Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Latvija - Kazahstāna (0:1, spēle galā)

Rolands Eliņš

Vārti: - Kuats 65`
Brīdinājumi: Karaušausks 73` - Kuats 84`
Latvija: Vaņins, Gabovs, Dubra, Gorkšs, Maksimenko, A. Višņakovs (Karašausks 57`), Zjuzins (J. Ikaunieks 83`), Laizāns, Cauņa (E. Višņakovs 72`), Šabala, Rakels
Kazahstāna: Pokatilovs, Malijs, Smakovs, Engels, Sujumbajevs, Šomko, Logviņenko, Kuats, Dosmagambetovs (Konisbajevs 68`), Nuserbajevs (Gurmans 82`), Hižņičenko (Ščotkins 90`)
Galvenais tiesnesis: Stīvens Maklīns (Skotija)

Tātad vakara rezumē - Latvija pēdējā, Kazahstāna piektā, Nīderlande (atkal) izgāžas, Turcija uz finālturnīru, Ungārija dusmīgi skatās uz Latviju un dosies uz pārspēlēm, bet no H grupas kā otrās vietas ieguvēja izkļuvusi Horvātija, aiz borta atstājot Itālijai zaudējušos norvēģus.

Spēle beigusies ar 1:0 Kazahstānas labā. Lai izvairītos no skarbākiem vārdiem, atkārtošu pēc pirmā puslaika teikto - šīs 90 minūtes Latvija pie saviem lielākajiem sasniegumiem pieskaitīt nevarēs.

90+4` Kazahiem lieliska iespēja dubultot pārsvaru, taču sitiens bloķēts, kamēr pretuzbrukumā Latvijai neizdodas izmantot pretinieku aizķeršanos. Karašausks centās apspēlēt un krita soda laukumā, taču nekāda soda nebija un līdz ar to laimīgas pendeles arī ne. Tikmēr Turcija vadībā 1:0!

90` Laizāns labi pacīnās laukuma centrā un iegūst bumbu, taču, neredzot uzbrukuma turpinājumu, atspēlē atpakaļ. Gabovs ietraucas soda laukumā, taču sit krietni garām. Pagaidām izskatās, ka visi trumpji kazahu rokās, lai arī visu joprojām var mainīt vieni vienīgi vārti. Vēl sešas kompensācijas minūtes.

Tikmēr Nīderlande nepadodas - Huntelāra un van Pērsija vārti panākuši 2:3. Lai oranžie paliktu trešie, pašiem jāiesit vēl divi vārti, un jācer, ka Islande paspēs izraut uzvaru Turcijā. Tur joprojām 0:0.

83` Rakels ielaužas pretinieku soda laukumā, taču nokļūst pārāk tuvu laukuma gala līnijai, lai izdarītu sitienu. Laika, lai izvairītos no sakāves, paliek arvien mazāk. Tikmēr kazahi uzbrucēju Nuserbajevu nomaina ar aizsargu, kamēr Pahars Zjuzina vietā uzmaina Jāni Ikaunieku.

78` Bīstams Rakela sitiens no soda laukuma vidus tiek bloķēts, kamēr kazahi nekādu jaunu divriteni izgudrot netaisās - piesardzīga spēle aizsardzībā un strauji pretuzbrukumi, vienā no tiem nākas glābt arī Vaņinam, tiesa, sitiens bija no pārāk asa leņķa, lai "Sion" vārtsargu tas pārsteigtu.

73` Pahars ar risku neskopojas un sūta laukumā ceturto (!) nominālo uzbrucēju, proti, Cauņas vietā laukumā iznāk Eduards Višņakovs. Zaudēt gan vairs patiešām nav daudz ko, bet noslēgt ciklu ar vārtiem būtu ļoti vērtīgi.

Tikmēr Nīderlandē vēl tumšāks brīdis mājiniekiem. Robins van Persijs muļķīgā un neveiksmīgā kārtā raida bumbu savos vārtos, izvirzot čehus vadībā 3:0. Skarbi, patiešām skarbi, turklāt Nīderlande jau krietnu brītiņu spēlē vairākumā.

66` Vārti! Kazahi izvirzās vadībā 1:0. Pēc diviem apšaubāmiem, Latvijai neizdevīgiem tiesneša lēmumiem Kazahstānas laukuma pusē pēc kārtas kazahi noorganizē teicamu pretuzbrukumu, kurā spraugu Latvijas aizsardzības līnijā atrod Islambeks Kuats. Viņš izraujas viens pret Vaņinu un mirkli pirms viņu panāk aizsargi precīzi raida bumbu tālajā apakšējā vārtu stūrī. Diemžēl 0:1...

64` Kazahstānas uzbrucējs krīt Vaņina soda laukumā, taču tiesnesis nereaģē un izskatās, ka pareizi dara - kontakts ar aizsargu likās minimāls. Pēc pirmajām 60 minūtēm jāsaka, ka bezvārtu neizšķirts ir absolūti loģisks rezultāts.

58` Latvijai pirmā maiņa - Višņakovs dod vietu Karašauskam, kamēr laukumā turpinās visia mierīga spēle. Karašausks jau pirmajā pieskārienā uzsāka asu uzbrukumu, cenšoties apspēlēt pretinieku un sagādājot Latvijai stūra sitienu.

52` Pirmajās otrā puslaika minūtēs Latvija uzbrūk vairāk un jau izpildījusi divus stūra sitienus. Pagaidām gan saasinājuma pretinieku vārtu priekšā nav.

46` Sācies otrais puslaiks. Spēlētāju maiņu nav nevienā no komandām.

Situācija A grupā pēc 1. puslaika

VKomandaSUNZVārtiP
1.Islande1063117:521
2.Čehija1071218:1222
3.Turcija1044213:916
4.Nīderlande1041515:1213
5. Latvija100646:186
6.Kazahstāna100375:183

Statistika pēc pirmā puslaika

IzlaseSitieni (rāmī)St. sitieniBumbas kon. %Sodi
Latvija4 (1)355%6
Kazahstāna6 (4)045%8

45+2`Puslaika izskaņā Maksimenko un Višņakovs veic pāris bīstamus reidus kreisajā flangā, kuri nedaudz uzlabo priekšstatu par pirmo puslaiku, taču kopumā jāatzīst, ka Latvija šīs 45 minūtes pie saviem lielākajiem panākumiem nevar pieskaitīt. Tagad jācer, ka otrajā puslaikā spēlēsim tāpat kā iepriekšējās spēles otrajā nogrieznī. Izlases dodas pārtraukumā.

Tikmēr Nīderlandē scenārijs par tās kvalificēšanos "Euro 2016" pārceļas uz zinātniskās fantastikas nodaļu - čehi 35. minūtē panākuši 2:0... Oranžajiem vājš cikla sākums un izskatās, ka traģisks noslēgums. Turcija Islande pagaidām 0:0.

39` Ātrais uzbrukums Latvijai, kurš tiek piebremzēts, taču pēc Višņakova centrējuma Rakels soda laukuma vidū apturēja bumbu un sita pa vārtiem. Iespējams, nedaudz sasteigts lēmums, jo aizsargs bija krietna metra attālumā, taču no malas jau viegli to teikt

35` Latvijas aizsardzības līnija palaiž garām Vācijā spēlējošā Engela ieskriešanu soda laukumā. Vaņins izgājienā paspēja novērst bīstamo momentu, taču sadursmē ar Engelu cieta nelielu traumu. Bumba palika spēlē un kazahi paspēja vēlreiz uzsist pa vārtiem, taču Vaņins par spīti sāpēm bumbu tvēra tik un tā. Pēc nelielas pauzes Latvijas pamatvārtsargs, par laimi, varēja turpināt spēli.

33` Kazahiem divi puslīdz bīstami uzbrukumi pēc kārtas - viens beidzas ar neprecīzu piespēli gar vārtiem, otru paspēja apturēt Maksimenko. Bet nu tendence nez vai Paharu iepriecina...

Tikmēr Nīderlandē brūk un gāžas oranžās izlases cerības - Čehija viesos vadībā 1:0 pēc Kaderžābeka vārtu guvuma.

28` Spēle rit visai mierīgi, dažbrīd arī haotiski. Pagaidām tādu patiešām nopietnu vārtu gūšanas iespēju mūsu izlasei nav bijis, un pamazām arī izlīdzinājusies bumbas kontrole.

23`Maksimenko kļūdās laukuma centrā, kas rada bīstamu kazahu ātro uzbrukumu, taču pats Maksimenko arī paspēja aizsardzībā un iesāka jau Latvijas prettriecienu, kad Cauņa mēģināja un gandrīz arī ar bumbu tika pretinieku soda laukumā.

18` Latvijai ilgs uzbrukums, kurā bumbu soda laukumā tomēr nesanāk nogādāt, lai arī centās gan Rakels, gan Šabala. Savukārt kazahu uzbrukumu jau pašā sākumā aprauj Laizāna ass pārkāpums, par kuru tiesnesis pagaidām pažēlo un pabrīdina tikai mutiski.

Taču briesmas nezūd, un Vaņinam nākas glābt pēc tālsitiena, un Sujumbajevs bija pirmais pie atsistās bumbas, un šeit Latvijai nedaudz paveicās, ka viņš steigā sita garām.

14` Zjuzinam spēcīgs tālsitiens nedaudz garām vārtiem. Latvijas futbolisti pieprasa stūra sitienu, taču tiesnesis norāda uz atsitienu no vārtiem. Pēc tam pirmais uzbrukums arī kazahiem, taču Vaņins darbojas pārliecinoši.

11` Rakels cenšas apspēlēt individuāli, taču, kad tas neizdodas, tā vietā lai turpinātu cīņu par bumbu pārmetoši skatās uz tiesnesi. Taču nākamajā uzbrukumā Cauņa, Višņakovs un Zjuzins izveidoja veiksmīgu kombināciju, kurā Aleksejs gandrīz palika viens pret vārtiem, taču Zjuzina pēdējā piespēle bija nedaudz par spēcīgu.

6`Pirmais stūra sitiens Latvijas izpildījumā, šoreiz neveiksmīgs. Spēli esam iesākuši aktīvāk un bumbu kontrolējām vairāk, taču pagaidām piesardzīgi.

1` Himnas izskanējušas, kapteiņi sasveicinājušies, spēle sākusies! Abas komandas dodas pēc pirmās uzvaras šajā ciklā.

21:31 Pirmsspēles ieskatā Sportacentrs.com lasītājiem bija iespēja paust savu prognozi par mača iznākumu. Lūk, pašreizējie rezultāti - 81.4% norādīja, ka Latvija uzvarēs, 8.8% balsis saņēma neizšķirta variants, bet pavisam pesimistiski bija 9.7% prognožu.

21:25 Marians Pahars vakar preses konferencē norādīja, ka izvairīšanās no pēdējās vieta ir principiāls mērķis abām izlasēm: "Vispirms jau neviena no komandām, ne Latvija, ne Kazahstāna, negrib būt pēdējā vietā. Tas ir galvenais, par ko mēs rīt cīnīsimies. Rezultāts būs galvenais. Domāju, mēs pilnībā neesam pelnījuši būt pēdējā vietā šajā grupā. Atlikusi pēdējā spēle - protams, tas būs grūti, bet ceru, ka puiši atdos visu, lai sasniegtu rezultātu."

21:15 Pēc pusstundas tiks dota pēdējā mača sākuma svilpe Latvijas izlases atlases ciklā. Iespējams, ka līdzīgi varēsim teikt arī par Nīderlandi, kurai cīņā par trešo vietu ne tikai jāuzvar čehi, bet arī jāsagaida Turcijas neveiksme. Iespēju robežās centīsimies painformēt par notikumiem arī citās A grupas spēlēs, kuras arī sāksies 21:45.

Latvijas sākumsastāvā šoreiz tikai viena izmaiņa - Igoru Tarasovu aizstās Oļegs Laizāns, savukārt pārējais desmitnieks palicis nemainīgs, ieskaitot Polijas pirmajā līgā spēlējošā Valērija Šabalas došanos pamatsastāvā un Karaušauska/Višņakova jaunākā palikšanu rezervē, pussargu līnijā nav Jāņa Ikaunieka. Diemžēl treneris Pahars jau apstiprinājis, ka arī pat uz maiņu nevarēs iziet Vitālijs Jagodinskis, kuram trauma.

Savukārt Kazahstānas pamatsastāvā trīs izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo spēli pret Nīderlandi. Jau vēstījām, ka traumas dēļ nevar spēlēt vidējās līnijas līderis Islamhans, tāpat nav arī uzbrucēja Ščotkina un pussarga Konisbajeva. Sākumsastāvā toties ir bijušais Aleksandra Fertova komandas biedrs Kjelcē Sergejs Hižņičenko, kurš izlasē nav guvis vārtus vairāk nekā gadu, un "Astana" pussargi Šomko un Nuserbajevs. Jāatgādina, ka "Astana" šosezon spēlē ČL grupu turnīrā

Sākumsastāvi

Latvija: Vaņins, Gabovs, Dubra, Gorkšs, Maksimenko, A. Višņakovs, Zjuzins, Laizāns, Cauņa, Šabala, Rakels

Kazahstāna: Pokatilovs, Malijs, Smakovs, Engels, Sujumbajevs, Šomko, Logviņenko, Kuats, Dosmagambetovs, Nuserbajevs, Hižņičenko

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Islande962117:520
2.Čehija961216:1219
3.Turcija943213:915
4.Nīderlande941415:1013
5. Latvija90546:185
6.Kazahstāna90275:182
1 2 3 80 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-10-13 21:30, pirms 9 gadiem
Veiksmi Latvijai! Domāju esat pelnījuši uzvaru! Un prieks par Paharu, kurš bez problēmām mauc pa latviski!

     [+] [-]

, 2015-10-13 21:33, pirms 9 gadiem
Galvenais nenovērtēt Kazahus par zemu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-10-13 21:41, pirms 9 gadiem
deaddreamer rakstīja: Par skaistu spēli, par uzvaru!

https://www.youtube.com/watch?v=gcVKUK0aAqM
Varētu palūgt nobloķēt šito piparu? Paldies!

  -1 [+] [-]

, 2015-10-13 21:45, pirms 9 gadiem
Pastastiet kads kapec SSabala?

     [+] [-]

, 2015-10-13 21:50, pirms 9 gadiem
Varbūt kādam ir links uz spēli?

     [+] [-]

, 2015-10-13 21:54, pirms 9 gadiem
Ganjau kadam ir

  +2 [+] [-]

, 2015-10-13 21:57, pirms 9 gadiem
Pajoliskie dinaburgas fani varētu pamācīties no LV fanu sektora kā jāatbalsta sava komanda, daudzveidīgi!

  +2 [+] [-]

, 2015-10-13 21:59, pirms 9 gadiem
Tur jau tas suns aprakts. To ko tu redzi ir gadi neatlaidigas centibas, tas nav fenomens kas radies nedelas laika. Tapec visi laipni lugti uz h sektoru, tie kas nenak uz izlasi ka uz teatri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-13 22:11, pirms 9 gadiem
Sāniņš rakstīja: Veiksmi Latvijai! Domāju esat pelnījuši uzvaru! Un prieks par Paharu, kurš bez problēmām mauc pa latviski!
Tev gan problēmas uzrakstīt latviski
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-13 22:13, pirms 9 gadiem
britiw_h-side rakstīja: Tur jau tas suns aprakts. To ko tu redzi ir gadi neatlaidigas centibas, tas nav fenomens kas radies nedelas laika. Tapec visi laipni lugti uz h sektoru, tie kas nenak uz izlasi ka uz teatri
bet brīnos. izlasei te tikai kādas 3-4 spēles gadā, kamēr dinamo virs 30 - bet tie arī tālāk par DI-NA-MO nav izauguši ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-10-13 22:19, pirms 9 gadiem
Kas komentē pa ltv7 spēli?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-10-13 22:20, pirms 9 gadiem
Anatolijs komentē ar to otru kuru es nezinu

  -2 [+] [-]

, 2015-10-13 22:22, pirms 9 gadiem
Sāniņš rakstīja: Pajoliskie dinaburgas fani varētu pamācīties no LV fanu sektora kā jāatbalsta sava komanda, daudzveidīgi!
Futbolā un hokejā ir raksturīga atšķirīga līdzjušana. Medveščak ir izņēmums kurā hokeja spēlē atbalsts notiek īsti futbola garā.
Kas kuram tuvāks. Man labāk patīk kā atbalsta DR , futbola līdzjušana kā tāda patīk sliktāk kopumā (ne jau attiecībā uz Latviju). Protams te būs daudzi futbola fani ,kuri uzreiz iebildīs.
Gaumes lieta, citam patīk citam nē.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-13 22:23, pirms 9 gadiem
Izskatās ka Nīderlande ne pa kam uz Franciju negrib braukt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-13 22:24, pirms 9 gadiem
Izskatās ka Kipra grib braukt uz Franciju

     [+] [-]

, 2015-10-13 22:26, pirms 9 gadiem
Var kaukur redzeet video ja aarzemees atrodas?

     [+] [-]

, 2015-10-13 22:26, pirms 9 gadiem
Marlboro rakstīja: Var kaukur redzeet video ja aarzemees atrodas?
Tava bezmaksas televīzija - TVid.us
Šeit man iet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-13 22:30, pirms 9 gadiem
Pagaidām daudz kas mums nesanāk, braķis reizēm nevietā...Manuprāt, Šabala nekāds.

  +2 [+] [-]

, 2015-10-13 22:37, pirms 9 gadiem
Kazahi loti labi uznak virsu musu malejiem bumbas sanemsanas laika
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-13 22:37, pirms 9 gadiem
Gaisa divcīņā Kazahi pārliecinoši!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-13 22:42, pirms 9 gadiem
1.puse diezgan švaka. Ceram uz 2.puslaiku kā pret Islandi.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-13 22:43, pirms 9 gadiem
Funs, nevis futbola un hokeja lidzjusana atskiras bet lidzjusanas stils. Ir ta sauktie kuzmichi kas uzmalejusi vaigus sezhot visu speli dolbi gi na ma, un ir ultras kas organizeti pavada visu speli stavot kajas un dziedot dazadus motivus. Pielito vizualos uzvedumus ar karogiem baneriem un ja ir iespeja pirotehniku. Esmu dazados vecumos dazados stilos un teiksu ka just lidzi ultras stila ir interesantak jaudigak in eruditak

     [+] [-]

, 2015-10-13 22:44, pirms 9 gadiem
mississippi rakstīja: Tava bezmaksas televīzija - TVid.us
Šeit man iet
PALDIES!!!

  -1 [+] [-]

, 2015-10-13 22:44, pirms 9 gadiem
Oranzhie galiigaa pakaljaa :-D
1 2 3 80 komentāri