Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Igaunijas treneris: "Pārsteidza, ka Latvija mūs nepresingoja augstāk"

Agris Suveizda

Igaunijas treneris: "Pārsteidza, ka Latvija mūs nepresingoja augstāk"
Martins Reims
Foto: LFF

Igaunijas futbola izlase izbraukumā Latviju uzvarēja pirmoreiz kopš 1931. gada. Pēc panākuma (2:1) igauņu galvenais treneris un rekordists valstsvienībā aizvadīto spēļu ziņā Martins Reims vispirms mikszonā ilgi runāja ar Igaunijas žurnālistiem, bet pēc tam sniedza preses konferenci arī vietējiem masu medijiem.

- Par to, kura komanda šodien bija labāka, laikam nav nekādu šaubu?
- Kurš uzvar spēlē, tas arī ir labāks. Varbūt mums bija lielāka iniciatīva, protams. Arī mājinieku komanda izvēlējās taktiku spēlēt ar pretuzbrukumiem. Ja šāda taktika tai palīdz labāk atrast plašumu aiz līnijām, kāpēc ne? Domāju, vienmēr labāka komanda ir tā, kura gūst vairāk vārtu.

- Vakar pirms treniņa teicāt, ka gribat bumbu kontrolēt vairāk nekā pret Beļģiju. Vai bijāt gaidījis, ka ar bumbu būsiet tik daudz?
- Protams, biju gaidījis, ka Latvija mūs presingos augstāk. Tas bija neliels pārsteigums. Taču domāju, ka mēs izskatījāmies svaigāk un kustējāmies vieglāk. Varbūt gan es neesmu objektīvs. Pirmajā puslaikā mums bija iniciatīva, taču neradījām iespējas – tikai sitām no distances. Nespējām atrast zonas aiz līnijām.

- Vai pārsteidza, ka Latvija turpināja spēlēt ar trim centra aizsargiem?
- Tas bija redzams jau spēlē pret Portugāli. Protams, tā vecajam jaunajam trenerim bija pirmā spēle amatā. Zinājām, ka viņam patīk spēlēt ar 4-4-2, patīk spēlēt ar diviem uzbrucējiem. Tieši to arī akcentējām: spēli ar diviem uzbrucējiem – vai tas būtu ar 3-5-2 vai 4-4-2. Starta sastāvos ieraudzījām trīs aizsargus, tā ka zinājām, ka būs līdzīgi kā pret Portugāli, taču ar nedaudz augstāk esošiem spēlētājiem. Tā ka tas nebija pārsteigums.

- Jūsu ielaistie vārti bija jūsu kļūda?
- Tā bija naiva kļūda no aizsarga puses. Varu teikt droši. Vārtsargam ir jāzina, kad spēlēt īsi un kad izdarīt tālo piespēli. Viņš labi spēlē ar kājām, un zinu, ka klubā, Somijā, viņi ar aizsargiem daudz saspēlējas īsām piespēlēm. Tā ka viņam nemaz nav viegli izdarīt tālo piespēli. Zem spiediena spēlējot ar īsām piespēlēm, izdarījām sliktu piespēli, kas pilnībā atvēra mūsu zonas. Un mājiniekiem tie bija viegli vārti.

- Vai bija kāds Latvijas izlases spēlētājs, kurš palika atmiņā?
- Godīgi sakot, vairāk sekoju līdzi saviem spēlētājiem. Daži bija aizvadījuši 90 minūtes pret Beļģiju, kas mums bija ļoti grūta spēle. Jo īpaši, kad palikām desmit vīru sastāvā. Nezinājām, cik ilgi daži spēlētāji spēlēs. Dažās zonās mums nebija tik lielu problēmu, ka būtu vajadzējis izdarīt agras maiņas vai ko tamlīdzīgu. Zinājām, ka Latvija ir ļoti spēcīga pie standartsituācijām. Ļoti spēcīga gaisā. Tajā ziņā mums varbūt bija kādas problēmas, bet ne ļoti lielas.

- Zināt, kad Igaunija pēdējoreiz Latviju uzvarēja Latvijā?
- (Igaunijas preses sekretārs iečukst ausī gadskaitli, un treneris plati pasmaida) Jā, tas bija pārāk sen. Arī pēdējā uzvara bija sen, vai ne? 2005. gadā, šķiet. Uzvarēt pārbaudes spēlē gan ir kas nedaudz cits nekā uzvarēt atlases spēlē, taču mači pret Latviju ir principiāli un ļoti gribējām uzvarēt. Šodien mums paveicās to izdarīt.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-13 01:33, pirms 7 gadiem
Mēs paši esam par to pārsteigti. Visi. Prozit!

  +7 [+] [-]

, 2017-06-13 06:31, pirms 7 gadiem
Protams, igauņi domāja, ka pretī ir pretinieks ar pašcieņu, bet bija tikai salūzis autobuss ar izlijušu eļļu.

 +10 [+] [-]

, 2017-06-13 07:12, pirms 7 gadiem
Lai gan protams ar mūsu spēlētāju 'kvalitāti' neviens treneris nepanāktu neko dižu, Starkovs savā taktiskajā domāšanā ir palicis 15-20 gadus pagātnē, un ne ar ko nav spējīgs pārsteigt pretiniekus.

  +4 [+] [-]

, 2017-06-13 07:50, pirms 7 gadiem
Argentinas izlases treneris doma soelet ar 5ciem uzbrucejiem..Ko doma Starkovs??
Nav ticibas sim trenerim ar musdienu speletajiem.
Tas Euro bija sasniegts ar speletajiem ,kas domasana un mentalitate bija kaa Starkovs...Laiks iet,cilveki mainas.Sports mainas.Loti zel,ka Paharam nesanaca.Bija ceribas,ka saksim spelet kaut dazreiz ari uzbrukuma futbolu...Diemzel...

  +4 [+] [-]

, 2017-06-13 09:40, pirms 7 gadiem
Kāds var izskaidrot kāpēc, kad pārejam pāri centra līnijai, mēs uzreiz griežamies ar muguru pret pretinieka vārtiem un dodam piespēli atpakaļ aizsargiem?

  +4 [+] [-]

, 2017-06-13 09:58, pirms 7 gadiem
bembists rakstīja: Kāds var izskaidrot kāpēc, kad pārejam pāri centra līnijai, mēs uzreiz griežamies ar muguru pret pretinieka vārtiem un dodam piespēli atpakaļ aizsargiem?
Tāpēc, ka nav sajēgas ko darīt uzbrukuma zonā, kā arī trūkst meistarības, lai pieturētu bumbu.Tas ir vājais punkts visu vecumu futbolistiem.Pietrūkst ātras un drošas daudzgājienu kombinācijas, un spēlētāju, kuri tādas spēj īstenot un treneri, kuri tādas spēj izveidot.Vienkārši pakaļā viss....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja