Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Uldriķis: "Pret Skotiju sanāca angļu stila vārtu guvums"

Uldriķis: "Pret Skotiju sanāca angļu stila vārtu guvums"
Roberts Uldriķis
Foto: LFF.lv

Pēc Latvijas U-21 futbola izlases izcīnītā neizšķirta izbraukumā 1:1 pret Skotijas vienaudžiem komentārus LFF snieguši galvenais treneris Dainis Kazakevičs un mūsu vārtu guvējs Roberts Uldriķis.

Kazakevičs: "Tiesneša darbību nekomentēšu, spēle vērtējama ar plus zīmi"

Dainis Kazakevičs: "Spēle atstāja divējādas sajūtas - no vienas puses 1:1 izbraukumā pret tik spēcīgu izlasi kā Skotija noteikti ir pozitīvs rezultāts un situācijā, kādā nonācām spēles gaitā [noraidījums otrā puslaika vidū - aut.], puiši ir lieli malači, ka viņi spēja ļoti veiksmīgi nospēlēt daudzās epizodēs mazākumā. Varu atzīmēt gan puišu kvalitātes pretuzbrukumu futbolā, īpaši pirmajā puslaikā, gan arī pašatdevi, kad nonācām mazākumā. No otras puses ir diezgan nepatīkami zaudēt spēli [izlaist uzvaru] jau praktiski kompensācijas laikā, ielaižot vārtus no 11 metru soda sitiena. Šajā ziņā viennozīmīgi netaisos komentēt tiesneša darbību - viņi laukumā dara savu darbu un, ja tādas svilpes bija, tad tas ir pamatoti. Protams, spēli lielā mērā ietekmēja mūsu noraidījums, lai gan, paliekot mazākumā, puiši demonstrēja pietiekami kvalitatīvu spēli, lai novestu to līdz uzvarošam rezultātam.

Kopsavilkumā - neizšķirts izbraukumā pret Skotiju ir pietiekami veiksmīgs rezultāts, vēl jo vairāk ņemot vērā, kā izvērtās spēle, nonākot mazākumā. Tai pašā laikā mums jāmācās no savām kļūdām - gan šis pārkāpums, gan pāris diezgan būtiskas kļūdas laukumā. Tāda līmeņa spēlēs šādas kļūdas nedrīkst pieļaut - diezgan jūtami var redzēt spēles prakses trūkumu vairākiem mūsu pamatsastāva puišiem, kuri, palielinoties spēles tempam, ne vienmēr spēj pieņemt pareizākos lēmumus. Bet kopumā gan komandai, gan spēlētājiem šī spēle viennozīmīgi ir vērtējama ar plus zīmi."

Pakomentē gūtos vārtus pirmā puslaika kompensācijas laikā!
"Principā tas bija teorētisks kompensācijas laiks, jo, ja ņem vērā, ka pirmajā puslaikā spēle tika apstādināta uz astoņām minūtēm, tad faktiski tiesnesis neko nepielika šīm astoņām minūtēm papildus un faktiski vārtus guvām 43. minūtē. Labi nospēlējām uzbrukumā, Raivis Jurkovskis vispirms vinnēja gaisa divcīņu, trāpīja pa pārliktni un Roberts Uldriķis labi noorientējās un ar atkārtotu sitienu guva vārtus. Pirmām kārtām varu atzīmēt, ka tas bija komandas darba vārtu guvums un otrām kārtām viennozīmīgi šodienas spēlē varēja just, ka Roberta pievienošanās komandai mums dod iespēju gan izturēt fiziski divcīņas, gan izveidot vairāk bīstamu situāciju pie pretinieku vārtiem. Ļoti laba līmeņa uzbrucējs, kurš mūs pastiprina pietiekami būtiski, tāpēc ir likumsakarīgi, ka tieši viņš guva vārtus."

Trīs neizšķirti sešās spēlēs [un vēl trīs zaudējumi - aut.] - ir vairāk pozitīvs cikla pusceļš vai tomēr esi sarūgtināts, ka nav izcīnīti vairāk punkti?
"Skaidrs, ka es kā treneris un spēlētāji gribētu vairāk punktu turnīra tabulā. Viennozīmīgi, ka tie neizšķirti ir dažādi - šis laikam ir vissmagākais, visgrūtākais [vēl bija neizšķirti pret Andoru un Ukrainu - aut.], spēlējot izbraukumā. Skotijas izlase pēc veiksmīga kvalifikācijas cikla sākuma [tostarp savā laukumā ar 2:0 uzveikta Nīderlande - aut.] reāli līdz šai spēlei domāja par vismaz otro vietu grupā. Šajā ziņā šīs spēles ir dažādas - protams, neizšķirts savā laukumā pret Andoru ir liela vilšanās, savukārt neizšķirti pret Ukrainu un Skotiju viennozīmīgi ir vairāk ar plus zīmi. Kopumā gribētos, lai šo trīs neizšķirtu vietā ir viena vai labāk divas uzvaras. Tas ir tas, kas jāpieliek cikla turpinājumā nākamgad - mums vēl ir četras spēles - izbraukums Andorā, mājas spēles ar Holandi un Angliju, kā arī izbraukums Ukrainā. Domāju, mums ir visas izredzes savu uzvaru kontu atklāt un papildināt."

Uldriķis: "Stuglis atvainojās gan čaļiem, gan treneriem, gan līdzjutējiem"

Roberts Uldriķis [jautāts par vārtiem]: "Situācija, manuprāt, izveidojās diezgan vienkārša - mēs izgājām caur flangu, bija laba sadarbība starp Sorokinu un Cigaņiku, pēc tam Cigaņiks iecentrēja, man bumba pārlidoja pāri, Raivis [Jurkovskis] uzvarēja gaisā, trāpīja pa pārliktni, ļoti labi viņš uzsita. Pēc tam bumba atlēca starp mani un aizsargu, redzēju, ka varu uzvarēt to bumbu, daudz nedomājot vienkārši lecu no visa spēka - situ brīvajā stūrī, kur vārtsarga nebija, un sanāca gūt vārtus. Tāds angļu stila vārtu guvums sanāca [smaida]."

Ceru, apzinies, ka Dainis Kazakevičs tevi tagad vispār negribēs laist uz nacionālo izlasi?
"[Smaida] Nezinu, cerams, ka laidīs."

Ielaidām pašās beigās - pēc spēles ģērbtuvēs vairāk bija sarūgtinājums vai apmierinājums, jo 1:1 noteikti nav slikts rezultāts Skotijā?
"Protams, bija liels sarūgtinājums, jo bijām vadībā ar 1:0. Tieši ģērbtuvē runājām [acīmredzot domāts spēles pārtraukums - aut.], ka nedrīkstam zaudēt šo spēli vai nospēlēt neizšķirti - ir jāuzvar šī spēle. Arī pirms spēles principā runājām, ka esam atbraukuši pēc uzvaras. Pārtraukumā runājām, ka vajag nenosēsties tik ļoti, censties to spēli nedaudz atvirzīt no mūsu vārtiem, kas pirmajā puslaikā sanāca - bija līdzīga spēle. Viņi daudz vienkārši sita bumbu uz priekšu, kamēr mēs centāmies izspēlēt un arī aizķerties priekšā, kas, manuprāt, man diezgan labi izdevās - nomest ar galvu bumbu mūsu malējiem spēlētājiem, kuri pieslēdzās. Pēc tam sanāca pilnīgi nevajadzīgs noraidījums Ingaram - viņš arī pats to apzinājās, viņš atvainojās gan trenerim, gan čaļiem, gan līdzjutējiem par šādu nevajadzīgu pārkāpumu. Pēc tam, jā, skoti pēdējās 30 minūtēs sāka mūs spiest un beigās sanāca tāda pendele, kuras, manuprāt, tur nebija."

Kādas bija pēdējās 30 minūtes?
"Mazākumā bija diezgan grūti. Spēlējām viesos, fani arī visu laiku svilpa, ūjināja, dzina skotus uz priekšu. Kad viņi guva vārtus, vēlējās gūt otros. Bija diezgan grūti."

Ko sagaidi no atlikušajām cikla spēlēm?
"Vēl ir četras spēles. Pret Angliju un Nīderlandi būs ļoti grūtas spēles, taču labi, ka spēlēsim mājās. Izbraukumā tiksimies ar Ukrainu un Andoru. Tās spēles varam ņemt, pret angļiem un holandiešiem arī jācīnās no visa spēka un jācer uz pozitīvu rezultātu. Ja šodien būtu uzvarējuši, tas būtu izcili gan no turnīra tabulas, gan emocionālā pacēluma viedokļa."

Spēles ieraksts (11 metru soda sitiena epizode no 2:10:25 un līdz 2:11:05. Vēl viens atkārtojums ar skotu komentētāju neizpratni 2:17:30).

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija


, 2017-11-11 12:14, pirms 6 gadiem
Skotijā viens punkts. Gan jau, ka ļoti labi.
, 2017-11-11 14:08, pirms 6 gadiem
Uldriķis ,liekas,ka varētu būt potenciāls lielās izlases līderis pēc gadiem.
, 2017-11-11 17:34, pirms 6 gadiem
Eu futbola spečuki.Ja šo spēli vērtējat ar pluss zīmi tad Jums nekad neko nesasniegt futbolā.Skriešana nav futbols .
, 2017-11-11 17:36, pirms 6 gadiem
Cik reizes uzsitāt pa vārtiem tad kad bijāt vienādos sastāvos?Nezin kā tāds treneris netrenē kādu Barselonu... Igaunijas haha
Foto: LOC
7

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.