Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Ferdinandam patika gan Rīga kā pilsēta, gan Latvijas izlases futbols"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pahars: "Ferdinandam patika gan Rīga kā pilsēta, gan Latvijas izlases futbols"
Rio Ferdinands
Foto: AP/Scanpix

Sportacentrs.com sazinājās ar Latvijas futbola izlases bijušo galveno treneri Marianu Paharu, lai vairāk uzzinātu par slavenā Rio Ferdinanda vizīti Latvijā.

Kā zināms, Latvijas - Andoras (4:0) izlašu spēli klātienē vēroja bijušais futbolists Rio Ferdinands (38), kura kontā 81 spēle Anglijas izlasē un vairāk nekā 300 mači "Manchester United", seši Anglijas Premjerlīgas tituli, Čempionu līgas tituls (2008.) un virkne citu titulu un individuālu sasniegumu.

Sportacentrs.com no Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Gorkša noskaidroja, ka Ferdinanda vizīte mūsu zemē bija iespējama pateicoties Marianam Paharam (41), kurš arī daudzus gadus futbolista karjerā pavadīja tieši Anglijas Premjerlīgā, bet vēl nesen vadīja Latvijas izlasi. Sportacentrs.com sazvanījās ar Paharu, kurš sacīja, ka šobrīd par savu nākotni vēl ir neziņā, tāpēc plašas intervijas sniegt nevēlas, toties atklāja Ferdinanda vizītes aizkulises.

Pahars: "Esam pazīstami ar Ferdinandu un, kad ciemojos Londonā, uzaicināju viņu uz Rīgu. Sākotnējā ideja bija vienkārša ciemošanās, nevis konkrēti futbola spēle. Pēc tam abas šīs lietas apvienojām. Ferdinandam šī vizīte ļoti patika - gan Rīga kā pilsēta, gan futbols. Latvijas izlasei ne katru reizi izdodas tādu pretinieku kā Andora sagraut. Viņš palika apmierināts ar redzēto, tostarp futbola ziņā."

Ņemot vērā, ka Ferdinandam līdz bija arī "partneri", provocēju Marianu, vai šāda vizīte un Latvijas izlases sekmīgā spēle var dot taustāmu rezultātu, proti, kāda spēlētāja iekārtošanos Anglijā. Pahars: "Viss ir iespējams. Skaidrs, ka ne uzreiz un varbūt tas varētu notikt nākotnē ar kādu jauno spēlētāju. Ar tādu domu arī vedu Ferdinandu uz futbolu. Diemžēl Latvijas futbolistiem nepietiek tikai labi spēlēt futbolu - ir vajadzīgi arī kontakti. Kuram par to vislabāk spriest, ja ne man. Apzinos, ka, lai Latvijas izlase spēlētu labāk, ir vajadzīgs, lai vairāk futbolistu būtu labās līgās. Vēlos palīdzēt Latvijas futbolam un savu iespēju robežās to arī daru. Tagad [kad nestrādāju] man ir daudz brīvā laika un varu palīdzēt vairāk."

Vaicāts par Ferdinanda "partneriem", Pahars stāsta: "Kā jau zini, Ferdinands šobrīd vēlas sākt profesionāla boksera karjeru. Viņam līdzi bija menedžeris. Taču kopumā Ferdinanda darbības lauki ir plaši - viņš ir eksperts futbola studijā, viņam ir futbola akadēmija Dubaijā, tagad arī bokss."

Tāpat Pahars ar smaidu nosaka, ka Ferdinands aicinājis viņu uz savu studiju futbola eksperta lomā, tomēr Marians nesteidz piekrist: "Zini, man futbola eksperta un komentētāja loma nekad nav vilinājusi." Jokoju, ka Rio varbūt aicina pievienoties arī boksā? Pahars smejas: "Kādā svarā? Super vieglajā? Nē, paldies."

  +1 [+] [-]

, 2017-10-13 18:37, pirms 7 gadiem
čalim patīk, ka iesit 3 golus pēc pretinieku rupjām vai ne tik rupjām kļūdām? Ka nevienu reizi ar bumbu neizdodas tikt soda laukumā pret komandu, kurā puse spēlētaju strādā benzīntankā? Vai arī tas, ka viss, ko mūsejie spēja, bija centrēt? Jā, centrējumi. Angļiem patīk centrējumi, tā noteikti ir atslēga

  -3 [+] [-]

, 2017-10-13 18:40, pirms 7 gadiem
nu neviens jau neteiks, ka nepatika... Latvijas izlases futbolā reāli nav kam patikt, un Rīga, vismaz lietainajos rudens mēnešos, arī nav nekāda īpašā.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-13 18:49, pirms 7 gadiem
Žēl ka viņš neredzēja iepriekšējās 5 spēles ar barankām. Diez ko tad viņs teiktu... diez starkovvatņiks nav lepns par to ko rio saka

 +10 [+] [-]

, 2017-10-13 19:26, pirms 7 gadiem
Skaidrs, ka Rīga patika... Tomēr skaista pilsēta, bet Latvijas futbols pat mums latviešim nepatīk.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-13 19:46, pirms 7 gadiem
Varbūt šams par LV izlases futbola patikšanu to domāja kā sarkasmu, a Pahars jau sacerās.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-13 20:24, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Varbūt šams par LV izlases futbola patikšanu to domāja kā sarkasmu, a Pahars jau sacerās.
Starp citu, Latvija pēdējo spēli pārliecinoši uzvarēja. Bet Paharam vajadzēja piekrist iet par komentētāju, pārāk kautrīgs viņš ir.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-13 21:39, pirms 7 gadiem
Tad jau Ferdinands savu iespēju nokavēja, - paskatīties, kā boksē Briedis un parunāt ar īstu boksa aģentu Alu Siestu, nevis angļu ņuņņām.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-13 22:25, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Varbūt šams par LV izlases futbola patikšanu to domāja kā sarkasmu, a Pahars jau sacerās.
Standarta pieklājības frāzes vnk Neies jau teikt, ''Worst football I've seen''

     [+] [-]

, 2017-10-14 00:01, pirms 7 gadiem
Angļu futbols un latviešu futbols ,pašlaik tie ir divi dažādi jēdzieni.Ja atbrauktu Olsons un pamācītu latviešus ,kā jāspēlē futbols,tas būtu tiešām vērtīgs notikums.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-14 08:01, pirms 7 gadiem
man likās, ka Ferdinands ir gudrs džeks, bet...

     [+] [-]

, 2017-10-14 13:55, pirms 7 gadiem
Bija Skonto stadionā.

     [+] [-]

, 2017-10-14 18:17, pirms 7 gadiem
Ferdinands varētu arī kādu boksa maču noboksēt Latvijā, ticiet man skatītāju Arēna Rīga būtu pietiekoša.