Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

U21 izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas izlozē tiek divas kaimiņvalstis

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

U21 izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas izlozē tiek divas kaimiņvalstis
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF

Šodien Nionā notika 2021. gada Eiropas čempionāta U21 izlasēm izloze, un pretiniekus uzzināja arī Latvija. Mūsu jaunajiem futbolistiem būs jāspēlē kopā ar Serbiju, Poliju, Krieviju, Bulgāriju un Igauniju.

Latvijas U21 valstsvienība pirms izlozes bija iekļauta piektajā grozā. No sestā groza grupā tika ielozēti mūsu ziemeļu kaimiņi igauņi, savukārt no trešā groza tika Krievijas izlase. No spēcīgākā groza pretī tika ielozēta Serbija, no otrā – Polija, no ceturtā – Bulgārija.

Nākamais Eiropas čempionāts notiks no 16. līdz 30. jūnijam Sanmarīno, un starp 12 dalībniecēm atrodamas divas komandas no Latvijas grupas – Serbija un Polija. Serbi kvalificējās kā savas grupas uzvarētāji, desmit mačos izcīnot astoņas uzvaras un divas reizes cīnoties neizšķirti. Ar 26 punktiem pietika, lai atstātu aiz muguras Austriju, kam bija 22 punkti.

Savukārt Polija kopā ar citām labākajām otro vietu ieguvējām piedalījās izslēgšanas spēlēs. Pretī nāca Portugāle, kam mājās tika zaudēts ar 0:1, bet četras dienas vēlāk viesos uzvara ar 3:1, un ceļazīme uz finālturnīru rokā. Savā grupā Polija par vienu punktu atpalika no uzvarētājas Dānijas.

Daiņa Kazakeviča vadītā Latvijas U21 izlase 2019. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā palika aiz Anglijas, Nīderlandes, Ukrainas un Skotijas, bet apsteidza Andoru. Tiesa, gan savā laukumā, gan izbraukumā neizdevās iesist vārtus pret pastarīti – divi 0:0. Latvijas mačos četras reizes tika fiksēti neizšķirti (arī pret Ukrainu un Skotiju), taču nebija nevienas uzvaras.

Kvalifikācija sāksies martā, bet noslēgsies 2020. gada oktobrī. Finālturnīrs notiks Ungārijā un Slovēnijā. Pagaidām kalendārs nav zināms.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/11423/u21-euro...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-11 12:21, pirms 5 gadiem
Cik treniņnomentes un pārbaudes spēles ir ieplānotas pirms 2019.gada marta spēlēm?

  +1 [+] [-]

, 2018-12-11 20:53, pirms 5 gadiem
Ulvis Brože raksta murgus ko pats nesaprot un kaut ko sagrābstījis ..

Nākamo EČ organizē Itālija, bet San-Marino notiks tikai 3 spēles no 22.