Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Cigaņiks: "Šobrīd ir periods, kad izlasei nepieciešams kāds, kurš palīdz uzvarēt"

Cigaņiks: "Šobrīd ir periods, kad izlasei nepieciešams kāds, kurš palīdz uzvarēt"
Andrejs Cigaņiks. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šobrīd Latvijas futbola valstsvienībai nepieciešams atrast spēlētājus, kas var palīdzēt uzvarēt, un pirmoreiz uz izlasi izsauktais pussargs Andrejs Cigaņiks cer, ka viņam izdosies kļūt par tādu, kurš to spēj paveikt, spēlētājs pauda sarunā ar Sportacentrs.com.

"Bērnībā visi skatās, kas notiek stadionā izlases spēlēs, bet tad saņem uzaicinājumu un pats trenējies ar tiem, kurus agrāk redzēji stadionā. Kādreiz stāvēju fanu sektorā un skatījos, kā vārtos darbojas Vaņins. Ir lieliskas sajūtas, ļoti patīkami. Esmu iepriecinājis sevi un vecākus," pēc pirmā treniņa ar izlasi teica Cigaņiks, kurš tobrīd vēl nebija runājis ar izlases galveno treneri Miksu Pātelainenu. "Man uzrakstīja U21 izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs un jautāja vai zinu labos jaunumus. No sākuma nesapratu, kas par jaunumiem, jo gaidīju izsaukumu uz U21 izlasi, bet viņš paziņoja, ka tiek plānots izsaukums uz nacionālo izlasi."

"Esmu reālistisks un trenerim mani vēl jāiepazīst, tāpēc apzinos, ka, visticamāk, nespēlēšu 90 minūtes. Gatavojos, treniņos parādīšu visu, ko varu," stāstīja Cigaņiks. "Lielā izlase ir solis uz priekšu karjerā. Ceru, ka varēšu palīdzēt komandai, tas ir mans mērķis. Šobrīd ir tāds periods, kad kādam jāpalīdz izlasei uzvarēt, ceru, ka būšu viens no tiem."

21 gadu vecais Cigaņiks četrus gadus pavadīja Lēverkūzenes "Bayer" sistēmā, spēlējot arī UEFA Jaunatnes līgā. 2016./17.g. sezonā viņš Vācijas reģionālajā jeb 4. līgā pārstāvēja Ķelnes "Viktoria", bet pagājušajā sezonā Vācijas Oberlīgā jeb 5. līgā kopā ar citu U21 izlases pussargu Jāni Grīnbergu spēlēja Gelzenkirhenes "Schalke" otrajā komandā. Vasarā spēlētājs pievienojās Nīderlandes 1. līgas futbola klubam "Cambuur", kura sastāvā laukumā devies septiņās no astoņām līgas spēlēm, vienībai kopvērtējumā atrodoties sestajā pozīcijā.

"Pagaidām klubā viss ir labi, spēlēju pamatsastāvā. Pēdējās divās spēlēs zaudējām, bet pirms tam pat bijām kopvērtējuma vadībā," stāstīja spēlētājs. "Jūtama liela atšķirība starp Nīderlandes un Vācijas futbolu. Man šāds, kāds ir Nīderlandē, ļoti piestāv. Es neesmu sevišķi fiziski spēcīgs futbolists, neesmu gara auguma, tomēr šeit varu brīvi spēlēt laukuma vidusdaļā, kas ir mana kaislība - tehnisks futbols. Garas distances nav man. Man ļoti patīk šāds futbols. Vācijā tas bija agresīvs, bet tagad šo agresivitāti esmu paņēmis līdzi un tas patīk manam trenerim."

"U21 izlases spēlē pret Ukrainu mani pamanīja viens aģents, kurš tagad kļuvis par manu personīgo treneri. Viņš teica, ka man piestāv Nīderlandes futbols, turklāt viņš tieši tur dzīvo, tad nu izlēmām pamēģināt un izturēju pārbaudes laiku," atstāstīja pussargs, kurš stāstīja, ka no komandām, kurās viņš līdz šim spēlējis, spēcīgākā bijusi "Viktoria", kur gan traumu dēļ laukumā gandrīz nemaz nedevās. "Tur uzvarējām čempionātā un bija ļoti labi futbolisti, kas spēlējuši otrajā un trešajā bundeslīgā. No viņiem varēju daudz paņemt. Jutu, ka varu spēlēt tajā līmenī, bet traumas dēļ tas tā arī nesanāca."

""Cambuur" komanda pirms sezonas domāja par tikšanu "play-off" sacensībās, kur tiek pirmais devītnieks. Atradāmies pat vadībā un visi mūs slavēja. Kad divus mačus zaudē, visi kritizē. Tāds ir futbols, viss atkarīgs no šodienas. Katru dienu jāstrādā un jāprogresē," saka Cigaņiks. "Komandā ir 25 cilvēki - ja uz citām pozīcijām ir divi cilvēki, centra pussarga postenī uz vienu vietu ir trīs. Tāpēc man visu laiku jābūt tonusā, jārūpējas, lai nebūtu traumu un jācīnās par 110%."

Šajā sasaukumā Cigaņiks pirmoreiz izsauks uz nacionālo izlasi, kamēr uz U21 "nosūtīts" Roberts Uldriķis. Cigaņiks saka, ka šāds lēmums nāks par labu Uldriķim, jo viņš 90 minūtes nav nospēlējis jau kopš jūnija.

"Nīderlandē iegūstu labu spēļu praksi, kamēr Robertam šobrīd ir cita situācija, nomainījies treneris. Ļoti priecāšos, ja viņš varēs beidzot nospēlēt visas 90 minūtes. Manuprāt, ir pareizs lēmums, ka viņš būs U21 izlasē - Roberts nav tāds, kurš satrauksies un pārdzīvos, viņš pierādīs, ka ir pelnījis spēlēt pamatsastāvā arī nacionālajā izlasē," par savu partneri saka Cigaņiks. Zīmīgi, ka U21 izlase piektdien spēkosies tieši ar Nīderlandi, kur ikdienā Cigaņiks spēlē. "Dainis Kazakevičs plānoja atbraukt uz manu spēli, bet, kad uzzināja, ka mani izsauc uz lielo izlasi, teica, ka to izdarīs vēlāk. Viņš ir pieredzējis treneris, nedomāju, ka viņam vajadzēs manu viedokli, kā spēlēt pret Nīderlandi."

Tāpat ilgstoši Vācijā bijušais Cigaņiks atklāja, ka nepazīst ar Minhenes "Bayern" līgumattiecībās esošo Danielu Ontužānu, kurš drīzumā varētu saņemt pirmo izsaukumu uz Latvijas izlasi. "Cik esmu lasījis, viņam bijis daudz traumu. Ļoti priecājos, ja viņam ir vēlme pārstāvēt Latvijas izlasi, galvenais, lai viņš izveseļotos un būtu vesels, jo pēc traumām vienmēr vajadzīgs laiks. Man pašam Leverkūzenē nebija iespēju trenēties ar lielo komandu, bet "Schalke" sastāvā gan to darīju."

"Viņš ir ļoti tehnisks spēlētājs ar lielu enerģiju. Kaut viņš ir jauns, viņš saprot spēli un esmu gandarīts, ka varam iekļaut viņu sastāvā," par Cigaņiku teica Latvijas futbola izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens. "Pirmajā treniņā bija ļoti labs, izskatās spoži, viņš ir tehnisks. Tomēr pagaidām vēl neprognozēju vai un cik daudz viņš varētu spēlēt."

Latvijas U21 izlase piektdien plkst. 19:30 "Skonto" stadionā sacentīsies ar Nīderlandes vienaudžiem, kamēr pieaugušo valstsvienība sestdien nacionālajā stadionā "Daugava" uzņems Kazahstānu, bet nākamajā otrdienā arī Gruziju.


, 2018-10-12 12:09, pirms 6 gadiem
Jāsāk mainīt norakstīt a paaudze
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.