Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Rīgas futbola svētkos bērniem tiks atklāts jaunais ''Elektrum'' OSC futbola halles segums

Krišs Upenieks

Sestdien, 17. septembrī, “Elektrum” Olimpiskajā sporta centrā (OSC), Grostonas ielā 6B, norisināsies vērienīgie Rīgas futbola svētki bērniem, kas iekļausies šīgada Futbola dienas programmā. Pasākumu ievadīs svinīgā OSC jaunuzklātā futbola halles seguma atklāšana.

Jaunā futbola halles mākslīgā seguma “Warrior 60/180” uzklāšanas darbus veica speciālisti no Čehijas uzņēmuma “JUTA”. Laukuma uzklāšanu nodrošināja Latvijas Futbola federācija (LFF) pašreizējās futbola infrastruktūras attīstības programmas ietvaros.

OSC futbola halles jauno segumu 17. septembrī plkst. 10:00 atklās LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis un “Elektrum” OSC Valdes locekle Zane Grundiņa-Arāja.

“Elektrum” OSC ir viena no divām apjumtajām futbola hallēm Rīgā, kas futbola treniņiem un sacensībām aktīvi tiek izmantota visa gada garumā. Jaunuzklātais halles segums ļaus visām futbola skolām un klubiem, kas izmanto halli bērnu un jauniešu futbola treniņu organizēšanai, turpināt savu darbu jaunā kvalitātē.

Sestdiena, 17. septembris, “Elektrum” OSC būs īpaša arī ar vērienīgajiem bērnu futbola svētkiem, kas norisinās šīgada Futbola dienas ietvaros. Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētajos un LFF, kā arī Rīgas Domes izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstītajos tradicionālajos Rīgas futbola svētkos bez maksas aicināti piedalīties tie sešus līdz deviņus gadus vecie bērni, kuri vēlas klātienē iepazīt futbolu kā aizraujošu un interesantu spēli. Šī būs unikāla iespēja topošajiem futbola censoņiem un viņu vecākiem dienu pavadīt jautrā, enerģiskā un aktīvā atpūtā, vienlaikus piedaloties dažādos konkursos un atrakcijās, saņemot vērtīgas balvas.

Pasākuma laikā 2008.-2009. gadā dzimušajiem bērniem būs iespēja piedalīties futbola turnīrā formātā 2 pret 2, kas notiks uzreiz trīs laukumos, bet 2007.-2008. gadā dzimušajiem būs iespēja sevi pārbaudīt 3 pret 3 formāta mačos, piesakot komandas sacensību norises vietā pie galvenā tiesneša.

Tāpat Rīgas futbola svētku gaitā jaunajiem dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar Latvijas galvaspilsētas bērnu un jauniešu futbola klubiem, aktīvi iesaistoties to organizētajos paraugtreniņos, kas notiks vienlaikus četros laukumos, piesakoties pie trenera, kurš vada attiecīgo treniņu. Pie nelielām piemiņas balvām tiks visi futbola iesācēji, kā arī viņu draugi.

2007.-2009. gadā dzimušajiem bērniem, kuri uz pasākumu būs ieradušies kopā ar pieaugušajiem, reģistrācijas laikā aizpildot speciāli sagatavotu anketu, būs iespēja saņemt divas bezmaksas biļetes uz kādu no Latvijas nacionālās futbola izlases 2018. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra mājas spēlēm oktobrī pret Fēru salām vai Ungāriju.

Jauno dalībnieku labsajūtai būs pieejama īpaša izklaides zona, kur bērni varēs atpūsties uz batutiem un piepūšamajām atrakcijām. Tāpat būs iespēja piedalīties dažādos konkursos, aktivitātēs un saņemt balvas, startējot kādā no piecām aktivitātēm - stafetēs, žonglēšanā, sitienos uz precizitāti, jautrajā futbolā 5 pret 5 un tematisko uzdevumu risināšanā.

Pasākums tiek organizēts sadarbībā ar sabiedriskās labdarības organizāciju “Dr.Klauns”, un tā laikā visiem pieaugušajiem būs iespēja ziedot naudu šai organizācijai, lai palīdzētu arī citiem bērniem iegūt iespēju spēlēt futbolu.

Svētku noslēgumā jaunajiem futbola entuziastiem būs lieliska iespēja saņemt autogrāfus un iemūžināt sevi kopbildē ar Latvijas nacionālās izlases futbolistiem.

Tradicionālie Rīgas futbola svētki risinās Futbola dienas ietvaros, un to mērķis ir iepazīstināt bērnus ar futbolu un piesaistīt šim sporta veidam viņus un viņu ģimenes. Dalībniekiem jāierodas sporta formās, līdzi ņemot arī sporta apavus. Kā minēts, pasākums ir bezmaksas, aicināti piedalīties gan puiši, gan meitenes. Tāpat vecāku uzraudzībā laipni gaidīti arī bērni, kuri jaunāki par sešiem gadiem.

Informāciju sagatavoja:
Toms Ārmanis
Latvijas Futbola federācija
sabiedrisko attiecību speciālists