastāvā, iespējams, ka nebūtu sagrāve, bet pieklājīgs zaudējums

  +4 [+] [-]

, 2014-11-19 09:50, pirms 9 gadiem
Fiirers rakstīja: Būtu Latvija savā iespējami labākajā sastāvā, iespējams, ka nebūtu sagrāve, bet pieklājīgs zaudējums
Šis jau ir Pahara labākais sastāvs!
Vai tad Vaņins izkonkurētu Koļinko? - šaubos!
Vai tad Gauračs izkonkurētu Šabalu ? - Nekad!
Problēma vēl ir tā ka LV(Pahara) izlasei nav komandas spēle!Ir nevēlams futbolists piem. kā Ikaunieks(1 puslaikā),kuru viņš negrib redzēt sastāvā!
Vai tad Fertovs ir izlasei labākais savā pozīcijā?Tad labāk piemeklēt no u-21 ,jeb pat u-19 kādu čali un būs krietni labāk!Ko maklē Laizāns O.???
Apskatot vēlreiz atkārtojumus zaudētajos vārtos atliek tikais secināt ,kā tur derētu Ivanovs!!!!!Tas ir gan tehnisks,gan bumbas māk noņemt pretiniekam no vārtu priekšas,gan pie pārtveršanas precīzas piespēles iedot!Aizsardzībā bija bardaks!Katastrofa!
------------
pahars saņēma ko gribēja!Un līdzjutēji ir spiesti ar šā ,,trenera,, iegribām rēķināties !

  +3 [+] [-]

, 2014-11-19 10:01, pirms 9 gadiem
Bet dzīve turpinās,būs smagāki zaudējumi, šis te aizmirsīsies!

  +5 [+] [-]

, 2014-11-19 10:07, pirms 9 gadiem
Paldies par analīzi. Bet vajag uz lietām, Latvijas futbolu paskatīties objektīvi. Protams katrai spēlei jāpieiet ar maksimālo pašatdevi, bet pirms spēles ar Holandi bija daudziem nepamatots optimisms. Var saprast, ka šeit jaunie komentētāji, kuri daudzi no futbola ir ļoti tālu savā prognozēs un bravūra jau bija smieklīgi, bet ka Rudņevs pasaka- holandieši no mums baidās, tas ir visai dīvaini. Bet latviešiem ir tāds sakāmvārds - lieliba naudu nemaksā. . . Viens otrs min Latvija nebija labākā sastāvā, holandiešiem bija pat vairāk traumētie. Ļoti vienkārši Holande ir futbola lielvalsts, bet Latvijā futbola saimniecība nav elementāri sakārtota. Futbols jāatīsta reģionos, bet daži gudreļi runā, ka jau tā mazais virslīgu komandu skaits vēl jāsamazina.
Vai Latvija spēlēja atklāto futbolu? Kāds tur atklātais futbols, ja pirmajā puslaikā vispār tikai dažas reizes latvijas futbolisti tika pāri centram! Vai Latvijai bija momenti? Bija pāris pusmomenti, bet holandiešiem bija vismaz 5-6 ļoti bīstami momenti(divreiz trāpīja pa štangu). Pie lielas veiksmes rezultāts varēja būt, teiksim 1-4, bet spēles gaitai atbilstošāks pat būtu, ja Latvija izmantotu kādu no pāris pusmomentiem 1-8, vai 2-12. 0-6 vēl nebūt nav tik traģisks. Pēc spēles ar Turciju daudzi atkal neprata objektīvi paskatīties. Turki bija daudz labāki, viņus iegāza pašpārliecinātība un Latvijai paveicās , ka izvilka neizšķirtu. Kā jau agrāk teicu, Latvijai savā grupā jācīnās, lai nepaliktu pēdējie, vienīgie ar kuriem var līdzīgi cīnīties ir Kazahstāna un nav ko murgot par augstākām vietām. Ja to nesaprot puišeļi tas piedodams, bet ne nopietni vīri. Par sastāvu, kāpēc ignorē, vai vismaz nepārbauda Kļavu, Karlsonu, Grebi, Kalnu? Vai Fertovs, Oļegs Laizāns vēl viens otrs ir labāki? Vēl saprastu , ja iespēlētu vairāk jaunos, bet tas arī nenotiek. Un Koļiņko laiks arī ir pagājis. Varēja izmēģināt Ikstenu vai Šteinboru.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-19 10:41, pirms 9 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Par sastāvu, kāpēc ignorē, vai vismaz nepārbauda Kļavu, Karlsonu, Grebi, Kalnu? Vai Fertovs, Oļegs Laizāns vēl viens otrs ir labāki? Vēl saprastu , ja iespēlētu vairāk jaunos, bet tas arī nenotiek. Un Koļiņko laiks arī ir pagājis. Varēja izmēģināt Ikstenu vai Šteinboru.
ja vēlies veidot jaunu komandu,tad jāņem jaunos(tas nav Pahara interesēs)!
Bet ja centies tikais lāpīt sastāvu ar esošiem resursiem,tad arī tas jādara!
Mēs runājām ka mums trūkst tādi kas māk pieturēt bumbu,precīzas piespēles iedot....Tāpēc tādus ar vajag likt sastāvā,Klava (sazin kā šis tagad spēlē,bet vajadzēja vien pārbaudīt),Ivanovs ir tādi,arī Mihadjuks ir krietni uzlabojis spēli pēc Jūrmalas!Un jāsāk ar aizsardzības restaurēšanu!

  +2 [+] [-]

, 2014-11-19 10:46, pirms 9 gadiem
v5_karstgalvis rakstīja: Noņemt labāko pussargu no laukuma pēc 1.puslaika vienas kļūdas dēļ bija ļoti gudri, bet nu ko lai sagaida no tik vāja trenera... Saņēma savus 6 golus tāpat, bet iespēju pašiem iesist noraka.
Ja paskatamies video:
VIDEO Netherlands 6 – 0 Latvia Highlights...

Tad es pat nekādu Ikaunieka kļūdu pie trešajiem nesaskatu,pats špīleris kam tika adresēta piespēle jankam rādīja kur lai dod šo piespēli,tur ar janka deva,tik atšķirība tāda ka šis tā īsti nesekoja līdzi šai piespēlei(kuru pats prasīja)!Holandietis sekoja un mierīgi pārtvēra piespēli!

  +3 [+] [-]

, 2014-11-19 10:49, pirms 9 gadiem
Andris5 rakstīja: Ja paskatamies video:
VIDEO Netherlands 6 – 0 Latvia Highlights...

Tad es pat nekādu Ikaunieka kļūdu pie trešajiem nesaskatu,pats špīleris kam tika adresēta piespēle jankam rādīja kur lai dod šo piespēli,tur ar janka deva,tik atšķirība tāda ka šis tā īsti nesekoja līdzi šai piespēlei(kuru pats prasīja)!Holandietis sekoja un mierīgi pārtvēra piespēli!
Lai kā tur arī nebūtu, viņš vēl ir puika, 2. spēle izlasē, un jau tāda gaļasmašīna. Bet, ka daudzsološākais kadrs no visiem, tas ir pilnīgi skaidrs.

  +5 [+] [-]

, 2014-11-19 10:58, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Lai kā tur arī nebūtu, viņš vēl ir puika, 2. spēle izlasē, un jau tāda gaļasmašīna. Bet, ka daudzsološākais kadrs no visiem, tas ir pilnīgi skaidrs.
Tieši tāpēc šādam čalim ir jāizmanto visas 90` šāda mača gaisotni,nevis kaut kādu krievijas patriotu likt šā vietā otrajā pusl.!Kur prāts???

  -2 [+] [-]

, 2014-11-19 11:01, pirms 9 gadiem
Andris5 rakstīja: Tieši tāpēc šādam čalim ir jāizmanto visas 90` šāda mača gaisotni,nevis kaut kādu krievijas patriotu likt šā vietā otrajā pusl.!Kur prāts???
Nav diez cik labi, ja cilvēks faktiski debitē pret smagsvariem

  +3 [+] [-]

, 2014-11-19 11:10, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Nav diez cik labi, ja cilvēks faktiski debitē pret smagsvariem
Tādu pieredzi kādu šis gūst pret šādiem smagsvariem tas ir neatsverams devums karjerā!
Pahars baidās no jankas!Un tur ir tās problēmas!Un tu šeit aizstāvi pahara viedokli(skatu uz izlases modeli) un tur ir tavas problēmas!

  +1 [+] [-]

, 2014-11-19 11:18, pirms 9 gadiem
Andris5 rakstīja: Tādu pieredzi kādu šis gūst pret šādiem smagsvariem tas ir neatsverams devums karjerā!
Pahars baidās no jankas!Un tur ir tās problēmas!Un tu šeit aizstāvi pahara viedokli(skatu uz izlases modeli) un tur ir tavas problēmas!
Neaizstāvu pilonīgi un galīgi, Jāni vajadzēja jau pret Kazahstānu un Armēniju izlaist. Un vispār Latvijai pārbaudes spēļu faktiski nav vispār, kur debijas taisīt, lamāties pilnīgi gribas.

  +3 [+] [-]

, 2014-11-19 11:46, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Neaizstāvu pilonīgi un galīgi, Jāni vajadzēja jau pret Kazahstānu un Armēniju izlaist. Un vispār Latvijai pārbaudes spēļu faktiski nav vispār, kur debijas taisīt, lamāties pilnīgi gribas.
Paharam laikam viss skaidrs par sastāvu un nekādas pārbaudes spēles nav vajadzīgas. Savādi gan tas izskatās, parasti visas izlases sarunā pārbaudes spēles, lai redzētu vienu vai otru spēlētāju darbībā izlases rindās. Varbūt grūti atrast pretinieku, kas grib ar tik švaku komandu, kura tikai atsitās, spēlēt?

  +2 [+] [-]

, 2014-11-19 11:50, pirms 9 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Paharam laikam viss skaidrs par sastāvu un nekādas pārbaudes spēles nav vajadzīgas. Savādi gan tas izskatās, parasti visas izlases sarunā pārbaudes spēles, lai redzētu vienu vai otru spēlētāju darbībā izlases rindās. Varbūt grūti atrast pretinieku, kas grib ar tik švaku komandu, kura tikai atsitās, spēlēt?
Ar šo jautājumu jāveršas pie LFF, tās valde, piemēram, no sestdienas līdz pat vakardienai Nīderlandē pa 5* viesnīcām dzīvojās, stadionā sēdēja vip ložā un varēja no sirds lepoties ar paveikto.

  +4 [+] [-]

, 2014-11-19 12:19, pirms 9 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Paharam laikam viss skaidrs par sastāvu un nekādas pārbaudes spēles nav vajadzīgas. Savādi gan tas izskatās, parasti visas izlases sarunā pārbaudes spēles, lai redzētu vienu vai otru spēlētāju darbībā izlases rindās. Varbūt grūti atrast pretinieku, kas grib ar tik švaku komandu, kura tikai atsitās, spēlēt?
Lai ari cik dīvaini tas neliktos,tad mums pārbaudes spēles neko nedos,jo redzēsim sastāvā tos pašus fertovus,ruginus,laizānus ,bulvīšus,kaļinkas u.t.t.!
Mēs pat neesam pārbaudījuši to pašu J.Ikaunieku,kuru iemeta mačā pret TUR!Un vai citiem jaunajiem kuri savā meistarībā atrodas uzreizi aiz jankas būs kādas šances tikt pārbaudītiem?Un mums ir šo jauno pietiekami daudz(ne tikais LIE vai sko bet ar citos klubos) lai kādu baru Pahara izredzētos nevarīgos pusveterānus pabīdītu nost no izlases!

  -4 [+] [-]

, 2014-11-19 13:11, pirms 9 gadiem
Andris5 rakstīja: Lai ari cik dīvaini tas neliktos,tad mums pārbaudes spēles neko nedos,jo redzēsim sastāvā tos pašus fertovus,ruginus,laizānus ,bulvīšus,kaļinkas u.t.t.!
Mēs pat neesam pārbaudījuši to pašu J.Ikaunieku,kuru iemeta mačā pret TUR!Un vai citiem jaunajiem kuri savā meistarībā atrodas uzreizi aiz jankas būs kādas šances tikt pārbaudītiem?Un mums ir šo jauno pietiekami daudz(ne tikais LIE vai sko bet ar citos klubos) lai kādu baru Pahara izredzētos nevarīgos pusveterānus pabīdītu nost no izlases!
Aiz izlases borta ir palicis "talantīgais Andris5". Pārbaudīt vai nepārbaudīt, bet aiz izlases nav palicis neviens kadrs, kurš to izlasi varētu pacelt! Man vienīgie jautājum ir: Kāpēc nespēlē vārtsargs un Jagodinskis...(Tomēr Polija, Ukraina ir virs vidējā līmeņa).

  +3 [+] [-]

, 2014-11-19 13:26, pirms 9 gadiem
flipsider rakstīja: Aiz izlases borta ir palicis "talantīgais Andris5". Pārbaudīt vai nepārbaudīt, bet aiz izlases nav palicis neviens kadrs, kurš to izlasi varētu pacelt! Man vienīgie jautājum ir: Kāpēc nespēlē vārtsargs un Jagodinskis...(Tomēr Polija, Ukraina ir virs vidējā līmeņa).
Lūdzu nemoki sevi!
Tev nav spiesta lieta lasīt šīs diskusijas par un ap futbolu!
Bet fakts ir viens!Ar paharu un viņa izredzētiem futbolistiem šis nebūt nebūs lielākais zaudējums!
p.s.
Iepriekšējā komentā rakstīju par pārbaudes mačiem nevis ofic. mačiem!Pat starika laikā uz pārbaudes mačiem vilkām pensionārus!LV treneru slimība,jeb starika audzēknis?Viens un tas pats atkārtojās ar pie pahara,nedomāju ka stariks ir tagad prom no izlases,(kazahstānā tak šis bija kopā ar izlasi)!
Cita lieta ofic. mačos ko iesaistīt.....Par to es sakarā ar jauniem neesmu (izņemot janku) rakstījis!Tā kā vai nu nespēji izprast manus elementāros komentus,vai kādas citas problēmas tev ir....

     [+] [-]

, 2014-11-19 13:27, pirms 9 gadiem
Andris5 rakstīja: Šis jau ir Pahara labākais sastāvs!
Vai tad Vaņins izkonkurētu Koļinko? - šaubos!
Vai tad Gauračs izkonkurētu Šabalu ? - Nekad!
Problēma vēl ir tā ka LV(Pahara) izlasei nav komandas spēle!Ir nevēlams futbolists piem. kā Ikaunieks(1 puslaikā),kuru viņš negrib redzēt sastāvā!
Vai tad Fertovs ir izlasei labākais savā pozīcijā?Tad labāk piemeklēt no u-21 ,jeb pat u-19 kādu čali un būs krietni labāk!Ko maklē Laizāns O.???
Apskatot vēlreiz atkārtojumus zaudētajos vārtos atliek tikais secināt ,kā tur derētu Ivanovs!!!!!Tas ir gan tehnisks,gan bumbas māk noņemt pretiniekam no vārtu priekšas,gan pie pārtveršanas precīzas piespēles iedot!Aizsardzībā bija bardaks!Katastrofa!
------------
pahars saņēma ko gribēja!Un līdzjutēji ir spiesti ar šā ,,trenera,, iegribām rēķināties !
Izlasē vispār nevarētu nevienu īpaši izcelt izņamot Višnakova 2 reidus un Ikaunieka piespēli. Vispār izlase jau sākumā izskatījās lēna, vai tik treniņnedēļa visus nenodzenāja... (tas Paharam)
Vai tad Ivanovam nav lauztas 2 ribas? (pēdējo Virslīgas spēli izlaida tapēc).
Šteinbors laikam nenospēlētu sliktāk. Nīderlande bija atkodusi, ka Koļinko patīk iziet nedaudz no vārtiem un var maukt pāri.
Ikauniekam šī spēle neizdevās. Bija pie 0:1 kļūda (palika uz vietas pēc standarta vērtēt situāciju), kuru neizmantoja nīderlandieši. Bet viņs ir jauns, var progresēt domāšanā.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-19 14:03, pirms 9 gadiem
kegums rakstīja: Vai tad Ivanovam nav lauztas 2 ribas? (pēdējo Virslīgas spēli izlaida tapēc).
Šteinbors laikam nenospēlētu sliktāk. Nīderlande bija atkodusi, ka Koļinko patīk iziet nedaudz no vārtiem un var maukt pāri.
Ikauniekam šī spēle neizdevās. Bija pie 0:1 kļūda (palika uz vietas pēc standarta vērtēt situāciju), kuru neizmantoja nīderlandieši. Bet viņs ir jauns, var progresēt domāšanā.
Par Ivanova savainojumu piemirsu,bet uz iepriekšējiem 3 mačiem viņš bija vesels!
Kāpēc jankam neizdevās ,ja pirmajā puslaikā čalis deva izcilu pasu šabalam?Kaut kādas nianses vēl centies meklēt?Trešajā golā tam kam šis deva piespēli nez kāpēc vairāk sekoja kur atrodas holandietis nevis kur tiek piespēle dota,pie kam pats ar prasīja to piespēli!
Ja par janku tā runā tad paskat kā zaudam vārtus .... kā holandietis(viens) izrīkojās vienlaicīgi ar 5 pahariešiem....
Bet kaļinkam tik jāsit pa stūriem vai virs pārlikņa un gols garantēts,ARM,KAZ sita virsū un tur bezceris iesist,es jau pēc ARM mača to rakstīju ka kaļinka neko nav glābis,un tā arī bija!Ja nespēj apspēlēt vārtsargu izejot pret viņu tad uzbrucējs vainīgs....
ISL,TUR,NETH(visas trīs) parādīja kaļinkas vājās vietas,ne tikais NETH!10 vārti zaudēti pēdējās 3 spēlēs!
1 2 37 komentāri