Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Video: Futbolbumbas: Bērni un drošība futbolā, Gatis Kalniņš analītiski par izlasi

Aizvadīta bēdīga nedēļa Latvijas futbolā, un Sportacentrs.com raidījumā #FUTBOLBUMBAS viesojās FK ''Metta/LU'' futbolists Gatis Kalniņš. Kur šobrīd atrodas Latvijas futbols? Kāpēc valstsvienība izskatījās tik slikti pret Igauniju? Vai notikušais ir traģēdija?

Iepriekšējos raidījumus atradīsiet šeit: Arhīvs

00:59-02:26 - noskaņojums pēc Latvijas izlases divām spēlēm
02:53-06:43 - intervija ar Kamešu par spēli pret Igauniju
07:09-09:55 - spēle pret Portugāli
09:58-10:38 - līdzības spēļu pāros pret Šveici/Gruziju un Portugāli/Igauniju
10:53-12:58 - Kalniņš par to, vai jākritizē Latvijas izlase
14:50-15:57 - vai Starkovs satraucas par mediju kritiku?
16:18-19:31 - intervija ar Kazačoku par spēlēm ar Portugāli un Igauniju
19:48-22:46 - spēle pret Igauniju, izlases problēmas
22:48-23:41 - Latvijas futbolistu novērtējums spēlē pret Portugāli
23:42-27:19 - izlases debitantu sniegums
28:03-33:42 - intervija ar Kamešu par spēlēšanu Krievijā
34:54-37:39 - par Kameša sniegumu
37:57-42:35 - bērnu skriešana laukumā spēlē pret Portugāli
42:53-44:38 - aptauja: vai Pahars bija slikts izlases treneris?
45:01-45:56 - cilvēki uz "Skonto" stadiona jumta
45:58-49:12 - atmosfēra, ažiotāža ap futbolu, spēlētāju attieksme
49:13-53:05 - Ronaldu meistarība
53:19-54:50 - atgriešanās pie Virslīgas

, 2017-06-14 17:01, pirms 7 gadiem
O, Kalninam tas pats zilais džemperītis, kas pret igauņiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-06-14 21:39, pirms 7 gadiem
Tas kas Novika kungam derdzās un tracina, ir paša Novika kunga problēma, ne jau manējā. Es neesmu kopā ar Starika izlasi. Bet tā jau arī ir paša Starika, LV izlases un LFF problēma, ne jau manējā. Un kādi varianti bija uzbrukumā pret Portugāli? Nu ko jūs murgojat. Un protams ka pirms tās spēles mums nekādu variantu nebija. Portugāļi jau tā to spēli spēlēja ar 50% atdevi, ne jau viņi sevi izlika pilnībā par 100% Lai uzvarētu Latvijas mazpisānu izlasi to nemaz nevajag darīt.
, 2017-06-14 21:59, pirms 7 gadiem
Un ar ko mums spēle pret Portugāli bija laba? Bija laba aizsardzība, daudz precīzu piespēļu, daudz labu pretuzbrukumu un momentu? Vai vienkārši ar to ka zaudējām "tikai" ar 0-3, nevis ar 0-7 ?
, 2017-06-14 22:31, pirms 7 gadiem
Jauns treneris,smiekli nenāk,lkurā vēl izlasē,ir tāds treneris kurš 3 reizi vada vienu un to pašu izlasi,tiekot divas reizes jau atlaists no viņas,un novik par ko mums ir jāfano ja ir 7 zāģi pēc kārtas pie tam ne pret pasaules tām stiprākajām komandām,pat andora mums ir priekšā! un kur tu redzi labu spēli mūsu izpildījumā,pret to pašu igauniju tu redzēji 5-7 precīzas piespēles mūsu izlases izpildījumā,un vispār momentu veidošanu kaut kādu abās spēlēs,tipa aizsit uz priekšu un šabala vai vēl kāds cits paskrien ar bumbu un dod kaut kur uz centru un bumba tiek pretiniekam,mums ir tikai viena kombinācija sirt uz priekšu un ja dabon bumbu tad kaut ko izdomā viens,vai nu skriens viens uz priekšu vai vnk atdod bumbu pretiniekam!
, 2017-06-14 22:46, pirms 7 gadiem
Edmund, nesmuki, ka runājot skaties acīs tikai Krišam, bet ne ciemiņam. Un tā ar visiem, kas bijuši futbolbumbās. Tāda necieņa no tavas puses
, 2017-06-15 00:40, pirms 7 gadiem
Ļoti sakarīgi un adekvāti komentāri no Gata un Edmunda. Par visu var piekrist. Par visu to pašu runāja arī Edmunda peltie komentētāji. Tā kā diez vai vajadzētu līdzjutēju kritiku padarīt par negatīvismu.

Es eju un iešu uz futbolu, lai gan arvien vairāk iekšā sēž pārliecība, ka Latvijas futbols ne vienmēr būtu pelnījis šo uzmanību.

Domāju, ka pēc neveiksmīgas spēles ar Andoru mājās arī futbola izlase atteiksies spēlēt pie Starkova.

Par Igaunijas spēli pilnīgi neviena laba vārda nav ko teikt štāba virzienā. Gan jau, ja Andris nebūtu atprasījies, arī Andri grūstu laukumā pārbaudes spēli.
, 2017-06-15 06:51, pirms 7 gadiem
Ir viens jautājums: kāpēc izlase spēja parādīt labu spēli pagājušā atlases ciklā pret turkiem un nīderlandiešiem (mājās) un Čehiju viesos, bet kāpēc mēs izskatāmies tik bezpalīdzīgi pret Igauniju? Mūsu izlase var. Runa, manuprāt, nav par meistarību. Mūsu futbolisti ir spēlējuši nesliktās līgās. Manuprāt runa ir par attieksmi, tai pašā spēlē pret Igauniju. Manuprāt spēlētāji vnk nespēlē. Viņiem vajag vaicāt, kāpēc. Varbūt totalizatoros piedalās? Kas to zina... Bet ir iemesls, kāpēc tas tā notiek. Varbūt ir jādara kā savulaik basketbolā izdarīja: tika atlaista visa izlase un sākta jaunas komplektācija. Paturēja tikai 2-3 spēlētājus no iepriekšējā sastāva, kuri spēlēja. Laikam ir laiks futbolā darīt to pašu, jo zemāk rezultātos krist jau nav kur. Atlaist gan trenerus, gan visus spēlētājus, paturot tikai tos, kas spēlē, un būvē jaunu komandu. Tik un tā nav šodien rezultāta. Tad ir jāizmanto iespēja, un krasi viss ir jāmaina. Jāņem 21-23 gadus vecus futboltistus un no viņiem jāveido izlase!
, 2017-06-15 07:56, pirms 7 gadiem
Un vēl ir kas piebilstams: izlasē mēs redzam čaļus, arī trenerus, kuri nerunā latviski vai dara to ļoti slikti. Var viņus aizstāvēt līdz nelabumam, bet tas parāda attieksmi pret Latviju un latviešiem! Tādi cilvēki dzīvo krieviskā vidē, krieviskā informatīvā telpā, kur ienīst Latviju un latviešus, uzskatot mūs par fašistiem, un gaida te Krieviju. Viņi nesitīsies par Latviju. Ja tādiem piedāvās uzraut toto, viņi to darīs drīzāk nekā cīnīsies par Latviju un līdzjutējiem. Viņi necīnīsies par valsti un tautu, kuru viņi ienīst, ļoti iespējams! Ja mēs paskatāmies, kas notiek krieviskajā informācijas telpā un kā tur noskaņo krievus pret latviešiem un Latviju, tad ko gaidīt no cilvēkiem, kuri tajā telpā dzīvo?! Tas ir ļoti svarīgs faktors, kuru nez kāpēc daudzi negrib atzīt. Bet tas ir. Varbūt tas ir galvenais faktors, no kura aug kājas visām problēmām ar klaju čaļu necīnīšanos par izlasi (lai piedod mani tie izlases čaļi-nelatvieši, kuri tomēr cīnās laukumā).

Ar Krievijas patriotiem futbola izlases sastāvā mēs tālu netiksim! Te arī iespējams ir atbilde uz jautājumu par to, kāpēc klubos spēlētāji var, bet izlasē nevar. Klubos viņi pelna algu, bet izlasē cīnīties par valsti un tautu, kuru viņi neciena un uzskata par fašistisku, viņiem nav motivācijas. Viņi labāk tad uzraus toto un saņems piķi par to, ka ar savu nespēlēšanu būs panākuši kādam vēlamo rezultātu. Tāpēc manā skatījumā šī izlase ir izformējama, un jāsāk būvēt jauna, atstājot tikai atsevišķus čaļus.

Atstājami, manuprāt, ir Zjuzins, Rakels, Gutkovskis, Karašauskas, piemēram…. Dobrecovu par galveno un sākam būvēt jaunu komandu!
, 2017-06-15 10:57, pirms 7 gadiem
Parezi>OILER1981
Jānomaina visas augšas, arī krieviskais apkalpojošais personāls un atstājami vien daži futbolisti no Starkova izlases.
bet principā, kamēr valsts izlasē valdīs krievu valoda un būs vien nedaudz latviešu futbolistu, nekāds rezultāts nebūs?
Vai kāds zin izlasi, kur saziņa notiek svešvalodā un valsts pamatnācija izlasē pārstāvēta ar dažiem spēlētājiem? Šādai komandai nav pat teorētiski cerību kaut ko sasniegt!
, 2017-06-15 16:33, pirms 7 gadiem
Būtu labāk paanalizējuši kāda hu*a pēc pirms spēles tika drillēts EHR rus hits radio
, 2017-06-15 18:20, pirms 7 gadiem
Starkovam vienkārši nav ideju. Kā pirms 4 gadiem vadīja komandu, tā vada arī tagad. Nekas nav mainījies. Nekādu jauninājumu vai ideju. Vārtus sargā visa komanda, bet uzbrukumā - nu kā sanāks. Pēc futbolistiem un spēles var spriest, ka puiši nesaprot, ko no viņiem vēlas. Nav vienotas taktikas vai idejas.
Vēl sliktāk ir Kazakēviča U-21 izlasē, viņš vienkārši neko nesajēdz no futbola. Tikai pēc katras spēles sūdzas par labu futbolistu trūkumu.
Raimonds Krollis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF
191

Latvijas izlase sāk drausmīgi, Krollis panāk neizšķirtu pret Lihtenšteinu

Šovakar Kiprā otro pārbaudes spēli jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā aizvadīja Latvijas futbola valstsvienība, kam neizdevās pieveikt Lihtenšteinu – 1:1. Pirmajās sekundēs Mārcis Ošs iesita bumbu savos vārtos, bet turpinājumā izlīdzinājumu panāca Raimonds Krollis.
Latvijas U19 valstsvienība. Foto: LFF
1

Latvieši nenotur pārsvaru un Elites posma turnīru noslēdz ar vienu punktu

Šā gada Eiropas U19 meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības ar neizšķirtu (1:1) pret Elites posma septītās apakšgrupas mājinieci Ziemeļmaķedoniju noslēdza Viktora Dobrecova trenētie Latvijas futbolisti.
Foto: LFF
1

Latvijas U17 meitenes sagrauj Gruziju, tomēr neiekļūst A līgā

Latvijas WU-17 meiteņu izlase sestdien noslēdzošajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra mačā Fēru salās ar rezultātu 5:0 (3:0) uzvarēja Gruziju un savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, ziņo Latvijas Futbola federācija.