Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

Latvijas futbolisti uzņems Izraēlu

Latvijas futbolisti uzņems Izraēlu
Oskars Kļava
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas futbola izlase trešdienas vakarā plkst.19 "Skonto" stadionā aizvadīs savu šī gada pēdējo pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīra spēli, tiekoties ar Izraēlas nacionālo valstsvienību.

Spēki samēroti divkārt

Līdz šim abas komandas savā starpā aizvadījušas divas cīņas, kuras gan datējamas iepriekšējā gadsimtā. 1998. gada 17. maijā "Daugavas" stadionā Latvijas izlase piedzīvoja smagu sagrāvi ar rezultātu 1:5, savukārt otrā tikšanās reize notika gadu vēlāk - 24. februārī Jeruzālemē. Pateicoties pirmā puslaika vidū gūtajiem diviem vārtiem, uzvaru arī šajā pārbaudes spēlē (2:0) izcīnīja Izraēla. Nedz Eiropas, nedz Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīros latvieši ar saviem šī vakara sāncenšiem nav samērojuši spēkus.

Uzvaras milzīgā nozīme

Patlaban PK kvalifikācijas turnīra 2. apakšgrupas tabulā Izraēla ieņem otro, bet Latvija ceturto vietu sešu komandu konkurencē. Līdzšinējos trijos mačos Izraēlas futbolisti cīnījušies neizšķirti ar Šveici (2:2), kā arī ne bez grūtībām tikuši galā ar Moldovas (2:1) un Luksemburgas (3:1) spēlētāju pretestību. Izraēliešu mocīšanās pret divām pašreiz astes galā esošajām grupas komandām no vietējo atbalstītāju puses izpelnījās plašu kritikas lavīnu, uz ko gan galvenais treneris Drors Kaštans aicināja savas valstsvienības fanus apskatīt turnīra tabulu. "Manā skatījumā mums pašreiz ir ambīcijām bagātākā komanda, kāda jebkad bijusi. Arī tad, ja sniegums nepadodas tik labs, spēlētāji prot gūt vārtus un zina, kas jādara, lai atspēlētos. Šī ir uzvarētāju komanda - tā ir izsalkusi pēc panākumiem," uzsvēra treneris.

Ne pārāk optimistiska aura patlaban apvīta arīdzan ap mūsu komandu, kura pēc atlases cikla veiksmīgā iesākuma Moldovā (1:2) nākamajās divās cīņās piedzīvoja bezierunu kapitulācijas - Rīgā pret Grieķiju (0:2) un pagājušo sestdien izbraukumā pret Šveici (1:2). Jo īpaši sāpīgs izvērtās zaudējums šveiciešiem, pēc kura Aleksandra Starkova padotie varēja lepoties vienīgi ar augsto vārtu gūšanas realizācijas procentu - no dažiem pusmomentiem viens vārtu guvums.

Iegūti trīs punkti šī vakara mačā ļaus katrai no komandām stabilizēt situāciju kvalifikācijas ciklā ieplānoto mērķu sasniegšanai - Izraēlas futbolisti šā gadījumā vēl vairāk nostiprināsies grupas galvgalī ar iespējām pat izvirzīties pirmajā vietā (tas notiks, ja Grieķija zaudēs Šveicei), savukārt Latvija neļaus vēl plašākai izvērsties tai plaisai, kas grupas vadošās komandas šķir no pārējām.

Ar Kļavu, bet bez Laizāna un Verpakovska

Pēc vienas spēles izlaišanas saistībā ar brīdinājumu limita sasniegšanu Latvijas izlases rindās atkal būs malējais aizsargs Oskars Kļava. Tomēr prieku par viņa atgriešanos nomāc nozīmīgs iztrūkums jau tā ne pārāk stabili spēlējošajā centra līnijā, proti, Jura Laizāna prombūtne. Atgādināsim, ka Jaroslavļas "Shinnik" pussargs iepriekšējā mačā pret Šveici nopelnīja divus brīdinājumus, kuri, automātiski pārvēršoties par sarkano kartīti, nozīmēja vienas spēles diskvalifikāciju mūsu spēlētājam. Tāpat kļuvis skaidrs, ka trešdien laukumā nevarēs doties Māris Verpakovskis, kurš joprojām spiests ārstēt muskuļa sastiepumu. Vēl jāpiebilst, ka visticamāk mačā pret Izraēlu varēs piedalīties Aleksandrs Cauņa, kurš guva savainojumu aizvadītās sestdienas spēlē.

Izejot no dotajiem spēlētāju resursiem, šķiet, ka skaidrība aptuveni varētu būt par visām pozīcijām, izņemot pussargus. Vārtos sevi ar darbiem apliecinājis Andris Vaņins, aizsardzības četrinieku varētu veidot Kļava, Gorkšs, Ivanovs un Kačanovs, bet priekšējā līnijā visticamāk Starkovs uzticēsies Ģirtam Karlsonam un Andrejam Perepļotkinam. Savukārt vidējā līnijā varētu, iespējams, izies Soloņicins, Astafjevs, Rubins un Koļesņičenko.

Izraēlu apdraud Benajuna savainojums

Galvenā izraēliešu sāpe pirms spēles ar Latviju bez šaubām bija izlases lielākās zvaigznes, Anglijas "Liverpool" pussarga Josi Benajuna savainojus. Benajunam ir savainota kāja, taču Izraēlas medijiem Anglijas Premjerlīgā spēlējošais futbolists apliecinājis: "Darīšu visu, lai spēlētu. Es nedrīkstu izlaist spēli pret Latviju, tāpēc, ka tā ir pārāk svarīga priekš manis un Izraēlas. Latvijai ir ļoti laba komanda, un mūsu treneris [Drors Kaštans - aut.piez.] mums sacīja, ka pret viņiem jāspēlē iedomājoties, ka tā ir Grieķija."

Ja Benajuns tomēr nevarēs spēlēt, tad viņa pozīciju ieņems jaunais talants Maors Buzaglo (20 gadi, Telavivas "Maccabi"), kurš sacījis: "Latvija ir ļoti bīstama, taču mums ir viss nepieciešamais, lai no Rīgas aizvestu trīs punktus."

Vēl kļuvis skaidrs, ka viesu rindās savainojuma dēļ neredzēsim arī 19 gadus veco angļu kluba "Portsmouth F.C." uzbrucēju Benu Šaharu.

Latvijas futbola izlases sastāvs pret Izraēlu

Vārtsargi: Andris Vaņins (FK Ventspils), Aleksandrs Koliņko (bez kluba), Deniss Romanovs (Bukarestes Dinamo).
Aizsargi: Igors Stepanovs (bez kluba), Kaspars Gorkšs (Queens Park Rangers), Deniss Ivanovs (SK Liepājas Metalurgs), Dzintars Zirnis (SK Liepājas Metalurgs), Deniss Kačanovs (FK Ventspils), Igors Savčenkovs (FK Ventspils), Oskars Kļava (SK Liepājas Metalurgs)
Pussargi: Vitālijs Astafjevs (Skonto FC), Aleksandrs Cauņa (Skonto FC), Genādijs Soloņicins (SK Liepājas Metalurgs), Aleksejs Višņakovs (Skonto FC), Vladimirs Koļesničenko (FK Ventspils), Andrejs Rubins (Inter Baku).
Uzbrucēji: Ģirts Karlsons (SK Liepājas Metalurgs), Andrejs Perepļotkins (Derby County), Andrejs Butriks (FK Ventspils).

Izraēlas izlases sastāvs mačam ar Latviju

Vārtsargi: Dudu Aouate (Deportivo), Nir Davidovich (Maccabi Haifa), Liran Strauber (Maccabi Netanya).
Aizsargi:
Avi Strool (K.S.C. Lokeren), Tal Ben Haim (Manchester City), Klemi Saban, Dedi Ben Dayan (abi Maccabi Netanya), Dekel Keinan, Eyal Meshumar (abi Maccabi Haifa), Yoav Ziv (Beitar Jerusalem).
Pussargi:
Tamir Cohen (Bolton Wanderers), Gal Alberman (Mönchengladbach), Biram Kiyal (Maccabi Haifa), Salim Tuama (Standard Liege), Moshe Ohayon (Beitar Jerusalem), Maor Buzaglo (Maccabi Tel Aviv), Yossi Benayoun (Liverpool), Aviram Baruchyan (Beitar Jerusalem).
Uzbrucēji:
Elyaniv Barda (Racing Genk), Roberto Colautti (Mönchengladbach), Amit Ben-Shushan (Beitar Jerusalem), Omer Golan (K.S.C.Lokeren), Itay Shchter (Maccabi Netanya).

2. grupas spēles 15. oktobrī

SpēleSākuma laiks
Latvija - Izraēla 19:00
Luksemburga - Moldova 21:15
Grieķija - Šveice 21:30

2. grupa

VIzlaseSUNZP
1. Grieķija 3 2 0 0 9
2. Izraēla 3 2 1 0 7
3. Šveice 3 1 1 1 4
4. Latvija 3 1 0 2 3
5. Luksemburga 3 1 0 2 3
6. Moldova 3 0 0 3 0

Izmantotie resursi:
lff.lv
Diena
fifa.com


, 2008-10-15 11:46, pirms 16 gadiem
jaacer uz uzvaru(:
, 2008-10-15 11:46, pirms 16 gadiem
Nu vajag panjemt!
, 2008-10-15 11:48, pirms 16 gadiem
Nu sarauj! Varam uzvarēt savā laukumā! Galvenais fanu atbalstu lielu un futbolistiem 100% atdevi laukumā!
Vakar jau pa 3ls biļešu vairs nebija, jāņem pa 5 bija! Tā kā visi uz stadionu!
Par Lielu Latviju!!!!
, 2008-10-15 11:51, pirms 16 gadiem
ko tad gaurachu nepamegina
, 2008-10-15 11:53, pirms 16 gadiem
Pretinieks ir gana vopitens, jo FIFA CocaCola RANGAA ATRODAS 26 VIETAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LATVIJA 67. Tur taa atskiriiba, bet ceru uz 0 : 0 BUUSIM realisti !!!!!!!!!!!!!!!!!! Starkov davaj
, 2008-10-15 11:54, pirms 16 gadiem
snepsts rakstīja: ko tad gaurachu nepamegina
Vo vo Gauracs jaamegina, sliktaaks vins jau toc nav par esosajiem tipz uzbrukama liideriem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-10-15 12:08, pirms 16 gadiem
Futbolistiem jāsagādā dāvana Verpakovskim dzimšanas dienā!!!
, 2008-10-15 12:10, pirms 16 gadiem
Ja kārtīgi cīnīsies, viss izdosies!
Slēpts komentārs: R10R
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-10-15 12:13, pirms 16 gadiem
Man no visas izlases visvairāk simpatizē A. Cauņa, manuprāt viņš ir tas, kas svaru kausus varētu nosvērt par labu Latvijai
, 2008-10-15 12:14, pirms 16 gadiem
NESAM kūtri!!!!

VISU uz "Skonto" stadionu ATBALSTĪT svējos!!!!!
, 2008-10-15 12:16, pirms 16 gadiem
Par manu dzimteni ceelo
Mana sirds drosmigi kveelo
Iededzies arii Tu
Par Latvijas uzvaru
, 2008-10-15 12:16, pirms 16 gadiem
Ja Latvija grib saglabāt kaut mazākās iespējas tikt uz Pasaules Čempionātu, šajā spēlē obligāti jāizcīna uzvara. Tāpat arī jāuzvar Moldova savā laukumā, un Luksemburga abās spēlēs. Kopējais punktu skaits tad būs 15. Ja vēl izdosies dabūt vēl vienu punktu mājas spēlē pret Šveici vai izbraukumā pret Izraēlu, vispār būs ideāli - 16 punkti. Gadījumā, ja konkurenti daudz spēlēs neizšķirti savā starpā un zaudēs punktus pret Luksemburgu un Moldovu, izredzes (kaut nelielas) vēl ir.

Bet šodien OBLIGĀTI jāuzvar. Citādi viss, balle beigusies.
, 2008-10-15 12:19, pirms 16 gadiem
dragoo rakstīja: Par manu dzimteni ceelo
Mana sirds drosmigi kveelo
Iededzies arii Tu
Par Latvijas uzvaru
jauks pants
, 2008-10-15 12:20, pirms 16 gadiem
obligaati jaanjem, ja nee, tad viss beidzies
, 2008-10-15 12:23, pirms 16 gadiem
Es ar Guracu Reezeknee vienaa skolaa maaciijos, Rezeknes 33(profesionaalaa vidusskola), kopaa speeleeju minifutbolu Reeezknes turniiros, baigi labs un ass futbolists, taadu kaa vinsh talantu Latvijaa ljoti ljoti ljoti maz. Iedzert ar patiika chalim, bet labs, Starkov davai Edziku uz Izlasi mudzila
, 2008-10-15 12:25, pirms 16 gadiem
Gauracs buutu izlases liideris Starkov padumoj ob etom
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-10-15 12:38, pirms 16 gadiem
R10R rakstīja: Es uzskatu ka izlasē...jāspēlē gauracham...rez 0:1
Varētu jau...
Slēpts komentārs: urmass
, 2008-10-15 12:58, pirms 16 gadiem
Kas jūs visi galīgi sajājušies ar to Gauraču. Čalis pat U-21 izlasē visbiežāk uz soliņa sēdēja.
, 2008-10-15 13:23, pirms 16 gadiem
puikiem no sirds jaspeleee ; ))

a mums jaatic un skonto stadionaa japatrokshnjo ^^
, 2008-10-15 13:23, pirms 16 gadiem
Obligāti jāuzvar Izraēla, lai būtu izredzes kvalificēties finālturnīram.
, 2008-10-15 13:34, pirms 16 gadiem
Kungi, Gauračs nevienā jauniešu izlasē nav spīdējis ( Ne U-19, ne U-21), sēdējis uz soliņa gan. Un tagad Jūs gribat, lai viņš spēlē Latvijas pieaugušo izlasē??? Lie viņš vispirms paspīd un pierāda sevi u-21, tad arī runāsim par lielo izlasi.
, 2008-10-15 13:34, pirms 16 gadiem
Kāpēc nepaņēma Grebi..
verpim izskatas ka karjeras beigas "

visi uz stadionu!!!!
, 2008-10-15 13:50, pirms 16 gadiem
Pussargu linija Izrealai laba...

vajadzetu taka panjemt, ka ne kaa majas speelejam un nav vinji nemaz tik specigi, lai gan favoriti drosvien ir!
, 2008-10-15 14:23, pirms 16 gadiem
hujgnu sen buus uzvara ar 3:0....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-10-15 14:39, pirms 16 gadiem
galvenais šajā mačā ir neielaist ātrus vārtus, jo ilgāk turēsim, jo lielāka šance uz pretuzbrukumu, ja spēlēs kā komanda un netizlosies ar piespēlēm, plus vēl veiksme mūsu pusē varam uzvarēt.
, 2008-10-15 15:12, pirms 16 gadiem
uz priekšu Latvija.tiksimies stadionā.!
, 2008-10-15 15:12, pirms 16 gadiem
nu ja speelees taa kaa pret shveici, tad nekas labs nebuus, seezhot aizsradziibaa uzvaras neizciiniis, tas ir jaasaprot.. videejaa liinijaa vajadzeetu kko pamainiit.. kolesnichenko un rubins labi speeleeja pret shveici un ceru, ka arii turpmaak to taa dariis.. ja speeleesim vairaak uz uzbrukumu uzvara neizpaliks
, 2008-10-15 15:13, pirms 16 gadiem
p.s. tikai uzvara saglabās intrigu.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.