Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Severs: "LFF finansiāli saimnieciskā darbība ir paralizēta un iestājies varas vakuums"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Severs: "LFF finansiāli saimnieciskā darbība ir paralizēta un iestājies varas vakuums"
Edgars Severs. Foto: Ģirts Ozoliņš, f64

Pēc ceturtdien ārkārtas kongresā pieņemtā lēmuma atstādināt Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu Kasparu Gorkšu organizācijas finansiāli saimnieciskā darbība ir paralizēta un iestājies varas vakuums, aģentūrai LETA pauda Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

LFF Statūti nosaka, ka valde ir izpildinstitūcija ar tiesībām juridiski pārstāvēt federāciju un parakstīt finanšu dokumentus, uzsvēra Severs. Ņemot vērā, ka LFF izpildinstitūcijā vairs nav nedz ģenerālsekretāra, nedz prezidenta, tad finansiāli LFF saimnieciskā darbība ir paralizēta un ir iestājies varas vakuums, secināja IZM pārstāvis.

Viņš uzsvēra, ka Gorkšs vairs nav tiesīgs parakstīt nevienu uz āru vērstu dokumentu. Ja nav persona ar pārstāvniecības tiesībām, tad pastāv jautājums, kurš vada un pārzina LFF, sacīja Severs, piebilstot, ka tas ir vissatraucošākais.

"Jebkurā biedrībā, arī sporta biedrībā, biedri ir noteicošie. IZM respektē Latvijas Futbola federācijas vairākuma viedokli," sacīja departamenta direktors, tomēr atzīstot, ka ministrija izvērtēs, kādas sekas un riski rodas no fakta, kad LFF vairs nav nevienas atbildīgās personas.

Severs skaidroja, ka LFF valde arī organizē grāmatvedības uzskaiti, līdz ar to esošajā situācijā nav, kas to dara. "Algas būs jāmaksā, bet paraksta tiesības vairs nevienam nav," viņš skaidroja.

Tāpat IZM pārstāvis atgādināja, ka pēc kāda laika sporta spēļu federācijām būs jāiesniedz gada atskaites, kā arī līdz 1.decembrim nepieciešams iesniegt valsts finansējuma pieprasījumu nākamajam gadam, ko var izdarīt tikai persona, kurai ir pārstāvības tiesības un kura ir reģistrēta uzņēmumu reģistrā.

Viņš arī uzsvēra, ka LFF pašai jātiek galā ar savu darbību, tai skaitā federācijas biedriem, paužot pārliecību, ja tiek atbrīvots vienīgais tajā brīdī palikušais izpildinstitūcijas loceklis, tad ar sekām iniciatori ir rēķinājušies.

Ārkārtas kongresā esot izskanējis, ka pirmdien, 21.oktobrī, notiks ārkārtas valdes sēde, kurā kopā sanāks pārvaldes institūcijas, lai vērtētu, kā rīkoties un kādas ir LFF juridiskās iespējas. Severs norādīja, ka sekos līdzi tam, kā situācija attīstās.

Tikmēr Latvijas Olimpiskās komitejas preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters aģentūrai LETA sacīja, ka komiteja šajā procesā nevar iejaukties, jo tai nav nekādas ietekmes par to, ko LFF kongresā ir lēmuši.

  +7 [+] [-]

, 2019-10-18 20:13, pirms 4 gadiem
Pagaidām cerība tikai uz tiesībsargājošām iestādēm. Tagad ir skaidrs, ka Gorkša stiedzīgā atcelšana nozīmē, ka kādam deg zeme zem kājām. Gorkšs to lāpstu bija iedūris pieteikami dziļi. Nekā citādi nav iespējams izskaidrot, kapēc nevarēja vēl pusgadu pagaidīt līdz kārtējam kongresam un tad gāzt viņu, ja jau viņš objektīvi tik slikts prezidents.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-18 20:16, pirms 4 gadiem
jūtu, ka tūlīt 2 IZM čomi mēģinās kaut ko uzburt

  +2 [+] [-]

, 2019-10-18 20:21, pirms 4 gadiem
Skaidrs, ka tik tālu opozīcija nav aizdomājusies. Galvenais bija nomest Gorkšu, a kas tālāk? Oi, izrādās ar to tikai visi s..i tikai sākas. Tas vēlreiz apliecina opozīcijas īso domāšanu un mērķus. Tagad sauks vēl vienu ārkārtas kongresu, lai savēlētu vajadzīgās amatpersonas.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-18 20:31, pirms 4 gadiem
Pandora rakstīja: Skaidrs, ka tik tālu opozīcija nav aizdomājusies. Galvenais bija nomest Gorkšu, a kas tālāk? Oi, izrādās ar to tikai visi s..i tikai sākas. Tas vēlreiz apliecina opozīcijas īso domāšanu un mērķus. Tagad sauks vēl vienu ārkārtas kongresu, lai savēlētu vajadzīgās amatpersonas.
Neesi naivs - to, ka izveidosies šāda situācija, visi lieliski zināja. Ja nu kāds grūtgalvīts bija vēl palicis, tad par to, kāda situācija veidojas, tika atgādināts arī kongresa laikā. Tas, kas man līdz galam nav skaidris, ir Gorkša pārmērīgais diplomātiskums, lai neteiktu gļēvs mīkstums, kas skanēja gan kongresa laikā, gan pēc tam komentāros.

  +3 [+] [-]

, 2019-10-18 21:10, pirms 4 gadiem
Pandora rakstīja: Skaidrs, ka tik tālu opozīcija nav aizdomājusies. Galvenais bija nomest Gorkšu, a kas tālāk? Oi, izrādās ar to tikai visi s..i tikai sākas. Tas vēlreiz apliecina opozīcijas īso domāšanu un mērķus. Tagad sauks vēl vienu ārkārtas kongresu, lai savēlētu vajadzīgās amatpersonas.
Lai cik lieli bija neandertālieši bija opozīcijas rindās (spriežot pēc izsaucieniem debašu laikā), tomēr visticamāk 1+1 lielākā daļa saskaitīt māk. Līdz ar to sekas paredzēja, tikai tālāk ir neliela problēma - tā opozīcija ne tuvu nav viendabīga - ir KK, metieši, futzālisti, vēl ir apbižotie (kuriem arī katram ir savs mērķis), vēl stagņi - viņi i gribēdami nevarētu vienoties tik īsā laikā kurš uz 1/2 gadu tiks pie naudas šprices - aptuveni tā ka ja viens no sūdu bedres izrāptos - pārējie to ievilktu atpakaļ.
Tagad gan jau mēģinās tirgoties - ja izdosies tad arī kongress parādīsies ātrāk par 1/2 gadu - ja ne - tad ikgadējā katrs rādīs cik spožas spalvas ir un cerēs uz to labāko.

     [+] [-]

, 2019-10-18 21:11, pirms 4 gadiem
Kāpēc nevar sasaukt kongresu un ievēlēt jaunu prezidentu??? Kas par stulbumu.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-18 21:15, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Kāpēc nevar sasaukt kongresu un ievēlēt jaunu prezidentu??? Kas par stulbumu.
Kāpēc tur visus liekēžus nevarētu izdzenāt ar sūdainu koku?

  +2 [+] [-]

, 2019-10-18 21:42, pirms 4 gadiem
Jaunu ārkārtas kongresu var apstirpināt tikai prezidents, kurš šobrīd vairs nav..

     [+] [-]

, 2019-10-18 21:45, pirms 4 gadiem
kur tad bez gudrā severstaļ spēlētāja komenta.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-18 22:05, pirms 4 gadiem
Meric rakstīja: Jaunu ārkārtas kongresu var apstirpināt tikai prezidents, kurš šobrīd vairs nav..
tas gan nav īsti tiesa. https://lff.lv/files/documents/85/L...
toerētiski var sasaukt arī bez izpildinstitūcijas - bet tas tik laikietilpīgi ...

  +4 [+] [-]

, 2019-10-18 22:05, pirms 4 gadiem
Tā ir, kad gribas tikai graut, bet par celšanu neviens nav aizdomājies. Bērnudārzs, kas nevar kopējo katlu sadalīt.
Katrs velk deķi uz savu pusi un tik brēc, ka nepietiek, un kāpēc citam vairāk... Cik pazīstama situācija. Diemžēl. Nevajag nemaz politiku. Jo vienoties par to, kā strādāt, lai visiem būtu labi nākotnē, nav spējīgi. Ilgtermiņa domāšana nav LFF biedru vairuma stiprā puse. Tāpat kā pacietība - visiem vajag tūlīt un tagad. Padomju laiku domāšanas atraugu un "modernās" histērijas mistrojums. Ar šādu pieeju iebrauciens vēl dziļākā grāvī ir garantēts.

  +3 [+] [-]

, 2019-10-18 22:17, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: Tā ir, kad gribas tikai graut, bet par celšanu neviens nav aizdomājies. Bērnudārzs, kas nevar kopējo katlu sadalīt.
Katrs velk deķi uz savu pusi un tik brēc, ka nepietiek, un kāpēc citam vairāk... Cik pazīstama situācija. Diemžēl. Nevajag nemaz politiku. Jo vienoties par to, kā strādāt, lai visiem būtu labi nākotnē, nav spējīgi. Ilgtermiņa domāšana nav LFF biedru vairuma stiprā puse. Tāpat kā pacietība - visiem vajag tūlīt un tagad. Padomju laiku domāšanas atraugu un "modernās" histērijas mistrojums. Ar šādu pieeju iebrauciens vēl dziļākā grāvī ir garantēts.
Tamdēļ arī esam kļuvuši par izsmieklu izlases kontekstā un nav redzams, ka kaut kas mainīsies

  +1 [+] [-]

, 2019-10-18 22:39, pirms 4 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Tamdēļ arī esam kļuvuši par izsmieklu izlases kontekstā un nav redzams, ka kaut kas mainīsies
Jā, arī izlases kontekstā pēdējos gados ir pietrūcis pacietības un ilgtermiņa domāšanas, un viens pēc otra nomainījušies vairāki treneri, kaut izlases sniegums pēc tam gājis tikai uz leju, tad vismaz lai Stojanovičs turpina darbu. Nevar gan zināt, kas tagad ar viņu būs.

  +3 [+] [-]

, 2019-10-18 23:04, pirms 4 gadiem
berimors rakstīja: Neesi naivs - to, ka izveidosies šāda situācija, visi lieliski zināja. Ja nu kāds grūtgalvīts bija vēl palicis, tad par to, kāda situācija veidojas, tika atgādināts arī kongresa laikā. Tas, kas man līdz galam nav skaidris, ir Gorkša pārmērīgais diplomātiskums, lai neteiktu gļēvs mīkstums, kas skanēja gan kongresa laikā, gan pēc tam komentāros.
Iespējams, viņš jau bija noguris no visa tā balagāna, ko mihalsons un ļušenko vārīja visu šo laiku, un vēl var pieņemt, ka viņš nav tāds neandertālietis un tuparīls, kā visi tie, kas visu šo laiku, un it īpaši kongresā, ir parādījuši savu attīstīstības nelīmeni. Lai gan par tiem, kas tur visvairāk izpaudās, jau sen viss ir skaidrs.

     [+] [-]

, 2019-10-19 08:24, pirms 4 gadiem
Kā?

     [+] [-]

, 2019-10-19 10:30, pirms 4 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Kā?
Portugālē legāla ir ne tikai zālīte. Gandrīz visas smagās arī ir dekriminalizētas.

     [+] [-]

, 2019-10-19 10:36, pirms 4 gadiem
berimors rakstīja: Pagaidām cerība tikai uz tiesībsargājošām iestādēm. Tagad ir skaidrs, ka Gorkša stiedzīgā atcelšana nozīmē, ka kādam deg zeme zem kājām. Gorkšs to lāpstu bija iedūris pieteikami dziļi. Nekā citādi nav iespējams izskaidrot, kapēc nevarēja vēl pusgadu pagaidīt līdz kārtējam kongresam un tad gāzt viņu, ja jau viņš objektīvi tik slikts prezidents.
Attiecībā uz šo lēmumu? Te jau tiesībsargājošās iestādes vairs neko nepalīdzēs.

Skaidrs, ka dumpiniekiem bija nepieciešams ar steigu apturēt Gorkša rakšanu, es domāju par citām sekām viņi vispār nedomāja, galvenais bija izglābt savas degošās pakaļas, pēc tam kaut vai ūdens plūdi.

Vienīgais uz ko varam cerēt ir ka nākotnē KNAB un finanšu policija šos legālos zagļus un morālos deģenerātus turēs zem lupas, un rīkos federācijā ikmēneša vizītes.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-19 20:51, pirms 4 gadiem
LFF tomēr nav privāta organizācija. Ja caur to iziet vairāki miljoni gadā, vajadzētu lielāku uzraudzību, kaut vai no valsts. Ne jau tā, ka es diži uzticētos valstij, bet... redzot kādas ziepes tiek vārītas šīs naudas dēļ, kaut kādu trešo pusi vajag iesaistīt. Principā nav normāla situācija, ka par visas šīs naudas apgūšanu nav nekādas kontroles, atskaišu un atbildības. Sanāk, ka UEFA burtiski grūž naudu caurā maisā.

Sataisa tik mākslīgos laukumus, kuros pēc tam neviens nemaz īsti nespēlē. Cik nenākas braukt tiem garām, gandrīz vienmēr tukši. Gandrīz vienmēr aiz sētas. Gan jau ka par to nomu vēl papildus jāmaksā vietējam administratoram un vietējie čaļi nevar atnākt bumbu uzsist. Tas degradē pašu ideju.

     [+] [-]

, 2019-10-20 09:23, pirms 4 gadiem
Boikotējam izlases un Virslīgas spēles.