Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Viedoklis: Vai Stojanovičam jāpaliek?

Viedoklis: Vai Stojanovičam jāpaliek?
Slaviša Stojanovičs. Foto: LFF.lv

“Euro 2020” kvalifikācijas cikls jau labu laiciņu ir noslēdzies, Kaspars Gorkšs no LFF prezidenta ir nomests, bet jaunās slotas vēziens pagaidām neatklāj, vai malā tiks paslaucīts arī Latvijas futbola izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

LFF iemīļotā nodarbe - stiept gumiju

Šoreiz īsi. Izlases galvenā trenera palikšanas vai nepalikšanas procesa sakarā man nepatīk divas lietas.

Pirmkārt, atkal vilcināšanās ar skaidra lēmuma pieņemšanu, lai gan kauliņi ir mesti, proti, Latvijas izlases rezultāti un sniegums visa gada garumā bija redzams un izanalizējams no A līdz Z. Protams, pirms gada, kad Gorkšs līdz pēdējam nenosauca Stojanoviča vārdu, tam bija dažādi objektīvi apstākļi, tomēr, manuprāt, šī vilcināšanās ar abiem kungiem izspēlēja ļaunu joku – izlase lēni pierada pie Slovēnijas serba rokas un iekritām dziļā depresijā. Lai cik objektīvi tie iemesli bija, uzskatu par nenormālu situāciju, kad treneris tika izziņots trīs nedēļas(!!!) pirms “ Euro 2020” cikla, kura kalendārs, ņemot vērā Stojanoviča vien aptuvenos priekšstatus par Latvijas futbolistiem, bija saspringts – 10 spēles astoņu mēnešu laikā. Tagad situācija, protams, ir cita – atbildīgākās spēles Latviju gaida vien 2020. gada rudenī, kad spēlēsim Nāciju līgas D līgā. Tomēr arī šoreiz neatbalstu gumijas vilkšanu. Ir jābūt izlēmībai, ir jābūt skaidrībai par tālāko. Lai treneris, lai kurš tas būtu, strādā arī ziemā, pēta, domā, analizē. Hallo, nav jāgaida Ziemassvētku vecītis vai Jaungada brīnums! Pieņemam taču beidzot atbildīgu lēmumu!

Otrkārt, Stojanoviča atbrīvošana ir ļoti ticama, taču tas, kas nepatīk, ir aizkulisēs dzirdētais galvenais iemesls. Nē, nevis vājš sniegums un/vai rezultāti. Nē, nevis dažādas vīzijas [jaunajai] LFF un Stojanovičam. Nē, nevis trenera nespēja sastrādāties ar spēlētājiem. Īstais iemesls ir… naudas trūkums! Skaidrs, ka te būtu nepieciešama pilnāka aina par LFF finansiālo stāvokli (vai tiešām ir TIK traki?), tiesvedībām utt., taču veselais saprāts man neļauj aptvert, ka futbola piramīdas augša, nacionālā izlase, var saskarties ar izlases trenera atalgojuma problēmu. Nav jau arī noalgots pasaules dārgākais treneris. Esot tuvu patiesībai mūsu portālā izskanējušie 168 tūkstoši eiro gadā. Labi, kopā ar Stojanoviča asistentu atalgojumu un treneru lidojumu un izmitināšanas izdevumiem tie esot apmēram 240 tūkstoši. Jebkurā gadījumā no LFF 2017. un 2018. gada vidējiem gada ieņēmumiem (~8.6 milj. EUR) tie sastāda 2.8%. Turklāt, atlaižot Stojanoviču, pirmkārt, jāmaksā kompensācija, otrkārt, jāmaksā alga citam speciālistam, tā ka šie 2.8%, protams, ne tuvu nebūtu tīrais ieguvums. Līdz ar to man šī taupīšanas argumentācija uz nacionālās izlases galvenā trenera rēķina nešķiet pieņemama. Šai gadījumā atbrīvošanas iemesli drīkst būt tikai un vienīgi sportiski.

Vai Stojanovičam jāpaliek?

Tiktāl par kārtējo šausmināšanos, vērojot LFF (bez)darbības. Nākamais jautājums – kā vērtēt Stojanoviča darbu tieši no sportiskās puses? Atkal ķeros klāt statistiskam pētījumam (skatīt zemāk grafiku) un secinu, ka iegūtie trīs punkti "Euro 2020" kvalifikācijā ir precīzi tas, kam atbilst Latvijas futbolistu sastāvs.

Tomēr Stojanovičam ielikšu divus mīnusus un vienu plusu.

Mīnusi: pirmkārt, par to, ka nav jēgas no salīdzinoši dārga/zināma ārzemju speciālista, ja rezultātu ziņā saņemam tieši to, uz ko norāda sastāvs un ko, iespējams, spētu sasniegt arī vietējais speciālists (te gan atkal atgādinu, ka izlases trenera loma kā tāda, visticamāk, nav milzīga, ja vien runa nav par spēkā līdzīgu komandu sāncensību). Otrkārt, galvenais mīnuss par to, ka vairāki zaudējumi bija ar pretīgu bezcerības piegaršu. Kamēr normālajā futbolā pēc 30. minūtes viss tikai sākas, mums sešos no deviņiem zaudējumiem pēc pusstundas praktiski viss jau bija beidzies. Tā nedrīkstēja būt!

SpēleRez.Rez. 30. min.Bezcerīgie zaudējumi
Ziemeļmaķedonija – Latvija3:12:01.
Polija – Latvija2:00:0
Latvija – Izraēla0:30:1
Latvija – Slovēnija0:50:32.
Austrija – Latvija6:02:03.
Latvija – Ziemeļmaķedonija0:20:24.
Latvija – Polija0:30:25.
Izraēla – Latvija3:12:06.
Slovēnija – Latvija1:00:0
Latvija – Austrija1:00:0

Taču Stojanoviča pluss arī ir vērā ņemams. Proti, vienīgie trīs punkti iegūti tieši pēdējā spēlē, un kopumā pozitīvas tendences tika novērotas oktobrī un it sevišķi novembrī. Mums par to nebūtu jāsatraucas, taču Eiropā noteikti uz Latviju paskatītos jocīgi, ja atbrīvosim treneri, kurš tieši šobrīd ar uzvaru pār Austriju pārtraucis tik garu melno sēriju. Pēdējā uzvara pār "normālu" (piedodiet, šeit neieskaitīšu Luksemburgu, Gruziju, Armēniju, Igauniju, Lietuvu) komandu Latvijai bija... pirms 10 gadiem, 2009. gadā Izraēlā. Man, piemēram, Mārča Oša ielikšana balsta pussarga pozīcijā likās traks un pašiznīcinošs lēmums, taču šis Stojanoviča gājiens vismaz novembra spēlēs izrādījās fantastiski veiksmīgs. Un kopumā ne tikai rezultāts, bet arī sniegums pret Austriju, kuras otrais sastāvs tāpat ir jaudīgs, priecēja acis.

Es drīzāk sliecos teikt, ka mūsu futbola šī brīža reālijās minētais pluss nomāc abus mīnusus. Ar treneru maiņām (vai nepareizām izvēlēm?) pēdējā laikā jau tā esam pārlieku aizrāvušies – tad jau labāk turpināt aizrauties ar ārkārtas kongresiem, nevis izlases galvenā trenera maiņām. Turklāt kuluāros pieminētā alternatīva, Dainis Kazakevičs, kurš ar mainīgām sekmēm vada Latvijas U-21 izlasi, neraisa sajūsmu ne manos kolēģos-žurnālistos, ne pašos futbolistos, kad ar viņiem izdodas aprunāties pie izslēgta diktofona… Jā, taisnība, ka spēlētājiem jābūt izpildītājiem un medijiem primāri jāvērtē pēc spēlēm, nevis pirms. Taču, kas nav mazsvarīgi, Kazakevičam, vadot U-21, jau līdz šim labākās spēles bijušas pret spēcīgām komandām (sensacionāla uzvara Beļģijā, neizšķirti pret Čehiju, Ukrainu, Serbiju, Bulgāriju), kamēr sava un zemāka līmeņa izlases (Malta, Andora, Igaunija, daļēji arī Moldova) pēdējos piecos gados viņam ir bijusi liela problēma – pret iekavās minētajām mazajām komandām slikta bilance 1-2-4. Šeit atgādināšu, ka lielajai izlasei šogad vajadzēja spēlēt pret spēcīgajiem, bet nākamgad būs tieši otrādi – Nāciju līgas D līgā būs jāpierāda pārākums pār pundurīšiem.

Bet lai jau lielie vīri lemj kā tīk! Gribētos tikai, lai procesā tiek nolikti malā apsvērumi, kuriem nav tieša sakara ar futbolu kā sporta spēli.

Solītais pētījums

Vienkāršiem vārdiem - šeit attēlots, cik veiksmīgi izlases krājušas punktus atkarībā no to tirgus vērtības, balstoties uz "Transfermarkt" datiem.
Spied šeit, lai apskatītos labākā kvalitātē.

Paskaidrojumi:
(1) Visas izlases iedalītas sešās grupās atkarībā no to tirgus vērtības saskaņā ar “Transfermarkt” datiem: mazāk nekā 10 milj. EUR, 10-25 milj., 25-70 milj., 70-120 milj., 120-240 milj., 240-440 milj., vairāk nekā 440 milj.
(2) Lai modelī iekļautu arī grupas (pretinieku) spēku, izmantots katras izlases ELO reitings.
(3) Katras komandas iegūtie punkti (kā procents no maksimuma) sareizināti ar pretinieku vidējo ELO reitingu un dalīti ar visu ciklā piedalījušos izlašu vidējo ELO.
(4) Top grafiks, kurā atspoguļota lineārā regresija starp vērtības grupas (pirmajā punktā minētais) un modificētajiem punktiem procentu izteiksmē (trešajā punktā minētais).
(5) Grafikā augšējā un apakšējā raustītā līnija parāda 5% virs un zem sagaidāmā rezultāta. Kā redzams, nobīžu ir maz. Brīnumus nodemonstrēja Ukraina, kas grupā apsteidza ievērojami vērtīgākās Portugāle un Serbijas izlases, tāpat pozitīvi pārsteidza Somija un Ziemeļīrija, savukārt Latvija ir gandrīz precīzi tur, kur saskaņā ar izmantotajiem datiem tai ir jāatrodas.


, 2019-12-10 19:46, pirms 4 gadiem
Jāpaliek, ...
jo viņš pamazām (jo ātri nedrīkst) maina izlases sastāvu ... daudz neraxtīšu, bet viņš veido pilnīgi jaunu modeli uz nākamā gada rudeni!!
Jaunos perspektīvos spēlētājus viņš izmantoja šajā ciklā maz tāpēc, ka gatavoja izlasi Nāciju līgas spēlėm ar Latvijas izlasei līdzvērtīgiem pretiniekiem un negribēja te atklāt visas kārtis un lai līdz rudenim izveidotu jaunu, konkurētspējīgu ar sava līmeņa komandām Latvijas IZLASI!!!
Jāpaliek!!!
... nu ja LFF nevar atļauties ~ 2,8% atļauties no saviem ienākumiem atvēlēt LATVIJAS IZLASES galvenajam trenerim ... nu tur vairs nav ko teikt 🤕🤕🤕🤕🤕🤕🤕🤕🤕🤕🤕
... visādiem shēmotājiem tas lff acīmredzot ir pieskaņots 👻💀👽
😥😔😖
, 2019-12-10 20:40, pirms 4 gadiem
Par kādu palikšanu var būt runa? Treneris salīdzinoši vāju grupu pabeidza ar gandrīz 0 punktiem. Izlases sniegums dažbrīd bija pazemojošakais, kādu jebkad nācās redzēt - 3 pretinieku spēlētāji vazāja visu mūsu komandu soda laukumā. Uz stadionu nāca tikai cilvēki ar brīvbilļeti vai, lai pasmietos par vilkiem. Vienīgais iemesls, kāpēc Stojanovičs pats neaizgāja, ir līgumnauda. Ja viņu neatlaidīs, tad izlasē tikai turpināsies abpusējas mocības.
Ir vietējie treneri, kas ar šo pašu sastāvu sasniegtu labākus rezultātus un parādītu labāku sniegumu. Un es nerunāju par Kazakeviču, kurš ar savām jauniešu izlasēm nekad neko labu nav parādījis. Pertija ir viens no piemēriem. Gribat ievest jaunos izlasē? - tad dodat iespēju Basovam, kurš savu iespēju, manuprāt, ir nopelnījis.
, 2019-12-10 20:48, pirms 4 gadiem
Noteikti jāturpina darbs. Nemitīgi mainot trenerus nekas te nebūs. Cita lieta, vai pats Stojanovičs grib palikt. Līgums vēl ir uz 2 gdiem, kāda var būt vispār runa par palikšanu vsi nepalikšanu...
, 2019-12-10 21:01, pirms 4 gadiem
Noteikti nav jāturpina darbs.
, 2019-12-10 21:09, pirms 4 gadiem
Noteikti jāturpina darbs.
, 2019-12-10 21:12, pirms 4 gadiem
=palic ham=
Salīdzinoši vāja grupa?!?!?!
Tu ko, zirņus ar kefīru pārēdies?
Šitā grupa priekš mums bij no cita līmeņa, es pat teiktu Monstru Grupa! ... visām pretiniecēm bij vienādas izredzes tikt uz finālturnīru ...
, 2019-12-10 21:29, pirms 4 gadiem
Go home
, 2019-12-10 21:53, pirms 4 gadiem
Ja ņem vērā to, ka latvieši ir kalpotāju tauta, tad treneris noteikti jāatstāj. 1.) pārmaksāsim speciālistam un 2.) dabūsim ierīt no pundruvalstīm. tas atbilst mūsu ģenētiskajam kodam
, 2019-12-10 21:54, pirms 4 gadiem
uz priekšu heijā vilki, vilki, par daudz uzvarām
, 2019-12-10 22:28, pirms 4 gadiem
šoreiz kopumā piekrītu autoram (ps - arī pret IZR mājās man izskatījās bezcerīgi).

Stojanoviča darbs, rezultāts un progress izskatījās ļoti slikti. bet beigās vismaz neliela cerība, ka būs labāk. bet kādi ir varianti? DK nav nopietni, tā būtu katastrofa.
LFF jābūt ilgtermiņa skatījumam! sliktākais, ja 2020 rudenī pēc pirmā zaudētā punkta mainīs treneri ..
, 2019-12-10 23:55, pirms 4 gadiem
te bija teksts par vāju grupu...
mums vairs nav vāju grupu, jo mēs vairs futbolā neesam valsts kas var cerēt iekost lielajiem un iekost vidusslānim, kas ņem punktos no pārējiem un kam pieprasa uzvaras no punduriem. Mēs esam punduri kuri ierij no citiem punduriem, mums visas grupas ir spēcīgas, jo esam pašā apakšā pie jebkuras izlozes. Vai šis treneris var mūs izvilkt no šī statusa? Nezinu, vasarā bija bezcers, rudenī labāk un ne mazākās nojautas par turpmāko. Bet kurš var? Vinam pluss ka ir vismaz sapratis kur nonācis....
Piekrītu autoram, nomainīt lai ietaupītu....klau, kam mums tad vispār izlase? varbūt jātaupa uz futbola naudas izklekerēšanu, kas gadiem notiek lielos apjomos? Tāds variants netiek izskatīts?
, 2019-12-11 00:04, pirms 4 gadiem
nav jaapaliek, visiem zaudeet var arii bez trenera. uzvareja tikai speeli bez jebkaadas sportiskaas nozimes par ko visi lohi sajuusmaa. ja jau bija tik labi, vareeja bundesliigas pro apspeleeet jau no pirmaas kaartas, nevis tad kad nekaada noziime kkadam suuda macham
, 2019-12-11 01:13, pirms 4 gadiem
Nav jēgas atstāt stojanu, šos vilkus var trenēt jebkurš, rezultātu nebūs tāpat, toties ietaupīs nedaudz naudas.
, 2019-12-11 10:04, pirms 4 gadiem
palich rakstīja: Par kādu palikšanu var būt runa? Treneris salīdzinoši vāju grupu pabeidza ar gandrīz 0 punktiem. Izlases sniegums dažbrīd bija pazemojošakais, kādu jebkad nācās redzēt - 3 pretinieku spēlētāji vazāja visu mūsu komandu soda laukumā. Uz stadionu nāca tikai cilvēki ar brīvbilļeti vai, lai pasmietos par vilkiem. Vienīgais iemesls, kāpēc Stojanovičs pats neaizgāja, ir līgumnauda. Ja viņu neatlaidīs, tad izlasē tikai turpināsies abpusējas mocības.
Ir vietējie treneri, kas ar šo pašu sastāvu sasniegtu labākus rezultātus un parādītu labāku sniegumu. Un es nerunāju par Kazakeviču, kurš ar savām jauniešu izlasēm nekad neko labu nav parādījis. Pertija ir viens no piemēriem. Gribat ievest jaunos izlasē? - tad dodat iespēju Basovam, kurš savu iespēju, manuprāt, ir nopelnījis.
Vāja grupa? Atmosties cilvēciņ!
, 2019-12-11 10:07, pirms 4 gadiem
M8archa rakstīja: Nav jēgas atstāt stojanu, šos vilkus var trenēt jebkurš, rezultātu nebūs tāpat, toties ietaupīs nedaudz naudas.
Mož jālikvidē LFF vispār? Vēl daudz vairāk naudas ietaupīsies.
, 2019-12-11 10:29, pirms 4 gadiem
Pašreiz esošais LFF modelis atstāj plnīgi neadekvātas organizācijas iespaidu. No tādiem var sagaidīt jebkādu lēmumu.
, 2019-12-11 12:27, pirms 4 gadiem
Stojanovičs šajā posmā jau nesolīja nekādus brīnumus,tāpēc arī līgums tika noslēgts ilgtermiņā.Bet tagad mēs redzēsim ,cik adekvāta vai arī neadekvāta ir pašreizējā LFF vadība.
, 2019-12-11 12:59, pirms 4 gadiem
Man nebūtu nekas pretī, ja Stojanovičs turpinātu vadīt Latvijas izlasi. Neko sabojājis viņš nav, jo izlases lejupslīde sākās jau iepriekšējiem treneriem. Vai viņš kaut ko ir uzlabojis, tas ir atkal cits jautājums. Bet tā kā man, kā skatītajam biežāk šajā ciklā nācās uzdot jautājumus nevis par trenera, teiksim, izvēlēto taktiku, bet, piemēram, kāpēc spēlētājs A tik slikti lasa notikumus laukumā, kāpēc spēlētājs B pilnībā aizmirst par savu sedzamo, kā spēlētājs C var tik daudz reizes iedot neprecīzas piespēles utt., tad man baigi negribas uzvelt vainu trenerim, kaut, saprotams, viņš ir galvenais, kas atbild par rezultātu. Nedrīkst aizmirst, ka Stojanoviča dosjē ir diezgan labs priekš Latvijas futbola līmeņa, bet kas vairāk uztrauc ir tas, ka (vismaz no malas skatoties) tieši LFF un tās vadība atstāj neadvekātas, iekšēju intrigu un interešu sapītas organizācijas skatu.
, 2019-12-11 13:04, pirms 4 gadiem
Bet tikmēr Delfi raksta, ka LFF vadību, iespējams, pārņems FIFA un UEFA, ja Pukinsks nepierunās kārtējā kongresā pieņemt jaunos statūtus: https://www.delfi.lv/sports/news/fu...
, 2019-12-11 13:25, pirms 4 gadiem
M8archa rakstīja: Nav jēgas atstāt stojanu, šos vilkus var trenēt jebkurš, rezultātu nebūs tāpat, toties ietaupīs nedaudz naudas.
Tātad tu jau samierinies un pieņem, ka rezultātu nebūs jebkurā gadījumā? Kas tā par attieksmi?
Uzskatu, ka trenerim jāpaliek. Daudzu iemeslu dēļ -
1. Ja nedomā ilgtermiņā un negrib dot trenerim laiku, tad vajadzēja atlaist jau stipri agrāk - pēc 0:5 pret Slovēniju vai 0:6 pret Austriju.
2. Nevar noliegt, ka pēdējās spēlēs bija redzams progress. Atlaist pēc fantastiskas uzvaras neliekas loģiski. Un nepiekrītu, ka pēdējā spēle austriešiem neko nenozīmēja. Jā, no šī turnīra viedokļa rezultātam nebija nozīmes. Bet viņu treneris noteikti negribēja piedzīvot kaunu par zaudējumu pundurvalstiņai. Un spēlētāji bija pietiekami augsta līmeņa (praktiski visi no Bundeslīgas) un noteikti gribēja parādīt uz ko ir spējīgi, lai mēģinātu izkonkurēt tos, kas neatbrauca un iespējams tikt izlasē uz finālturnīru.
3. Slaviša ir pieredzējis, pierādījis sevi ar citām komandām un izlasēm, vienvārdsakot labs, kvalificēts treneris
4. Liekas, ka viņam ir liela vēlme panākt rezultātu, viņam nav vienalga, noteikti nestrādā šeit naudas dēļ
5. Viņš domā par izlases nākotni, iesaista jaunas sejas, dod iespēju spēlētājiem, izmēģina dažādus variantus, nebaidās riskēt utt. Protams, to būtu labāk darīt pārbaudes spēlēs, bet tāda iespēja diemžēl viņam nav.
6. Pārsteidzošā kārtā viņš ir gatavs turpināt darbu un riskēt sabojāt savu CV vēl vairāk, cits būtu atmetis ar roku un aizgājis jau pēc dažām apkaunojošām spēlēm Latvijas futbolistu izpildījumā
7. Vai ir atbilstoša alternatīva? Vai LFF ir atradusi augstākas klases speciālistu gatavu strādāt uz līdzīgiem finansiāliem nosacījumiem?
, 2019-12-11 14:40, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Noteikti jāturpina darbs.
Jā, piekrītu, bet citur, piem., Balkānos vai kādā Okeānijas zemē, ja neapēdīs
, 2019-12-11 16:27, pirms 4 gadiem
atlaist nekavējoties ! Vājākais treneris kurš vadījis izlasi ! pat švakāks par to somu, kuram uzvārdu jau aizmirsu ! Gorkša ievārītie mēsli jāizmēž ! Savādāk sekas jutīsim vēl ilgi
, 2019-12-12 01:12, pirms 4 gadiem
Edmunda sašutums ir saprotams. Mest nost treneri tāpēc, lai kāpostu kabatā ieliktu kāds no savējiem - tas ir zems punkts un tur neko daudz par labu nemaina tas, ka kāposts būs mazliet mazāks. Vispār interesanti būs novērot notikumu attīstību tuvākajos mēnešos. Futbola politika intrigas ziņā aizēno pašu futbolu.
, 2019-12-12 17:49, pirms 4 gadiem
Ja mainam, tad tikai pret Pertiju. Domāju, ka citu variantu nav. Un ja mainam tad daram to uzreiz.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.