Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas futbola izlasē vienam spēlētājam pozitīvas Covid-19 analīzes

Latvijas futbola izlasē vienam spēlētājam pozitīvas Covid-19 analīzes
Latvijas izlases pamatsastāvs Sanmarīno. Foto: LFF

Latvijas nacionālajā futbola izlasē, veicot Covid-19 pārbaudes pēc atgriešanās no spēles Sanmarīno, pozitīvas analīzes uzrādījis aizsargs Vladislavs Sorokins, paziņots federācijas mājaslapā. Kā apšaubāms pārbaužu rezultāts klasificēts vēl vienam izlases spēlētājam Vladislavam Fjodorovam un komandas fizioterapeitam Dmitrijam Jefremenkovam, kuri līdz ar to pārbaužu brīdī uzskatāmi par neinfekcioziem.

"Saskaņā ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) sanitārā protokola noteikumiem un pēc konsultācijām ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) fiksēta desmit spēlētāju riska grupa, kurai, izvērtējot apstākļus un veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, bijis ciešs kontakts ar minētajām personām. Šai grupai 13. novembrī pirms izlases pirmsspēles treniņa operatīvā kārtā tiek veikta papildu testēšana. Šo spēlētāju dalība treniņā iespējama tikai tad, ja pirms tam tiks saņemts attiecīgs negatīvs atzinums. Pretējā gadījumā šie spēlētāji treniņā nepiedalīsies, gaidot pārbaužu rezultātus," teikts LFF paziņojumā.

"Citiem izlases pārstāvjiem atsevišķi drošības pasākumi nav noteikti, tomēr, izvērtējot situāciju un potenciālos riskus, pēc piektdienas vakara treniņa atsevišķa ārpuskārtas testēšana tiks veikta arī visiem pārējiem valstsvienības pārstāvjiem. Trīs minētās personas, ievērojot sanitārā protokola noteikumus un SPKC norādes, ir pametušas izlases treniņnometni un pašizolējušās. Latvijas Futbola federācija (LFF) pateicas visiem par ieguldījumu izlases darbā un novēl stipru veselību!" federācijas mājaslapā turpināts.

"Saistībā ar vīrusa izplatību Eiropā Latvijas valstsvienība novembra spēļu sasaukumā ieviesusi vēl stingrākas drošības procedūras, nekā noteikts UEFA sanitārajā protokolā, – līdztekus ierastajiem masku valkāšanas, dezinfekcijas un pulcēšanās noteikumiem izlase pārvietojas ar vairākiem autobusiem, lai nodrošinātu lielākas distances ievērošanu, izvairās no ilgstošas atrašanās šaurās telpās, maltītes ietur pie vairākiem atsevišķiem galdiem u.c. Šie pasākumi ļauj personu saslimšanas gadījumā operatīvi noteikt to kontaktpersonas un maksimāli ierobežot slimības tālāku izplatību. Atbilstoši UEFA sanitārā protokola norādēm Latvijas izlase pēc attiecīgo valstsvienības pārstāvju izolēšanas turpina gatavoties UEFA Nāciju līgas spēlēm ar Fēru salām 14. novembrī Rīgā un Andoru 17. novembrī viesos, paralēli veicot atkārtotas ārpuskārtas testēšanas. Papildu testēšanas kārta paredzēta arī tūdaļ pēc 14. novembra spēles.

Jau iepriekš ziņots, ka novembra spēļu sasaukuma sākumā izlasē tiks konstatēta viena trenera saslimšana, kā rezultātā no pārējās komandas tika izolēti vēl divi treneru korpusa locekļi, bet vēl viens cits apkalpojošā personāla pārstāvis izlasei nepievienojās, jo viņa pirmstermiņa Covid-19 pārbaužu rezultāts tika klasificēts kā apšaubāms. LFF izsaka pateicību SPKC pārstāvjiem par sniegto atbalstu un sadarbību!"

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12976/latvijas...


, 2020-11-13 15:35, pirms 3 gadiem
Izrādās izlasē ir arī kaut kas pozitivs
, 2020-11-13 15:35, pirms 3 gadiem
Ļoti žēl, un tas nozīmē, ka būs vēl 😕
, 2020-11-13 15:39, pirms 3 gadiem
Izlase un pozitivs. Sen nebija dzirdets tads vardu salikums.
, 2020-11-13 16:12, pirms 3 gadiem
T.G.H. rakstīja: Izlase un pozitivs. Sen nebija dzirdets tads vardu salikums.
Bija gan - "pozitīvs vektors" pirms un pēc katras spēles.
, 2020-11-13 16:15, pirms 3 gadiem
pa kluso pateikšu, tikai ne1, treneris turpina latviskot sastāvu/ cs
, 2020-11-13 17:46, pirms 3 gadiem
Daini, labāk bez krieveļiem !
, 2020-11-13 21:18, pirms 3 gadiem
Visticamāk, ka pateicoties šiem "sportistu burbuļiem" mēs arī nedabūsim kaut cik nokontrolēt to sērgu. Tas, pēc kādiem parametriem pēta, kuri sportisti ir bīstami un kuri nē, ir pilnīgs nonsenss. Es veikalā nevaru ieiet bez maskas, bet futbolisti, kuri ēd, dzīvo un laukumā rīvējas viens pret otru, kā kontaktpersonas tiek laikam izvilkti ar sērkociņiem. Sorokins bija laukumā, ar visiem svinēja pēc gūtiem vārtiem, kā var sanākt, ka riska grupa ir tikai desmit cilvēki? Tur no tiem vien, kas ar viņu bija laukumā, jau sanāk vairāk.
, 2020-11-13 23:01, pirms 3 gadiem
yankeezulu rakstīja: Visticamāk, ka pateicoties šiem "sportistu burbuļiem" mēs arī nedabūsim kaut cik nokontrolēt to sērgu. Tas, pēc kādiem parametriem pēta, kuri sportisti ir bīstami un kuri nē, ir pilnīgs nonsenss. Es veikalā nevaru ieiet bez maskas, bet futbolisti, kuri ēd, dzīvo un laukumā rīvējas viens pret otru, kā kontaktpersonas tiek laikam izvilkti ar sērkociņiem. Sorokins bija laukumā, ar visiem svinēja pēc gūtiem vārtiem, kā var sanākt, ka riska grupa ir tikai desmit cilvēki? Tur no tiem vien, kas ar viņu bija laukumā, jau sanāk vairāk.
Palūdz Dieviņu, lai ātrāk vakcīna ir, lai var iznīdēt to tavu "sērgu"
, 2020-11-13 23:06, pirms 3 gadiem
Maigi izteikšos! Kurš IDIOTS vēl tic šim kovida murgam???
, 2020-11-13 23:18, pirms 3 gadiem
batista rakstīja: Maigi izteikšos! Kurš IDIOTS vēl tic šim kovida murgam???
https://twitter.com/atheist_from_lv
Raimonds Krollis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF
191

Latvijas izlase sāk drausmīgi, Krollis panāk neizšķirtu pret Lihtenšteinu

Šovakar Kiprā otro pārbaudes spēli jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā aizvadīja Latvijas futbola valstsvienība, kam neizdevās pieveikt Lihtenšteinu – 1:1. Pirmajās sekundēs Mārcis Ošs iesita bumbu savos vārtos, bet turpinājumā izlīdzinājumu panāca Raimonds Krollis.
Latvijas U19 valstsvienība. Foto: LFF
1

Latvieši nenotur pārsvaru un Elites posma turnīru noslēdz ar vienu punktu

Šā gada Eiropas U19 meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības ar neizšķirtu (1:1) pret Elites posma septītās apakšgrupas mājinieci Ziemeļmaķedoniju noslēdza Viktora Dobrecova trenētie Latvijas futbolisti.
Foto: LFF
1

Latvijas U17 meitenes sagrauj Gruziju, tomēr neiekļūst A līgā

Latvijas WU-17 meiteņu izlase sestdien noslēdzošajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra mačā Fēru salās ar rezultātu 5:0 (3:0) uzvarēja Gruziju un savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, ziņo Latvijas Futbola federācija.