Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Starkovs: "Nepatīkamu brīžu bija daudz, bet ciklu nevar nosaukt par katastrofālu"

Starkovs: "Nepatīkamu brīžu bija daudz, bet ciklu nevar nosaukt par katastrofālu"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pēc uzvaras pār Andoru (4:0) dalījās pārdomās par aizvadīto spēli, ilgo neveiksmju sēriju un nedaudz arī ciklu kopumā.

Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs: "Gribētu pateikties spēlētājiem par to, ka aizvadīja ļoti labu, kvalitatīvu spēli, un līdzjutējiem, kuri atnāca un atbalstīja izlasi. Domāju, ka rezultāts ir likumsakarīgs. Aizvadījām labu spēli gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, vārtus guvām tādā veidā, kādā bijām to atstrādājuši un mēģinājuši treniņos. Un šajā spēlē iespēju guva arī jaunie futbolisti – piemēram, Ulimbaševs, kurš Latvijas čempionātā labi spēlē savā klubā. Domāju, ka viņš izlasei ir perspektīvs spēlētājs."

- Vai Andoras izlase lika jums vilties? (Andoras žurnālista jautājums)
- Nē. Mums spēle bija vieglāka, nekā iepriekšējā kārtā tā bija Portugālei [2:0], un pirmajā puslaikā guvām divus vārtus, bet Andora parādīja to, kāda izlase tā ir. Ja vēlreiz ar to spēlētu pēc nedēļas, tad nedomāju, ka būtu viegli un ka uzvarētu ar 4:0. Varbūt būtu grūtāk. Andora ir organizēta komanda, un redzams, ka tai ir trenera rokraksts. Pret Andoru visām komandām ir grūti spēlēt.

- Vai otrie gūtie vārti bija izšķirošais brīdis spēlē? (Andoras žurnālista jautājums)
- Nē, trešie vārti. Pie 0:2 jebkuri nejauši vārti ļautu pretiniekiem atgriezties spēlē, un cīņa kļūtu nervoza.

- Pēc spēles runājot ar daudziem cilvēkiem, līdzjutējiem, visi kā viens teica, ka paldies Dievam, ka tas murgs beidzot ir galā. Kāda jums ir iekšējā sajūta – vai tas Latvijas futbolam bija īsts murgs?
- Labs jautājums, uz tādu jāatbild ilgi. Ja godīgi, protams, pēc uzvarām visiem ir viegli, bet šajā situācijā uz maniem pleciem bija uzvēlies liels smagums. Stājoties amatā, daudz strādāju pie saviem pienākumiem, bet rezultāta nekādi nebija. Protams, pretī bija arī stipras komandas. Nācās nedaudz pārkārtoties uz lietām, kas ir tuvākas manai gaumei. Un, no vienas puses, jā, smagums tagad ir novēlies. Lielāks prieks par spēlētājiem, kuri bija kopā ar mani, uzvarēja un šodien ir laimīgi. Skatoties uz viņiem, redzu, ka, jā, uz pleciem bija liels smagums.

- Pēc spēles satiku Vladimiru Žuku, kurš sacīja, ka līdz ar šo spēli, neticēsiet, sākas Latvijas futbola kāpums. Un ka šajās trepītēs augšup būs ļoti daudz pakāpienu. Vai arī tā uzskatāt, ka Latvijas futbols tagad atdzims?
- Žuks ir autoratīvs futbola speciālists, viņam var ticēt (smaida). Andoras izlase ir ciets rieksts. Pirms 15-20 gadiem, kad ar to spēlējām, bija daudz vieglāk. Tagad naivuma dēļ skatāmies [Starkovs domā nevis sevi un izlasi, bet vispārīgi – A.S.] uz Andoru un domājam, ko gan viņi vispār māk. Pirms 5-7 gadiem tāpat nenovērtējām Islandi, bet tagad jūsmojam, ka tā no pirmās vietas grupā tika uz Pasaules kausu un pirms tam bija arī Eiropas čempionātā. Islande spēlē stabili, lai arī šajā valstī ir maz iedzīvotāju un maz futbolistu. Fēru salas, vēl mazāka valsts, tagad atkārto viņu ceļu. Ticu, ka Žukam ir taisnība un ka esam gatavi izdarīt maksimumu, lai atgrieztos savās pozīcijās. Tas nebūs viegli, jo konkurence visu laiku tikai pieaug un mums ir jāatrod, ar ko būsim pārāki. Tie paši islandieši atrada kaut kādu savu vērtību, tāpēc arī ir augšgalā. Izdarīsim maksimumu ar spēlētājiem, lai tur atgrieztos. Ticiet, ka katrs spēlētājs grib tikai uzvarēt.

- Beigās pēc spēlētāju maiņām laukumā puse sastāva bija no viena kluba. Tā bija tikai sakritība vai virzāmies uz bāzes kluba pusi?
- No kura kluba gan bija? Ziniet, es nezinu.

- RFS
- Atkārtošu, ka, izsaucot spēlētājus, neorientējamies, no kura kluba viņi ir. Mūsu galvenais kritērijs ir tāds, lai viņi būtu spēcīgākie spēlētāji Latvijā. Atkārtošu, ka man patīk, piemēram, Torress, kurš ir labs spēlētājs. Ja esi labs spēlētājs, tad saikni atradīsi arī ar spēlētāju no cita kluba. Protams, šādas saiknes no viena kluba atvieglo procesu, tomēr uz to es savā izvēlē neskatos. Ja runā par mūsu, Latvijas, vēsturi, tad mums tā bija pozitīva pieredze [domāti "Skonto" laiki]. Taču pēc tam tas rezultātu nedeva. Vai nedeva kādā citā valstī. Daudz kas ir atkarīgs no apstākļiem un rezultāta. Ja rezultāti būs labi, tad neviens tam neiebildīs. Vienīgi gribētu piebilst, kādēļ gan viņus – trīs spēlētājus no RFS [A. Višņakovu, Uldriķi, Ulimbaševu] - izlaidu uz maiņu. Tikai tādēļ, ka viņiem sevi kā pilnvērtīgus izlases locekļus vajadzēja sajust arī laukumā, ne tikai nometnē [domāti Uldriķis un Ulimbaševs, kuri izlasē spēlējuši ne tik daudz – A.S.].

- Iepriekš esam jums pārmetuši, ka neizsaucat tādus rezultatīvus spēlētājus kā Karašausks, Kamešs. Šobrīd vidējā līnijā esat izveidojis jaunu centra pussargu trio. Ko darīsiet, kad atveseļosies Cauņa, Zjuzins? Arī viņus neizsauksiet, jo neuzskatīsiet, ka viņi ir derīgi jaunajam modelim?
- Izsaucu tos, kurus uzskatu par šobrīd spēcīgākajiem spēlētājiem. Zjuzinu neizsaucu, jo viņš vēl nav pilnīgā gatavs. Kolīdz viņš spēlēs, kolīdz spēlēs labi, tad ar treneriem arī domāsim. Es taču neesmu pats sev ienaidnieks [lai neizsauktu labu spēlētāju]. Spēlētajam jābūt spēcīgam profesionālim kā futbolistam un stipram kā personībai. Viņam jābūt labam gan laukumā, gan uz soliņa kā rezervistam, gan arī ģērbtuvē. Neaizmirstam, ka tas ir kolektīvs. Ja kāds spēlētājs kaut kur izkrīt, tad tā nebūs laba komanda, lai arī spēlētāji varbūt būs labi. Cauņa un Zjuzins ir lieliski komandas spēlētāji, un dod Dievs, lai viņi ātrāk izveseļotos un atgrieztos sastāvā.

- Gan jūs, gan arī pirms tam Marianu gandrīz pēc katras spēles daudz kritizēja kā mediji, tā līdzjutēji. Vai uzskatāt, ka šī kritika bijusi pamatota, objektīva vai tomēr - pārspīlēta?
- Tās ir jūsu problēmas, tāds ir jūsu darbs. Taču uzskatu, ka, ja gribat palīdzēt izlasei, nav obligāti to kritizēt. Ne obligāti! Ja es visu laiku kritizētu spēlētāju, kura progresu vēlētos, tad viņš mani vairs neklausītu un nokristos. Man vairāk jādod pozitīvais, jāvērtē viņa spēle. Ja viņš visu atdod komandai, pilda uzstādījumu, bet kaut kas nesanāk, bet es viņu tāpat kritizēšu, tad nekā laba no tā nebūs. Kritika, manuprāt, nav pārāk laba lieta. Pamatota vai nepamatota – kāda gan man starpība?! Man galvenais, lai komanda progresētu.

- Ja jaunie nav jākritizē, lai viņi turpinātu progresēt un labotu savas kļūdas, tad nedrīkst kritizēt arī pieredzējušos, kuri atved vārtus?
- Nezinu. Varu tikai atsaukties uz savu pieredzi kā trenerim. Publiski spēlētāju nekritizēju pat tad, ja viņš atved vārtus. Par epizodi runāju komandas kopējā sanāksmē, teorētiskajā nodarbībā, kurā dodu skaidru signālu, ka kļūdu pieļāva viņš un neviens cits. Bet darām to teorētiskā virzienā, lai šo kļūdu viņš vairs nepieļautu nākotnē. Bet viņš ir manas komandas spēlētājs, un es to daru slēgtā lokā.

- Runājāt par Islandi, par komandas garu. Pēc iekļūšanas Pasaules kausa finālturnīrā islandieši visi kopīgi devās pateikties līdzjutējiem. Šovakar redzējām, ka līdzjutējiem pateicās tikai futbolisti, bet nebija neviena no treneriem [asistents Andris Riherts gan esot bijis]. Kāpēc?
- Tad mums ir uz ko tiekties. Paldies par šo repliku un atgādinājumu, paldies. Laikam tā bija kāda organizatoriska rakstura kļūda, nākotnē pie tā piestrādāsim. Ļoti novērtēju līdzjutējus un viņu atbalstu. Un, ja tas bija tik acīmredzami, tad atvainojos savā un visa treneru korpusa vārdā.

- Kādos vārdos šo ciklu varat raksturot: slikts, katastrofāls, izcils, burvīgs, lielisks, vēl kādi vārdi?
- Tāds ļoti neviennozīmīgs. Notikumiem bagāts. Un ne pārāk labiem. Bija treneru maiņa, kas vienmēr ir ne pārāk patīkami. Turklāt treneris bija slavens mūsu spēlētājs, visu mīlulis. Pats ar viņu strādāju kopā gan kā futbolistu, gan kā treneri. Šajā ciklā biju arī viņa asistents. Treneru maiņa atstāja nospiedumus uz visa cikla beigām. Mainījās arī process, spēlētāju sastāvs. Beigās likām bāzi, pamatus nākamajai pārejai [acīmredzot domāts nākamais cikls]. Taču šis cikls nav katastrofāls, to nevar nosaukt par katastrofālu. Tad katra sestā vieta starp sešām komandām [kā pagājušajā ciklā] būtu katastrofa. Nedomāju, ka derēs tādi epiteti. Skrupolozākai analīzei šobrīd vēl neesmu gatavs. Bet, kā jau iepriekš teicu, esmu gatavs pēc kāda laika ar jums tikties. Šomēnes. Ilgi parunāsim, kā jums vajadzēs."


, 2017-10-11 01:56, pirms 6 gadiem
Nē nu GLUPS, kas GLUPS! 2X uzvarot Andoru un 1x KNAPI nospēlējot neizšķirti ar Fēru salām ciklu nevar nosaukt par katastrofālu!?
Da Tu pats jau esi katastrofa lasies 1x prom!!!
, 2017-10-11 02:02, pirms 6 gadiem
Zemāk grūti būt, tāpēc, manuprāt, šis cikls ir katastrofāls.
, 2017-10-11 02:07, pirms 6 gadiem
Vājākā grupa mums trāpījās un tāpat mieles pēc mielēm.
, 2017-10-11 02:52, pirms 6 gadiem
Varenās Fēras tā arī palika neuzvarētas.
, 2017-10-11 02:59, pirms 6 gadiem
Starkovs ir staigājoša parodija un apsmiekls. Kā tad nav katastrofa? britu lūzeri Džonsonu patrieca pēc kauna pret Sanmarīno, bet nopelniem bagāto Stariku tur pēc visa šitā murga. Cikls ir vājprāts, un ir jāmeklē beidzot normāls treneris no Rietumeiropas. Pietiek ar visādiem puskoka lēcējiem.
, 2017-10-11 03:47, pirms 6 gadiem
Drīzāk tā ir likumsakarība, būt zem pundurvalstis, kur iedzīvotāji skaits mazāks kā ķengaragai
Slēpts komentārs: Myles Kennedy
, 2017-10-11 05:49, pirms 6 gadiem
Starkov atkāpies!kauns par tādu futbolu.uzvar pundurvalsti un priecājās - rozā brilles uz acīm.
, 2017-10-11 06:01, pirms 6 gadiem
Starkovam vienalg būtu labi, pat ja pakāstu viņš teiktu, nav jau tik slikti..
, 2017-10-11 06:18, pirms 6 gadiem
Atkaapies tak! Gan cikls gan tavs futbols ir katastrofaals!
Старков убираися
, 2017-10-11 06:25, pirms 6 gadiem
Ko błë? Katastrofa ir komunisti pie futbola
, 2017-10-11 07:22, pirms 6 gadiem
sākās lielīšanās
, 2017-10-11 07:28, pirms 6 gadiem
Robis87 rakstīja: Drīzāk tā ir likumsakarība, būt zem pundurvalstis, kur iedzīvotāji skaits mazāks kā ķengaragai
Tieši tā, ņemot vērā, ka procentuāli Ķengaragā ir vairāk latviešu, nekā izlasē!
, 2017-10-11 07:37, pirms 6 gadiem
Belariem vel trakak
, 2017-10-11 07:41, pirms 6 gadiem
Andora izskatījās ļoti vāja,bet nevar noliegt,tās radītās iespējas tika izmantotas tiešām labi .Protams, cita līmeņa pretinieks tādas iespējas nemaz nepieļautu.Rezultāts labs,taču tas nav rādītājs lai Starkovs sajustos stabili.Nāks sakarīgāki pretinieki un viss atkal izskatīsies bēdīgi.
Slēpts komentārs: alguns
, 2017-10-11 08:05, pirms 6 gadiem
Sāksim ar to, ka cikls nebija katastrofa, bet gan reālo iespēju spogulis uz esošo brīdi. Nevar gaidīt no izlases kaut cik normālu sniegumu, ja nav sakārtota futbola piramīda kopumā visā valstī.
Ja daudzās sporta jomās mums ir bijuši rezultātu kritumi pieaugušo izlašu sniegumā, tad futbolā pat jaunatnes izlases nevar sasniegt kaut cik pieklājīgus rezultātus.
Agrāk dzīvoju ļoti tuvu futbola laukumam kur notika jauniešu komandu treniņi un bija redzama tendence, ka tikko kā treniņš oficiāli beidzas, tad visi audzēkņi skrien prom pie vecākiem. Var redzēt, ka nav vēlmes ilgāk komunicēt ar treneri, kurš visu treniņu viņu lamā. Tai pat laikā Eiropas dienvidu daļas valstīs regulāri vēl pēc treniņa turpina darboties uz laukuma ar prieku. (vienkārši redzējums no dzīves pieredzes)
Līdz ar to gaidīt panākumus no sistēmas, kur jau no pamatiem ir bardaks.
, 2017-10-11 08:18, pirms 6 gadiem
Tak Starkov isies prom!
, 2017-10-11 08:32, pirms 6 gadiem
Ģebil?
, 2017-10-11 09:11, pirms 6 gadiem
Var piekrist ka tas bija max, ko vareeja izlase shobriid sasniegt, un piekritu, ka Treneri jamaina. Tiesa, futbola izmainjas ilgi nebuss, globali, jo esmu paris reizes megjinajis paskatities vieteja chempja speles un palika atri garlaicigi. Domajat, ka peksnji zem izlases krekla tie no vieteja chempionata skries atraak un savadak? A ar tiem advancetakajiem, kas jau spele citur, nu tad Treneris nemaak tikt galaa... taads arii tas futbols mums shobrid ir
, 2017-10-11 09:13, pirms 6 gadiem
jāuzceļ piemineklis par sasniegto 5. vietu, atlaist nekavējoties, viņs tak lāgā neprot analizēt
, 2017-10-11 09:39, pirms 6 gadiem
drausmas, uzvar 4-0 Andoru, treneris uzskata, ka esam zirgaa... kur vel trakaak?
, 2017-10-11 09:42, pirms 6 gadiem
Ardievu, nākamais cikls! Šito sarkanģīmi un viņa populistisko tukšmuldēšānu nāksies klausīties vēl vismaz vienu ciklu. Es ceru, ka pavasarī, atnākot jaunajam LFF prezidentam, patriekts tiks gan Starkovs, gan visa pārējā mafija!
, 2017-10-11 09:55, pirms 6 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Starkovs ir staigājoša parodija un apsmiekls. Kā tad nav katastrofa? britu lūzeri Džonsonu patrieca pēc kauna pret Sanmarīno, bet nopelniem bagāto Stariku tur pēc visa šitā murga. Cikls ir vājprāts, un ir jāmeklē beidzot normāls treneris no Rietumeiropas. Pietiek ar visādiem puskoka lēcējiem.
Nē nu, ja mēs šobrīd sākam apzināties, ka esam Andoras, Fēru, Lksemburgas līmenī, tad šo ciklu var nosaukt par viduvēji aizvadītu.
, 2017-10-11 10:16, pirms 6 gadiem
Sadirsīs arī nākamo ciklu ar tādu domāšanu
, 2017-10-11 10:19, pirms 6 gadiem
Lūk treneris, esam bezdibeņa malā, visa Latvijas futbola līdzjutēji ciklu sauc par briesmīgu izgāšanos, bet Starkovs, kuram būtu jākaunās, vēl pasaka nav katastrofāli. Par šiem vārdiem vien ir jādzen prom un pēc iespējas ātrāk, bail iedomāties, kas viņam ir katastrofāli!!!
, 2017-10-11 10:33, pirms 6 gadiem
Edison, 10:19, pirms 10 minūtēm, ignorēt, atbildēt
Lūk treneris, esam bezdibeņa malā, visa Latvijas futbola līdzjutēji ciklu sauc par briesmīgu izgāšanos, bet Starkovs, kuram būtu jākaunās, vēl pasaka nav katastrofāli. Par šiem vārdiem vien ir jādzen prom un pēc iespējas ātrāk, bail iedomāties, kas viņam ir katastrofāli!!!

Katastrofāli būtu ja viņu izmestu no mīkstā. ienesīgā krēsla.
, 2017-10-11 10:43, pirms 6 gadiem
Kamēr Latvijas futbolu vada Mežeckis, Starkovs un Kazakēvičs. Tie ir cilvēki, kuru mērķi nav saistīti ar futbolu. Viņu mērķis ir pēc iespējas ilgāk ieņemt vadošos amatus lff un uzlabot savu materiālo stāvokli. Citu mērķu viņiem nav. Šīem cilvēkiem nav nekādu ideju vai vīziju par Latvijas futbola nākotni. Ar šiem cilvēkiem pie stūres, mūsu futbols ir nolemts.
, 2017-10-11 11:41, pirms 6 gadiem
Blad, es redzēju no šīs aizraujošās spēles 1. puslaiku - tik neskatāmu f-bolu sen nebiju redzējis. Ja treneris šo uzkata par kvalitatīvu un labu spēli, tad skaidrs ir viens, tuvākos 10 gadus LV spēles neskatīšos (pat pa TV), jo tagad pēc šīs "izcilās" uzvaras to rudo pūdeli LFF pacels svēto kārtā un būs neziskarams līdz... beigām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-11 12:11, pirms 6 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: paldies fanu sektoram, kuri visas mājas spēles veidoja labu atmosfēru!
Un vispār, daudzajiem līdzjutējiem, kuri atbalsta ! Vienmēr ir patīkami skatīties izlases spēles klātienē..
Petrovič,Tu ?..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-11 12:17, pirms 6 gadiem
Katastrofa ir Latvijas futbola atrašanās okupantu rokās jau 27 gadus. Futbola vienīgā jēga ir latviešu nacionālisma stiprināšana, un nacionālisms stiprinās futbolu. Bet "krievu pasaules" adiktiem to tik ļoti negribās pieļaut. Starkov - huilo !
, 2017-10-11 12:18, pirms 6 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: malači ! Lielisks sniegums visu 93m garumā! Visas maiņas pat spēja ieiet , un parādīt labu sniegumu.
Pireks par rezultātu, spēli kopumā, kur izlase absolūti dominēja.
Cikls nav tik slikts.. Daudz jaunu seju izlasē! Īpaši gribu uzeikt Solovjovu, Kļuškins arī izskatās solīdi !
Visiem tagad daudz darba priekšā,, tikai uz augšu !
tu nu gan esi vates pauris visā krāšņumā. sakauta pundurvalsts, vooou. ceru nekad neredzeet pi.derasu stariku un tos ntos krievus izlase.
Raimonds Krollis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF
191

Latvijas izlase sāk drausmīgi, Krollis panāk neizšķirtu pret Lihtenšteinu

Šovakar Kiprā otro pārbaudes spēli jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā aizvadīja Latvijas futbola valstsvienība, kam neizdevās pieveikt Lihtenšteinu – 1:1. Pirmajās sekundēs Mārcis Ošs iesita bumbu savos vārtos, bet turpinājumā izlīdzinājumu panāca Raimonds Krollis.
Latvijas U19 valstsvienība. Foto: LFF
1

Latvieši nenotur pārsvaru un Elites posma turnīru noslēdz ar vienu punktu

Šā gada Eiropas U19 meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības ar neizšķirtu (1:1) pret Elites posma septītās apakšgrupas mājinieci Ziemeļmaķedoniju noslēdza Viktora Dobrecova trenētie Latvijas futbolisti.
Foto: LFF
1

Latvijas U17 meitenes sagrauj Gruziju, tomēr neiekļūst A līgā

Latvijas WU-17 meiteņu izlase sestdien noslēdzošajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra mačā Fēru salās ar rezultātu 5:0 (3:0) uzvarēja Gruziju un savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, ziņo Latvijas Futbola federācija.