Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pātelainens: "Zinu, ka nākamajā spēlē varam uzvarēt"

Rolands Eliņš

Pātelainens: "Zinu, ka nākamajā spēlē varam uzvarēt"
Miksu Pātelainens. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Neizšķirts rezultāts starp Latvijas un Kazahstānas futbola izlasēm UEFA Nāciju līgas spēlē ir godīgs rezultāts, uzskata vienības galvenais treneris Miksu Pātelainens.

"Tā bija smaga cīņa un esmu priecīgs ar spēlētāju attieksmi un cīņassparu. Mūsu futbolisti bija organizēti un spēlēja kā komanda. Kazahstānas futbolisti bija ātri un apveltīti ar labām tehniskajām īpašībām," pēcspēles preses konferencē teica Pātelainens.

Latvijas izlases labā vārtus šajā mačā guva Artūrs Karašausks, kuram šie bija pirmie vārti valstsvienībā. Tikmēr kazahiem atzīmējās Baktijars Zajnudinovs, kuram gan bumba atsitās pret roku, taču tiesneši vārtu guvumu ieskaitīja.

"Neesmu redzējis atkārtojumu un nezinu, vai zaudētajos vārtos bija spēle ar roku. Futbolisti gan teica, ka roka bija, taču neatkarīgi no tā spēlētājiem šajā epizodē bija labāk jāaizsargājas. Ja tur bija roka, tas noteikti nav patīkami," atzina Pātelainens. "Pārsteidzoši, ka Karašausks 26 gadu vecumā guvis savus pirmos vārtus izlasē. Priecājos, ka viņš šoreiz izcēlās ar precīzu sitienu. Viņš savā karjerā iepriekš ir guvis skaistus vārtus."

Latvijas izlases sastāvā debiju sestdien piedzīvoja pussargs Andrejs Cigaņiks.

"Cigaņiks bija pārliecināts par saviem spēkiem, viņš ir tehniski labs spēlētājs. Prieks, ka viņš varēja debitēt izlasē un ceram, ka turpinās pārstāvēt valstsvienību. Andrejs kopumā parādīja vīrišķīgu un labu spēli," apmierināts bija Latvijas izlases galvenais treneris.

Pātelainens kopumā pauda gandarījumu par Latvijas izlases sniegumu, sakot, ka futbolisti atdevuši visu, lai cīnītos par savu valsti.

"Vēlējos, lai spēlētāji ir tuvu pretiniekiem un nedod viņiem lielu rīcības brīvību. Kopumā esmu priecīgs par spēlētāju attieksmi un to, kā viņi aizsargājās. Kazahstānai ir pieredzējuši futbolisti, kuri regulāri spēlē Eirokausos," norādīja treneris.

"Daudz trenējāmies, lai veiksmīgi pārslēgtos no aizsardzības uz uzbrukumu. Protams, varējām būt labāki gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, taču bija reizes, kad ļoti veiksmīgi saspēlējāmies. Ja mēs būtu mazliet veiksmīgāk spēlējuši pretinieku soda laukumā un noslēdzošās piespēles būtu veiksmīgākas, domāju, varējām arī uzvarēt," neslēpa Pātelainens.

Jau mača 27.minūtē Latvija bija spiesta veikt piespiedu maiņu, jo kājas traumu guva Vjačeslavs Isajevs, kura vietā laukumā nāca Aleksandrs Fertovs.

"Isajeva traumas dēļ bija jāveic ātra maiņa, kas nedaudz izjauca plānus. Viņa savainojums nav nopietns un tā mēdz gadīties. Spēles beigās mūsu futbolistu vidū gan bija vērojams nogurums," atklāja Pātelainens.

Nākamajā mačā otrdien Latvija uzņems Gruziju, kas teju ir nodrošinājusi pirmo vietu grupā, jo sestdien ar 3:0 (1:0) uzvarēja Andoru.

"Domāju, šis bija godīgs rezultāts. Viņiem bija labi momenti. Koncentrējamies nākamajai spēlei un spēlēsim pret komandu, kurā ir individuāli tehniski un ātri spēlētāji. Mums ir jāatjaunojas un jābūt pārliecinātiem, ka spēlētāji būs gatavi aizvadīt nākamo maču. Zinu, ka varam uzvarēt nākamajā spēlē. Šobrīd nedomājam par situāciju turnīra tabulā un koncentrējamies nākamajai cīņai," kaujiniecisks bija somu speciālists.

Savukārt Kazahstānas izlases galvenais treneris Staņimirs Stoilovs arī bija apmierināts ar sestdienas maču.

"Mums bija vairāk labu momentu, bet pietrūka spējas veiksmīgi noslēgt uzbrukumus. Lai arī ielaidām diezgan vieglus vārtus, nevaram teikt, ka spēlējām slikti. Uzbrucējiem bija labas iespējas gūt vārtus, tomēr šobrīd Kazahstānā nav izteikti spēcīgu uzbrucēju un arī vadošajos vietējo līgu klubos uzbrukuma pozīcijās spēlē leģionāri. Tā mums šodien bija problēma. Latvija bija ļoti nopietns pretinieks, bet Kazahstāna kopumā izskatījās nedaudz labāk. Mūsu grupā trīs komandas turpina līdzvērtīgu cīņu," pauda speciālists.

Izmantotie resursi:
LETA

  +4 [+] [-]

, 2018-10-13 22:33, pirms 6 gadiem
mixu normāls pipars

  +7 [+] [-]

, 2018-10-13 22:53, pirms 6 gadiem
Pātelainens: "Zinu, ka nākamajā spēlē varam uzvarēt." - Šo teicienu vajag ierāmēt un pielikt mūsu komandas ģērbtuvē pie sienas.

  +3 [+] [-]

, 2018-10-13 23:32, pirms 6 gadiem
Reiz kādā krogā pie durvīm bijis uzraksts - "Šodien vēl par naudu, rīt par brīvu." Un tā katru dienu, bezmaksas rītdiena tā arī nekad nepienāca. Cerams, ka uzvaru no mūsu izlases tomēr reiz sagaidīsim.

  +3 [+] [-]

, 2018-10-14 00:27, pirms 6 gadiem
Izrādās, lai izdarītu precīzu piespēli ir vajadzīga veiksme.. humora vecis tas pekanens..

  +1 [+] [-]

, 2018-10-14 07:01, pirms 6 gadiem
Mikus visu zina! Saplosīs vilki gruzīnu jērus!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-10-15 03:11, pirms 6 gadiem
Cerams, ka neļausim gruzīniem otrdien vēl neko garantēt. Pēc atjaunošanās jābūt gataviem spēlei par visiem 100%.