Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: matishels1

Indriksons: Latvijā nav labāka trenera par Starkovu

Indriksons: Latvijā nav labāka trenera par Starkovu
Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs ir Latvijā labākais sava aroda speciālists un šobrīd viņu nav ar ko aizstāt, uzskata Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons.

Runas par to, ka Starkovam jāatstāj amats, kārtējo reizi aktualizējās pagājušajā nedēļā, kad Latvijas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas mačā ar 0:5 kapitulēja Bosnijai un Hercegovinai. Sešās kvalifikācijas cikla spēlēs Latvija tikusi vien pie četriem punktiem.

«Starkovam līgums ir līdz cikla beigām. Uzskatu, ka cilvēkam ir jāstrādā saskaņā ar vienošanos. Izņēmumi ir iespējami tikai ārkārtas situācijās. Šī tāda nav, jo runas, ka Starkovs netiek galā ar komandu, ir aplamas. Realitāte ir tāda, ka Latvijā par viņu labāka trenera nav. Par šo faktu gan nav ko priecāties. Viņš ir vienīgais no vietējiem treneriem, kurš kļuvis par Latvijas čempionu. Neviens no mūsu treneriem nav strādājis tāda kalibra ārzemju klubos,» šodien preses konferencē teica Indriksons, kuru viņš bija aicinājis, lai izklāstītu jaunāko informāciju par Starkovu.

«Lai mainītu, kāds ir jāliek vietā. Latvijā šādas kandidatūras pašlaik nav. Nākamā iespējamā darbība ir meklēt ārzemēs. Ir treneru loks, ar kuru tika un tiek runāts. Daudzas par mums spēcīgākas izlases ir eksperimentējušas ar ārzemju treneriem, taču visi šie mēģinājumi bijuši neveiksmīgi. Sevi pie citas valsts komandas labi piesaka tikai augstākās klases treneri, taču tādus nevaram atļauties. Līdz ar to es neredzu, ar ko Starkovu varētu aizstāt,» secināja Indriksons, piebilstot: «Ja rezultāti arī turpmāk būs slikti, esmu drošs, ka Starkovs pats iesniegs atlūgumu.»

Kā ziņots, otrdien risinājās LFF valdes sēde, kurā viens no galvenajiem jautājumiem bija Starkova iespējamā nomaiņa. Indriksons atklāja, ka par Starkova atlaišanu balsojis vien futbola skolas «Metta» ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons, kamēr septiņi biedri bijuši par trenera palikšanu amatā, bet divi atturējušies.

«Valdes sēde bija asa un agresīva, jo ne visi domāja vienādi. Tas mani apmierina, jo tikai tā varam iet uz priekšu. Izskatās, ka pēc LFF sporta direktora Daiņa Kazakeviča paveiktā lielā darba mums beidzot ir laba jaunatnes attīstības programma, ar kuru nākotnē varam izvairīties no rezultātiem 0:5. Mēs ļoti strādājam pie vismaz 13 konkurētspējīgu futbolistu izveidošanas, un es ticu, ka tas nākotnē ir iespējams. Mačā pret bosniešiem es redzēju uz laukuma cīņu, tāpēc runas par Starkova nespēju ir liekas. Neredzu iemeslu, kāpēc viņam būtu jāaiziet. Starkovam ir mūsu uzticība. Ceru, ka spēlētāji sadzirdēs - izlase ir tā vieta, kur katram jābūt 100% gatavam sasniegt maksimālo rezultātu,» pauda LFF prezidents.

Indriksons preses konferencē runāja arī par iespējamību, ka Latvijas futbola izlases sniegums neuzlabosies.

«Protams, mēs neesam apmierināti ar izlases spēli un rezultātiem. Paskatīsimies, kā beigsies šis cikls, bet pašlaik trenera nomaiņa vienīgi nomaiņas pēc neko nedos. Varbūt vēlāk. Es zinu, ka neapmierināti ir arī līdzjutēji, taču es lūdzu visus pagaidīt, kā beigsies šis cikls. Mēs izdarīsim visu, lai arī šādos apstākļos tribīnes būtu pilnas. Ja pēc šī cikla beigām būsim zemāk par Lietuvu un Lihtenšteinu, jautājums par treneri būtu aktuāls. Uz doto brīdi atrodamies savā vietā,» viņš sacīja.

LFF prezidents uzskata, ka nākotnē Latvijas futbola izlasi būtu jātrenē kādam speciālistam ar pašmāju pieredzi.

«Nākotnes kontekstā šajā pozīcijā mēs varētu runāt par Tamazu Pertiju, Romanu Grigorčuku un Geriju Džonsonu. Pašlaik gan visas šīs runas ir liekas, jo Starkovam vienkārši nav attiecīga līmeņa spēlētāju, ar kuriem sasniegt augstus rezultātus,» uzskata Indriksons.

Gruzīns Pertijs vada Latvijas futbola čempionāta Rīgas komandu «Skonto», ukrainis Grigorčuks savulaik trenējis gan Daugavpils «Dinaburg», gan «Ventspils» komandu, bet anglis Džonsons bija Latvijas izlases galvenais treneris no 1999.gada septembra līdz 2001.gada pavasarim.

Informācijas avots : Indriksons: Latvijā nav labāka trenera par...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-13 15:41, pirms 11 gadiem
"Daudzas par mums spēcīgākas izlases ir eksperimentējušas ar ārzemju treneriem, taču visi šie mēģinājumi bijuši neveiksmīgi."

Indriksonam ir taisnība: vēl neviena izlase nav ieguvusi Pasaules Kausu ar ārzemju treneri!
, 2013-06-13 15:42, pirms 11 gadiem
Emka9593 rakstīja: ko neteiksi cik starkovs sapiķoja lai šiito pateiktu ?!!?
Patiesību jau pateica.
, 2013-06-13 16:04, pirms 11 gadiem
Un atkal citi portali informāciju sagatavo ātrāk.
, 2013-06-13 16:50, pirms 11 gadiem
bembists rakstīja: Un atkal citi portali informāciju sagatavo ātrāk.
nu tad skic uz citiem portāliem,ibio! Šitie mūžīgi neapmierinātie īdētāji..
, 2013-06-13 17:04, pirms 11 gadiem
LTpirags rakstīja: nu tad skic uz citiem portāliem,ibio! Šitie mūžīgi neapmierinātie īdētāji..
tevi kāds prasīja vērt muti?
, 2013-06-14 13:51, pirms 11 gadiem
bembists rakstīja: tevi kāds prasīja vērt muti?
A tev kāds prasīja nīdēt???
, 2013-06-15 23:49, pirms 11 gadiem
... un arī prezidents.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.