Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Deiviss: "Veiksmīgi piemērojāmies jaunajai taktikai un dominējām pret Latviju"

Rolands Eliņš

Deiviss: "Veiksmīgi piemērojāmies jaunajai taktikai un dominējām pret Latviju"
Stīvens Deiviss pret Artūru Zjuzinu
Foto: AP/Scanpix

Pēc vakardienas pārbaudes spēle pret Latviju (1:0) ar britu medijiem savā viedoklī dalījās Ziemeļīrijas galvenais treneris Maikls O`Nīls un uzvaras vārtu autors Stīvens Deiviss, kurš atzina, ka Ziemeļīrija mača gaitā dominējusi.

„Tagad neesam zaudējuši jau astoņas spēles pēc kārtas, turklāt šoreiz arī vārtus neielaidām. Tas viss ir ļoti pozitīvi,” izteicās Maikls O`Nīls. „Esam aizvadījuši lielisku gadu, parādot teicamus rezultātus un ļoti veiksmīgi noslēdzot „Euro 2016” atlases ciklu. Mums ir iemesls atzīmēt savus panākumus.”

„Spēle pret Latviju bija pēdējā reize, kad izlase sanāk kopā pirms nākamā gada marta,” turpināja O`Nīls. „Tāpēc bija svarīgi uzvarēt un parādīt labu spēli. Savukārt tagad varam sākt domāt par finālturnīru, spēlētāji ir sapratuši, kas tieši mums ļāva tur nokļūt. Bija svarīgi, lai mēs turpinātu uzsākto un neļautu spēles kvalitātei kristies. Un mačā pret Latviju mūsu spēlētāji to ievēroja un piepildīja.”

Savukārt uzvaras vārtu autors Stīvens Deiviss izteicās, ka šis ir viņa labākais gads Ziemeļīrijas izlasē, un viņš ir ļoti priecīgs to noslēgt ar vēl vienu uzvaru: „Spēlē pret Latviju mēs vēlējāmies saglabāt uzņemto tempu un turpināt spēlēt ar īpašu degsmi. Ļoti sekmīgi uzsākām spēli, ātri radījām pāris iespējas gūt vārtus, kas palīdzēja atraisīties ar līdzjutējiem.”

„Brīnišķīga sajūta atkal gūt vārtus,” turpināja Deiviss. „Saņēmu lielisku piespēli un iedabūju vārtos atsisto bumbu. Man bija arī vēl pāris citas iespējas, tāpat arī patika komandas kopējais sniegums. Bijām pamainījuši savu taktiku un ļoti veiksmīgi tai piemērojāmies, dominējot visā spēlē. Patīkami arī, ka beidzot izdevās pārtraukt neuzvarēto spēļu sēriju pārbaudes spēlēs. Tagad šī sērija aizvākta no mūsu prātiem, varam domāt par ko citu.”

Izmantotie resursi:
Steven Davis winner keeps Euro finals euphoria...
BBC Sport - NI manager Michael O'Neill...