Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

LFF kongresā apstiprina izmaiņas statūtos – vara nonākusi valdes rokās

LFF kongresā apstiprina izmaiņas statūtos – vara nonākusi valdes rokās
Edgars Pukinsks. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šodien norisinājās Latvijas Futbola federācijas ārkārtas kongress, kas 2019. gadā bija piektais. Tika lemts par jaunu statūtu apstiprināšanu, un ierosinājums saņēma lielu atbalstu. Tagad izpildinstitūcijas tiesības piederēs valdei, nevis prezidentam un ģenerālsekretāram.

Lai jaunie statūti tiktu apstiprināti, par vajadzēja nobalsot vismaz divām trešdaļām biedru jeb vajadzēja savākt 70 balsis. Tas arī tika izdarīts – par balsoja 98, pret trīs, vēl trīs atturējās, bet viens nenobalsoja. Divi no trim, kuri balsoja pret jaunajiem statūtiem, ir bijušie Latvijas izlases uzbrucēji – Andrejs Prohorenkovs un Edgars Gauračs.

Jaunajos statūtos galvenā izmaiņa bija ierosinājums izpildinstitūcijas tiesības nodot valdei, nevis prezidentam un ģenerālsekretāram. Jāatgādina, ka pēc iepriekšējā prezidenta Kaspara Gorkša atlaišanas LFF uz vairākām dienām palika bez amatpersonas, kurai piederētu paraksta tiesības, jo tobrīd nebija arī ģenerālsekretāra – tikai vietas izpildītājs.

Turpmāk valdē strādājošie drīkstēs saņemt atlīdzību. Tāpat pilnvaras kļuvušas lielākas vēl vairākos jautājumos, piemēram, valde drīkstēs atlaist ģenerālsekretāru. Iepriekš tas bija iespējams tikai tad, ja ar šādu ierosinājumu klajā nāca prezidents. Jaunajos statūtos atrunāts arī tas, ka turpmāk valdē būs deviņi, nevis 11 locekļi, un jābūt vismaz vienai sievietei. Tāpat valdes locekļus drīkstēs pārvēlēt tikai uz trim termiņiem.

Pārliecinoši tika apstiprināts arī jaunās Vēlēšanu komitejas sastāvs: priekšsēdētāja Inga Kačevska un locekļi Jānis Endelis un Mārtiņš Dambergs.

Kā jau ierasts, kongresā viesojās arī cilvēki no FIFA un UEFA. UEFA pārstāvis publiski apstiprināja iepriekšējās dienās izskanējušo informāciju, ka no statūtu balsojuma būs atkarīgs tas, kādi būs FIFA un UEFA tālākie soļi.


, 2019-12-12 13:58, pirms 4 gadiem
Brīnos, ka tik ātri šis tika atrisināts, turklāt tik vienbalsīgi.
, 2019-12-12 14:01, pirms 4 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Brīnos, ka tik ātri šis tika atrisināts, turklāt tik vienbalsīgi.
Kad pakaļa sāka degt, tad arī spēja vienoties, lai vispār bez naudas nepaliktu.
, 2019-12-12 15:33, pirms 4 gadiem
man sie cubriki atgadina zzs meslus-kaut ko krukit,zagt,bledities-sabakas-kad jums pietiks...
, 2019-12-12 15:35, pirms 4 gadiem
Kāds varēja arī kaut kur paskaidrot vai tas atbilst tam, ko piedāvāja Gorkša vadības laikā jeb kaut kas statūtu projektā mainīts kopš tā laika. Jo vispār jau Kaspars par to statūtu maiņu runāja. Bet neticu, ka tik vienbalsīgi pieņemtu, ja Kaspars vēl būtu pie šprices.
, 2019-12-12 16:01, pirms 4 gadiem
Kas ir vieglāk-uzpirkt LFF prezidentu un ģenerālsekretāru, vai visu LFF valdi 8 (astoņu) locekļu sastāvā?
, 2019-12-12 16:08, pirms 4 gadiem
Kura alga lielāka- vienam LFF prezidentam vai 9 valdes locekļiem kopā?
Vai valdes locekļu konsultantu skaits ir ierobežots?
, 2019-12-12 17:40, pirms 4 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Kura alga lielāka- vienam LFF prezidentam vai 9 valdes locekļiem kopā?
Vai valdes locekļu konsultantu skaits ir ierobežots?
Cik es saprotu,algu viņiem nemaksās no valsts līdzekļiem,tā kā nesatraucies.
, 2019-12-12 18:56, pirms 4 gadiem
Super tagad ne no viena nevarēs prasīt atbildību. Ko tad es?! Vēl jau 8 biedri ir...
, 2019-12-12 18:57, pirms 4 gadiem
Mettas debīliķis jau ar paspējis runāt par pozitīvām pārmaiņām. Bļe dj nedēļas laikā jau sajuis pārmaiņas kro plis?
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.