Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

Starkovs: "Svarīgi ir iespēlēt komandu"

Starkovs: "Svarīgi ir iespēlēt komandu"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Gaidāmajā pārbaudes spēlē pret Rumāniju, kas būs pēdējais eksāmens pirms starta pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīrā, svarīgi būs iespēlēt komandu un izvēlēties labākos no pieejamajiem kandidātiem Latvijas izlases rindās, piektdien preses konferencē sacīja mūsu komandas galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Pirms gaidāmās pārbaudes spēles, kas 20. augustā risināsies Rumānijas pilsētā Urziceni, Starkova vadītā brigāde saskārusies ar vairākām likstām, kuras gan sastāva komplektēšanas darbā nereti mēdz atgadīties - vairāku spēlētāju gūtie savainojumi un atsevišķu futbolistu spēļu prakses trūkums.

"Nenoliegšu, ka šajā ziņā pastāv vairākas problēmas. Traumu dēļ izlases kandidātu sarakstā nav Andreja Rubina un Denisa Ivanova, tāpat savainojumu guvis Aleksejs Višņakovs. Savukārt Mārim Verpakovskim, Aleksandram Koliņko un Igoram Stepanovam manāmi trūkst spēļu prakses. Negribu uzreiz apgalvot, ka viņi tādēļ būtu sliktāki, taču vēl jāskatās, kādā sportiskajā formā šie futbolisti būs. Šajā ziņā lielāka pārliecība no minētās trijotnes man ir par Māri Verpakovski," sacīja Starkovs.

Gaidāmajā pārbaudes mačā pret rumāņiem Latvijas izlases treneris arī cer tikt skaidrībā par vakanto centra aizsarga pozīciju, kas līdz ar Ivanova savainojumu atbrīvojusies blakus mūsu aizmugurējās līnijas līderim Kasparam Gorkšam. Tāpat Starkovs pievērsīs lielu uzmanību uzbrucēju darbībai - īpaši Verpakovska un Ģirta Karlsona tandēmam.

"Galvenais šīs spēles uzdevums, protams, būs pārbaudīt visus izlases kandidātus pirms gaidāmajām septembra cīņām pasaules kausa atlasē. Protams, ka arī sportiskais faktors un rezultāts ir nozīmīgs. Taču pats galvenais ir iespēlēt komandu," skaidroja Latvijas izlases galvenais treneris.

Runājot par vārtsargiem, Starkovs netieši norādīja uz Andra Vaņina pārākumu salīdzinājumā ar abiem pārējiem kandidātiem, piebilstot gan, ka "vajadzības gadījumā gan Koliņko, gan [Deniss] Romanovs varētu sekmīgi savu kolēģi aizstāt".

Šī gada Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieces Rumānijas sastāvs komplektēts no daudziem ļoti augsta līmeņa spēlētājiem, no kuriem kā izcilākais patlaban vērtējams Itālijas kluba "Fiorentina" pārstāvis Adrians Mutu, uzskata Starkovs "Rumāņiem ir lieliska komanda ar daudz zvaigznēm. Atcerēsimies, ka no šīs valsts nāk arī slavenais "Karpatu Maradona" [George Hadži - aut.]," norāda treneris.

Šogad nacionālā valstsvienība aizvadījusi četras spēles, tostarp arī triumfējot Baltijas kausa izcīņā jūnija sākumā. Pēc Starkova domām šajā laika posmā vairāki spēlētāji apstiprinājuši savu lietderību izlasē, daži sākuši iejusties, taču kopējais valstsvienības modelis pagaidām objektīvu iemeslu dēļ vēl nav sabalansēts. Tiesa, treneri ļoti priecē spēlētāju - īpaši jauno - attieksme pret treniņdarbu laukumā un ārpus tā.

Treniņnometne pirms Rumānijas brauciena Latvijas izlasei sāksies ar kopīgu tikšanos 16. augustā Ķeizarmeža sporta bāzē. 16. un 17. augustā izlase aizvadīs atvērtos treniņus, bet 18. augustā no rīta ar čarterreisu izlidos uz Bukaresti, kur šīs pašas dienas vakarā aizvadīs treniņu. Dienu vēlāk plānots treniņš Urziceni pilsētas stadionā, kas atrodas 60 kilometru attālumā no Bukarestes un kurā ir septiņi tūkstoši skatītāju vietu.

Latvijā mūsu futbolisti atgriezīsies uzreiz pēc spēles - vēlā trešdienas vakarā. Pēc tam mūsu nacionālās valstsvienības futbolisti kopā atkal tiksies 2. septembrī, lai gatavotos 6. septembra PK kvalifikācijas izbraukuma cīņai pret Moldovu un 10. septembra mājas spēlei pret Grieķiju.

Vēl šā gada oktobrī Latvijas izlasei ieplānoti divi mači - 10. oktobrī izbraukumā pret Šveici un 15. oktobrī Rīgā pret Izraēlas nacionālo komandu.

Latvijas izlases kandidāti spēlei pret Rumāniju

PozīcijaSpēlētājsKlubs
Vārtsargs Aleksandrs Koliņko -
Vārtsargs Andris Vaņins "Ventspils"
Vārtsargs Deniss Romanovs Bukarestes "Dinamo" (Rumānija)
Aizsargs Oskars Kļava "Liepājas metalurgs"
Aizsargs Igors Stepanovs -
Aizsargs Kaspars Gorkšs "Queens Park Rangers" (Anglija)
Aizsargs Dzintars Zirnis "Liepājas metalurgs"
Aizsargs Deniss Kačanovs "Ventspils"
Aizsargs Igors Savčenkovs "Ventspils"
Aizsargs Roberts Mežeckis "Skonto"
Pussargs Vitālijs Astafjevs "Skonto"
Pussargs Juris Laizāns Jaroslavļas "Shinnik" (Krievija)
Pussargs Aleksandrs Cauņa "Skonto"
Pussargs Genādijs Soloņicins "Liepājas metalurgs"
Pussargs Vladimirs Koļesņičenko "Ventspils"
Pussargs Igors Semjonovs "Skonto"
Uzbrucējs Māris Verpakovskis Kijevas "Dynamo" (Ukraina)
Uzbrucējs Ģirts Karlsons "Liepājas metalurgs"
Uzbrucējs Andrejs Perepļotkins "Derby County" (Anglija)
Uzbrucējs Andrejs Butriks "Ventspils"

, 2008-08-15 17:17, pirms 16 gadiem
Lai uzsistu cenu, nebūtu slikti iespēlēt tādu Solovjovu.
Slēpts komentārs: Vynilz
, 2008-08-15 17:28, pirms 16 gadiem
agrāk dominēja LM spēlētāji izlasē, tagad jau vairāki ir no Ventspils.
bet sastāvs īpaši neatšķiras no iepriekš redzētajiem.
būs grūti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-08-15 17:41, pirms 16 gadiem
cerams ka atkla nebuus taa, ka kaadu laidiis laukumaa tikai tapeec, lai vins atguutu speelju praksi, jo man neskiet ka izlase buutu taa vieta kur buutu jaieguust speelju prakse (un taaa ir noticis ne reiz vien)
, 2008-08-15 17:42, pirms 16 gadiem
Pa LTV7 raadiis speeli?
Vai arii kur citur? Kaads zin?
, 2008-08-15 17:49, pirms 16 gadiem
Perepļotkina jauno klubu sauc "Derby county" nevis country
, 2008-08-15 17:51, pirms 16 gadiem
Starkovs saprot, ka Stepanovs un Koļinko bez reklāmas pie kāda līguma ar kādu klubu netiks un līdz ar to no viņiem nebūs nekas. Uzaicinājums uz izlasi arī ir maza reklāma - nav jau obligāti jālaiž sākumsastāvā.
, 2008-08-15 17:52, pirms 16 gadiem
Tur jau arii ir county
, 2008-08-15 17:54, pirms 16 gadiem
tagad izlaboja
, 2008-08-15 18:12, pirms 16 gadiem
Visu cieņu Petrovičam par panākumiem darbā ar izlasi. Kā saka - uzvarētajus netiesā, tomēr joprojām neesmu izpratis,kāpēc viņš uz izlases spēlēm izsauc spēlētājus bez spēļu prakses. Ja viņš to pamatotu ar to,ka viņi ir labāki uz doto brīdi,ok,bet spēļu prakses iegūšanai uz izlasi nav jāaicina. Tad lai iet uz kādu amatieru komandu spēlēt,lai paskraidītu,kamēr līguma nav. Ne jau izlasē jāspēlē. Vēl jo vairāk,ja ir daudzi spēlētāji,kurus viņu vietā vajadzētu izmēģināt.
Tāpat nesaprotu,ko Petrovičs saskata Semjonovā. Gan tad,kad laida laukumā Ungārijā,gan jo īpaši tagad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-08-15 18:37, pirms 16 gadiem
vai tad komanda jau nau iespeleejusieS?
, 2008-08-15 18:55, pirms 16 gadiem
Protams žēl, ka laukumā nebūs Ivanova un Višņakova... Taču domāju, ka Semjonova vietā vajadzēja likt Solovjovu vai Lukjanovu + vēl Butrika vietā varēja iemēģināt Gauraču...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-08-15 19:26, pirms 16 gadiem
tādi gudrinieki te salasījušies..to vajadzēja un šo nevajadzēja..moš ejiet treneru kursos,iegūstiet licences un nomainiet starkovu..tad pašus pakritizēsim,ko vajag un ko nevajag darīt

bet par Grebi gan piekrītu..izskatās,ka šis ir normālu formu atguvis
, 2008-08-15 19:55, pirms 16 gadiem
puslaiks rakstīja: tādi gudrinieki te salasījušies..to vajadzēja un šo nevajadzēja..moš ejiet treneru kursos,iegūstiet licences un nomainiet starkovu..tad pašus pakritizēsim,ko vajag un ko nevajag darīt


treneru kursi nemaz nevajag, pietiek ja lasa esportu - visi par ko tiek rakstīts un ja vēl šo grib kāds ārzemju klubs (Solovjovs), Uz izlasi!!!
, 2008-08-15 20:03, pirms 16 gadiem
Vaņins- Gorkšs,Mežeckis,Kļava,Kačanovs- Laizāns,Cauņa,Soloņicins,Perepļotkins- Verpakovskis,Karlsons

sarauj veči!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-08-15 22:00, pirms 16 gadiem
gribetos izlase redzet Gaurachu .
, 2008-08-15 22:16, pirms 16 gadiem
vot po4emu v etom spiske estj Stepanov,Semjenov,Kolinjko-vot neponjatno;
1)net igrovoj praktiki
2)ljubim4iki Starkova-dajte dorogu molodim igrokam-boleje talantlivim!
, 2008-08-15 22:18, pirms 16 gadiem
a vot zabil pro 3) Starkov ewjo bi vklju4il bi svoego sina Sergeja ewjo-toxe bi ne udivilsja!
, 2008-08-16 10:15, pirms 16 gadiem
Vēlam veiksmi!!
Raimonds Krollis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF
191

Latvijas izlase sāk drausmīgi, Krollis panāk neizšķirtu pret Lihtenšteinu

Šovakar Kiprā otro pārbaudes spēli jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā aizvadīja Latvijas futbola valstsvienība, kam neizdevās pieveikt Lihtenšteinu – 1:1. Pirmajās sekundēs Mārcis Ošs iesita bumbu savos vārtos, bet turpinājumā izlīdzinājumu panāca Raimonds Krollis.
Latvijas U19 valstsvienība. Foto: LFF
1

Latvieši nenotur pārsvaru un Elites posma turnīru noslēdz ar vienu punktu

Šā gada Eiropas U19 meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības ar neizšķirtu (1:1) pret Elites posma septītās apakšgrupas mājinieci Ziemeļmaķedoniju noslēdza Viktora Dobrecova trenētie Latvijas futbolisti.
Foto: LFF
1

Latvijas U17 meitenes sagrauj Gruziju, tomēr neiekļūst A līgā

Latvijas WU-17 meiteņu izlase sestdien noslēdzošajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra mačā Fēru salās ar rezultātu 5:0 (3:0) uzvarēja Gruziju un savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, ziņo Latvijas Futbola federācija.