Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Gorkšs: "Bija svarīgi mazāk spēlēt politiku, vairāk vadīties pēc sirdsapziņas"

Gorkšs: "Bija svarīgi mazāk spēlēt politiku, vairāk vadīties pēc sirdsapziņas"
Kaspars Gorkšs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Futbola federācijā (LFF) pēc 17. oktobra ārkārtas kongresa iestājies varas vakums un līdz pavasarim jauns prezidents federācijā netiks iecelts. Uzreiz pēc amata atstāšanas ar medijiem runāja nu jau bijušais LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

"Vēlēšanas vienmēr ir nervus kutinošs un interesants process. Lai kāds būtu iznākums, tas vienmēr ir bijis ļoti ciešs, bet šoreiz tas nebija manā labā. Tā ir demokrātijas cena." teica Gorkšs, kura palikšanu amatā atbalstīja 60 biedri, bet pret bija 67.

No prezidenta amata atbrīvotais Gorkšs atskatījās uz aizvadīto laiku federācijas galvenajā krēslā: "Tagad būs laiks reflektēt, ko es varēju darīt savādāk. Ko varēju darīt labāk, ko sliktāk. Nevienu no saviem soļiem nenožēloju. Uzskatu, ka virziens bija pareizs. Skaidrs, ka šis virziens nebija daudziem ļoti patīkams, un tas vienoja tos biedrus, kuri iestājās pret mani. Mani vienmēr ir iedvesmojuši biedri, kuri no sirds vēlas attīstīt futbolu un spēj otrajā plānā atstāt citas intereses. Redzēsim, kas manā karjerā būs nākamais pagrieziens."

"Futbola izlases sniegums un rezultāti, protams, mums nevienam nav patīkami. Nekad neesmu slēpis, ka uz to brīdi Stojanovičs, manuprāt, bija labākais kandidāts uz izlases trenera amatu. Skaidrs, ka nacionālās izlases līmenī rezultāts ir ļoti būtisks, bet sāpīgāk par nesasniegto rezultātu ir uz laukuma neparādītā pašatdeve, kas man personīgi ir ļoti nepatīkami," atzina bijušais izlases kapteinis, kurš kongresā saņēma daudz kritikas tieši par izlases sniegumu Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā.

Gorkšam tika jautāts, vai viņš varētu mēģināt kandidēt uz prezidenta amatu vēlreiz, uz ko bijušais futbolists atbildēja: "Nekad neizslēdzu nekādas varbūtības, taču nezinu, vai man pavasarī vēlreiz gribētos sēdēt un nervozēt par vēlēšanu rezultātiem. Kā jau teicu savā noslēguma runā, nevienu no saviem soļiem nenožēloju. Vienmēr esmu iestājies par tīrām vērtībām un vadījies pēc savas sirdsapziņas.

Jautāts, vai smagi būt federācijas prezidentam, Gorkšs uzsvēra: "Ir interesanti paskatīties futbolu no pavisam citas puses. Lai cik tas jocīgi neliktos, spēlētāja karjeras laikā domā, ka pēc tā dzīve beidzas un nekas tālāk vairs nenotiek. Tāpat ir ar šo. Skaidrs, ka zaudēt nevienam nav patīkami. Redzēsim, ko nākotne atnesīs. Viena lieta, ko pabeigšu, būs studijas Latvijas Universitātē juristos. Sestdienās reti kad sanāca iegriezties lekcijās."

Pirmdien LFF valde aizvadīs ārkārtas sēdi, kurā tiks lemts par nākamajiem soļiem federācijas darbā. Netiek izslēgts, ka paraksttiesības LFF vārdā varētu iegūt Artūrs Zakreševskis, kurš aicinājis ģenerālsekretāra vietas izpildītāja darbu turpināt Marekam Gruškevicam.


Slēpts komentārs: teamo
, 2019-10-17 20:26, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Mans ieteikums- bomžus labāk nelikt par prezidentu. Ja grib sakartot futbola saimniecibu tā pat kā tenisa un hokeja tad tādi viri kā Savickis, Kozjols un Kalvitis to var idarit.
Mans ieteikums - pamuļķiem labāk niepieslēgt internetu.
Slēpts komentārs: marcigols
, 2019-10-17 20:29, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Mans ieteikums- bomžus labāk nelikt par prezidentu. Ja grib sakartot futbola saimniecibu tā pat kā tenisa un hokeja tad tādi viri kā Savickis, Kozjols un Kalvitis to var idarit.
Kas rij vairak- resnaas cukas vai karnaas?

Ar par ko padomat.

Gorsam nauda nebija faktors. bija idejas, pietruka lidera prasmes. zheel ja bus kartejais ieliktenis vietaa
, 2019-10-17 21:20, pirms 4 gadiem
Nja, Gunčam neviens pat papīkstēt pretī nespēja, bet te pēdējo divu gadu laikā ārkārtas kongresu bijis vairāk kā LFF prezidenta vēlēšanu visā pastāvēšanas vēsturē... tas tā - tēlaini izsakoties! Ja godīgi - pretīgs skats!
, 2019-10-17 21:47, pirms 4 gadiem
Ja vēl pagaidām uz papīra esam spēcīgāki par Sanmarīno, tad pēc dažiem gadiem varēsim cīnīties tikai pret Vanuatu!!
, 2019-10-17 21:56, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Mans ieteikums- bomžus labāk nelikt par prezidentu. Ja grib sakartot futbola saimniecibu tā pat kā tenisa un hokeja tad tādi viri kā Savickis, Kozjols un Kalvitis to var idarit.
Zināma taisnība Tavā domā ir, ka pie LFF stūres vajadzētu likt cilvēku, kurš māk organizēt veiksmīgu savu biznesu, jo tāds pratīs saorganizēt LFF, kā sabiedriskas organizācijas, biznesu.
Taisnība Tev nav, ka LFF stūrēšanu jāuztic tādiem mēsliem un shēmotājiem, kā tevis nosauktiem.
, 2019-10-17 22:05, pirms 4 gadiem
Zagļu un neliešu "partija" ir guvusi uzvaru. Pagaidām. Ticu, ka nekas nav beidzies un ceru, ka tie cilvēki, kuri stāv aiz Gorkša un, kuriem svarīgāks ir futbols, bet nevis naudas dalīšana, nemetīs plinti krūmos un turpinās cīņu. Godīgaprāts vienalga uzvarēs. Agrāk vai vēlāk.
, 2019-10-17 22:10, pirms 4 gadiem
FIFA rangā, pēc šīm vēlēšanām, Latvijai jau trīs vietu kāpums!!!
, 2019-10-17 22:14, pirms 4 gadiem
Vajag cilvēku ne no Latvijas kas seko naudas plūsmai in izlietojumam
, 2019-10-17 22:23, pirms 4 gadiem
skrusts rakstīja: Nja, Gunčam neviens pat papīkstēt pretī nespēja, bet te pēdējo divu gadu laikā ārkārtas kongresu bijis vairāk kā LFF prezidenta vēlēšanu visā pastāvēšanas vēsturē... tas tā - tēlaini izsakoties! Ja godīgi - pretīgs skats!
Jo pieļauju iespēju ka Eiropas nauda tika nelietderīgi iztereta un "dāvināta"
Labākais piemērs Staicele
Staicele audita rezultāti atklāja virkni nepilnību un neskaidrību, tostarp pakalpojumu sniegšanu zem to pašizmaksas, kā rezultātā bāze ilgstoši strādājusi ar būtiskiem zaudējumiem, sazarotu nodibinājumu tīklu ar neskaidriem mērķiem, kuriem MTC Staicele ir nodevusi vai apņēmusies nodot vairākus savus īpašumus, kuru atgūšana var būt juridiski sarežģīta, kā arī normatīvo aktu prasībām un MTC Staicele dalībnieku interesēm neatbilstošu rīcību ar nekustamajiem īpašumiem.
, 2019-10-17 22:31, pirms 4 gadiem
[quote dinamietis777]
Kas rij vairak- resnaas cukas vai karnaas?

Ar par ko padomat.

Gorsam nauda nebija faktors. bija idejas, pietruka lidera prasmes. zheel ja bus kartejais ieliktenis vietaa

Tapec,ka vins ir dostojevskis(introverti,racionals,etisks un intuits)Vini nav lideri,bet idejas labas,ka jau intuitiem,bet paveikt lietas pagrutak.Informativo metabolisma tips ietekme.Protams,socioniku uzskata par pseido zinatni utt.Nauda butiba musu sabiedriba vairak vai mazak interese visus,bet ja introverti -intuiti kas ir ari Gorkss(dostojevskis pec tipa)viniem svarigakais ir tiesi briviba,paspietiekamiba.Luk introverti sensorajiem matrealais,ekstraverti sensorajiem statuss..

Protams,uzreiz visi teiks,ka socionika nekam nede nestrada utt.Varu nosaukt divus piemerus.Hartlijs un Gulbis(sieviesu basketa treneris izlase)Abi ir stirlici-ekstraverti,racionali,logiski un sensorie.Ko tas nozime spota-tatad maz elastibas uzticas apmeram vienam sastavam-piekasas pie niansem,taktikam shemam-lai viss stingri tiktu ieverots,ka jau holeriki dusmas sablauj-runataji,motivatori..Starp citu futbola Grigorcuks fk Ventspils bijusais treneris ari bija stirlics-vins nogalinat vareja,ja aizsargs savejo nenosedza...Taka sociotips strada!!!!Kapec iemetu so piemeru ar dostu un stirliciem..Tikai tapec,ka gribeju pateikt,ka no intuita-introverta var gaidit idejas izcilas,bet darbibas...nu taPats ari esmu introverti intuits,tiesa neesmu dosts..Tapec saku ka ir..Bet lai veicas Gorksam turpmakaja dzive!!!!!Redzeju Gorksu grizina vakara mobilaja sava skatijas-izskatijas mazliet saslucis..Bet tas nekas..ka ir ir..Veiksmi visiem.
, 2019-10-17 22:32, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Zināma taisnība Tavā domā ir, ka pie LFF stūres vajadzētu likt cilvēku, kurš māk organizēt veiksmīgu savu biznesu, jo tāds pratīs saorganizēt LFF, kā sabiedriskas organizācijas, biznesu.
Taisnība Tev nav, ka LFF stūrēšanu jāuztic tādiem mēsliem un shēmotājiem, kā tevis nosauktiem.
troļļa mesidžs bija tieši uzvārdos, nevis interese par LV futbolu, bet tu vēl atnāci, paņēmi lielo karoti un dāsni pabaroji miskastnieku
, 2019-10-17 22:44, pirms 4 gadiem
Tad kad Gorkšam prasīja,a ko tu esi pusotrā gadā izdarījis? Joptvai,a ko jūs esat šajā laikā izdarījuši? 20 gadus nauda tika zagta un shēmota. 15 gados LV futbols ir nolaists līdz vājākai izlasei eiropā!!! Tad vēl kongresā runā kaut kāds pensis par kaut kàdiem staļiniem! Nolāpītais komunists. Dūklavu atgādināja. Vēl bija "labs" moments,kad prasīja,kāpēc neiecēla portugāli par galveno treneri uz U19 čempionātu telpu futbolā,bet iecēla vietējo speciālistu. Tajā pašā laikā vēlāk sekoja diskusija,kāpēc tika iecelts Stajanovičs par izlases galveno treneri,bet ne kāds vietèjais treneris,jo mums tak ir talantīgi vietējie treneri! WTF? Gunču Indriksonu nekad netraucēja ar jautājumiem par Starkovu! Nekad! Tagad visi atkal varēs peldēt sūdiem pa virsu! Lai izaudzina Latvijā kaut vienu augstākās klases futbolistu par ko mums līdzjūtējiem būtu prieks. Kopš neatkarības atgūšanas ir pagājuši teju 30 gadi,bet pa šo laiku mums ir tikai Rudņevs spēlējis vairākus gadus bundeslīgā ! Un tas ir viss! 1 futbolists kurš neatkarīgajā Latvijā ir sācis spēlēt futbolu un nokļuvis top5 līgā un tur sekmīgi spēlējis. Cik miljoni eiro ir saņemti no starptautiskās federācijas šo gadu laikā? Un tikai 1 futbolists? Bet redz kā izrādījās,ka vienīgais vainīgais ir Kaspars Gorkšs,jo pusotrā gadā viņš futbolu nolaida līdz pašai apakšai.
, 2019-10-17 22:47, pirms 4 gadiem
Kur pieejams video no si arkartas kongresa?
, 2019-10-17 23:41, pirms 4 gadiem
Nāks lielāki sūdi, vecie aizmirsīsies... Tas gaida gadījumā, ja pie varas tiks Ļašenko. Šķiet, ka daudzi LFF biedri ir vienkārši apjukuši. Gāzt vienmēr vieglāk nekā atrast citu labu kandidātu. Cerams, ka viņiem vismaz pietiks saprāta nelaist pie šprices varaskāro punduri vai kādu citu līdzīgu šeftmani.
, 2019-10-18 00:37, pirms 4 gadiem
Paldies, Kaspar!
Bruņinieku laiks vēl nav pienācis - vismaz futbolā!!!
Latvija Kangaru lielvalsts - sveiciens Mettai!!!
, 2019-10-18 01:20, pirms 4 gadiem
Aha Gorkšam nauda nebija faktors? Pirmais ko taisījās bija ieviest atalgojumu prezidentam ,lasi sev. Un par politiku varēja paklusēt, it sevišķi priekšvēlēšanas kampaņas laikā selfijojās un tusējās ar visiem iespējamiem politiķiem
, 2019-10-18 02:31, pirms 4 gadiem
BABKInLovis rakstīja: Aha Gorkšam nauda nebija faktors? Pirmais ko taisījās bija ieviest atalgojumu prezidentam ,lasi sev. Un par politiku varēja paklusēt, it sevišķi priekšvēlēšanas kampaņas laikā selfijojās un tusējās ar visiem iespējamiem politiķiem
Un vai ir normāli, ka strādā futbola labā bez maksas? Tu veltītu savu laiku 24/7 bez atalgojuma? Beidz dzīt demagoģiju. Un tā nebija viena no pirmajām lietām, ko viņš darīja.
, 2019-10-18 07:19, pirms 4 gadiem
Bija kkāda ticība, ka Gorkšam izdosiesies kko izdarīt, bet šakāļi izrādījās stiprāki. Nu tad lai pūst tā LFF.
, 2019-10-18 07:21, pirms 4 gadiem
"..Un tos 11 vilkus Tev lika ieviest vecpuiša sirdsapziņa?" Jeb, tomēr, tupa slimīgs ego?
, 2019-10-18 07:23, pirms 4 gadiem
tigereens rakstīja: Un vai ir normāli, ka strādā futbola labā bez maksas? Tu veltītu savu laiku 24/7 bez atalgojuma? Beidz dzīt demagoģiju. Un tā nebija viena no pirmajām lietām, ko viņš darīja.
Jā! Protams, ka normāli.
, 2019-10-18 07:23, pirms 4 gadiem
BABKInLovis rakstīja: Aha Gorkšam nauda nebija faktors? Pirmais ko taisījās bija ieviest atalgojumu prezidentam ,lasi sev. Un par politiku varēja paklusēt, it sevišķi priekšvēlēšanas kampaņas laikā selfijojās un tusējās ar visiem iespējamiem politiķiem
Ja tam darbam velta pilnu laiku, tad par to ir jāsaņem alga.
, 2019-10-18 07:35, pirms 4 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Paldies, Kaspar!
Bruņinieku laiks vēl nav pienācis - vismaz futbolā!!!
Latvija Kangaru lielvalsts - sveiciens Mettai!!!
Kādreiz ieslēdz arī domāšanu, jo tik daudz cik izdarījusi Metta LV futbola labā var vel pameklēt. Vienīgi vel Liepājas un D-pils futbola saimniecības ar viņiem var samērīties, bet pārējais uz visa tā fona nobāl.
Tev tāda švaka iztēle, kas ir bruņinieks.
, 2019-10-18 07:46, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kādreiz ieslēdz arī domāšanu, jo tik daudz cik izdarījusi Metta LV futbola labā var vel pameklēt. Vienīgi vel Liepājas un D-pils futbola saimniecības ar viņiem var samērīties, bet pārējais uz visa tā fona nobāl.
Tev tāda švaka iztēle, kas ir bruņinieks.
Mettas bruņinieki tava iztēle pārspēj visus...
Slēpts komentārs: krista_klentaka_116318889774292
Slēpts komentārs: krista_klentaka_116318889774292
, 2019-10-18 07:55, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Mettas bruņinieki tava iztēle pārspēj visus...
Kur es rakstīju, ka mettieši ir bruņinieki?
Es tādus salīdzinājumus vispār neizmantoju, jo visam notiekošajam vispār nav nekāda sakara ar bruņniecību.
Metieši, atšķirībā, no Gorkša, var palepoties ar to, ka viņu jaunatnes sistēma dara ļoti labu darbu, un tas ir reāls visiem viegli pārbaudāms fakts.
, 2019-10-18 07:59, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kur es rakstīju, ka mettieši ir bruņinieki?
Es tādus salīdzinājumus vispār neizmantoju, jo visam notiekošajam vispār nav nekāda sakara ar bruņniecību.
Metieši, atšķirībā, no Gorkša, var palepoties ar to, ka viņu jaunatnes sistēma dara ļoti labu darbu, un tas ir reāls visiem viegli pārbaudāms fakts.
ja esi ko labu izdarījis, tad tas nedod tiesības uzvesties kā urļikiem šis arī visiem viegli pārbaudāms fakts...
, 2019-10-18 08:12, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: ja esi ko labu izdarījis, tad tas nedod tiesības uzvesties kā urļikiem šis arī visiem viegli pārbaudāms fakts...
Tas gan ir fakts un taisnība, bet gan jau ir arī lietas ko vairums SC komentētāju nemaz nezin, un kuras dod ieganstu LV futbola sabiedrības cilvēkiem necienīgi izturēties pret Gorkšu.
, 2019-10-18 08:19, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tas gan ir fakts un taisnība, bet gan jau ir arī lietas ko vairums SC komentētāju nemaz nezin, un kuras dod ieganstu LV futbola sabiedrības cilvēkiem necienīgi izturēties pret Gorkšu.
visi kongresu balsojumi parāda, ka ir nopietna pozīcija un opozīcija jeb futbola sabiedrība ir sašķelta. Un nekas visdrīzāk tur nemainīsies...
Gorkšs bija pirmais, kas parādīja cik nopietnas problēmas valda futbolā!
par to vien viņam paldies var pateikt, nevis necienīgi uzvesties!
, 2019-10-18 09:34, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: visi kongresu balsojumi parāda, ka ir nopietna pozīcija un opozīcija jeb futbola sabiedrība ir sašķelta. Un nekas visdrīzāk tur nemainīsies...
Gorkšs bija pirmais, kas parādīja cik nopietnas problēmas valda futbolā!
par to vien viņam paldies var pateikt, nevis necienīgi uzvesties!
Izcelt publiskā telpā problēmas ir viena lieta, bet tikt galā ar tām problēmām jau ir stipri sarežģītāk.
Jā, es saprotu, ka tautai, ka jau vienmēr, vajag izmest kaut ko tādu ko var pažļembāt, un par ko pacepties, bet neviens normāls jaunais boss neizmetīs publiskā telpā vecā bosa un viņa padoto grēkus, jo tas dod pamatu precedentam, ka to pašu izdarīs viņa pēctecis. Un, kā zināms, tad nav cilvēku, kuriem nevar skapī atrast lielāku vai mazāku skeletu.
Tas ir tikai laika jautājums, kad mēs uzzināsim interesantas lietas par Gorkša skeletu skapī, jo pats viņš uz to uzprasījās.
, 2019-10-18 09:35, pirms 4 gadiem
Šis kongres bija labi iestudēta karikatūra.Režisors Ļašenko uzvedās normāli, bet krievu žīdu nopirktie Mohelsons, Riherts visu laiku vaukšķēja kā sētas kranči.Ja visu laiku viņi sevi pozicionēja kā latvisku komandu,un tas izraisīja manī cieņu pret mettiešiem,tad tagad palicis nicinājums. Kongresā uzvesties kā grūti audzināmiem puišeļiem ?! Elementārs intelekta trūkums....Tad vēl trešā daļa delegātu ar balss tiesībām bija pulciņu pārstāvji ar vienu treneri un 14 dažāda vecuma bērniem.Plus 4-5 sievietes,kurām futbola nianses ir pilnīgi svešas. UEFA uz Latviju raugās ar slēptu izsmieklu.Lai kādi vadītāja trūkumi bija Gorkšam,( ar laiku iegūstami) bet tagad LFF darbs ir paralizēts. Vai tad šie opozicionāri spējīgi vadīt šo lielo iestādi?Viņu mērķis ir tikšana pie naudas siles. Latvijas futbols UEFA un citu valstu acīs paliek par izsmieklu
, 2019-10-18 09:37, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Zināma taisnība Tavā domā ir, ka pie LFF stūres vajadzētu likt cilvēku, kurš māk organizēt veiksmīgu savu biznesu, jo tāds pratīs saorganizēt LFF, kā sabiedriskas organizācijas, biznesu.
Taisnība Tev nav, ka LFF stūrēšanu jāuztic tādiem mēsliem un shēmotājiem, kā tevis nosauktiem.
Aha, nāk prātā Andris Šķēle. Par to arī savulaik tā runāja. Saorganizēja...
, 2019-10-18 10:40, pirms 4 gadiem
Pat uzvarot vēlēšanās opozīcijas aizstāvji neliekās mierā un vēl cenšās pazemot un iemīt cilvēku dubļos.To redzējam kongresā,to redzam arī šeit komentos.Viņiem pat troļļu fabrika strādā
Raimonds Krollis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF
191

Latvijas izlase sāk drausmīgi, Krollis panāk neizšķirtu pret Lihtenšteinu

Šovakar Kiprā otro pārbaudes spēli jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā aizvadīja Latvijas futbola valstsvienība, kam neizdevās pieveikt Lihtenšteinu – 1:1. Pirmajās sekundēs Mārcis Ošs iesita bumbu savos vārtos, bet turpinājumā izlīdzinājumu panāca Raimonds Krollis.
Latvijas U19 valstsvienība. Foto: LFF
1

Latvieši nenotur pārsvaru un Elites posma turnīru noslēdz ar vienu punktu

Šā gada Eiropas U19 meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības ar neizšķirtu (1:1) pret Elites posma septītās apakšgrupas mājinieci Ziemeļmaķedoniju noslēdza Viktora Dobrecova trenētie Latvijas futbolisti.
Foto: LFF
1

Latvijas U17 meitenes sagrauj Gruziju, tomēr neiekļūst A līgā

Latvijas WU-17 meiteņu izlase sestdien noslēdzošajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra mačā Fēru salās ar rezultātu 5:0 (3:0) uzvarēja Gruziju un savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, ziņo Latvijas Futbola federācija.