Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Izlašu futbols Eiropā atgriežas ar Igaunijas un Latvijas dāmu maču Tallinā

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Izlašu futbols Eiropā atgriežas ar Igaunijas un Latvijas dāmu maču Tallinā
Viktorija Zaičikova cīņā pret igaunietēm Baltijas kausā / Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Trešdienas vakarā Tallinā tiks aizvadīta pirmā nacionālo izlašu spēle piecu mēnešu laikā. Plkst. 17:00 Baltijas lielākajā futbola stadionā "A. Le Coq Arena" tiksies Igaunijas un Latvijas sieviešu valstsvienības.

Starptautiskais izlašu futbols Eiropā apstājās 11. martā, kad tika aizvadītas trīs 2022. gada Eiropas čempionāta sievietēm kvalifikācijas spēles. Jāatzīmē, ka sākotnēji Anglijā paredzētajām EČ bija jānotiek 2021. gadā, taču pandēmijas ietekmē tas tika pārcelts gadu uz priekšu.

Latvijai un Igaunijai pārbaudes spēle kalpos kā gatavošanās rudenī ieplānotajām atlases spēlēm. Latvietes 17. septembrī aizvadīs izbraukuma maču Islandē, bet 22. septembrī savā laukumā uzņems ungārietes. Oktobrī Didža Matīsa vadītajai valstsvienības paredzētas vēl divas izbraukuma spēles - pret Slovākiju un Zviedriju.

12. augusta vakarā Latvijas izlasei būs jāiztiek bez vairākām līderēm, kuras pašlaik atrodas savu klubu rīcībā ārzemēs. Šeit jāsauc Islandes IBV [Íþróttabandalag Vestmannaeyja] komandā regulāri spēlējošās Olga Ševcova, Karlīna Miksone un Elīza Spruntule, kā arī Vācijas Bundeslīgas kluba "Meppen" jaunpienācēja Sandra Voitāne. Ārpus izlases pieteikuma palikusi pamatvārtsardze Marija Ibragimova, kura šosezon nav aizvadījusi nevienu maču "Rīgas Futbola skolas" sastāvā.

Tiesa, bez leģionārēm Latvijas izlase šovakar neiztiks. Sastāvā ir ilggadējā valstsvienības aizsardze Anastasija Ročāne, kura šovasar nomainīja Bulgāriju pret Lietuvu, papildinot Baltijas granda "Gintra Universitetas" rindas. Tallinā spēlēs arī Itālijas kluba "Sassari Torres" aizsardze Ligita Tumāne un Laura Sondore, kura pievienojusies ambiciozai Kipras komandai AEL Champions.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs pārbaudes spēlē pret Igauniju

FutbolisteVecumsPozīcijaKlubs
Sofija Ņesterova19VārtsardzeRīgas Futbola skola
Marta Lielause21VārtsardzeFS Metta
Sintija Redzoba19+VārtsardzeSK Super Nova
Anastasija Ročāne28AizsardzeGintra Universitetas (Lietuva)
Anna Propošina29+AizsardzeLiepājas FS
Anna Krūmiņa21AizsardzeRīgas Futbola skola
Dana Nikola Ņikitina21AizsardzeRīgas Futbola skola
Laura Sondore20+AizsardzeAEL Champions (Kipra)
Linda Kazlauska20AizsardzeFS Metta
Ligita Tumāne24AizsardzeSassari Torres Femminile (Itālija)
Kristīne Giržda27PussardzeSK Super Nova
Alise Gaiķe19PussardzeSK Super Nova
Viktorija Zaičikova20PussardzeRīgas Futbola skola
Tatjana Baličeva22PussardzeRīgas Futbola skola
Ieva Krasnova19PussardzeRīgas Futbola skola
Renāte Fedotova23+UzbrucējaSK Super Nova
Paula Linda Liniņa19UzbrucējaFS Metta

Valstsvienības pieteikumā šoreiz var atrast uzreiz piecas debitantes. Uz izlasi pirmo reizi izsauktas vārtsardzes Marta Lielause un Sintija Redzoba, pussardze Dana Nikola Ņikitina, malējā pussardze Linda Kazlauska un 2001. gadā dzimusī 1. līgas vienības SK "Super Nova" futboliste Alise Gaiķe. Pēc neliela pārtraukuma nacionālajā komandā atgriežas liepājnieces Anna Propošina un Tatjana Baličeva. Vēl jāatzīmē, ka ar sieviešu izlasi kā trenera asistents sācis strādāt bijušais Aleksandra Starkova asistents vīriešu valstsvienībā Jurijs Ševļakovs.

Igaunijas nacionālā izlase pēdējos gados kļuvusi par ērtu pretinieci latvietēm. Pērn Didža Matīsa vadītā komanda ar 3:0 sakāva kaimiņienes Baltijas kausa mačā. Visjūtīgāko zaudējumu igaunietēm Latvijas dāmas sagādāja 2017. gadā, kad Pasaules kausa kvalifikācijas priekšsacīkstēs sagrāva pretinieces ar 4:0. Latvija uzvarējusi piecas no sešām iepriekšējām savstarpējām spēlēm, visos mačos atstājot igaunietes sausā.

Baltijas sieviešu izlašu mačs ne tikai atgriezīs izlašu futbolu Eiropā, bet arī kļūs par pirmo starptautisko spēli, uz kuru tiek tirgotas biļetes. Latvijas futbola līdzjutējiem būs iespēja vērot spēli tiešraidē Soccernet portālā.

     [+] [-]

, 2020-08-12 11:39, pirms 4 gadiem
Malacis, Arkādij, kārtīgs pirmsspēles apraksts. Ja Tu neraksti par LV sieviešu čempi (saprotu, nav laika, jo tik daudz komentē un darbojies saistībā ar vietējo vīru futbolu), tad neviens par to neko neraksta...

  +1 [+] [-]

, 2020-08-12 11:45, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Malacis, Arkādij, kārtīgs pirmsspēles apraksts. Ja Tu neraksti par LV sieviešu čempi (saprotu, nav laika, jo tik daudz komentē un darbojies saistībā ar vietējo vīru futbolu), tad neviens par to neko neraksta...
Jāatzīst, ka šodien nacionālais čempionāts (Sieviešu futbola līga) diezgan skumīgs. Četras komandas un minimāla intriga ir tikai cīņā par 2./3. vietu... Kāds apkopojošais materiāls noteikti būs!

     [+] [-]

, 2020-08-12 11:54, pirms 4 gadiem
Arkādijs Birjuks rakstīja: Jāatzīst, ka šodien nacionālais čempionāts (Sieviešu futbola līga) diezgan skumīgs. Četras komandas un minimāla intriga ir tikai cīņā par 2./3. vietu... Kāds apkopojošais materiāls noteikti būs!
Protams, ka aina skumīga, bet vai ir pareizāk vispār praktiski par šo čempi neko neinformēt? Nedomāju vis. Tā jau te daudzi raksti tiek veidoti pēc spēļu protokoliem, nevis pēc spēļu vērošanas, to pašu var darīt ar sieviešu čempi - īsus aprakstus ar vārtu guvējām, turnīra tabulu un rezultatīvākajām spēlētājām.

     [+] [-]

, 2020-08-12 16:27, pirms 4 gadiem
Ko tas + pie vecuma izlases sarakstā nozīmē?...ja ir 29+, tad nozīmē, ka dāmai jau 30?

     [+] [-]

, 2020-08-12 17:36, pirms 4 gadiem
dakots rakstīja: Ko tas + pie vecuma izlases sarakstā nozīmē?...ja ir 29+, tad nozīmē, ka dāmai jau 30?
..tās ir dāmas, kuras pēc minētā cipara vairs nav atklājušas savu vecumu

     [+] [-]

, 2020-08-12 19:02, pirms 4 gadiem
Igaunija 1:0 Latvija. Spēle beidzās.