Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Par zaudējumu Maltai neesmu priecīgs, jo sava līmeņa komandas vēlos uzvarēt"

Rolands Eliņš

Kazakevičs: "Par zaudējumu Maltai neesmu priecīgs, jo sava līmeņa komandas vēlos uzvarēt"
Dainis Kazakevičs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas U21 futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs sarunā ar LFF pirms rītdien gaidāmās EČ atlases spēles pret Beļģiju izteicās par izlases pašreizējā sastāva problēmām, kā arī analizēja iepriekšējo zaudējumu Maltai ar 0:1.

"Ar spēles gala rezultātu, protams, neesam apmierināti, jo, aizvadot cīņas pret sava līmeņa komandām kā Malta, Lietuva vai Igaunija, mūsu uzdevums allaž ir censties izcīnīt uzvaru," pārdomās dalījās Dainis Kazakevičs.

"Kā viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ neizdevās aizvadīt sekmīgu maču pret Maltu, ir apjomīgais vadošo spēlētāju iztrūkums, ar ko saskaramies jau divus mēnešus. Salīdzinot ar pērno gadu, kad uzvarējām Moldovu un cīnījāmies neizšķirti izbraukumā pret Melnkalni, mūsu rīcībā dažādu iemeslu dēļ iztrūkst 11 futbolistu. Tātad - vesela komanda un jo īpaši - uzbrūkošie spēlētāji. Pret Maltu savainojumu dēļ nespēja palīdzēt Andrejs Cigaņiks, Andris Krušatins, Ilja Šadčins, bet nacionālajā izlasē sevi pieteikuši Vladislavs Gutkovskis, Dāvis Ikaunieks un Sergejs Vorobjovs. Tātad - uzreiz seši uzbrūkošā tipa futbolisti! Tas spēlē lika manīt, mums bija problēmas uzbrukumu veidošanā un to noslēguma fāzē."

"Pret pašreizējiem izlases spēlētājiem pretenziju, runājot par pašatdevi un cīņassparu, man nav, taču skaidrs, ka varbūt pietrūkst individuālās kvalitātes. Mūsu rīcībā savainojumu dēļ nebija arī ierastās izlases vērtības kā Ņikita Koļesovs, Ingars Stuglis, Andrejs Kiriļins, bet Dmitrijam Klimaševičam diskvalifikācijas dēļ spēle bija jāizlaiž. Tamdēļ daudzās pozīcijās sevi nācās apliecināt futbolistiem, kuri varbūt vēl nav gatavi risināt uzdevumus tāda līmeņa oficiālās U21 izlases spēlēs," izteicās Kazakevičs.

Runājot par spēli pret Beļģiju, kam pērn septembrī Jelgavā piekāpāmies ar 0:2, Kazakevičs norādīja, ka būs darīšana ar ļoti stipru komandu. "Pēc neveiksmīgās spēles Maltā bija ļoti būtiski pēc iespējas ātrāk atjaunoties un pārslēgt domas uz nākamo maču. Labi apzināmies, ka Beļģija ir grupas favorīte un komanda ar visspilgtāko spēlētāju sastāvu, kur daudzi futbolisti regulāri spēlē nozīmīgas lomas Eiropas vadošo līgu klubos. Neraugoties uz to, aktīvi gatavojamies cīņai un centīsimies sevi apliecināt ar kompaktu darbību aizsardzībā un aktīvu pretspēli uzbrukumā."

"Svarīgs faktors būs tas, cik kvalitatīvi izdosies izmantot savas iespējas, jo to diktē nosacījums, ka spēlēsim pret nomināli spēcīgāku pretinieku," atgādināja izlases treneris. "Cieša, aktīva un agresīva spēle darbībās bez bumbas apvienojumā ar mērķtiecīgiem pretuzbrukumiem ir tas, kas var mums dot pozitīvu gala iznākumu. Neskatoties uz to, ka neesam favorīti, noskaņojums komandas iekšienē ir kaujiniecisks, un strādājam pie optimāliem taktiskiem risinājumiem, ar kuriem varam radīt kvalitatīvu pretspēli."

Kvalifikācijas 1. grupā Latvijas U21 izlase ar deviņās spēles izcīnītiem sešiem punktiem šobrīd sešu komandu konkurencē ieņem pēdējo vietu. Beļģijai tikpat mačos ir 18 punktu. Tai priekšā ir tikai Čehija, kas ar 23 punktiem 10 spēlēs jau garantējusi uzvaru grupā. Tikmēr Latvijas U21 izlasei turpat priekšā ir Moldova ar septiņiem punktiem un Malta - ar astoņiem. Abas šīs izlases 11. oktobrī spēlēs savā starpā.

1. grupa EČ kvalifikācijas turnīrā

VKomandaSUNZVAP
1.Čehija1072129:1023
2.Beļģija960314:1018
3.Melnkalne1044213:1116
4.Malta92256:188
5.Moldova92166:157
6.Latvija91359:136

Izmantotie resursi:
Dainis Kazakevičs: Esam pārslēgušies uz spēli...

  +7 [+] [-]

, 2016-10-10 19:44, pirms 8 gadiem
Daini, atkāpies!

  +3 [+] [-]

, 2016-10-10 20:07, pirms 8 gadiem
Nu beidzot viens ir atzinies, ka izrādās Malta ir mūsu līmeņa komanda.

  +7 [+] [-]

, 2016-10-10 20:11, pirms 8 gadiem
Nekad neesmu uzskatījis Kazakēviču par labu speciālistu un šie rezultāti parāda, ka man ir bijusi taisnība. Daudzi cilvēki, kuri ir attāli no futbola var savākt izlasi un ar gataviem futbolistiem nostartēt tā, kā to izdarīja Kazakēvičs. Pēdējā vieta grupā, zaudējām pat Maltai!
Cik saprotu no izlases neviens viņu nevar gāzt, jo pats viņš sēž starp LFF vadību. Bet pašam būtu jāsaprot, ka ir jāatkāpjas, viņam galīgi nesanāk.

     [+] [-]

, 2016-10-10 20:39, pirms 8 gadiem
Nav labi, ja 4x paliec sausā, bet tavā sastāvā ir diezgan daudz virslīgas spēlētāji!
Par kuru no spēlētājiem būs interese, ja 4x paliec sausā?

  +1 [+] [-]

, 2016-10-10 22:50, pirms 8 gadiem
Zvaniet LFF! U21 izlasi vada, cilvēks bez trenera licenzes!

  +2 [+] [-]

, 2016-10-10 23:30, pirms 8 gadiem
Atkal pļāpāšana un žēlošanās . Ar jebkuru sastāvu, vēl,jo vairāk ar šo, mums būtu obligāti jāuzvar - komandu (Maltu), kura 0-7 zaudēja Čehijai un ir pēdējā vietā apakšgrupā. Vienkārši futbola treneris nav viņa lieta.Tādēļ U -21 šādi rezultāti. Spēlētāji spēlē kā iznāks un kā prot. Un tas ir redzams ar neapbruņotu aci.Tāpēc mūsu komanda atrodas pēdējā vietā. Žēl. Kaut arī spēlētāju potenciāls ir tāds, ka varētu cīnīties par apakšgrupas pirmajām divām vietām. Tādā gadījumā nepieciešams Treneris, ne vis šis nekompetentais pļāpa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-11 07:53, pirms 8 gadiem
LFF Dainis ir autoritāte un skaisti prot runāt ,bet rezultātu diemžēl nav.šeit var vilkt paralēles ar Jelgavas klubu pirms vairākiem gadiem.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-11 10:52, pirms 8 gadiem
Mourinjo , cik ilgi tu vel gremdēsi U21 izlasi??

Ej sēdi savā krēslā , kā '' Sporta direktors '' un nelien tur kur nevajag! Nesmirdini gaisu un atkāpies beidzot!