Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Gruzīni izrēķinās ar latviešu aizsardzību un Rīgā garantē pirmo vietu grupā

Gruzīni izrēķinās ar latviešu aizsardzību un Rīgā garantē pirmo vietu grupā
Andris Vaņins un Gruzijas izlases futbolisti pēc kārtējā vārtu guvuma. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Otro zaudējumu četrās Nāciju līgas turnīra spēlēs piedzīvojusi Latvijas izlase, kas savā laukumā ar 0:3 piekāpās Gruzijas valstsvienībai. Andris Vaņins pašā spēles sākumā atvairīja 11 metru soda sitienu, tomēr latviešu aizsardzība nespēja pretoties gruzīnu efektīvajam uzbrukumam.

Spēles teksta tiešraide

Latvijas izlases starta vienpadsmitnieks pēc iepriekšējā mača pret Kazahstānas valstsvienību bija piedzīvojis vairākas izmaiņas, taču īpaši izceļamas divas - labās malas aizsarga Vadima Žuļeva debija valstsvienībā, kā arī komandas jaunākā spēlētāja Andreja Cigaņika pirmais mačs sākumsastāvā.

Iepriekšējā abu komandu tikšanās reizē septembra sākumā Gruzija izcīnīja uzvaru, pateicoties 11 metru soda sitienam, un šīs spēles sākumā tika pie vēl vienas šādas iespējas. Jau piektajā minūtē mača galvenajam tiesnesim Petram Ardeleanu nācās norādīt uz 11 metru soda sitienu atzīmi, jo spēle ar roku tika fiksēta Maksimenko. Sitienu devās izpildīt Gruzijas smailes uzbrucējs Kaziašvili, tomēr labajā stūrī ne īpaši spēcīgi raidīto bumbu atvairīja Andris Vaņins, demonstrējot teicamu reakciju.

Latvieši varēja atviegloti uzelpot, taču ne uz ilgu laiku, jo astotajā minūtē viesi tomēr panāca savu, izvirzoties vadībā. Maksimenko nesekmīgi centās izraidīt bumbu no soda laukuma, to pārtvēra centra pussargs Džaba Kankava un izpildīja neatvairāmu sitienu vārtu augšējā stūrī (0:1). Laukuma saimnieki gan nenolaida rokas un veidoja savus uzbrukumus. Ļoti bīstams moments radās pēc Rakela izpildītas standartsituācijas, kad Tarasovs ar galvu sita pavisam nedaudz garām tālajam vārtu stūrim.

Mājinieki centās apdraudēt Giorgi Lorijas sargātos vārtus ar tālsitieniem, tomēr Karašauska un Cigaņika mēģinājumi mērķi nesasniedza. Ja ar uzbrukumu Latvijas izlasei viss bija puslīdz kārtībā, tad aizsardzībā radās vairāki caurumi. 29. minūtē Gruzija dubultoja pārsvaru - ar lielisku māņkustību veselus trīs latviešu aizsargus nomānīja viesu jaunais talants Čakvetadze, iespēlēja bumbu soda laukumā, kur ierāvienu veica un Vaņinu pārspēja Valerjans Gvilija (0:2). Pirmā puslaika izskaņā Čakvetadze izkārtoja sev bīstamu momentu pats, tomēr pēc pussarga sitiena no tuvas distances savu komandu glāba Vaņins.

Otrā puslaika sākumā latvieši arī izpildīja pirmo sitienu vārtu rāmī, kad no aptuveni 20 metru attāluma spēcīgi pa zemi sita Rakels. Lorijam gan izdevās bumbu tvert. Tieši Rakels un arī Karašausks bija redzamākie cilvēki latviešu uzbrukumā. Abi demonstrēja teicamu sapratni un saspēli, labā pozīcijā netālu no vārtiem nonākot Karašauskam. Artūrs par sitienu neizšķīrās, piespēlējot soda laukumā Cigaņikam, tomēr partneris bumbu neuztvēra.

Gruzijas izlases futbolisti gan pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu, saspēlējoties un gaidot iespējas izmantot pretinieku neuzmanību. Tieši šādu plānu arī viesiem izdevās īstenot 61. minūtē, kad negaidīti strauju pretuzbrukumu ar precīzu sitienu noslēdza Giorgi Čakvetadze. Pussargs vienatnē izrēķinājās ar visu pretinieku aizsardzību - Čakvetadze veica teicamu ierāvienu pa kreiso flangu, apskrēja Žuļevu, soda laukumā apspēlēja Jagodinski un neatstāja variantus Vaņinam, raidot bumbu vārtos (0:3).

Pēc vēl vienas latviešu kļūdas gruzīniem bija lieliska iespēja gūt arī ceturtos vārtus, tomēr Merebašvili sitiens lidoja pāri vārtiem. Viesi spēlēja nesteidzīgi un nosvērti, pamatlaika izskaņā vārtus nosargājot neskartus un droši novedot spēli līdz uzvarai. Panākums pār Latviju ļāvis Gruzijas izlasei garantēt pirmo vietu D līgas 1. grupā, kas nozīmē nākamajā ciklā pārcelšanos par līmeni augstāk, kā arī cīņu par vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Latvija - Gruzija 0:3 (0:2)

Vārti: Kankava 8`, Gvilija 29`, Čakvetadze 61`
Brīdinājumi:
Latvija: Vaņins - Žuļevs, Jagodinskis, Dubra, Maksimenko - Fertovs (Isajevs 46`), Tarasovs, Cigaņiks - Rakels - Karašausks (Ikaunieks 70`), Gutkovskis (Šabala 70`).
Gruzija: Lorija - Dvali, Kašija, Hočolava, Kakabadze - Čakvetadze (Zarandija 89`), Kvekveskiri, Kankava (Aburdžanija 34`), Merebašvili (Džigauri 79`) - Gvilija - Kaziašvili.

UEFA Nāciju līga, D līgas 1. grupa

V.IzlaseSUNZVārtiP
1.Gruzija44009:012
2.Kazahstāna41216:45
3.Latvija40221:52
4.Andora40221:82

, 2018-10-16 23:41, pirms 6 gadiem
Cienījami pret vareno Gruziju !!!
, 2018-10-16 23:43, pirms 6 gadiem
Neveiksminieki.. Valērij brauc uz vecmīlgrāvi atpakaļ,ganjau kkādā Vecdaugava FC var spēlēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-16 23:46, pirms 6 gadiem
Spēle nebija tik slikta kā rezultāts, bet ar centību vien meistarību nevar uzvarēt. Cigaņiks šodien labākais.
, 2018-10-16 23:46, pirms 6 gadiem
Pie 0:3 it kā nebūtu par ko priecāties. Tomēr šķiet, ka spēle ir tomēr kļuvusi sakarīgāka, bija sitieni, momenti. Varēja kaut kas arī iekrist. Neskatoties uz rezultātu - nu neizskatījās galīgi bezcerīgi. Gruzīni gan parādīja, kā ir jāizmanto momenti.
, 2018-10-16 23:46, pirms 6 gadiem
Pēc šādām spēlēm man ir žēl tikai divu: Izlases līdzjutēju, kuri vēlā nakts stundā atvilkušies, lai vērotu šo te mazohismu. Un noteikti Vaņina. Čalim jau tuvu 40, izpelnījies cieņu Latvijā un visā Alpu augstkalnē, bet jāpacieš uz savas ādas šitā parodija
, 2018-10-16 23:46, pirms 6 gadiem
..nu jā, šis jau bija zināms, tagad tikai jānoslēdz viss kā pienākas un jāuzvar citi, lai vilki vismaz kaut ko no sevis parāda
, 2018-10-16 23:46, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Spēle nebija tik slikta kā rezultāts, bet ar centību vien meistarību nevar uzvarēt. Cigaņuks šodien labākais.
Spēlē un spēlētāji ir ļoti slikti, nedzīvo fantāzijās. LFF būtu jānodarbojās tikai ar labdarību pret bērniem un viss
, 2018-10-16 23:50, pirms 6 gadiem
reāli Latvijas izlasei spid 6 grozs , kad notiks ĒČ kvaļa izloze , ja nepaņems kādus divus trīs punktus atlikušajās spēlēs pret Kazahiem un Andoru ,jo izlozē cik saprotu vēra ņems kurā vietā komanda ierindosies Nācijas līgas kopvērtējumā nevis FIFAS rangu
https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_...
https://en.wikipedia.org/wiki/2018–19_UEFA_Nations_League_D#Overall_ranking
, 2018-10-16 23:51, pirms 6 gadiem
Kāda jēga tā reklamēt un tiri piri... nu nekāda. Pat skatāms tas futbols nav , diemžēl. Paskatijos pirmo puslaiku , tur arī paliku. Tur tiem vilkiem nevis kāja ir nokosta , bet nosprāguši drīzak jau. Skumji , izlases futbols neskatāms.
, 2018-10-16 23:52, pirms 6 gadiem
Pirmā puslaika bumbas kontroles statistika: 35%-65% par labu pretiniekiem. Tas turklāt nevis spēlējot pret Spāniju, bet, sasodīts, Gruziju.! Turklāt mājās!!! Izskatās, ka tā d!rsa, kurā LV futbols ir jau gadus 5, ir bezgalīgi dziļa, ar katru spēli dziļāk un dziļāk..
, 2018-10-16 23:53, pirms 6 gadiem
Par kādu latviešu aizsardzību autors raksta. Pamatsastāvā nebija neviena latvieša. Vienīgais latvietis-Dāvis Ikaunieks(uzbrucējs) iznāca uz maiņu otrā puslaika vidū. Pārējiem pamatvaloda un dzimtā valoda ir krievu!!!
, 2018-10-16 23:55, pirms 6 gadiem
Priecēja vienīgi tas, ka pirmajā puslaikā tribīnēs varēja dzirdēt slaveno futbola dziesmu par putinu Vai arī man tikai izklausījās tā.. melodija toč īstā bija
, 2018-10-16 23:56, pirms 6 gadiem
Jebaal, viegla nauda!
, 2018-10-16 23:56, pirms 6 gadiem
berimors rakstīja: Pie 0:3 it kā nebūtu par ko priecāties. Tomēr šķiet, ka spēle ir tomēr kļuvusi sakarīgāka, bija sitieni, momenti. Varēja kaut kas arī iekrist. Neskatoties uz rezultātu - nu neizskatījās galīgi bezcerīgi. Gruzīni gan parādīja, kā ir jāizmanto momenti.
Kā tad, labi ka pendeli Vaņins paņēma, būtu vēl trakāk. Vai tiešām šī bija sakarīga spēle... Nu nevar būt, ka uz valstsvienības spēli klātienē atbalsts ir pat 1/3 mazāk kā uz Dināmo, un pat izdala ieejas kartes visām futbola skolām.
, 2018-10-16 23:57, pirms 6 gadiem
berimors rakstīja: Pie 0:3 it kā nebūtu par ko priecāties. Tomēr šķiet, ka spēle ir tomēr kļuvusi sakarīgāka, bija sitieni, momenti. Varēja kaut kas arī iekrist. Neskatoties uz rezultātu - nu neizskatījās galīgi bezcerīgi. Gruzīni gan parādīja, kā ir jāizmanto momenti.
Tev taisnība, ja pirms mēneša 1 sitiens taisnstūrī pa visu spēli bija pret Andoru, tad tagad 1 sitiens, lai gan pašās spēles beigās bija jau pret vareno Gruzijas izlasi! Ir progress un tas ir acīmredzams!
, 2018-10-16 23:58, pirms 6 gadiem
GEO smuki izskatījās?
, 2018-10-16 23:59, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: reāli Latvijas izlasei spid 6 grozs , kad notiks ĒČ kvaļa izloze , ja nepaņems kādus divus trīs punktus atlikušajās spēlēs pret Kazahiem un Andoru ,jo izlozē cik saprotu vēra ņems kurā vietā komanda ierindosies Nācijas līgas kopvērtējumā nevis FIFAS rangu
https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_...
https://en.wikipedia.org/wiki/2018–19_UEFA_Nations_League_D#Overall_ranking
Man liekas ka vienalga vai FIFA reitings vai pēc Nation league, būs 6.grozā.
, 2018-10-17 00:00, pirms 6 gadiem
Atšķirībā no Starkova "atlases imitācijas", šeit tomēr ir redzams kāds saules stariņš nākotnei. Jūtams, ka treneris neskatās uz pagātnes sasniegumiem vai uzvārdu. Kurš ir labākais uz doto brīdi, tas arī spēlē, treneris mēģina atrast pareizo sastāvu. Var jau rādīt ar pirkstu, piemēram, uz Šabalu, bet kurš tad nāktu vietā? Virslīgā visi bombardieri leģionāri, nevienam nekas labs neizdodas. Mums tādu nedaudz zem vidusmēra uzbrucēju šobrīd daudz, bet tiešām labu (kāds bija Verpakovskis) diemžēl nav.
, 2018-10-17 00:00, pirms 6 gadiem
balkons rakstīja: Par kādu latviešu aizsardzību autors raksta. Pamatsastāvā nebija neviena latvieša. Vienīgais latvietis-Dāvis Ikaunieks(uzbrucējs) iznāca uz maiņu otrā puslaika vidū. Pārējiem pamatvaloda un dzimtā valoda ir krievu!!!
Kaspars Dubra, Artūrs Karašausks
, 2018-10-17 00:05, pirms 6 gadiem
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: Kaspars Dubra, Artūrs Karašausks
Ko pīpē?
, 2018-10-17 00:06, pirms 6 gadiem
Ka neiet, neiet.
, 2018-10-17 00:10, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: reāli Latvijas izlasei spid 6 grozs , kad notiks ĒČ kvaļa izloze , ja nepaņems kādus divus trīs punktus atlikušajās spēlēs pret Kazahiem un Andoru ,jo izlozē cik saprotu vēra ņems kurā vietā komanda ierindosies Nācijas līgas kopvērtējumā nevis FIFAS rangu
https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_...
https://en.wikipedia.org/wiki/2018–19_UEFA_Nations_League_D#Overall_ranking
Kāds sakars FIFA rangam ar Eiropas kvali? Vienmēr ir ņemts vērā UEFA rangs pirms EUrO. Man jau šķiet, ka būt pirmo reizi vēsturē zemākajā grozā, nebūs nekāds vairs pārsteigums, vismaz ar spēli, kas tiek demonstrēta. Punktus tur var vākt arī maltas un lihteinšteinas, tā kā bez vismaz vienas uzvaras par 5, grozu var nesapņot
, 2018-10-17 00:12, pirms 6 gadiem
Tikko no stadiona!
Latvieši bija viesmīlīgāki par pasaules slavenajiem viesmīlībā - gruzīniem!
Es to Miksu nesaprotu, kam jādod spēlēt tādiem noietiem etapiem kā Max, Jagoo, Fertovs, Isajevs un jo sevišķi Žuļevs...
Pilna Latvija labiem talantiem - Jurkovskis, Ķigurs, Tobers, Tālbergs, Regža, Indrāns. Dodiet tiem spēlēt. Redz kā Cigaņiks nepazūd.

Protams, ka ļoti iztrūkst Janka Ikaunieks. Kapēc Dāvi marinē. Gutja pilnīgi nekāds.
Vaņinu arī laikam ar traktoru tik no izlases aizvilks. Paldies par atvairīto pendeli!!!
, 2018-10-17 00:12, pirms 6 gadiem
Reptils_es rakstīja: Vai man jums ir jāatgādina, ka šī ir tā pati izlase, kur pa*isa Gibraltāram 0:1? Ko te vēl gaidīt, mēs esam tik tumšos laikos, kādus neatceros savos 28 gados...
Puis, Tev vēl viss priekšā!
, 2018-10-17 00:12, pirms 6 gadiem
Vai man jums ir jāatgādina, ka šī ir tā pati izlase, kura pa*isa Gibraltāram 0:1? Ko te vēl gaidīt, mēs esam tik tumšos laikos, kādus neatceros savos 28 gados...
, 2018-10-17 00:14, pirms 6 gadiem
Nevajag šobrīd noriet izlasi, tagad mums nav jēgas gaidīt rezultātu. Komanda ir pārbūves procesā gan sastāva ziņā, gan spēles stila ziņā. Jānovērtē, ka trenerim pietiek drosmes izmēģināt jaunus spēlētājus, kā arī atstāt uz bankas vecos pēc sūdīgas spēles. Otra lieta ir spēles stils - pievēršat uzmanību, ka visi cenšas pieturēt bumbu un iesāk uzbrukumus pa zemi. Centrā šodien labi darbojās Karašausks ar asām piespēlēm un labu kustību, cita lieta, ka nav jau kam īsti atdot. Mums ir pāris laba līmeņa spēlētāji - Karašausks, Rakels un Cigaņiks - vajag vēl dažus un tad būs arī rezultāts.
, 2018-10-17 00:14, pirms 6 gadiem
Jautājums par ko dažs labs spēlētājs virslīgā spēlējam saņem 5000 eur mēnesī???Ātrāk paceliet leģionāra limitu,lai dažas zvaigznes virslīgā nolaižas no debesīm un sāk rukāt pa 500 eur mēnesī,citādi tāda sajūta bija ka šodien Spānija bija atbraukusi pie mums.Ehhhh kur tie laiki,kad bija parīkami skatīties LV spēles,pie tā paša Dzodzuašvili un Džonsona bija patīkami skatīties izlasi,protams,citi meistari bija uz laukuma,bet vienalga.Vienīgais kas priecē ir Cigaņiks,uzreiz var redzēt ka nav mūsu skolas produkts.
, 2018-10-17 00:15, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Spēle nebija tik slikta kā rezultāts, bet ar centību vien meistarību nevar uzvarēt. Cigaņiks šodien labākais.
Gruzīni ļāva spēlēt, bet mūsu nedisciplinētība padarīja gruzīnu spēli par pastaigu!!!
Kara arī bija labs un centīgs. Rakela centrējumi vnk avārija.
, 2018-10-17 00:16, pirms 6 gadiem
Ja MIksu pa 50% neizmainīs sastāvu pret Andoru, tad var viņam otru gadu līgumam nepiedāvāt.
, 2018-10-17 00:17, pirms 6 gadiem
Pirmdienis rakstīja: Kāda jēga tā reklamēt un tiri piri... nu nekāda. Pat skatāms tas futbols nav , diemžēl. Paskatijos pirmo puslaiku , tur arī paliku. Tur tiem vilkiem nevis kāja ir nokosta , bet nosprāguši drīzak jau. Skumji , izlases futbols neskatāms.
Drīz vilku medības sāksies...
, 2018-10-17 00:17, pirms 6 gadiem
Martini12 rakstīja: Priecēja vienīgi tas, ka pirmajā puslaikā tribīnēs varēja dzirdēt slaveno futbola dziesmu par putinu Vai arī man tikai izklausījās tā.. melodija toč īstā bija
Jā Gruzīni iesāka un mūsējie atbalstīja!
Dienas prieks aiz Andra izvilktās pendeles.
, 2018-10-17 00:19, pirms 6 gadiem
ARTHURF rakstīja: Nevajag šobrīd noriet izlasi, tagad mums nav jēgas gaidīt rezultātu. Komanda ir pārbūves procesā gan sastāva ziņā, gan spēles stila ziņā. Jānovērtē, ka trenerim pietiek drosmes izmēģināt jaunus spēlētājus, kā arī atstāt uz bankas vecos pēc sūdīgas spēles. Otra lieta ir spēles stils - pievēršat uzmanību, ka visi cenšas pieturēt bumbu un iesāk uzbrukumus pa zemi. Centrā šodien labi darbojās Karašausks ar asām piespēlēm un labu kustību, cita lieta, ka nav jau kam īsti atdot. Mums ir pāris laba līmeņa spēlētāji - Karašausks, Rakels un Cigaņiks - vajag vēl dažus un tad būs arī rezultāts.
Torezs bija ļoti labs pret VEN, kapēc viņa nebija, bet lauznis Fertovs.
, 2018-10-17 00:22, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Ja MIksu pa 50% neizmainīs sastāvu pret Andoru, tad var viņam otru gadu līgumam nepiedāvāt.
Neredzu par ko viņam piedāvāt jaunu līgumu.Manis pēc dodiet Pertijam vai Dobrecovam iespēju un nebūs sliktāk kā tagad.Par dažiem spēlētājem tev piekrītu ka vajag pamainīt un dot jaunajiem iespēju,bet dažs labs no tevis nosauktajiem virslīgā šobrīd neko spožu nerāda.
, 2018-10-17 00:25, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Torezs bija ļoti labs pret VEN, kapēc viņa nebija, bet lauznis Fertovs.
Tidenbergs un Mordatenko arī bija labi pret Liepāju,viņus pat neizsauc.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.