Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Niklāvs Švēde

Latvijas U-19 futbolisti piekāpjas lietuviešiem

Latvijas U-19 futbolisti piekāpjas lietuviešiem
Foto: ITAR-TASS

Latvijas U-19 jauniešu futbola izlase šodien, gatavojoties rudenī gaidāmajam Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Daugavas stadionā atkārtoti tikās ar vienaudžiem no Lietuvas, šoreiz piekāpjoties kaimiņiem ar 0:2 (0:2).

Atgādinām, ka šonedēļ abas vienības jau tikās savā starpā, kad pirmdien Staiceles bāzē, pateicoties Rēzeknes SK "Blāzma" futbolista Valda Kaļvas rezultatīvajam sitienam, uzvaru ar 1:0 svinēja Latvijas futbolisti. Šodien Daugavas stadionā abas izlases tikās atkārtoti.

Spēli krietni veiksmīgāk uzsāka viesi no Lietuvas, un jau pēc 15 nospēlētām minūtēm lietuvieši atradās vadībā ar 2:0. Mūsu futbolistiem piederēja neliels teritoriālais pārsvars, savukārt lietuvieši bija pārāki otrajā stāvā, kas viņiem deva vēlamo rezultātu. Teju visu spēli lija lietus un pūta spēcīgs vējš, kas krietni pabojāja spēles kvalitāti.

Mača otrajā daļā uz slapjā Daugavas stadiona laukuma abas vienības nespēja izveidot daudz labu vārtu gūšanas izdevību. Daudz kļūdu piespēlēs, pārturēta bumba, asumi futbolistu starpā. Tiesa, puslaika vidusdaļā Latvijas futbolistiem radās teicama izdevība samazināt rezultāta starpību, taču pēc Artūra Karašauska sitiena tukšos viesu vārtos lidojošās bumbas ceļā stājās lietuviešu aizsargs.

Draudzības spēle futbolā

Latvija U19 - Lietuva U19 0:2 (0:2)

Latvijas izlases sastāvs:
Valentīns Raļkevičs, Artūrs Kļimovičs, Valdis Kaļva, Rūdolfs Puķītis, Aleksandrs Baturinskis (Aleksandrs Škoļņikovs 65`), Krišjānis Dinsbergs (Aleksejs Dimčuks 60`), Andrejs Siņicins, Oskars Ikstēns (Artūrs Fjodorovs 75`), Artūrs Karašauskas, Visvaldis Ignatāns (Konstantīns Budilovs 55`), Ēriks Kokins

Kā sarunā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) Preses daļu pēc spēles atzina U19 izlases galvenais treneris Anatolijs Čebans, tad šajā mačā Lietuvas izlases futbolisti izskatījās aktīvāki par mūsu spēlētājiem, kuri līdz ar šīs spēles finālsvilpi noslēdza desmit dienu garo treniņnometni. Kopumā treneris atzina, ka šajā spēlē mūsu komandai bija maz reālu vārtu gūšanas iespēju, tomēr katrā no puslaikiem netika realizēti izgājieni pret vārtsargu.

Anatolija Čebana vadītā Latvijas U-19 jauniešu izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā ielozēta vienā apakšgrupā ar Ungārijas, Krievijas un Lihtenšteinas vienaudžiem. Šīs apakšgrupas turnīrs laika posmā no 23. līdz 28.oktobrim norisināsies Ungārijā, un līdz tam Latvijas futbolistiem paredzēts aizvadīt divas draudzības spēles ar Baltkrievijas vienaudžiem.

Izmantotie resursi:
lff.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-12 17:17, pirms 15 gadiem
Anatolijs, kurš ? Es tādu treneri nezinu, tātad bija labāki kandidāti Joks, protams. Bet tiešām man pilnīgi nezināms futbola speciālists, kāds varbūt var par viņu pastāstīt ko vairāk ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-12 17:22, pirms 15 gadiem
Man palika kauns, ka es tādu cilvēku nezināju. Pirmkārt viņš šos pašus puišus trenēja, gan U-17, gan U-18 izlasēs. Turklāt tieši viņam varot pateikties par Jura Laizāna audzināšanu. Ar to jau ir pietiekami, bet Anatolijs Čebans bija viens no galvenajiem spēkiem "Celtniekā", turklāt pat 51 gada vecumā turpināja [turpina?] spēlēt futbolu, tiesa - telpu, bet tas vienalga ir 51 gada vecumā!
, 2009-08-12 17:30, pirms 15 gadiem
Nu gan, Berzin, nolazojies. Cebans ir loti labs treneris.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.