Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Andoras U-21 izlases treneris: "Mūsu vārtsargam pret Latviju sevišķi daudz darba nebija"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Andoras U-21 izlases treneris: "Mūsu vārtsargam pret Latviju sevišķi daudz darba nebija"
Andoras U-21 izlase pirms spēles Jelgavā
Foto: LFF.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas futbola U-21 izlase Jelgavā 2019. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla pirmajā spēlē neprata pārspēt vienaudžus no Andoras. Piedāvājam viesu trenera Husto Ruisa sacīto pēcspēles preses konferencē.

Husto Ruiss, Andoras U-21 izlases galvenais treneris: "Zinājām vēl pirms spēles, ar kāda tipa komandu tiksimies - ka tas ir fiziska spēka un pieredzes sakausējums. Mēs labi iegājām spēlē, bet jau iepriekš nelolojām cerības par savu momentu veidošanu. Tai pašā laikā zinājām, ka kaut kādas iespējas vismaz pēc standartsituācijām vai pretuzbrukumiem varētu būt. Laika gaitā beidzot saskārāmies ar Latvijas izlases presingu, taču personīgi uzskatu, ka pat šajos brīžos, kad Latvija sāka kontrolēt bumbu, savu vārtu drošību kontrolējām. Latvijai bumbas kontrole nedeva tīrus vārtu gūšanas momentus. Brīžos, kad vajadzēja, labu darbu paveica mūsu vārtsargs, taču īstenībā nekas sevišķi daudz viņam nebija jādara. Tāpēc domāju, ka neizšķirts rezultāts ir godīgs."

Vai pirms spēles sagaidījāt no Latvijas U-21 izlases kaut ko vairāk?
"Mēs Latvijas izlasi labi izpētījām. Manuprāt, Latvijai par sliktu nospēlēja šīs dienas laika apstākļi - bija karsts un mēs pie šādas gaisa temperatūras esam pieraduši vairāk. Tā ka šādos apstākļos Latvija nespēja izveidot kārtīgus momentus, neskaitot divas iespējas pēc tālajām/augstajām piespēlēm."

Pirmajā puslaikā Latvijas futbolistam bumba soda laukumā, iespējams, trāpīja pa roku. Vai uzskatāt, ka bija jāpiešķir 11 metru soda sitiens?
"No savas pozīcijas neko skaidri nevarēju saskatīt, bet spēlētāji man vēlāk teica, ka trāpījums pa roku bija acīmredzams. Taču šādi lēmumi ir tikai tiesneša pārziņā. Kad piedalāmies starptautiskos mačos, esam pieraduši, ka pret mums šādas pendeles tiek piespriestas."

Dienu pirms šīs spēles trīs jūsu futbolisti aizvadīja spēli Andoras nacionālās izlases sastāvā pret Ungāriju (1:0). Kā tas bija iespējams? Pirmkārt, pagūt uz Latviju [pārējā komanda ieradās iepriekš], otrkārt, aizvadīt divas intensīvas spēles divu dienu laikā? [jautājums "pazūd tulkojumā" un Andoras treneris atbild uz citu jautājumu, proti, vai kāds no Andoras U-21 izlases varētu uzspēlēt pret Latvijas nacionālo izlasi - aut.]
"Jā, man par to nav šaubu un domāju, ka arī Latvija var saskarties ar problēmu, ka tai trūks spēlētāju U-21 izlasei. Droši vien arī no mūsu U-21 izlases būs futbolisti, kas nacionālo izlašu līmenī rudenī spēlēs pret Latviju."

Vai Andoras lielās izlases uzvara pār Ungāriju iedvesmoja šodien U-21 izlasi?
"Jā, vakardienas rezultāts mums bija ļoti iedvesmojošs. Vienlaikus tas ir tā darba rezultāts, kas ir ieguldīts. Citi varbūt to nepamana, bet darbs patiešām ir ieguldīts. Pat ja esam maza valstiņa, varam paveikt futbolā kaut ko labu."

Latvijas U-21 izlasei tā nebija laba spēle, bet vai varat izcelt, kurš bija tās labākais futbolists šodien?
"Izcelšu [sauc numurus - aut.] Mārtiņu Ķiguru, Andreju Cigaņiku, kuram ir ļoti stipra kreisā kāja, Antoniju Černomordiju, kurš ir kapteinis un kuram ir liels fiziskais spēks, kā arī Marku Kurtišu, kurš ir mobils un labi spēlē viens pret vienu."

Jūsu komandai izdevās labi izspēlēt standartsituācijas.
"Jā, esmu lepns par saviem puišiem un viņu attieksmi. Standartsituāciju sagataves tā ir mūsu ikdienas maizīte un apzināmies, ka pat no viena stūra sitiena vai jebkādas citas standartsituācijas varam iegūt kaut ko labu."

Kuras Latvijas spēles noskatījāties, gatavojoties šim mačam?
"Latvija pret Lietuvu un Latvija pret Baltkrieviju šī gada martā [šajos mačos pamatsastāvā izgāja attiecīgi septiņi un astoņi futbolisti, kuri bija pamatsastāvā arī pret Andoras U-21 - aut]."

"Paldies par jūsu viesmīlību un to, ka devāt iespēju šeit labi pavadīt laiku."

Daiņa Kazakeviča pēcspēles preses konferences video apskatāms šeit.

  +7 [+] [-]

, 2017-06-15 00:39, pirms 7 gadiem
Izlasot šo virsrakstu, Indriksonam un Mežeckim vajadzētu nosarkt un nekavējoties uzrakstīt atlūgumu.

  +5 [+] [-]

, 2017-06-15 07:14, pirms 7 gadiem
Jā un vēl prasīt piedošanu par Latvijas Futbola degradēšanu.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-15 13:55, pirms 7 gadiem
Šī vecuma musu izlases spēlētāji pārliecinoši pārspēja Turcijas izlasi,regulāri izcīnijuši uzvaras pār tādām komandām kā Вaltkrievija, Somija,Igaunija, kā līdzvērtīgi cīnijušies ar Norvēģiju. 2014.gadā šie spēlētāji izcīnija Baltijas kausu, pārliecinoši apspēlējot savus pretiniekus un neielaižot nevienus vārtus,parādot kvalitatīvu futbolu. Kādi spēlētāji vēl ir nepieciešami,lai apspēlētu Andoru?
Kamēr futbolu vada tādi kā Kazakēvičs, Latvijas futbolam nav nekādu izredžu,jo slēpj savu impotenci aiz spēlētāju mugurām.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-15 17:17, pirms 7 gadiem
Kāpēc visi lietas redz tik drūmi?

1) Mūsu pieaugušo izlase atlases turnīrā atpaliek no Andoras izlases par spīti uzvarai savstarpējajā spēlē!
2) Mūsu U21 izlase ar Andoras vienaudžiem spēlē kā līdzīgs ar līdzīgu!

No tā ir jāizdara pozitīvus secinājumus! Pēc dažiem gadiem arī mūsu pieaugušo izlase būs cienīga stāvēt Andorai blakus, nevis atrasties aiz Andoras kā šobrīd! Jaunatne ir mūsu nākotne, Starkovs ir mūsu treneris un Indriksons ir mūsu vadonis!!!