Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Žigajevs: "Nav patīkami, ka mūs uzskata par lūzeriem"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Žigajevs: "Nav patīkami, ka mūs uzskata par lūzeriem"
Aleksandrs Cauņa
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc vakar aizvadītās Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles ar Gruziju (1:1) pārdomās par spēli dalījās Latvijas izlases pussargi Jurijs Žigajevs un Aleksandrs Cauņa. Ventspilnieks Žigajevs paudis sašutumu par līdzjutēju negatīvo attieksmi pret izlasi, savukārt Cauņa uzskata, ka izlase ar katru maču progresē.

"Kopumā bija līdzīga spēle. Tā jau uz mums pēdējā laikā skatās kā uz lūzeriem. Mēs arī lasām presi. Nav patīkami, tas, ka pēc neveiksmīgām spēlēm mūs noliek. Jā, dažreiz neizdodas, bet cīnāmies vienmēr. Domāju, ka tādos brīžos jāatbalsta, nevis jābūt negatīviem," pēc spēles teica Latvijas izlases pussargs Jurijs Žigajevs.

Vai Kaladze nerādīsies sapņos? "Nekas īpašs. Labs aizsargs, viens pret vienu, protams, bija grūti spēlēt. Pāris reizes tīku garām, ne "tīri", bet tiku," saka Žigajevs, kurš periodisko vietām mainīšanos ar Cauņu, uzskatīja par labu taktisko variantu, jo pretinieku aizsargiem bija visu laiku jāseko līdzi tam, no kuras puses uzbruks bīstamāk – Cauņa labāk spēlē ar kreiso kāju, bet pats Žigajevs ar labo.

"To, ka guvu vārtus, sapratu, kad pēc sitiena atrados uz zāliena. Skaisti vārti, bet vēlos redzēt atkārtojumu. Par varoni sevi neuzskatu. Ja uzvarētu, varbūt varētu par to aizdomāties. Šie vārti ir visas komandas nopelns par to, ka nepadevāmies. Spēles beigās jau piezagās neticība par to, ka varētu neizdoties izglābties, jo pēdējā spēlē pret grieķiem nespējām atspēlēties," spēli atceras vienīgo vārtu autors Latvijas izlasē Aleksandrs Cauņa.

"Paskatījos uz tablo un redzēju, ka rit jau kompensācijas laiks, pie soda laukuma bija gan Kristaps Grebis, gan Artjoms Rudņevs un pat Kaspargs Gorkšs. Nodomāju – man arī jāiet uz priekšu cerībā uz to, ka pie manis varētu nokļūt atlēkusī bumba. Gorkšs mani pamanīja un nometa bumbu, izdevās skaisti vārti," piebilst Cauņa.

Pussargs uzskata, ka Latvijas izlases sniegumā vērojams progress: "Jūtu, ka ar katru spēli pieliekam. Visa komanda kopumā, salīdzinot ar cikla sākumu. Spēlētājos ir manāma pārliecība, kādas nebija pirmajā spēlē pret Horvātiju. Piemēram, šoreiz mūsu vārtsargs bumbu spēlē bieži ievadīja, izspēlējot ar aizsargiem, pret horvātiem ne reizi nekā tāda nebija. Tagad jau centāmies pieturēt bumbu, vairāk saspēlēties."

"Šodienas izvēlētā taktika man nebija nepierasta. Tādā shēmā spēlēju arī klubā. Jutos komfortabli, jo aptuveni desmit mačus jau biju šajā pozīcijā nospēlējis," Aleksandra Starkova izvēlēto taktiku komentēja Cauņa.

Savukārt uzbrucējs Ģirts Karlsons, kurš vakar palika ārpus pieteikuma (mačam drīkst pieteikt 18 futbolistus), Sportacentrs.com palikšanu malā skaidroja ar to, ka vienkārši, nav ticis sastāvā. Savainojuma uzbrucējam neesot, lai gan komandas ģērbtuvi Ģirts pameta, nedaudz pieklibodams.

1 2 44 komentāri

 +23 [+] [-]

, 2010-10-13 00:42, pirms 13 gadiem
Pirmais profesionāla sportista likums - nelasīt presi!!!
Slēpts komentārs: balkons
Slēpts komentārs: flipsider

  +9 [+] [-]

, 2010-10-13 00:57, pirms 13 gadiem
Faniem arī nav patīkami, ka komanda spēlē kā lūzeri.

Un nevis "dažreiz neizdodas", bet gan "reti kad izdodas".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: normiic

     [+] [-]

, 2010-10-13 01:04, pirms 13 gadiem
senscore rakstīja: Faniem arī nav patīkami, ka komanda spēlē kā lūzeri.

Un nevis "dažreiz neizdodas", bet gan "reti kad izdodas".
tad ej un trenējies, kaut no rīta līdz vakaram, lai VISMAZ TEV izdodas kaut ko parādīt. nevis te gudri .... .

  +4 [+] [-]

, 2010-10-13 01:04, pirms 13 gadiem
Juus visus neuzskata par luuzeriem! Par luuzeriem uzskata Satrkovu, Laizaanu, Astafjevu un vel dazhus kadrus epizodiski. Ja ne presei, tad faniem noteikti ir taisniiba!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-10-13 01:42, pirms 13 gadiem
rronijs rakstīja: Juus visus neuzskata par luuzeriem! Par luuzeriem uzskata Satrkovu, Laizaanu, Astafjevu un vel dazhus kadrus epizodiski. Ja ne presei, tad faniem noteikti ir taisniiba!
pareizi! pimnīgi piekrītu! Cauņa, Zīgajev, ja šito lasat tad zinat, ka jūs ESAT VEČI! Nekad neesmu jūs par lūzeriem saucis un neteisos saukt. Nav gluži viens un tas pats jūsu spēle un ciņa un Astafjeva vai Laizāna cīņa. Mēs esam ar jums, un tu ESI varonis ar tiem vārdiem. es neticēju, ka izdosies... Kas attiecas uz Starkovu tad domājams manas domas jau te kādi 1000 cilvēki ir izteikuši. Esmu vienisprātis - treneris jāmaina...
Slēpts komentārs: fire

  +2 [+] [-]

, 2010-10-13 03:22, pirms 13 gadiem
James121 rakstīja: tad ej un trenējies, kaut no rīta līdz vakaram, lai VISMAZ TEV izdodas kaut ko parādīt. nevis te gudri .... .
Diemžēl savu karjeru neesmu izvēlējies profesionālajā sportā

  +5 [+] [-]

, 2010-10-13 03:25, pirms 13 gadiem
normiic rakstīja: Pretīgi, ka tādi, kā Tu ir mūsu komandas līdzjutēji!
Skaidrs, ka mūsējie pašlaik nerāda savu labāko spēli, bet tas nedod iemeslu saukt viņus par "lūzeriem" u.tml.!
Pretīgi, ka dēļ tādiem ņuņņām bez attieksmes mēs nekad nekur nebūsim labākie.

Spēlē pret novājināto Grieķiju mūsējie izskatījās pēc lūzeriem. Kādēļ nevar iztikt bez pieklājības frāzēm un pateikt kā ir? Latviešiem jau vienmēr jālien kādam dibenā un tāpēc arī esam tur, kur esam. Arī sportā. Pietrūkst paškritikas, nekaunības. Vienmēr tikai kaut kāda čīkstēšana.

  +3 [+] [-]

, 2010-10-13 06:50, pirms 13 gadiem
Starkovs ir jāmaina, jo viņš nespēj objektīvi izvērtēt situāciju. Pārāk liela saikne ir izveidojusies ar agrāko gadu izlases sastāvu, Skonto sistēmu, bijušajiem un esošajiem trēnējamiem. Vajadzētu sastāvu izvēloties jau domāt par nākamo ciklu (esošajā otrā vieta vairs nespīd) un tādēļ ir jāatvadās vismaz no Astafjeva un Rubīna.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-10-13 07:44, pirms 13 gadiem
Dīvaini lasīt Žigajeva "atklājumu"par līdzjutēju kritiku.It kā nezinātu,ja būtu uzvarētāji,tad lasītu slavas dziesmas.Un manuprāt kritika vienam otram pēc Grieķijas spēles ir nākusi par labu,jo gan Laizāns,gan Astafjevs vakar nospēlēja tīri ciešami.Vienīgi man personiski Rubīns laukumā izskatījās kā tāds pārpratums un pats dīvainākais,ka Starkovs pat nereaģēja.Varbūt es kaut ko nesaprotu?Bet komandas atjaunināšanu jāuzsāk nekavējoties,lai būtu komanda vismaz uz pasaules čempionāta atlases ciklu.Kas attiecās uz J.Žigajeva spēli,tad arī viņš gan Grieķijā,gan vakar nospēlēja krietni zemāk par savu līmeni.Domāju Grieķijā izejot uz maiņu nevarēja iejusties tik īsā laikā spēlē,tomēr vakardiena pierādīja,ka tā īsti nav.Starp citu, diez vai Starkova vietā atradīsim labāku treneri,jo lielu naudu ārzemju speciālistam nebūs ko maksāt,bet pašu spečuki līdzvērtīgu Starkovam vienkārši šobrīd nav.Lieta atrisināma pavisam vienkārši ar LFF starpniecību norakstot šo ciklu uz komandas atjaunināšanas rēķina un dot iespējas spēlēt izlasē vairākiem debitantiem,kaut vai uz maiņu.Viens piemērs par spēlētāju ,kuru redzu biežāk.18 gadīgais Zjuzins varētu mierīgi aizstāt Laizānu izlasē kaut vai iznākot uz maiņu.
Visu šo sezonu viņš aizvada FK Ventspils pamatsastāvā un pietiekoši daudz ir iedevis rezultatīvas piespēles tieši Žigajevam.Tas tikai viens piemērs.Tam var piekrist,var nepiekrist.Sliktākais jau ir tas ,ka šobrīd nekas tāds netiek darīts.Tiek tēlots ,ka komanda izmisīgi cīnās par iekļūšanu finālturnīrā.Līdzjutējiem jau acis neaizmālēs un vakardienas neizšķirts arī tāda cūcene vien bija ,jo Gruzija izskatījās labāk.To redzam arī tabulā.Ir pienācis laiks paaudžu pakāpeniskai maiņai.

  -1 [+] [-]

, 2010-10-13 07:51, pirms 13 gadiem
mister_negative rakstīja: NEVIS KADS TE KKO UZSKATA,BET VISI ZINA KA JUS ESAT LUZERU BARS
Tu, cenzēts, tev kauns vispār ir? Pats sēdi mājās, kasi kuli, un vēl kko viņiem di*s virsū.

     [+] [-]

, 2010-10-13 08:34, pirms 13 gadiem
zhigaajeva kungs... es tev ieteiktu mainiit sporta veidu... un iidi tur... kaadu veel tu attieksmi gribi..., ja ir piepeele - kljuuda, piespeele - kljuuda...
veel vareetu to pieciest, ja laukumaa netiktu laisti visaadi pljutkini un veci eezelji... un visbeidzot... kad laukumaa dzirdeesim latvieshu valodu...?

  +7 [+] [-]

, 2010-10-13 08:44, pirms 13 gadiem
Žigājev, bet Jūs bļin tādi esat!
Jūs video vsp skataties? Iesaku paskatīties centīgāk paša spēli nevis pretinieka, tik pretīgu, neskatāmu, nesakarīgu futbolu nespēlē pat San Marino vai kāda cita mazā valsts, kur futbolu spēlē tirgus onkuļi, skolotāji, gaļas izcirtēji....un Kreipān nevaig mūldēt, ka vakar spēle bija laba?!?!?Vienreiz atļaujies kādu spēcīgāku vārdu par futbola izlasi, kā to dariji pagājušo sezon par Dinamo spēli, kad zaudējām visiem pēc kārtas..
Gribat vai negribat Latvijā futbols turās "pie mākslīgās elpināšanas aparāt", atliek vien atvienot viņu un beigt tukšā mucā mest naudu!!!

  +3 [+] [-]

, 2010-10-13 09:21, pirms 13 gadiem
neesmu no tiem kas pēc zaudējumiem rauj matus no priekšas un pakaļas ..arī vārds lūzeri diez vai ir īstais ..neviens jau laukumā neiet ar domu pakāst..bet par spēlētāju atdevi laukumā, spēles kvalitāti un vispār gatavību šim atlases ciklam ir gan jautājumi - tikai nevajag te šito par klubiem kuros viņi, kuros mēs...mūsu klubos ir daudz spēlētāju kuri no pieciem metriem nepiesegtam spēlētājam prot piespēli precīzi atdot ...rudens cikls tomēr būtu vērtējams kā izgāšanās..rezultāta un jo vairāk parādītā futbola ziņā..

  +4 [+] [-]

, 2010-10-13 09:32, pirms 13 gadiem
pareizi teici: lūzeri, lūzeri un vēlreiz lūzeri!!! Latvijas izlase un Starkovs vienkārši tracina. No šā sastāva var atstāt 4 (Vaņins, Gorkšs, Cauņa un Rudņevs), pārējos jāmaina uzreiz, lai vismaz kaut kad būtu komanda, kas var uzvarēt!

  +1 [+] [-]

, 2010-10-13 09:33, pirms 13 gadiem
Piekritu Algunam.Ir japarbauda vairaki jaunie speletaji.No gruziniem gaidiju vairak,vakar vinus varejam apspelet,bet tikai ne ar Starkova taktiku,mainam un psihologiju.Ja,piekritu Algunam,ka Latvija patreiz nav treneru ar ko varetu aizstat Starkovu.Tad jamekle treneri arzemes ar musdienu futbola izpratni.Mes esam mantojusi padomju laiku futbolu un psihologiju,kura jau sen nekur neder.Salidzinajuma ar iepreksejam spelem Laizans vakar izskatijas diezgan labi,bet Starkovs vinu nomainija.Rubins visu speli bija nekads,bet Starkovs vinu visu speli tureja laukuma.Ja gribejam uzvaret,tad nainas bija jaizdara jau atrak.Ko Pereplotkins vai Grebis var izdarit par10-15 minutem.Cauna iesita smukus vartus,bet kopuma vins nospeleja bez izdomas.Vins labi parvalda bumbu,bet domasana krietni atpaliek,tapat ka parejiem.Rudnevs izradas tads pats ka Gauracs,centigs,bet meistariba klibo,bet galvenais ka vinam ir momenti,vins ir kustigs,agri vai velu vins savu golu iesitis izlase,bet lidz Verpakovskim vinam vel talu.Gruzini nebaidas laist laukuma puisi,kam tiko nesen palika 18 gadi,bet musu treneri no jaunajiem baidas taka no uguns,ar tadu pieju tali neaizbrauksim.

  +5 [+] [-]

, 2010-10-13 09:33, pirms 13 gadiem
zinu, ka esmu sūdīgs fans, jo esmu redzējis, kā citur spēlē futbolu un šāds futbols man nav vajadzīgs...
Slēpts komentārs: armandsbrants

  +5 [+] [-]

, 2010-10-13 09:52, pirms 13 gadiem
76 rakstīja: pareizi teici: lūzeri, lūzeri un vēlreiz lūzeri!!! Latvijas izlase un Starkovs vienkārši tracina. No šā sastāva var atstāt 4 (Vaņins, Gorkšs, Cauņa un Rudņevs), pārējos jāmaina uzreiz, lai vismaz kaut kad būtu komanda, kas var uzvarēt!
No šā sastāva jāatkratās no Astafjeva,Laizāna,Pļutkas,Rubīna!Protams līdzi paraujot Petroviču!
Kas nokārtoja Cauņam momentu?nevis pussargi,bet gan aizsargi,Kļava centrēja Gorkšam,tas ar galvu Cauņam,un tam tikais vajadzēja trāpīt.(tādai precizitātei piespēlēs jābūt,lai kaut kas izveidotos)
Un vēl, kā Laizānu nomainīja Grebis,spēle aizgāja!

  +1 [+] [-]

, 2010-10-13 10:01, pirms 13 gadiem
armandsbrants rakstīja: Treneris nav jāmaina. Starkovs ir labs. Vienkārši ir jāpasaka viņam, ka tikt tālāk šoreiz izredžu vairs nav, ka viņam ir jāgatavojas nākamajam atlases ciklam. Un, ja ar tādiem nosacījumiem mēs pēc pāris spēlēm redzam, ka uz laukuma ar tādu pašu "cīņassparu" iet Laizāns, Astafjevs un vēl kāds, tad gan ir jāatlaiž, jo domu nav uztvēris.
2007 g. kad Petrovičs pārņēma izlases vadību,arī tad atlases cikls bija sačakarēts,jau tad prasījās pēc Astafjeva,Laizāna,Rubīna atsēdināšanas tālāk no izlases pamatsastāva,bet ko tu petrovičam padarīsi ,ja reiz viņu apmierina šo 3 futbolistu sniegumi,gan 2007g,gan 2010!
Treneris ir ar steigu jāmaina!

  +2 [+] [-]

, 2010-10-13 10:08, pirms 13 gadiem
Tagad laiks pārbaudes spēlē ar Ķīnu iespēlēt jaunos un mazpieredzējušos izlasē. Ja Starkovs paņems uz Ķīnu gan Astafjevu gan Laizānu un abus reizē laidīs laukumā, tad neizprotu viņa ideju. Kādam pieredzējušam vajag būt centrā, lai jaunais (Lazdiņš, Zjuzins, Rafaļskis vai cits) justos drošāk, bet abus vecos centrā NĒ!

  +4 [+] [-]

, 2010-10-13 10:46, pirms 13 gadiem
Laikam jau daudz nepatiikamaak ir BUUT luuzerim nekaa tikt uzskatiitam par taadu.
Domaaju, ka Latvijas futbols pashos pamatos ir galiigi garaam. Starkovam, Indriksonam un Co bija pietiekoshs lai, lai uz vecu panaakumu reekjina izaudzinaatu jaunu speeleetaaju paaudzi. Ko izlasee dara Laizaans? Kaada velna peec Astafjevs tiek laists uz laukuma? Nu, jaa... Vitaalijs tiek biidiits rekordam par visvairaak aizvadiitajaam speeleem nacionaalajaa izlasee. Vinju vajadzeeja atkaitiit no izlases kaadus 100 machus atpakalj. Skiet, baigaa stagnaacija iestaajusies (turpinaas) Latvijas futbolaa. Izlase izskataas peec klaunu bara. Speele neskataama. Parasti skatos ar aarzemju koleegiem, bet jau otro speeli peec kaartas kauns par taadu izlasi. Kaads te rakstiija: "ciinaas". Kas taa par ciinju, ja aprobezhojas ar bezmeerkjiigu skraidiishanu un pilniigu individuaalaas tehnikas truukumu. Tehniku tachu var iemaaciities laika gaitaa - tur pat iipashi treneri nav vajadziigi. Ja ir veeleeshanaas un augsti meerkji, tad viss sanaaks. A kas muuseejiem pa meerkjiem? Miikstie LUUZERI!
Eh... Izkjengaajos un labaak palika

     [+] [-]

, 2010-10-13 11:00, pirms 13 gadiem
[quote alguns]
Dīvaini lasīt Žigajeva "atklājumu"par līdzjutēju kritiku.It kā nezinātu,ja būtu uzvarētāji,tad lasītu slavas dziesmas.Un manuprāt kritika vienam otram pēc Grieķijas spēles ir nākusi par labu,jo gan Laizāns,gan Astafjevs vakar nospēlēja tīri ciešami.Vienīgi man personiski Rubīns laukumā izskatījās kā tāds pārpratums un pats dīvainākais,ka Starkovs pat nereaģēja.

Piekrītu- Astafjevs cīnījās savu iespēju robežās, bet Laizāns gan vakar bija pilnīga miskaste, lēnā riksītī brīžiem paskrēja, pie bumbas parasti tika, kad bija standartsituācijas, atdeve =0.
Starkovam tiešām vajadzētu iespēlēt jaunos pa vidu, jo šitādā kombinācijā izlasei nākotnes nav un šis cikls tāpat jau ir pakāsts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-10-13 11:05, pirms 13 gadiem
Andris5 rakstīja: No šā sastāva jāatkratās no Astafjeva,Laizāna,Pļutkas,Rubīna!Protams līdzi paraujot Petroviču!
Kas nokārtoja Cauņam momentu?nevis pussargi,bet gan aizsargi,Kļava centrēja Gorkšam,tas ar galvu Cauņam,un tam tikais vajadzēja trāpīt.(tādai precizitātei piespēlēs jābūt,lai kaut kas izveidotos)
Un vēl, kā Laizānu nomainīja Grebis,spēle aizgāja!
Ekselenti pateikts!!!!

     [+] [-]

, 2010-10-13 11:36, pirms 13 gadiem
Lūzeri paliek lūzeri.

     [+] [-]

, 2010-10-13 12:17, pirms 13 gadiem
vairs jau neuzskata, bet zina ka esat

  -1 [+] [-]

, 2010-10-13 12:53, pirms 13 gadiem
tās neprecizās piespēles un haotiska aizsargu /pusssargu bumbas izsišana uz labu laimi (laizānām un astafjevam ipashi) šitā puikas spēlē pagalmā, nevis 40 gadigi veči izlases sastāvā... nu kā tad var Netracināt ?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 44 komentāri