Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas U21 izlase Krievijā ātri ielaiž un ātri paliek mazākumā

Latvijas U21 izlase Krievijā ātri ielaiž un ātri paliek mazākumā
Rihards Matrevics. Foto: LFF

Latvijas U21 izlase Eiropa čempionāta atlases turnīru turpinājusi bez uzvarām, šovakar Rostovā ar 0:2 piekāpjoties Krievijas izlasei. Krievijai izdevās gūt pirmos vārtus jau devītajā minūtē, bet kopš 28. minūtes Latvija spēlēja mazākumā.

Daiņa Kazakeviča vadītā Latvijas U21 izlase šovakar tikās ar vienu no atlases grupas favorītēm. Krievijai līdz ar šo uzvaru izdevās vismaz līdz vakara spēļu noslēgumam pacelties uz grupas pirmo vietu, kamēr Latvija saglabā pēdējo vietu un pirmā apļa izspēli noslēdza bez uzvarām.

Latvijas izlases sastāvā bija atgriezušies vairāki iepriekš savainotie spēlētāji, diskvalifikāciju bija izcietis Roberts Veids, taču, protams, Krievijas izlases sastāvs „uz papīra” bija daudz spēcīgāks. Krievijas U21 izlase ar vairākiem Krievijas Premjerlīgas spēlētājiem sastāvā jau pirmajās minūtēs apliecināja savu spēku un veica pamatīgu spiedienu uz Latvijas izlases vārtiem. Tas vainagojās ar vārtu guvumu devītajā minūtē, kad centrējumu ar precīzu sitienu noslēdza Maskavas CSKA aizsargs Igors Divejevs, neatstājot Latvijas vārtsargam Rihardam Matrevicam nekādas izredzes.

Puslaika turpinājumā Krievijas spiediens nedaudz atslāba, taču vēl vairākas reizes Krievijai bija lieliskas iespējas gūt vārtus. Tās netika izmantotas, bet 28. minūtē Latvijas izlases aizsargs Daniels Balodis ar pēdējās cerības pārkāpumu apturēja citu CSKA spēlētāju Fjodoru Čalovu, un Latvija palika mazākumā. Pirmajā puslaikā Latvijai bija trīs salīdzinoši labas standartsituācijas, bet tās tika izniekotas.

Krievijas pārsvars ilgu laiku tā arī palika minimāls, taču to nostabilizēt krieviem izdevās 65. minūtē. Pretinieku sitienu centās bloķēt Kristaps Liepa, taču bumba no viņa ielidoja vārtos. Vārtu guvums tika ieskaitīts Naiļam Umjarovam no Maskavas „Spartak”. Spēle tā arī noslēdzās ar 2:0 Krievijas labā, taču, ņemot vērā ilgo spēli mazākumā un sitienu attiecību (29:4, rāmī 11:2), latvieši par šo rezultātu nemaz tik ļoti sūdzēties nevar.

Latvijas U21 izlases nākamā spēle paredzēta 27. martā, kad būs jāviesojas Polijā.

Krievija – Latvija 2:0 (1:0)

Vārti: Divejevs 9` Umjarovs 65`
Noraidījumi: Balodis 28`
Latvijas sastāvs: Matrevics, Minkevičs, Balodis, Veips, Liepa, Soloveičiks, Grīnbergs (Hvoiņickis 60`), Toņiševs (Zelenkovs 60`), Saveljevs (Čudars 74`), Regža (Kurtišs 75`), Jaunzems (Sprūds 31`)

5. grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Krievija532010:211
2.Polija43108:210
3.Bulgārija41214:15
4.Serbija41122:34
5.Igaunija41032:143
6.Latvija50232:62

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...


, 2019-11-15 19:19, pirms 4 gadiem
Ļoti nožēlojami izskatījās mūsu vīreļi.Baloža noraidījums pēc rupjas tehniskas kļūdas.Šie ir akadēmiju audzēkņi? Uz krievu fona izskatījās pēc palīgskolas studentiem.Neorientējos futbola niansēs, bet cik zinu, Krievija jau nav futbola lielvalsts. Tad jau labāk vērot Ģinama spēli. Tie vismaz tiek līdz pretinieku vārtiem.Tiesa, visu spēli neredzēju.Bija jāatnes vecmātei no veikala kefīrs.
, 2019-11-16 07:01, pirms 4 gadiem
Tiesneši blēdījās. Ar nodomu norāva Latvijai uzbrukuma iespēju un noraidīja mūsu futbolistu. Par šitādu tiesnsneša darbību ir jāraksta apelācija FIBA un starptautiskajā tiesā.
, 2019-11-16 12:39, pirms 4 gadiem
Nezinu vai pareizo taktiku izvēlējās treneri,jo cenšoties iziet no aizsardzības ar īsām un vidējām piespēlēm,neglābjami bieži kļūdījamies un viens uzbrukuma vilnis vēlās uz mūsu vārtiem pēc otra.Pret spēcīgākiem pretiniekiem nevajag aizmirst mūsu veco futbolu,kur aizsargi pārsvarā deva garās piespēles,lai uzbrucēji un pussargi cenšās aizķerties bumbās centrā ,vai pretinieku laukuma pusē.Tiesa ,pie abiem zaudētiem vārtiem arī noveda mūsu pašu kļūdas,paveicās,ka krieviem šoreiz momentu realizācija bija zemā līmenī.Tāpēc tas 0-2 vēl ir tīri labs rezultāts pie šādas spēles.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.