Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Gorkšs: "Ja zaudēsim arī turkiem, cikls atkal būs beidzies nesācies"

Gorkšs: "Ja zaudēsim arī turkiem, cikls atkal būs beidzies nesācies"
Kaspars Gorkšs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs pēc sakāves pret Islandi (0:3) sacīja, ka komandai spēle uzbrukumā nevedās arī līdz Artjoma Rudņeva noraidījumam un ka tagad vairs nav cita atkāpšanās ceļa – vēl viens zaudējums izredzes samazinās līdz minimumam.

"Pēc jebkuras zaudētas spēles sajūtas nav tās patīkamākās, un domāju, ka no šīs spēles nebūt neizspiedām maksimumu. Noteikti varējām cīnīties par trīs punktiem," sacīja Kaspars Gorkšs. "Vēl bez sarkanās kartītes jau bijām nosēdušies tik zemu, ka… Pieļauju, ka pilnā sastāvā būtu noturējuši neizšķirtu, taču priekšā arī līdz tam noraidījumam neko nebijām izdarījuši."

"Runājot par sarkano kartīti – otrais brīdinājums likās mīksts, ja tā varētu teikt. Eiropas futbolā tā laikam ir, ka, paceļot augšā elkoņus, par to dod dzelteno kartīti. Laikam nekā daudz nevaram protestēt," Gorkšs turpināja.

"Domāju, ka nedaudz par ātru atdevām iniciatīvu. Kā jau sacīju, līdz pat otrajiem ielaistajiem vārtiem uzbrukumā neko īpašu neizveidojām," teica Gorkšs. "Aktivitāte pēc otrajiem vārtiem? Domāju, ka spēlētāji, kuri nāca uz maiņu, pietiekami labi iegāja spēlē. Varbūt arī iemesls bija attieksme, ka vairs īsti nav nekā, ko zaudēt, kas mūs kaut kādā veidā atraisīja."

"Personīgi mani islandieši ne ar ko nepārsteidza. Viņi spēlēja diezgan primitīvu futbolu, un vienīgais spēlētājs, ko varu izcelt, ir desmitais numurs [Gilvi] Sīgurdsons. Savukārt pārējie, ja godīgi, domāju, ka nav nekas īpašs," uzskata Gorkšs.

Vaicāts, vai komanda spēs pāris dienu laikā atjaunoties un sagatavoties spēlei pret Turciju, Gorkšs sacīja, ka nav citas izvēles: "Mums jau nav citu variantu. Viens variants ir padoties, nolaist galvas un neko nedarīt. Otrs variants ir saņemties, šīs divas dienas trenēties un mēģināt mācīties no šodien pieļautajām kļūdām. Ceru, ka izdarīsim pareizos secinājumus, jo citu variantu jau nav – ja zaudēsim arī turkiem, tad kvalifikācijas cikls atkal būs beidzies nesācies."


, 2014-10-11 02:44, pirms 10 gadiem
Gorkšam pilnīga taisnība - gan par aizvadīto spēli, gan par nākotnes izredzēm. Pirmais puslaiks bija nekāds, tāpat kā lielākā daļa otrā. Pirmajā vismaz neļāvām tik bīstami prettiniekiem uzbrukt, bet viņi vienkārši mūs izdzenāja pa laukumu bez bumbas. Ja būtu daudz ātrāk sākts spēlēt tā, kā beigās pēc 0:2, skuja viņu sazin, kas vēl būtu vinnējis. Pahara shēma šoreiz izlūza - jā, varbūt Rudņeva dēļ, bet nu abas dzeltenās viņam tādas "aiz matiem pievilktas" arī bija...
Lai vai kā, tas jāaizmirst un jādomā par nākamo maču pret turkiem! Un jāstāda augstāki mērķi - tagad mums vairs nav, kur atkāpties!
, 2014-10-11 07:36, pirms 10 gadiem
žēl Gorkša, ka viņam jāmokas ar tādiem ķomandas biedriem... Džeks raujās gan pa aizsardzību, gan pa uzbrukumu, pārējais aunu bars tekalē pa laukumu un meģina tikt pēc iespejas ātrāk no vaļā no bumbas...
, 2014-10-11 08:11, pirms 10 gadiem
>>>RuncisPuncis
Nezin tikai ,kāpēc Gorkša kungs vēl šobrīd ir bez kluba. >>>Gorkša kungam Kaspar ,nemāni sevi un tautu.Ir jācīnās ,protams, katrā spēlē un ir jābūvē jauna komanda.Tieši tam šis cikls ir arī domāts.Pat par trešo vietu grupā varat nefantāzēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-11 10:18, pirms 10 gadiem
Cikls jau ir beidzies nesācies...

1 punktus 2 spēlēs? To par normālu rezultātu varētu saukt, ja tās 2 spēles būtu aizvadītas pret Čehiju un Nīderlandi, bet ne pret Islandi un Kazahstānu... Un tas, ka uzvara pret turkiem mums kaut ko dos - pilnīgi bezjēdzīgi tā domāt, jo turki šobrīd zaudē visiem pēc kārtas un noteikti nebūs tie, kas iesaistīsies cīņā par kvalificēšanos... Top 3 jau ir skaidrs - Nīderlande, Čehija, Islande - varbūt vienīgi citā secībā...
, 2014-10-11 10:19, pirms 10 gadiem
Nevis Ja zaudēsim, bet nākamajā spēlē zaudēsim un cikls būs beidzies nemaz nesācies
, 2014-10-11 10:56, pirms 10 gadiem
2.09 uz Islandi, mhm, viegla nauda.
, 2014-10-11 11:32, pirms 10 gadiem
Cikls jau ir beidzies, ar tadu spēli, nav pat verts cerēt uz ko labāku!
, 2014-10-11 13:09, pirms 10 gadiem
Kapsar, paldies! Kvēlākie futbol fani ir ar Tevi šodien, būs rīt un būs arī stadionā pirmdien! Par lielu Latviju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-11 15:19, pirms 10 gadiem
Sūdīgi ka izgāza spēli pret šitiem. Turcija jau būs daudz spēcīgāks pretinieks kur izredzes būs ļoti minimālas, turklāt ziņot to ka viņiem arī nav vairs kur atkāpties
, 2014-10-11 16:22, pirms 10 gadiem
''Noteikti varējām cīnīties par trīs punktiem,"

Pirmo puslaiku neredzēju,bet otrajā izlase izskatijās nožēlojami,kādi vēl punkti.Bet nu nu kāda velna pēc vēl sarkano jādod par neko Man vēl likās ka bij jādod spēlēt tam čalim kas virslīgā regulāri sita iekšā,bet nu otro periodu izlgi laikam atcerēšos,visas tās amatieru kļūdas mazliet lika smieties,protams ceru uz panākumu nākamajā spēlē!
, 2014-10-11 16:56, pirms 10 gadiem
Kārtējais cikls jau ir beidzies, tik ātri, kā nekad vēl līdz šim!
, 2014-10-11 17:40, pirms 10 gadiem
are you serious? kā var uz kaut ko cerēt, ja no 6 piespelēm šķērsām laukumam savā pusē 4 ir neprecīzas??? es ar to domāju ērti uztveramas partnerim...vajag atmest beidzot savoku fubola tradīcijas..t.b. sakārtot federāciju, virslīgu..tas tā, ja kaut ko grib sasniegt, brīnumu (2004) vairs nebūs...
, 2014-10-11 20:16, pirms 10 gadiem
Ar jūsu izlases mentalitāti jums viss bija beidzies jau pirms spēles kazahstānā.
, 2014-10-12 01:11, pirms 10 gadiem
76 rakstīja: Kārtējais cikls jau ir beidzies, tik ātri, kā nekad vēl līdz šim!
to tikai tagad saprati, nevis pēc pirmās kārtas rezultātiem? lol
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.