Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Poļi nesekmīgi meklē informāciju par Rudņeva pašreizējām gaitām

Poļi nesekmīgi meklē informāciju par Rudņeva pašreizējām gaitām
Artjoms Rudņevs Ķelnes komandas rindās. Foto: imago / Scanpix

Polijā katra vīriešu futbola izlases spēle ir milzīgs notikums un arī tad, kad komanda dodas vizītē pie grupas pastarītes un vienas no Eiropas vājākajām izlasēm, līdzi dodas katra sevis cienoša medija pārstāvji, turklāt lielā daudzumā. Meklējot interesantus stāstus arī ārpus pašas spēles, poļu žurnālisti šoreiz dzinuši pēdas kādreizējā Latvijas izlases futbolista Artjoma Rudņeva pašreizējām gaitām.

Rudņevs savulaik tieši Polijā kļuva par Eiropas līmeņa zvaigzni, Poznaņas "Lech" rindās divās sezonās (2010-2012) gūstot 45 vārtus. 2010. gada septembrī Rudņevs izcēlās ar "hat-trick" Eiropas līgas spēlē pret slaveno Turīnas "Juventus" vienību.

Pēc izcilā snieguma Poznaņā Rudņevu iegādājās Vācijas Bundeslīgas klubs "Hamburger" un debijas sezonā Bundeslīgā Artjoms guva 12 vārtus, taču turpinājums nesekoja. Jau nākamajā sezonā Rudņevu izīrēja citam Bundeslīgas klubam "Hannover 96", bet karjeras pēdējās spēles daugavpilietis aizvadīja "Koln" rindās 2016./2017. gada sezonā. Nākamo sezonu Artjoms sāka Ķelnes rindās, taču laukumā tā arī nedevās un jau septembra beigās pārtrauca līgumu un 29 gadu vecumā pavēstīja par karjeras beigšanu.

Latvijas valstsvienībā Rudņevs piedalījās 38 spēlēs un guva divus vārtus - 2011. gadā "Euro 2012" kvalifikācijā pret Maltu un 2016. gadā Baltijas kausā pret Lietuvu.

Polijas medijs sport.onet.pl, pirms nedēļas ierodoties Rīgā un pēcāk apkopojot sūri grūti iegūto informāciju, raksta, ka Rudņevs šobrīd nevēloties saistīties ar futbolu nekādā veidā, nesniedz intervijas un neuztur kontaktus ar saviem futbolā iegūtajiem draugiem un paziņām. "Jautāju viņa draugiem no Daugavpils, vai viņi kaut ko zina. Viņi neko nezināja, viņu vidū bija arī komandas biedri," medijs citējis Sportacentrs.com futbola žurnālistu, savulaik Daugavpilī dzīvojošo Edmundu Novicki.

Rudņevs esot piekritis intervijai ar Juriju Žigajevu, kurš "YouTube" platformā publicē savu blogu "Par futbolu", tomēr pēdējā brīdī Artjoms esot pārdomājis. "Viņš teica, ka nodarbojas ar biznesu Krievijā un Vācijā, taču viņš neuztur nekādus kontaktus ar futbola cilvēkiem.," medijs citē Žigajevu. sport.onet.pl vēstī, ka Rudņevs mācoties Daugavpils universitātē.

"Neko daudz nevaru pateikt, mēs neuzturam kontaktu. Nezinu, ar ko viņš nodarbojas," citēts izcilais Latvijas futboilists un bijušais izlases treneris Marians Pahars. "Viņš ir labs cilvēks, nerada problēmas. Viņš bija tāds spēlētājs, kurš bija gatavs ar galvu nospēlēt tādā situācijā, kādā cits nobītos spēlēt kaut ar kājām. Tāpat kā citi, arī es biju pārsteigts, ka viņš beidza karjeru."

"Man ar viņu nav nekāda kontakta. Pat tad, kad viņš spēlēja Vācijā, es vēl devos ciemos, taču, kad viņš beidza karjeru, mūsu attiecības pārtrūka," sport.onet.pl citē Rudņeva komandas beidru "Lech" vienībā Sergeju Krivecu.

2015. gadā Rudņevs publicēja atklāto vēstuli līdzjutējiem, kurā atklāja par ģimenes traģēdiju - sievai Santai piedzima nedzīvs bērns, pēc kā sievietei radušās mentāla rakstura problēmas. "Savu ģimeni es mīlu vairāk par visu un darīšu jebko, lai atkal viss kļūtu labi," toreiz rakstīja Rudņevs. Vēstuli iespējams izlasīt ŠEIT.

Ķelnes kluba sporta direktors Jorgs Šmadke, komentējot Rudņeva karjeras beigšanu, 2017. gadā sacīja: "Artjomam ir nopietnas ģimenes problēmas. Visi ceram, ka viņš tiks ar tām galā. No visas sirds vēlu veiksmi. Dzīvē ir svarīgākas lietas par sportu."

Izmantotie resursi:
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/e...


, 2019-10-10 16:10, pirms 5 gadiem
Rudņeva karjera, iespējams, bija reizē viena no spožākajām un reizē traģiskākajām.
No Daugavpils, caur Ungāriju kļuva par zvaigzni Polijā, sezonu uzspīdeja Bundeslīgā, bet Latvijas izlases līdzjutēju sirdis tā pa īstam nespēja iekarot
, 2019-10-10 16:11, pirms 5 gadiem
Cik spoži uzmirdzēja, tik spoži nodzisa..
Ģimene pāri visam un ne par kādu naudu nenopirksi to, ko sniedz ģimene.
Veiksmi Rudņevam un ģimenei.
, 2019-10-10 17:02, pirms 5 gadiem
Tas hat-triks... TĀDA atbilde pašam del Piero... fantastika! Cepuri nost, veiksmi dzīvē!
https://www.youtube.com/watch?v=kMH...
, 2019-10-10 19:06, pirms 5 gadiem
Izlasē tā arī nav izcelies. Kā personība arī nav nekas īpašs. Bet nu lai veicas.
, 2019-10-11 00:07, pirms 5 gadiem
..atceros interviju "Klubā", kur lieliem burtiem bija izcelts viņa teiktais: "Es esmu KRIEVS". tas bija bēdīgi, bet savs prieks no viņa sniegumiem bija gan.
, 2019-10-11 07:31, pirms 5 gadiem
Autor-
ir tomēr starpība- Hamburga vai hamburgers 🍔
Un ja raksti, ka Kelnes rindās laukumā tā arī nedevās, tad kā var pielikt rakstam bildi ar momentu no spēles un parakstu- Artjoms Kelnes rindās????
, 2019-10-11 11:38, pirms 5 gadiem
Tumanovs rakstīja: Autor-
ir tomēr starpība- Hamburga vai hamburgers 🍔
Un ja raksti, ka Kelnes rindās laukumā tā arī nedevās, tad kā var pielikt rakstam bildi ar momentu no spēles un parakstu- Artjoms Kelnes rindās????
Vispār jau parasti raksta SV Hamburger, vai Hamburger SV
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.