Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvija Lāčplēša dienā pret FIFA ranga pēdējo vietu

Latvija Lāčplēša dienā pret FIFA ranga pēdējo vietu
Foto: LFF

Ar sesto mēģinājumu pirmo uzvaru Daiņa Kazakeviča vadībā mēģinās izcīnīt Latvijas futbola izlase, kas pirms diviem UEFA Nāciju līgas mačiem aizvadīs pārbaudes spēli Sanmarīno. Tās sākums paredzēts plkst. 19:00 pēc Latvijas laika, bet tiešraidi varēsiet vērot televīzijas kanālos TV6 un "TV3 Sport".

Latvijas valstsvienība jaunā galvenā trenera Kazakeviča vadībā sāka ar četriem neizšķirtiem pēc kārtas, taču oktobra nometni noslēdza ar rūgtu zaudējumu mājas spēles pašā izskaņā pret Maltu (0:1). FIFA rangā Latvija ir noslīdējusi uz 142. vietu, tomēr Eiropas konkurencē starp 55 izlasēm saglabā 49. vietu un decembrī gaidāmajā kvalifikācijas izlozē acīmredzot izvairīsies no pēdējā groza. Zemāk par Latviju Eiropā ir sešas izlases – Andora, Moldova, Malta, Lihtenšteina, Gibraltārs un Sanmarīno -, un iepriekšējo divarpus gadu laikā Latvija nav uzvarējusi nevienā no sešiem mačiem pret šīm komandām – zaudējums Gibraltārā (0:1), trīs bezvārtu neizšķirti pret Andoru un divi klupieni pret Maltu (1:1, 0:1).

Jau gadiem mēdzam teikt, ka zemāk vairs nav, kur krist, taču allaž esam atskārtuši – ir gan. Šovakar tiks sniegta galīgā atbilde par to, vai izlases brīvais kritiens beidzot tiks apturēts vai spersim arī šo pēdējo pakāpienu kaunpilnajā ceļojumā. Latvijai pretī stāsies Sanmarīno. Platības ziņā tā ir trešā mazākā suverēnā valsts Eiropā (apsteidzot Monako un Vatikānu), iedzīvotāju ziņā – otrā mazākā aiz Vatikāna (aptuveni 34 tūkstoši iedzīvotāju, mūsu nesenajām pretiniecēm Fēru salām un Andorai ir attiecīgi ir ap 49 un 77 tūkstošiem), bet FIFA rangā Sanmarīno ir noslīdējusi uz 210. – pēdējo! - vietu. Tā kā Sanmarīno ikdienā nespēlē pret Šrilanku, ASV Virdžīnām, Britu Virdžīnām un Angilju, objektīvi nevaram apgalvot, ka Sanmarīno ir vājākā izlase pasaulē, taču par Eiropas klubu un izlašu futbolu gan to varam sacīt diezgan droši.

Sanmarīno spēlē Nāciju līgas D divīzijas otrā apakšgrupā, kurā piedalās tikai trīs izlases, un septembrī Sanmarīno zaudēja gan Gibraltārā (0:2), gan savā nosacītajā mājas spēlē pret Lihtenšteinu (0:2), kas Adrijas jūras krastos notika Rimini pilsētā, kas atrodas 26 kilometrus no Sanmarīno un kurā ir dzimis Sanmarīno itāliešu galvenais treneris Franko Varrella. Savukārt oktobrī Sanmarīno pārbaudes spēlē ar 0:4 piekāpās Slovēnijā, bet Vaducā tika pie reta punkta – 0:0 pret Lihtenšteinu, pārtraucot 40 zaudējumu sēriju (vārti 4:180) un nezaudējot pirmoreiz kopš 2014. gada novembra, kad mājās tika nosargāts 0:0 pret Igauniju. Turklāt Sanmarīno Vaducā bija ļoti laba statistika – sitieni 17:6, mērķī 4:2, stūra sitieni 2:1, bumbas kontrole 43%.

Kopš 1990. gada novembra, kad Sanmarīno aizvadīja savu debijas spēli, tā vairāk nekā 160 mačos tikai sešreiz nav zaudējusi un ir izcīnījusi tikai vienu uzvaru. Par lielāko panākumu uzskatāms 0:0 mājās Pasaules kausa kvalifikācijā pret Turciju (1994. gada), bet ērtākā pretiniece bijusi tieši Lihtenšteina, pret kuru gūta vienīgā uzvara (1:0 mājās pārbaudes spēlē 2004. gadā) un vēl divreiz nopelnīts neizšķirts. Ļoti ērtas bijušas arī Baltijas valstis – abi pārējie neizšķirti ir pret Latviju un Igauniju, bet pirms pieciem gadiem punkts gandrīz tika iegūts arī Lietuvā, kas uzvaru izrāva tikai otrā puslaika kompensācijas laikā. 11 spēlēs pret Baltijas izlasēm Sanmarīno bilance ir 0-2-9 (vārti 1:18) un tikai trīs reizes zaudēts ar vairāk nekā vienu vārtu starpību.

Latvija pret Sanmarīno līdz šim spēlējusi četras reizes un bieži vien pamatīgi mocījusies – pat ar visām mūsu futbola leģendām ierindā. Abās izbraukuma spēlēs uzvarēts ar 1:0 – pirms 20 gadiem 9. minūtē uzvaru nokārtoja Aleksandrs Jeļisejevs, bet vēsturiskais "Euro 2004" sapnis varēja nekļūt par īstenību, ja 89. minūtē mājinieki pēc Andreja Rubina sitiena paši nebūtu brīnumainā kārtā iesituši savos vārtos. Arī mājās nebūt negāja gludi, jo 2001. gada aprīlī par spīti Mariana Pahara vārtiem jau 1. minūtē tika piedzīvots kaunpilns neizšķirts 1:1, kas maksāja darbu angļu trenerim Gerijam Džonsonam. Šīs spēles pamatsastāvā bija septiņi leģionāri, ieskaitot sešus angļu klubu pārstāvjus, kā arī trīs skontieši un viens ventspilnieks. Un vienīgi 2003. gada aprīlī Latvija mājās uzvarēja pārliecinoši – agri vārti Andrejam Prohorenkovam un Imantam Bleidelim, kurš otrajā puslaikā panāca arī 3:0.

Pirms dažiem mēnešiem mocības mājās bija arī Latvijas un Sanmarīno čempionu duelī, kurā "Riga" divu dienu spēlē tikai otrajā puslaikā ieņēma "Tre Fiori" cietoksni (1:0). Sanmarīno klubos gan spēlē ļoti daudz ārzemnieku, īpaši no Itālijas, un izņēmums nebija arī "Tre Fiori", kā sākumsastāvā bija tikai trīs Sanmarīno futbolisti, no kuriem uz izlasi izsaukti vienīgi Sanmarīno kapteinis Davide Simončīni. Sanmarīno izlasi lielākoties pārstāv vietējo klubu spēlētāji vai Itālijas zemāko līgu pārstāvji, bet pamatvārtsargs Elija Benedetīni ir bez kluba. No leģionāriem augstākajā līmenī spēlē 20 gadus vecais Nikola Nanni, kurš šosezon sešreiz izgājis uz maiņu Itālijas 3. līgas klubā "Cesena" (šajā līgā spēlē arī Aleksejs Saveļjevs) un iepriekš arī 15 reizes bijis rezervē B sērijas klubā "Crotone", un 23 gadus vecais Filipo Berardi, kurš šosezon trīsreiz gājis 3. līgas kluba "Vibonese" sākumsastāvā un karjerā vienreiz bijis arī A sērijas spēles pieteikumā ("Torino").

Ārpus Latvijas Republikas teritorijas Latvijas futbola izlase nav uzvarējusi kopš 2016. gada septembra viesošanās Andorā (1:0). Kopš tās reizes Latvija aizvadījusi jau 22 spēles, piedzīvojot 14 zaudējumus (0-8-14, vārti 13:33). Savukārt vairāk par vieniem vārtiem jebkurā lokācijā – savā, neitrālā vai pretinieces laukumā – Latvija nav guvusi jau 27 mačos pēc kārtas, iepriekšējoreiz to paveicot pirms trim gadiem Kosovā (3:4). Tikmēr Sanmarīno savā laukumā, ieskaitot arī mājas spēli Itālijā, ir piedzīvojusi 18 zaudējumus pēc kārtas, vienīgos vārtus gūstot pret Kazahstānu (1:3), taču tikai deviņi no astoņpadsmit zaudējumiem ir ar vairāk nekā divu vārtu starpību.

Latvijas izlasei pozitīvu Covid-19 analīžu dēļ šajā nometnē būs jāiztiek bez pussargiem Kristera Tobera, Eduarda Emša un Gļeba Kļuškina, bet savainojumu turpina ārstēt pamatvārtsargs un pašreizējais kapteinis Pāvels Šteinbors. Pandēmijā arvien ārpus kandidātiem ir arī aizsargs Vitālijs Maksimenko, kura futbola dzīve rit Japānā. Šovakar neredzēsim arī Artūru Zjuzinu, kurš ir atgriezies pēc savainojuma un pirmos izlases treniņus aizvadīja ar nepilnu slodzi, tāpat Kazakevičs stipri apšaubīja "Liepājas" spēlētāju Raivja Jurkovska, Mārtiņa Ķigura un Eduarda Tīdenberga dalību šā vakara cīņā, jo svētdien viņi aizvadīja 120 minūtes Latvijas kausa finālā. Pēc Kazakeviča sacītā preses konferencē noprotams, ka šovakar valstsvienība diezin vai būs kaujas sastāvā un virkni iespējamo līderu varētu pietaupīt sestdienas spēlei pret Fēru salām, toties iespēja varētu tikt dota tiem, kuri Kazakeviča vadībā vēl nav spēlējuši. Spēli sākt paredzēts ar ierasto izvietojumu 4-2-3-1, bet Kazakevičs neizslēdza shēmas maiņu spēles laikā - milzīgie iztrūkumi balsta zonā varētu likt pārkvalificēt kādu no esošajiem citas pozīcijas spēlētājiem vai arī mainīt izvietojumu.

Covid-19 analīžu dēļ sarucis arī treneru štābs – pirmās pārbaudes pēc izlases sanākšanas pozitīvas bija Kazakeviča asistentam Paharam, drošības dēļ izolēti vēl divi asistenti, kuri vecuma ziņā atrodas riska grupā, bet vēl vienam asistentam jau iepriekš bija neviennozīmīgi pārbaužu rezultāti. LFF no sīkākiem komentāriem gan atteicās, nedz apstiprinot, nedz noliedzot, vai runa ir par Jāni Intenbergu, Vladimiru Serbinu un Iļju Ščaņicinu.

Sanmarīno bija paredzēts viesoties jau martā, tādējādi gatavojoties Nāciju līgas rudens spēlēm, tomēr pandēmijas dēl marta izlašu logs tika atcelts un centralizētās pārbaudes spēles obligātā kārtā tika pārceltas uz oktobri un novembri. Šomēnes Latvija aizvadīs vēl divas spēles – sestdien plkst. 19:00 tiks uzņemtas Fēru salas, bet otrdien izlase plkst. 21:45 pēc Latvijas laika viesosies Andorā, pabeidzot Nāciju līgas otro sezonu.

Latvijas spēles ārpus Latvijas un Sanmarīno mājas spēles

LatvijaRezSanmarīnoRez
Fēru salas1:1Lihtenšteina0:2*
Melnkalne1:1Krievija0:5
Malta1:1Kazahstāna1:3
Slovēnija0:1Kipra0:4
Izraēla1:3Beļģija0:4
Austrija0:6Skotija0:2
Polija0:2Baltkrievija0:2
Ziemeļmaķedonija1:3Moldova0:1
Andora0:0Luksemburga0:3
Kazahstāna1:1Norvēģija0:8
Gruzija0:1Ziemeļīrija0:3
Lietuva1:1Čehija0:6
Gibraltārs0:1Moldova0:2
Fēru salas1:1*Andora0:2
Dienvidkoreja0:1*Vācija0:8
Kosova3:4Azerbaidžāna0:1
Saūda Arābija0:2*Slovēnija0:2
Fēru salas0:0Anglija0:6
Ungārija1:3Igaunija0:0
Gruzija0:5Šveice0:4
Šveice0:1Lietuva0:2
Portugāle1:4Albānija0:3
Andora1:0Ukraina0:8

*Neitrālā laukumā

Latvijas izlases sastāvs

PozīcijaSpēlētājsVecKlubsS/V
VārtsargiKaspars Ikstens32RFS2
Roberts Ozols25Riga1
Dāvis Ošs25Spartaks
AizsargiKaspars Dubra29Oleksandriya (Ukraina)39/2
Ritvars Rugins30Riga37
Igors Tarasovs31KuPS (Somija)36/2
Roberts Savaļnieks27RFS24
Mārcis Ošs29Lugano (Šveice)14/1
Raivis Andris Jurkovskis23Liepāja11
Antonijs Černomordijs24Riga6
Krišs Kārkliņš24Valmiera4
Elvis Stuglis27Riga2
Vladislavs Sorokins23RFS
PussargiArtūrs Zjuzins29RFS41/7
Jānis Ikaunieks25RFS30/4
Vladimirs Kamešs32Riga24/2
Andrejs Cigaņiks23Zorya (Ukraina)13
Vladislavs Fjodorovs24Riga7/1
Mārtiņš Ķigurs23Liepāja7
Alvis Jaunzems21Valmiera4
Daniels Ontužāns20Bayern II (Vācija-3)2
Eduards Tīdenbergs25Liepāja1
Ingars Sarmis Stuglis24Liepāja1
Aleksejs Saveļjevs21Mantova (Itālija-3)
UzbrucējiDāvis Ikaunieks26Mlada Boleslav (Čehija)26/4
Vladislavs Gutkovskis25Rakow (Polija)20
Roberts Uldriķis22Sion (Šveice)18/1
Raimonds Krollis19Metta3

Vai Latvija uzvarēs Sanmarīno?

  • 155

  • 274



, 2020-11-11 09:45, pirms 3 gadiem
Grandu cīņa ir klāt!
, 2020-11-11 09:45, pirms 3 gadiem
šodien ar mokām uzvarēs, turpmāk tāpat tiks valcēti no Fērām u.t.t.

daiņelu prom, 11 ņegrus sastāvā!
, 2020-11-11 09:46, pirms 3 gadiem
Mani apmierinās tikai augšupejošs vektors un neizšķirts.
, 2020-11-11 09:54, pirms 3 gadiem
Varbūt labāk nevajadzēja. Vai tad mums pietrūkst apkaunojumu?
, 2020-11-11 09:56, pirms 3 gadiem
HitMix* rakstīja: Grandu cīņa ir klāt!
Grandu sadursme..ar pilnīgi neprognozējamu iznākumu
, 2020-11-11 10:00, pirms 3 gadiem
Vai Sanmarīno spēs gūt uzvaru pēc 16 gadiem, kad 2004. gadā ar 1:0 pārspēja Lihtenšteinas izlasi?
, 2020-11-11 10:03, pirms 3 gadiem
Vot, šitais gan ar interesi jānoskatās. Kādreiz zviedri, grieķi, turki, ungāri, tagad jāmēģina Sanmariniešiem aizlikt kāju priekšā.
Ceru uz precīziem sitieniem! Ja sitīs neprecīzi, tad no tā Sanmarīno kalna bumba var aizlidot līdz Rimini
, 2020-11-11 10:10, pirms 3 gadiem
2010. gadā šī būtu easy spēle ar 5:0 uzvaru
, 2020-11-11 10:11, pirms 3 gadiem
...bet kā saka, tagad futbolu māk spēlēt visi
, 2020-11-11 10:14, pirms 3 gadiem
Būšu optimists kompensācijas laikā izrausim uzvaru..
, 2020-11-11 10:36, pirms 3 gadiem
Nelabvēlīga rezultāta gadījumā,Kazakevičam būs savs attaisnojums.Covid negatīvā ietekme uz futbolistu psihologisko gatavību.
, 2020-11-11 10:42, pirms 3 gadiem
Speciāli iegāju palasīt komentārus. Laba smieklu deva dienai
, 2020-11-11 10:51, pirms 3 gadiem
Var visādi būt!
Pārsteidz gan komentāri, kur runā tā, it kā kādreiz Latvija būtu kāda vismaz Eiropas vidusmēra komanda. Ar šo pašu Sanmarīno un citiem lūzeriem ir Latvija mocījusies arī labākos laikos, kad spēlēja Pahars, Verakovskis, Rubīns un citi meistari. Tieši pēc neizšķirta ar Sanmarīno 2001.g. atkāpās treneris Džonsons.
Kāpēc tagad tāda brēka, vai tādēļ, ka komandā par maz krievu?
, 2020-11-11 11:11, pirms 3 gadiem
Ļaujiet Dainim strādāt. Pierast pie tiem Liepājas nejēgām (c)Namejs ir nepieciešams laiks
, 2020-11-11 11:12, pirms 3 gadiem
Neiespējamā misija ar lābākā gadijumā 1-1 iznākumu.
, 2020-11-11 11:17, pirms 3 gadiem
Vektors uzņem ātrumu (no Rīgas lidostas) un aiziet gaisā,pēc tam atkal vektors maigi nolaižas.Sanmarino futbolisti mācās matemātiku kas ir vektors,sinos ,kosinos un ttt.Šovakar pēc spēles vektors aizies dziļā tumsā.......,bet pēc izcilā zinātnieka vārdiem tā tam jābūt jo vektors ir tāds lielums,mazums ar ko var piesegties un pūst pīlītes.Zinātnieki kabinetos(trīs burti) tam tic un cer ka vektors kādreiz ies uz augšu.Bet ir tāds teiciens---Cerība ir muļķu mierinājums.
, 2020-11-11 11:19, pirms 3 gadiem
Ceru uz Sanmarīno!
, 2020-11-11 11:22, pirms 3 gadiem
Sanmarīno šovakar ir jauzvar lai 11 vilkus var apstiprināt par sliktāko futbola nāciju Eiropā.
Par lielo Sanmarīno
, 2020-11-11 11:25, pirms 3 gadiem
Bzh rakstīja: Ļaujiet Dainim strādāt. Pierast pie tiem Liepājas nejēgām (c)Namejs ir nepieciešams laiks
Patiesībā es Kazakeviču cienu par to vien, ka viņš neparakstās tam spiedienam, kuru publiskā telpā izdara tie, kas ne par ko neatbild LV futbola kontekstā, bet gribās baigi kompetentos un gudros patēlot.
, 2020-11-11 11:30, pirms 3 gadiem
Mūsu priekšrocība šovakar būs tā, ka Sanmarīno futbolisti pa dienu pamatdarbā jau būs paguruši.
, 2020-11-11 11:32, pirms 3 gadiem
Mūsu priekšrocība būs tad, ja spēli atcels covid karantīnas dēļ, ja vēl kāds būs aplipinājies no Pahara.. Citu iespēju izbēgt no zaudējuma neredzu!
, 2020-11-11 11:37, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Var visādi būt!
Pārsteidz gan komentāri, kur runā tā, it kā kādreiz Latvija būtu kāda vismaz Eiropas vidusmēra komanda. Ar šo pašu Sanmarīno un citiem lūzeriem ir Latvija mocījusies arī labākos laikos, kad spēlēja Pahars, Verakovskis, Rubīns un citi meistari. Tieši pēc neizšķirta ar Sanmarīno 2001.g. atkāpās treneris Džonsons.
Kāpēc tagad tāda brēka, vai tādēļ, ka komandā par maz krievu?
Tāpēc, ka tad tie sliktie mači ar punduriem bija izņēmums. Toties laiku pa laikam uzvarēja un spēlēja neizšķirti ar top valstīm... Šobrīd mokas ar punduriem ir ikdiena.
, 2020-11-11 11:48, pirms 3 gadiem
Daini neņem galvā rējējus! Turpini iesākto komandas veidošanu un cerams, ka mums izveidosies tiešām nacionālā valstsvienība kam just līdzi gan labākos laikos, gan neveiksmēs!
, 2020-11-11 11:51, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Patiesībā es Kazakeviču cienu par to vien, ka viņš neparakstās tam spiedienam, kuru publiskā telpā izdara tie, kas ne par ko neatbild LV futbola kontekstā, bet gribās baigi kompetentos un gudros patēlot.
Viens ir ka nepadodas spiedienam tādēļ, ka ir pārliecība un plāns, kā tikt ārā no bedres. Otrs (Daiņa gadījums, manuprāt), ka neko citu viņš vienkārši nav spējīgs - turēšos pie šī amata, kamēr mani izmetīs citi
Būtu interesanti paskatīties to 3 gadu plānu (var bez finansu skaitļiem), ko šis prezentēja federācijai un ko federācija atzina par labu - tad arī redzēs, vai ir Dainis vai daiņels It kā jau šī brīža izlases spēlētāji ir gana jauni, lai vēl varētu progresēt, bet man tādas īstas pārliecības par to nav
, 2020-11-11 11:51, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Tāpēc, ka tad tie sliktie mači ar punduriem bija izņēmums. Toties laiku pa laikam uzvarēja un spēlēja neizšķirti ar top valstīm... Šobrīd mokas ar punduriem ir ikdiena.
Runājot par punduriem, tādi bez jautājumiem ir Sanmarīno un Andora . Savukārt par Maltu vēl varētu diskutēt, pēc iedzīvotāju skaita tā apsteidz Islandi un salīdzināma, piemēram, ar Melnkalni.
, 2020-11-11 11:54, pirms 3 gadiem
elements rakstīja: Runājot par punduriem, šajā turnīrā tādi bez jautājumiem ir Sanmarīno un Andora . Savukārt par Maltu vēl varētu diskutēt, pēc iedzīvotāju skaita tā apsteidz Islandi un salīdzināma, piemēram, ar Melnkalni.
Un kā tad Fēras? 50 tūkstoši iedzīvotāju nav punduris?
, 2020-11-11 11:55, pirms 3 gadiem
emilino rakstīja: Vai Sanmarīno spēs gūt uzvaru pēc 16 gadiem, kad 2004. gadā ar 1:0 pārspēja Lihtenšteinas izlasi?
Piebildīšu, ka tā bija pārbaudes spēle un Sanmarino vienīgā uzvara pastāvēšanas vēsturē. Jautājums vai Latvija pasniegs otru?
, 2020-11-11 11:57, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Un kā tad Fēras? 50 tūkstoši iedzīvotāju nav punduris?
Nu ir, ir Fēras. Un Gibraltārs, un Lihteinštena (ar pēdējo kaut kā baigi sen nav spēlēts ) ...
, 2020-11-11 12:00, pirms 3 gadiem
Kaut arī Dainis dara visu, lai izlase nespētu gūt vārtus, tomēr ceru uz uzvaru un labu garastāvokli visiem.
, 2020-11-11 12:01, pirms 3 gadiem
Man vienīgajam slikta nojausma?
, 2020-11-11 12:03, pirms 3 gadiem
Bzh rakstīja: Viens ir ka nepadodas spiedienam tādēļ, ka ir pārliecība un plāns, kā tikt ārā no bedres. Otrs (Daiņa gadījums, manuprāt), ka neko citu viņš vienkārši nav spējīgs - turēšos pie šī amata, kamēr mani izmetīs citi
Būtu interesanti paskatīties to 3 gadu plānu (var bez finansu skaitļiem), ko šis prezentēja federācijai un ko federācija atzina par labu - tad arī redzēs, vai ir Dainis vai daiņels It kā jau šī brīža izlases spēlētāji ir gana jauni, lai vēl varētu progresēt, bet man tādas īstas pārliecības par to nav
Tu un tev līdzīgie nezin ir vai nav tāda plāna, bet tas taču jūs nekavē brukt viņam virsū.
Viss tāpat ir skaidrs, jo šeit ir kārtējais stāsts par to kurš simpatizē vai nesimpatizē. Ja būtu treneris kurš simpatizē, tad brauktu virsū spēlētājiem, bet ja nesimpatizē treneris, tad brauc virsū trenerim. Nav pat jāiespringst, lai saprastu kas ir kas.
, 2020-11-11 12:06, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Un kā tad Fēras? 50 tūkstoši iedzīvotāju nav punduris?
Nedomāju, ka šeit vietā ir stāsts par to kāds ir cilvēku resurss valstī, bet gan par šī cilvēka resursa mentalitāti.
Ja mēs vadāmies tikai pēc cilvēku resursa, tad tādām valstīm kā Ķīna un Indija visos sporta veidos būtu jābūt priekšā ar milzu atrāvienu visām pārējām pasaules valstīm.
Nevienam nav noslēpums, ka futbolā mentāli labāki Eiropā ir šī kontinenta dienvidu valstu iedzīvotāji.
, 2020-11-11 12:09, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Daini neņem galvā rējējus! Turpini iesākto komandas veidošanu un cerams, ka mums izveidosies tiešām nacionālā valstsvienība kam just līdzi gan labākos laikos, gan neveiksmēs!
, 2020-11-11 12:18, pirms 3 gadiem
Diemžēl esam nonākuši līdz līmenim, kad iekšēji nav pārliecība, ka varētu uzvarēt Sanmarīno izlasi.
, 2020-11-11 12:25, pirms 3 gadiem
2 viarianti:
0-0 vai Sanmarīno gūs vārtus.
Raimonds Krollis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF
191

Latvijas izlase sāk drausmīgi, Krollis panāk neizšķirtu pret Lihtenšteinu

Šovakar Kiprā otro pārbaudes spēli jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā aizvadīja Latvijas futbola valstsvienība, kam neizdevās pieveikt Lihtenšteinu – 1:1. Pirmajās sekundēs Mārcis Ošs iesita bumbu savos vārtos, bet turpinājumā izlīdzinājumu panāca Raimonds Krollis.
Latvijas U19 valstsvienība. Foto: LFF
1

Latvieši nenotur pārsvaru un Elites posma turnīru noslēdz ar vienu punktu

Šā gada Eiropas U19 meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības ar neizšķirtu (1:1) pret Elites posma septītās apakšgrupas mājinieci Ziemeļmaķedoniju noslēdza Viktora Dobrecova trenētie Latvijas futbolisti.
Foto: LFF
1

Latvijas U17 meitenes sagrauj Gruziju, tomēr neiekļūst A līgā

Latvijas WU-17 meiteņu izlase sestdien noslēdzošajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra mačā Fēru salās ar rezultātu 5:0 (3:0) uzvarēja Gruziju un savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, ziņo Latvijas Futbola federācija.