Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Teksta tiešraide: Latvija - Fēru salas 1:1, spēle galā

Teksta tiešraide: Latvija - Fēru salas 1:1, spēle galā
Ritvars Rugins spēlē pret Fēru salām. Foto: LFF

Šovakar Rīgā Daugavas stadionā Latvijas futbola izlase aizvada gada noslēdzošo spēli savā laukumā un priekšpēdējo maču UEFA Nāciju līgas D1 grupā, cīnoties ar grupas līdervienību Fēru salām. Izbraukumā pret Fēru salām tika gūts neizšķirts, bet šovakar sākumsastāvā veiktas vairākas izmaiņas. Spēles sākums būs 19:00, spēles tiešraide paredzēta TV6 un "TV3 Sport" kanālos.

Vārti:: Kamešs 59` - G. Vatnhamers 61`
Brīdinājumi: Ķigurs, Ontužāns - Davidsens
Latvija: Ozols, Savaļnieks, Černomordijs, Dubra, Jurkovskis, Kārkliņš, Rugins (Saveļjevs 61`), Kamešs (Ontužāns 61`), J. Ikaunieks (Jaunzems 90+1`), Cigaņiks (Ķigurs 71`), Gutkovskis.
Fēru salas: Gestsons, Rēlantsons, Natestāds, Fēro, Davidsens, Bjartalids, G. Vatnhamers, Baldvinsons (Jonsons 68`), S. Vatnhamers, K. Olsens, M. Olsens (Jakobsens 83`).
Tiesnesis: : Nikola Dabanovičs (Melnkalne)

90+3` Spēle tā arī beidzas ar neizšķirtu.

89` Ontužāns gaisa divcīņā pretinieku vārtu priekšā tiek pie sitiena, taču ar noteikumu pārkāpumu. Mirkli iepriekš Daniels arī saņēma brīdinājumu par nokavētu izklupienu pretiniekam kājās.

85` Spēle tuvojas beigām, un teikt, ka Latvija aktīvi meklē uzvaras vārtus, laikam nebūtu īsti pareizi. Bumba biežāk ir vai nu cīņā laukuma centrā vai pie Fēru salu izlasei mēģinot savus uzbrukumus.

80` Lieliska iespēle Latvijas soda laukumā, taču Jonsona piespēle gar vārtu priekšu tiek bloķēta.

76` Ontužāns ar bumbu uzņemas iniciatīvu un tiek pretinieku soda laukuma tuvumā, piespēlē turpat blakus Ķiguram, kuram turpinājums neizdodas, un bumba zaudēta.

74` Fēru salu izlase veic centrējumu uz tālo stabu, kur Savaļnieks palicis pret diviem pretiniekiem. Par laimi, pretinieki to īsti neizmanto un pie bumbas netiek.

71` Pēc Kārkliņa zaudētas bumbas Fēru salām sanāk ātrais uzbrukums trīs pret divi. Pretinieki šo iespēju neprot izspēlēt, bīstamo momentu pabeidzot ar vāju piespēli gar vārtiem. Tikmēr laukuma pretējā pusē no principā nekā pie vārtu momenta tiek Gutkovskis, pie kura bumba atlec vārtu tuvumā, taču vārtsargs ar kāju atvaira spēcīgu sitienu.

68` Pēc gūtajiem vārtiem vairāk uzbrūk Fēru salas.

61` Latvijai pirmās divas maiņas - laukumā nāk Saveļjevs un Ontužāns, nomainot pirms mirkļa vārtus guvušo Kamešu.

61` Vārti un 1:1! Skarbs deja vu. Tieši tāpat kā viesos pret Fērām, arī šoreiz vadība noturas tikai īsu mirkli. Centrējums Latvijas soda laukumā, haoss, un Gunnars Vatnhamers uzvar gaisa divcīņā un ar galvu veic slaidu sitienu pāri par tālu izgājušajam Ozolam, pamanoties trāpīt tālajā stūrī.

59` Vārti! Latvijas izlase izvirzās vadībā, izmantojot tālu standartsituāciju. Tajā pie bumbas tiek Gutkovskis, nogādā bumbu tālāk, un Kamešs šoreiz sit nekļūdīgi! Izskatījās, ka viņš varētu būt bijis aizmugurē, taču tiesnesim tā neizskatījās, un attiecīgi viss kārtībā!

55` Daudz cīņas par bumbu laukuma vidū, bet tad Fēru salas sarīkoja ilgu un efektīvu uzbrukumu, kas beidzās ar stūra sitienu un neapmierinātību Latvijas izlases rindās, taču kārtējais centrējums beidzas ar neprecīzu sitienu.

49` Stūra sitiens pie Fēru vārtiem, kur Ikauniekam izdevās ar galvu pamest bumbu uz tālo vārtu stabu, kur klāt bija Kamešs, taču viņa sitienu paspēja bloķēt. Seko vēl viens stūra sitiens, un pēc tā pakritis paliek Cigaņiks. Pārkāpums gan netiek fiksēts.

46` Sācies otrais puslaiks!

Statistika

KomandasSitieni (rāmī)St. sitieniBumbas kontr.%AizmuguresSodi
Latvija2 (0)252%29
Fēru salas3 (2)248%04

45` Ar kārtējo gaisa divcīņu Latvijas soda laukumā, kurā šoreiz cieš Rugins, pirmais puslaiks beidzies.

43` Fērām kārtējais centrējums, bumba šoreiz iziet starp aizsardzību, taču Ozols ir vietā un tver bumbu.

42` Fēru salas it kā vienkārši ar saspēli pāriet pāri visam laukumam, tiekot pie stūra sitiena. Ar to gan izdodas tikt galā veiksmīgi, neskatoties uz to, ka pretinieki (līdzīgi kā iepriekš savā laukumā) ielenc mūsu vārtsargu, radot drūzmu vārtsarga laukumā.

40` Gutkovskis cieš sadursmē ar pretinieku, kurš tobrīd bija uzņēmis krietni lielāku ātrumu. Pārkāpums netiek piespriests, taču Gutkovskis drīz arī atgūstas un var turpināt maču.

37` Fēras "nobiedē" latviešus, gatavojot tālu auta iemetienu, taču seko iemetiens turpat blakus un centrējums, kurā brīvi ar galvu sit Davidsens. Latvijai par laimi, garām.

33` Bumba uz pašas Fēru salu vārtu līnijas! Ikaunieks pie gala līnijas izklupienā pamanās veikt piespēli uz vārtu priekšu, kur to saņem Jurkovskis, sit un trāpa pa vārtu stabu. Bumba atsitas pret vārtsarga muguru un gandrīz ielido vārtos, taču pretinieku kapteinis Davidsens paspēj to aizsist prom.

31` Turpinās cīņa laukuma vidū, kurā Latvijai izdevās vairākas piespēles pēc kārtas, taču pozicionālā spēlē tikt pretinieku soda laukuma tuvumā īsti neizdodas.

26` Fēru salas veic vairākus centrējumus Latvijas soda laukumā pēc kārtas. Latvijas aizsargi ne bez problēmām, taču tiek ar tiem galā.

24` Gutkovskis pa kreiso malu ielaužas soda laukumā, radot bīstamu situāciju, taču turpinājumā seko tāla atspēle atpakaļ, kas visu nobremzē.

21` Ar bumbu vairāk spēlē viesi un atkal tiek pie standartsituācijas. Šoreiz Ozols nospēlē nepārliecinoši, apstājoties izgājiena vidū, taču Fēras to neizmanto, veicot neprecīzu asu piespēli soda laukumā.

15` Černomordijs gaisa divcīņā ar roku trāpa pretiniekam pa galvu, kas noved pie standartsituācijas tuvu Latvijas soda laukumam. Seko labs un precīzs sitiens tuvējā apakšējā stūrī, taču Ozols lieliski nolasa situāciju un lēcienā atvaira bumbu.

11` Bīstams moments pie Fēru salu vārtiem. Gutkovskis ar bumbu ir soda laukumā, cenšas atrast sitiena brīdi, beigās piespēlē gar vārtiem, kur bumbu pārtver pretinieku aizsargs.

9` Fēru salām divi uzbrukumi pēc kārtas. Vienu ielaušanos soda laukumā novērš Rugins, bet pēc tam Kārkliņš nospēlē ar roku un seko standartsituācija. Centrējums gan beidzas bez rezultāta.

6` Latvija ar pāris īsām piespēlēm pie pretinieku soda laukuma izkārto Kameša iespēju ieskriet soda laukumā, taču piespēle viņam ir nedaudz par spēcīgu.

5` Visai haotisks, taču reizē arī aktīvs un agresīvs spēles sākums abu komandu izpildījumā. Pagaidām nevienai neizdodas pieturēt bumbu un nostabilizēties.

1` Spēle sākusies!

Sākumsastāvi

Pēc uzvaras pārbaudes mačā Sanmarīno Dainis Kazakevičs sākumsastāvā veicis septiņas izmaiņas, ieskaitot pilnīgi visas aizsardzības līnijas nomainīšanu, kas gan šoreiz saistīts arī ar Covid-19 situāciju. Uzbrukuma priekšgalā notikusi paredzamā izmaiņa, smailes uzbrucēja vieta uzticot Vladislavam Gutkovskim, kurš iepriekšējā spēlē guva savus pirmos vārtus izlasē un, cerams, atrāva maisam galu vaļā.

Vietu sākumsastāvā saglabājis Vladimirs Kamešs, kurš pret Sanmarīno tika nomainīts pēc pirmā puslaika, kamēr pretējā spārnā spēlēs Andrejs Cigaņiks. Balsta pozīcijā blakus Krišam Kārkliņam ielikts Ritvars Rugins, bet īpaši jāatzīmē, ka kapteiņa pienākumus šoreiz pildīs centra aizsargs Antonijs Černomordijs.

Plašāks pirmsspēles apskats pieejams šeit - Savā laukumā pret līderi - Latvijas izlase...

D līga, 1. grupa

VIzlaseSUNZVārtiP
1.Fēru salas43107:310
2.Malta52217:58
3.Latvija40312:33
4.Andora50231:61

Latvijas izlases spēles 2020. gadā

DatumsSpēleRezultāts
3. septembrisLatvija - Andora0:0
6. septembrisMalta - Latvija1:1 (1:1)
7. oktobrisMelnkalne - Latvija1:1 (0:1)
10. oktobrisFēru salas - Latvija1:1 (1:1)
13. oktobrisLatvija - Malta0:1 (0:0)
11. novembrisSanmarīno - Latvija0:3 (0:1)

, 2020-11-14 17:45, pirms 3 gadiem
Kas tas par kredītu Ruginam? Tieši kā viņš palīdzēs šādā spēlē, vēl pie tam ne savā pozīcijā?
Černomordijs? Ar ko viņš labāks par Ošu?
Kā tiek likts sastāvs? Jautā pēc brīvprātīgajiem?
Kur Ontužāns? Nevelk izlases līmeni?
, 2020-11-14 18:02, pirms 3 gadiem
Par pāris pozīcijām tiešām japabrīnās ,bet neesam jau treneri.
Īpaši par Ontužāna atstāšanu rezervē.
...dzīvosim redzēsim , par Latvijas uzvaru ,kaut neglītu ,bet uzvaru.
, 2020-11-14 18:05, pirms 3 gadiem
Rugins ielikts interesantā pozīcijā. 😄😄
, 2020-11-14 18:05, pirms 3 gadiem
Dīvaini, ka neatstāj uzvarošo sastāvu, atkal tie paši, kas vienmēr
, 2020-11-14 18:09, pirms 3 gadiem
normāli pēc pirmās uzvaras - 7 izmaiņas pamatā?
, 2020-11-14 18:15, pirms 3 gadiem
Rugins?
Ontužāns nevelk?

Jocīgi, laikam tā draudzības spe bija ķeksīša pēc.
Nu un ja vēl Ošam nav trauma...

Neuzvarēs kritikai jābūt milzīgai.
, 2020-11-14 18:22, pirms 3 gadiem
Černomordija un Rugina esamība ir, ja ne absolūti saprotama, tad izbrīnam gan nevajadzētu būt.
Rugins ir t.s. ķēdes suns. Arī Edmunds futbolbumbās izteica opciju par Ruginu.
Bet Ontužāns pēc snieguma pret Sanmarīno atstāts ārpus dēļ kā? 😲
, 2020-11-14 18:25, pirms 3 gadiem
KaraLis rakstīja: Rugins ielikts interesantā pozīcijā. 😄😄
Aizsargs ielikts balstā (vai otrādi)... nav jau nekādā sensācija.
Havjers Maskerano 😁
Kurts Zumā 😁
, 2020-11-14 18:29, pirms 3 gadiem
Kazakevičš jau sit pāri Skudru😂😂😂 šitie ir 2 vislabākie treneri LV
, 2020-11-14 18:30, pirms 3 gadiem
Daudz spēlētāju pamainīts. Tikko bija spēle pret SanMarīno.
, 2020-11-14 18:34, pirms 3 gadiem
enkuzens rakstīja: Kazakevičš jau sit pāri Skudru😂😂😂 šitie ir 2 vislabākie treneri LV
Skudram pēc 2. per. pagaidām neizšķirts, bet kopējais spēles ritējums uz 1 vārtiem
, 2020-11-14 18:35, pirms 3 gadiem
mikstais dainis , neespej majas pret novajinatam feram izlikt divus uzbrucejus, liekot psihopatu Gutkovski,ruginu.Kur Stuglis,ontužans,d.ikaunieks
, 2020-11-14 18:37, pirms 3 gadiem
Ingus1992 rakstīja: Par pāris pozīcijām tiešām japabrīnās ,bet neesam jau treneri.
Kazakivičš arī nav
, 2020-11-14 18:38, pirms 3 gadiem
kādu alu dzeram?
, 2020-11-14 18:39, pirms 3 gadiem
Maču principiāli neskatīšos, flashscore tik pīkstinās, ja ktkas notiks. Prognozēju under 2.5, rezultātu 1-1. Fērām neko vairāk nemaz i nevajag. Viens gols godam un pašcieņai, plus izvairīties no zāģa lai nav ar skābu ģīmi jālido mājup.
, 2020-11-14 18:39, pirms 3 gadiem
kastans rakstīja: kādu alu dzeram?
Es ābolu sulu.
, 2020-11-14 18:40, pirms 3 gadiem
Sorry, sākumsastāvs atkal tizls. Tā līnija Kamešs, Kārkliņš, Černomordijs biedē visvairāk, pilnīgs melnais caurums, ko Savaļniekam būs visu spēli jālāpa. Tikmēr nav Ķigura, nav Ontužāna, Tīdenbergs pat nav pieteikumā, vienkārši bomba, Daiņuk.
, 2020-11-14 18:40, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es ābolu sulu.
nomaini ,ja gribi lai Lv uzvar
, 2020-11-14 18:41, pirms 3 gadiem
kastans rakstīja: kādu alu dzeram?
Domāju ieraut šņabīti vai nē... it kā brīvdiena, bet rīt 5:30 no rīta būs jāstūrē...
, 2020-11-14 18:41, pirms 3 gadiem
Nez kādus un uz kurieni Kaza bīdīja savus vektorus pirmspēles intervijā...
, 2020-11-14 18:42, pirms 3 gadiem
kastans rakstīja: nomaini ,ja gribi lai Lv uzvar
Tāpat neuzvarēs
, 2020-11-14 18:43, pirms 3 gadiem
yankeezulu rakstīja: Sorry, sākumsastāvs atkal tizls. Tā līnija Kamešs, Kārkliņš, Černomordijs biedē visvairāk, pilnīgs melnais caurums, ko Savaļniekam būs visu spēli jālāpa. Tikmēr nav Ķigura, nav Ontužāna, Tīdenbergs pat nav pieteikumā, vienkārši bomba, Daiņuk.
hz varbut treniņos nevisai labi tavis nosauktie izskatijas,bet nu tad ari bija jaizsauc citi..nevis jaliek speletajus kuri tadas pozicijas nav ilgu laiku spelejuši
, 2020-11-14 18:44, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Domāju ieraut šņabīti vai nē... it kā brīvdiena, bet rīt 5:30 no rīta būs jāstūrē...
ierauj un nestūrē
, 2020-11-14 18:45, pirms 3 gadiem
Kārkliņš bij vienīgais kurš pret San Marino atļāvās tālsitieni
Nu vēl lieliskais Ontužāna griestais pa vārtu pārliktni...
Pārēji baidās uzsist pa vārtiem no tālienes...
, 2020-11-14 18:47, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: ierauj un nestūrē
Jau apsolījos...
, 2020-11-14 18:48, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Jau apsolījos...
pajāt
, 2020-11-14 18:48, pirms 3 gadiem
Kur Ontužāns? Pārāk labi spēlē, lai spēlētu LV izlasē? Dainis vnk bīda savus blatņikus
, 2020-11-14 18:49, pirms 3 gadiem
ainars_vindulis_4034643 rakstīja: Kur Ontužāns? Pārāk labi spēlē, lai spēlētu LV izlasē? Dainis vnk bīda savus blatņikus
tikai uzvara var glābt Kazakeviču par sastāvu.
, 2020-11-14 18:50, pirms 3 gadiem
Kur internetā varēs redzēt?
, 2020-11-14 18:52, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: tikai uzvara var glābt Kazakeviču par sastāvu.
Vienīgais.
Tas būtu tas pats ,ja Skudram būtu Tedijs Bļugers sastāvā un netiktu pieteikts spēlei
, 2020-11-14 18:52, pirms 3 gadiem
affyer rakstīja: Kur internetā varēs redzēt?
https://latvijastv.xyz/tv6-tiesraide/

Komentētāji gan, manuprāt, grūti izturami.
, 2020-11-14 18:53, pirms 3 gadiem
erred rakstīja: Kārkliņš bij vienīgais kurš pret San Marino atļāvās tālsitieni
Nu vēl lieliskais Ontužāna griestais pa vārtu pārliktni...
Pārēji baidās uzsist pa vārtiem no tālienes...
Nekas, LFF vēl viss piķis nav izzagts, izzags un vrb kkas mainīsies
, 2020-11-14 18:55, pirms 3 gadiem
Ošu tak nomainīja pārbaudenē, jo pats esot sajutis sāpes, gan jau viens no faktoriem.
, 2020-11-14 18:56, pirms 3 gadiem
domāju, ka nav ko kaunēties un uzreiz ir jāliek autobuss un jāspiež uz 0:0
, 2020-11-14 18:56, pirms 3 gadiem
himna ,pieceļataie no kresliem,citadi lv nevinnes
Raimonds Krollis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF
191

Latvijas izlase sāk drausmīgi, Krollis panāk neizšķirtu pret Lihtenšteinu

Šovakar Kiprā otro pārbaudes spēli jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā aizvadīja Latvijas futbola valstsvienība, kam neizdevās pieveikt Lihtenšteinu – 1:1. Pirmajās sekundēs Mārcis Ošs iesita bumbu savos vārtos, bet turpinājumā izlīdzinājumu panāca Raimonds Krollis.
Latvijas U19 valstsvienība. Foto: LFF
1

Latvieši nenotur pārsvaru un Elites posma turnīru noslēdz ar vienu punktu

Šā gada Eiropas U19 meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības ar neizšķirtu (1:1) pret Elites posma septītās apakšgrupas mājinieci Ziemeļmaķedoniju noslēdza Viktora Dobrecova trenētie Latvijas futbolisti.
Foto: LFF
1

Latvijas U17 meitenes sagrauj Gruziju, tomēr neiekļūst A līgā

Latvijas WU-17 meiteņu izlase sestdien noslēdzošajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra mačā Fēru salās ar rezultātu 5:0 (3:0) uzvarēja Gruziju un savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, ziņo Latvijas Futbola federācija.